Jump to content

2x512 ή 4x256

suboy

Recommended Posts

To πρώτο χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσα λιγότερα είναι τα dimmακια τόσο καλύτερα clockαρουν αλλά και σε default καταστάσεις προσφέρουν καλύτερη σταθερότητα & αξιοπιστία.

Εγω που προσφατα αγορασα 2*512 ΒΗ-5 Mushkin τα εβαλα με τα 2*256 Kingston ΒΗ-5 και δουλεψαν με την πρωτη και overclocked εννοειται!!!Απλα παιζει να ημουν λιγο ατυχος με τις Mushkin γιατι εφτασαν μονο 240 με 2 3 3 5 και 3.1βολτ!!!!Πως βλεπω αν ειναι ΒΗ-5 χωρις να τις γδυσω???

Tα 4x256 δεν είναι απαραίτητο ότι δεν θα clockaρουν καλά, το αν θα πηγαίνουν καλά έξαρτατε απο τον κοντρολερ της μνήμης και το mobo, για παράδειγμα είχα 2χ256 corsair LLPT twinX BH-5 και 2χ256 hyperX BH-6 και η p4c800/p4p800 δούλευε αλλά δεν μπορούσα να πιάσω πάνω 225 με τις 4 μνήμες μαζί. Με ένα albatron 865pro2 που είχα αργότερα δεν υπήρχε κάνενα πρόβλημα με τις μνήμες, πήγαινε το ίδιο είτε είχα 4 μνήμες είτε είχα 2.

Αν είσαι σίγουρος οτι το mobo σου δούλευει με 4 μνήμες τότε είσαι οκ.

Γνώμη μου τα 2χ512......Επιπλέον στα 4χ256 υπάρχει ποιό μεγάλη πιθανότητα να σου κάτσει κάποιο "κακό" dimm σε σύγκριση με 2χ512........;)

στο μονο που θα συμφωνησο ειναι οτι ναι πρεπει να εχεις 4 καλα ντιμακια και να ακουνε ολα στην ταση για να μην σε κολησουν πολυ νωρις. αυτο με την μητρικη δεν μπορο να εχω αποψη. αλλα επειδη θα το δοκιμασο μολις παο σε 939 θα δω με τα ματια μου. πιστευα οτι τα 4χ256 ισως ειναι καλυτερα. πλεον εχω μπερδευτη

Αν εισαι ιντελας δεν θα εχεις προβλημα αλλα δεν θα σου προτεινα να πας 4διμμ για ολους τους παραπανω λογους.Αν ομως εισαι amdας ειπαρχει θεμα.

4 dimms στα 400ddr δεν συνιστατε σε 2 τουλαχιστον μητρικες nforce.Την MSI nf3 και nf4 sli και την αsus nf4sli.H asus ριχνει αυτοματα την συχνοτητα στα 333,και σου λεει οτι μπορει ο χρηστης να την ρυθμισει μονος του στα 400 περνωντας το ρισκο της αξιοποιστιας.

Φανταζομαι οτι ισχυει για ολα τα nforce based mobos

μην το σκεφτεσαι καν 2 καλα 512αρια

ειμαι amdας θα παρω dfi. και δεν εχω προβλημα γιατι τα εχω και τα 4χ256 και τα 2χ512:P :hehe: :hehe:

Αρχική απάντηση από zyx

ειμαι amdας θα παρω dfi. και δεν εχω προβλημα γιατι τα εχω και τα 4χ256 και τα 2χ512:P :hehe: :hehe:

xμ ....σου λειπουν αλλα 2χ512:jump1:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.