Jump to content

Πρόβλημα με asus A7V880 και AMD AthlonXP 1800+

Ozzmosis

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Πρόσφατα κάηκε η παλιά μου μητρική (MSI K7T Turbo) και την αντικατέστησα με μια asus A7V880. Αναγκαστικά αγόρασα και μια μνήμη Kingston 512 pc 3200 DDR (εφόσον η παλιά μου ήταν sdram 133 και δεν ήταν συμβατή με τη νέα μητρική). Έτσι κράτησα τον AMD AthlonXP 1800+ (πυρήνας Palomino) και ξαναέστησα το σύστημα από την αρχή. Το πρόβλημα είναι ότι η μητρική "βλέπει" τον επεξεργαστή ως AthlonXP στα 1150Mhz (100 x 11,5) ενώ κανονικά θά έπρεπε να τον "βλέπει" ως AthlonXP στα 1530Mhz (133 x 11,5). Από το Βιος είναι default το fsb στα 100 και ο πολλαπλασιαστής στ0 11,5 . Δοκίμασα να αλλάξω το fsb στα 133 για να λειτουργήσει στην πραγματική του συχνότητα και μόλις πήγαινε να μπει στα Windows έκανε restart. Τελικά κάνοντας disable το Spread Spectrum kαι το fsb στα 133 κατάφερα να μπω κανονικά στα Windows αλλά παρατήρησα ότι το σύστημα ήταν ασταθές. Για παράδειγμα το Doom 3 kαι το Vampire - The Masquerade Bloodlines κρασάρανε μέτα από 5 λέπτα παιχνιδιού. Το παράξενο είναι ότι το σύμφωνα με το Bios η θερμοκρασία του επεξεργαστή ήταν γύρω στους 55 βαθμούς (απόλυτα φυσιολογική). Σε περίπτωση που αυτό βοηθήσει , στο pc έχω επίσης : Ηis Ati Radeon 9600XT , Sound Blaster Live 1024 , Μodem Crypto 56k , Western Digital 120JB , Western Digital 20BB. Τέλος να σημειώσω ότι σύμφωνα με το manual της μητρικής υποστιρίζει μόνο Thoroughbred / Barton και όχι Palomino ,αλλά σέ διάφορα sites έχω διαβάσει οτι δέχεται και AthlonXP με Palomino (λογικά άμα δεν το δεχόταν δε θα τον "έβλεπε" καθόλου και όχι με λάθος συχνότητα). Επίσης εγκατέστησα το τελευταίο Βιος της μητρικής καθώς και τα τελευταία drivers της Ati αλλα το πρόβλημα υπάρχει ακόμα. Αυτά. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας!

η θερμοκρασια ακομα και για παλομινο ειναι καπως υψηλη.τωρα σχετικα με την αναγνωριση του επεξεργαστη ισως ειναι θεμα τυχης.εγω ειχα μια QDI με ΚΤ133Α η οποια εβλεπε μεχρι τον 2000+ παλομινο,ειδα στο νετ οτι μερικοι καταφεραν και ετρεχα T-bred σταθερα μεχρι 2200+,ελαχιστοι κατεφεραν να εχουν εναν 2400+,το δοκιμασα και ημουν απο τους τυχερους με τον 2400+.δεν ειναι απολυτο οτι θα τον δουλευει σωστα αν τον δει και ψαξε να δεις αν υπαρχει καποιο Bios modded που να διορθωνει τετοια προβληματα.

επισης τρεξε και ενα prime95 για να δεις αν ειναι σταθερο,μεμτεστ86 για τις μνημες και αν σου βγαλει σφαλμα στη ραμ αλλαξε τη θεση.

Γενικώς αυτή η μητρική δεν πιάνει σωστά τον επεξεργαστή. Πρέπει συνήθως να βάλεις μόνος σου το fsb. Αν όντως το βάζεις σωστά και σβήνει τότε έλεγξε τις θερμοκρασίες σου με θερμίστορα-η καλύτερη λύση- ή με το ASUS PROBE .Αν δεις να ανεβαίνουν πάνω από 50 τα πράγματα είναι μάλλον επικίνδυνα .Εγώ δεν έχω δει ποτέ πάνω από 50 χωρίς να κλείσει ο υπολογιστής ή να κάνει επανεκκίνηση. Επειδή το έχω δει να συμβαίνει ρίξε μια ματιά στο πόσο καλά πατάει η ψύκτρα στον επεξεργαστή. Φέρε τη μητρική όσο πιο πολύ γίνεται παράλληλα στο μάτι σου και προσπάθησε να δεις. Τέλος αν ο επεξεργαστής σου δουλεύει καλά στα 100 ή τα 110 τότε σίγουρα εκεί είναι το πρόβλημα.Μία ακόμη ρύθμιση ενδέχεται να είναι το Vcore .Όσο για ΒΙΟΣ αν και χρησιμοποιώ το 1008 το τελευταίο δηλ. δεν έχω δει ιδιαίτερες διαφορές αλλά δοκίμασέ το κι αυτό

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.