Jump to content



LG 1930B


LordArthas

Recommended Posts

«Τρεχω» να διαβασω την ανασκοπηση. Και να φανταστεις, οτι το site αυτο το ηξερα, αλλα δεν την ειχα βρει. Βεβαια αναφερεται στο μοντελο 1920B, αλλα φανταζομαι θα ειναι τα ιδια με την προσθηκη DVI στο 1930B που ενδιαφερει εμενα.

Σε ευχαριστω πολυ :)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, κάτοχοι LG1930B, θέλω τα φώτα σας.

Ενδιαφέρομαι για LG-1930B & NEC1960NXi.

Βλέπο ότι φοράνε τα ίδια πάνελτα υπόλοιπα είναι τα ίδια;

Για τη ΝEC βρήκα sto φόρουμ τα πάντα. Για την LG όμως όχι.

Sto site της LG είδα ότι διαφέρει στις προδιαγραφές από τη NEC (7 λιγότερες), δεν βρίσκω όμως τις ρυθμήσεις που μπορείς να κάνεις στο πάνελ. Επίσης είδα ότι η LG καταναλώνει περισσότερο ρεύμα (περίεργο αφού έχουν το ίδιο πάνελ;)

Θέλω να ξέρα αν στην LG μπορώ να ρυθμίζω τη θερμοκρασία του λευκού; Και αν ναι σε τι τιμές;

Το χρόμα; (καταραμένο photoshop)

Επειδή δεν έχω (προς το παρόν) DVI στην κάρτα μου, η LG κάνει στην αναλογική αυτόματο καλιμπράρισμα της συχνότητας όπως η ΝEC ή πρέπει να ρυθμίζεις το πλαίσιο όταν αλλάζεις ανάλυση στα παιχνίιδα...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, με τα στοιχεία που έχουμε βρει, φαίνεται ότι φοράνε το ίδιο panel το LM190E2-A4.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, θα σου απαντήσουν τα παιδιά που έχουν αυτή την οθόνη.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση που παρατηρείς στην LG, μάλλον οφείλεται στην διαφορετική προδιαγραφή κατανάλωσης που υπάρχει ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα

Aκριβές κείμενο από το εγχείριδιο της Nec "...Σύστη΅α IPM (Intelligent Power Manager - Ευφυές Σύστη΅α ∆ιαχείρισης Ενέργειας): Παρέχει ένα επαναστατικό σύστη΅α εξοικονόμησης ενέργειας που επιτρέπει στην οθόνη να αλλάζει σε κατάσταση χα΅ηλότερης κατανάλωσης ρεύ΅ατος όταν είναι ανοιχτή αλλά δεν χρησιμοποιείται, εξοικονομώντας έτσι τα δύο τρίτα από το κόστος της κανονικής κατανάλωσης ρεύματος της οθόνης, μειώνοντας τις εκπομπές ακτινοβολίας καθώς και τα έξοδα κλιματισμού στο χώρο εργασίας..."

Επιπρόσθετη κατανάλωση πρέπει να έχει και η θύρα USB που έχει η LG...

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα ειναι οτι οι πληροφοριες που παιρνουμε για την 1930Β ειναι εμεσες αφου δεν υπαρχει κανεις που να εχει αγορασει αυτο το μοντελο.

Παντα ακριβης ο mlemo στις πληροφοριες που μας δινει ;)

Link to comment
Share on other sites

Τελικα υστερα απο ενα διαλογο που ειχα με 2 moderator του prad.de, αποφασισα να μην παρω LG αφου κι εκεινoi μου ειπαν να τα αποφυγω κι ας εχουν το ιδιο panel με αλλα.

Δυστυχως οι επομενες επιλογες με panel S-IPS ηταν πολυ ακριβες (Nec 1960NXi, Iiyama 481, LaCie 19", Fujitsu-Siemens P19-1A).

Σημερα βρηκα το Samsung 910Τ σε τιμη πολυ προσιτη (508 ευρω, ενω μεχρι χθες το ιδιο μαγαζι το ειχε 583!) οποτε παρηγγειλα αυτο. Ουτως η αλλως δεν παιζω παιχνιδια κι αν παιζω προτιμω strategy ή δεν κανω επεξεργασια φωτογραφιων ή webdesign. Ελπιζω να το εχω την επομενη εβδομαδα, οποτε θα πω και εντυπωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Είναι εύκολο να μας δώσεις σε τι τιμές βρήκες τις Nec 1960NXi, Iiyama 481;

Επίσης, για την απλή ενημέρωση και μόνο, μπορείς να αναφέρεις στην κοινότητα του φόρουμ, τι σου είπαν για τις LG οι μεσολαβητές (moderators) του φόρουμ που αναφέρεις!

Link to comment
Share on other sites

Μιλαω για τιμες Ιταλιας, απο οπου εγω θα αγοραζα την οθονη, οποτε δε νομιζω να ενδιαφερουν το forum αρκετα... Γυρω στα 700 η Nec, την Iiyama και τη Fujitsu δεν τις βρηκα καθολου. Η LaCie (απο τις κορυφαιες εταιριες στο χωρο των professional monitors) ειχε 640.

