Jump to content

Πρόβλημα με merge partitions...

ChrisXP

Recommended Posts

Γεια σε όλους, θα ήθελα την βοήθεια σας.

Είχα 2 partition σε έναν 250GB Maxtor και ήθελα να τα κάνω merge, το 1ο ήταν 60GB και το 2ο 180GB. Έκανα format το 1o partition και μετα εκανα με το Partition Magic 8.0 merge τα 2 partition, καθως λοιπόν γινόταν όλο το σκινικό κόλησαν τα windows με αποτέλεσμα να βλέπει τον δίσκο σαν ένα partition αλλα να μου λέει access denied μολις παω να μπω σ' αυτό. Από την άλλη όταν πάω σε linux βλέπω τα αρχεία εκτός από αυτά που είχαν ελληνικούς τίτλους.

Θέλω λοιπόν να μου πείτε πως:

α) κάνω στα windows να μην μου λενε access denied

β) να γράψω σε NTFS file system από linux (διαθέτω "knoppix 3.6 cluster LIVECD, SUSE 9.2 LIVECD, SUSE 9.1, Mandrake 10")

γ) επειδή δεν μπορώ να κατεβάσω κάποιο προγραμματάκι άλλο λογο 56K συνδεσης αν ειναι δυνατόν πειτε μου κατι που να γίνεται με αυτα που έχω

υ.γ: τα αρχεια με ελληνικούς τίτλους μπορεί να μην φένονται αλλά καταλαμβάνουν χώρο στον δίσκο.

Ευχαριστώ, please help

Ρε συ. Τι πήγες να κάνεις? Merge 60GB + 180GB ?!!!!!

Μην έχεις πάθει καμιά χοντρή ζημιά δεν λες καλύτερα και χρειαστεί να κάνεις format όλο το δίσκο. Δεν κοιτάς να κάνεις κανένα back up πρώτα τα σημαντικά σου αρχεία μέσα από το Linux, διότι μπορεί να μην έχει happy end η ιστορία ( όχι ότι τώρα εξελίζεται όμορφα.... )

Τα σημαντικά τα έκανα backup αλλά σκέψου να χάσω 150GB δεδομένων δουλειάς

Όταν έχεις τόσα δεδομένα ποτέ μα ποτέ μην εμπιστεύεσαι merging και ιστορίες.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω πέρα από το να σου προτείνω πριν συνεχίσεις να κάνεις backup όσα ποιο πολλά μπορείς.

Αν τώρα μετά από τις όποιες ιστορίες συμβεί τίποτα χειρώτερο να έχεις υπόψην τα Get Data Back και Easy Recovery Pro τα οποία μπορούν να βρουν αρχεία ακόμα και αν καταστραφεί το master boot record.

Με το Easy Recovery ίσως να μπορέσεις να επαναφέρεις και τα αρχεία με Ελληνικά file names. Δοκίμασέ το.

Από live λίνουξ δυστυχώς -εκτός κι αν άλλαξαν στο τελευταίο Κνόπελ - δεν μπορείς να δεις ελληνικά ονόματα αρχείων.Αν όπως λέει η υπογραφή σου έχεις σε κάποιο σκληρό άλλο λίνουξ εγκατεστημένο τότε αλλάζει το πράγμα.

NTFS write μπααααααααα

Επειδή βλεπω ότι δεν ενημερώνεις την υπογραφή σου θα σου πω ότι αν έχεις dvd/cd writer μπορείς να γράψεις ό,τι χρειάζεσαι με το K3B από κνόπελ.

Εάν είναι ένα το διαμέρισμα πιθανόν μία εγκατάσταση παραθυριών να σβήσει το πολύ πολύ τα έγγραφα και τον κατάλογο των παραθυριών -ίσως και τα program files...

Εγώ πάντως θα ξεκίναγα από κονσόλα αποκατάστασης με fixboot kai fixmbr

Φίλε schumifer έχω εγατηστημένο Mandrake Linux 10, σε άλλο σκληρό. Διαθέτω και CD-RW & DVD-RW. Την κονσολα αποκαταστασής των windows την δοκίμασα, αλλά δεν είδα προκοπή ούτε με fixmbr ουτε με fixboot ούτε με άλλα που δοκίμασα. Τώρα σε dvd δεν μπορώ να πάρω τόσα GB. Ευχαριστώ

Τα πράγματα είναι πόλύ δύσκολα και μάλλον δε θα καταφέρεις πολλά με αυτά που έχεις στα χέρια σου. Το πιο εύκολο θα ήταν αφού πρόκειται για αρχεία δουλειάς , να γοράσεις έναν 160άρι δίσκο και να αντιγράψεις τα αρχεία σου εκει μέσα για να ΄χεις το κφάλι σου ησυχο με σχετικά μικρό κόστος.

Πάντως εγώ σε κάποια παρόμοια περίπτωση αναγκαστικα να κάνω φορμάτ από την αρχή και με το File scavenger να ανακτήσω όσα αρχεία δεν είχαν σβηστεί κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Λοιπόν τα αρχεία τα βλέπω όλα από linux (εκτός από αυτά που είχαν ελληνικούς τίτλους για filename αλλά και αυτά φένεται ότι καταλαμβάνουν χώρο στον δίσκο) σήμερα θα τα αντογράψω σε έναν δίσκο με fat32, αυτό που θέλω να μου πείτε είναι πως να δω τα αρχεία με ελληνικούς τίτλους (αλλά αρχεια σε άλλους δίσκους με ελληνικούς τίτλους φαίνονται κανονικα)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.