Δυστυχως τωρα δεν συνδεεται στο site. Μολις συνδεθει θα παραθεσω τις αποψεις των παιδιων για τις LG με πανελ S-IPS. Δε μου ανεφεραν τιποτε για αλλα μοντελα LG, γιατι ενδιαφερομουν για monitor με panel S-IPS.

Να τονισω οτι το site αυτο ασχολειται μονο με monitors οποτε κ υποτιθεται οτι γνωριζουν πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

LG products are often not that expensive with a cause. The quality is not that well, sometimes they use different panels - like VA in an IPS device - and more. Please, you seem to be a critical user, don´t buy a pure LG device.
LG (I´m not a friend of LG!)

Pro: :confused:

Neg: Workaround, company politics etc.

There are technical disadvantages I can mention here about the LG TFT:

The self-made S-IPS panel shows occasionaly stripes, glints and colour negativ effects. First of all this probably sounds curious, but these impressions depend strongly on the sensitiviness of the users.

Τελος αποψεις για τα panels γενικα:

Best for colors: MVA/ PVA

Best all-round (games, video, grafic): IPS

Best viewing-angle: MVA/ PVA

If you are sure, that colour suartion and colour reprodution is more important than game feasibility, that a PVA/MVA Panel is the better choice.
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν μπορώ να έχω άποψη για το τι κάνει στη γραμμή παραγωγής η LG, οπότε δεν θα το σχολιάσω.

Όταν η LG παρουσίαζε τις προτάσεις της στο χώρο των CRT, ήταν όντως ουραγός και γενικότερα δεν ενέπνεε για σοβαρό κατσκευαστή.

Βέβαια τα πράγματα αλλάζουν και σήμερα γνωρίζω ότι είναι πολύ υψηλά στην παραγωγή panel παγκοσμίως (βλέπε ότι τα περισσότερα χρησιμοποιούμενα panel S-IPS, είναι LG.Philips). Μάλλον δεν είναι τυχαίο αυτό, όσο και να υπερτιμήσουμε τον παράγοντα κόστος!

Τώρα για τις γενικές απόψεις περί (MVA/PVA, IPS) θα το σχολιάσω ως αναξιόπιστο, όχι εξαιτίας της δημοσίευσης μου περί "τεχνολογίας panel LCD-TFT..." αλλά στο ότι συγκρίνουν τεχνολογίες διαφορετικής περιόδου!

Τα panel VA παρουσιάστηκαν από τη Fujitsu-Siemens και λανσαρίστηκαν (αν θυμάμαι καλά) ως MVA. Την ίδια τεχνολογία εξέλιξε η Samsung και την πλάσαρε ως PVA, ενώ η Sharp κάτω από το δικό της ASV. Σήμερα η εξέλιξή τους είναι Super MVA από τη CMO

Στην αντίπερα όχθη των IPS, παρουσιάστηκε πριν 3 χρόνια. Εξελίχθηκε (νομίζω το 2003) σε Advanced IPS και Super-iPS. Σήμερα πηγαίνει να καθιερωθεί μάλλον ο συνδιασμός αυτών sτο Super Advanced iPS.

Δεν νομίζω ότι το MVA ξεχωρίζει ως προς τη γωνία θέασης και ως προς την απόδοση της χρωματικής κλίμακας από τα S-IPS (συγκρίνοντας πάντα οθόνες ίδιας κατηγορίας τιμής, καταλαβαίνεις τι εννοώ!)

Link to comment
Share on other sites

Τα panels S-IPS χαρακτηριζονται ιδανικα για allaround use στο γερμανικο forum. Οι οθονες LG με panel S-IPS δεν εχουν και την καλυτερη «φημη» συμφωνα με τους «ειδημονες», γιατι δεν παιζει ρολο μονο το panel αλλα και τα ηλεκτρονικα που το συνοδευουν, που σιγουρα ειναι καλυτερα στις Nec, Iiyama, Fujitsu, LaCie.

Φανταζομαι τα παιδια εννοουν οτι η S-IPS εχει πιο πιστα χρωματα ιδανικα για photo editing και webdesign, αλλα οχι τοσο «ομορφα» στο ματι (οπως γινεται και με τις CRT και LCD).

Για την ιστορια συμπληρωνω δεν εχω τιποτε εναντιον της LG, και οτι προσωπικα ειχα μια CRT LG 775 Flatron και μεχρι που χαλασε ημουν ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημενος με την ποιοτητα της εικονας της.

Υ.Γ: Γραφοντας IPS, εννοειται οτι αναφερονται στο S-IPS της LG.Philips.

Για το MVA δεν εκφραζω αποψη, γιατι δεν ξερω που ακριβως γινοταν η αναφορα τους, ουτε ομως και εχω δει καποιο μονιτορ να γραφει S-MVA στα χαρακτηριστικα του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.