Jump to content

κανα καλο κιτ watercooling ?

magicman1442169094

Recommended Posts

Γεια σας παιδια! ειμαι καινουριος οπως βλεπετε ... πολυ καλο το phorum! Αρχιζω, θελω να αγορασω καποιο κιτ water cooling, ποιο προτεινεται εσεις ? δεν εχω ασχοληθει ποτε με το water cooling, για αυτο λεω να παρω καλυτερα καποιο ετοιμο κιτ... μπορω να βρω καποιο μεχρι 160-190 ευρω ? περιπου εκει πανω κατω. Τι λετε ?

Άμα φτάνεις τα 190€ φτιάξε ένα μόνος σου. Πάρε ψυγείο Transit moddαρισμένο απο 11 μαζί με 1 handmade block του, μία Eihem 1250, 1 tank, 2 12άρες φάνες και λαστιχάκια και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Μην νομίζεις....και τα "έτοιμα" kit θέλουν συναρμολόγηση και δοκιμή έξω απο το κουτί για διαρροές κτλ κτλ....διάβασε επίσης τον πολύ καλό οδηγό υδρόψυξης στο forum.

Koιταξε στο λινκ της υπογραφης μου θα βρεις πολλα στοιχεια.

Παντως μην παρεις σε καμμια περιπτωση ετοιμο kit υδροψυξης ειναι @@ρια σε αποδοση.

Καλη συνεχεια και καλως ηρθες στο forum. :)

Aν θές το best value for money , και εύκολο και σχετικά καλό και σε 2 μέρες να είσαι έτοιμος με νερό, κ΄ με δυνατότητες αναβάθμισης κοίτα στο site

www.multirama.gr 90 ευρώ και +φπα

στα extreme parts το μικρό ''κιτ '' της aseteκ.

πιστεύω πολύ καλό .

Ναι, ειναι αληθεια οτιτο μικρο κιτ της Asetek παραειναι καλο για ετοιομο. L20, Radiator black ice pro και block asetek. Στα 90 ευρω, μην το σκεφτεσαι καθολου!!!

Μονο που θα πρεπει να κανεις και καποιες δικες σου πατεντες, οπως τανκ και ρελε για να ανοιγει η αντλια μαζι με το pc.

Προσωπικα θα προτεινα να φτιαξεις ενα μονος σου μιας που δεν ειναι και τπτ τρομερο... Οπως και να το κανουμε στο home made ξερεις τι ζητας οποτε παιρνεις τα αναλογα υλικα για να σε καλυψουν!

Γεια σας παιδια! ειμαι καινουριος οπως βλεπετε ... πολυ καλο το phorum! Αρχιζω, θελω να αγορασω καποιο κιτ water cooling, ποιο προτεινεται εσεις ? δεν εχω ασχοληθει ποτε με το water cooling, για αυτο λεω να παρω καλυτερα καποιο ετοιμο κιτ... μπορω να βρω καποιο μεχρι 160-190 ευρω ? περιπου εκει πανω κατω. Τι λετε ?

Και εγω θα σου πω μακρια απο ετοιμα κιτ.

Αν θες πες μας και τι συστημα εχεις και αν εχεις σκοπο να κανεις overclocking.

']Aν θές το best value for money ' date=' και εύκολο και σχετικά καλό και σε 2 μέρες να είσαι έτοιμος με νερό, κ΄ με δυνατότητες αναβάθμισης κοίτα στο site

[url']www.multirama.gr 90 ευρώ και +φπα

στα extreme parts το μικρό ''κιτ '' της aseteκ.

πιστεύω πολύ καλό .

Kαι εγω αυτο σου προτεινω αν θες ετοιμο:)

Εγω παντως θα το χτυπησω!

Ειχα wc και ολη η φαση δε μου αρεσε του custom...

Πιστευω για το συστημα μου θα ειναι μια χαρα.

by spresv:p

Εγώ πιστεύω ότι σύστημα και να έχεις , αν ψύχεις μόνο cpu , το κιτάκι είναι best :026: , εντάξει δεν μπορόυμε να το συγκρίνουμε με handmade, αλλά κοιτάξτε και κανα άλλο έτοιμο στην ίδια η πιό πάνω τιμή , bigwater TT π.χ το δίνουν με :068: 300lt αντλία ... η λ20 δεν θα κολώσει και άλλα 2 μλόκ να βάλεις μετά. Μόνο λίγο προσοχή θέλει στην συναρμολόγηση και αν έχεις και καμιά ταινία υδραυλικών να βάλεις στα ρακόρ πρίν τα σφίξεις .

Τώρα αν του πιάνουν τα χέρια του παιδιού , και τους έχει και εμπιστοσύνη ....

Η 1250 έχει πέσει στα 65~

με 60 ευρά παιρνει σαν το ψυγείο μου χάλκινο με ενσωματωμένο τανκ και έτοιμα fit 1/2 [δεν θέλει καθόλου mod] , και μαζί με αυτό μου δώσανε και τον ανεμιστήρα του , έναν 12άρι[φωτό] 200+ cfm!!! τον οποίο μπορείς να συνδέσεις με έναν ροοστάτη και να τον κάνεις αθόρυβο.

και μετά για αρχή αν θέλει να μην φύγει μακρια απο τον προυπολογισμό πάιρνει 1 μπλόκ για αρχή , και αναβαθμιζει με άλλα 2 .

συνολο αρχικό 170~ άντε 180 ευρά .

μέσα στην τιμή έχω υπολογίσει και 10 εύρω για 2μ σωλήνα 1/2 και μία 100αδα tie wraps [πολύ καλός εναλακτικός τρόπος σφραγίσματος αντί για σφικτήρες]

post-1135-1442173963,3254_thumb.jpg

Φιλε ΚΤΜ εχω το παρον συστημα:

AMD 64 bit 3000+ socket 748-Newcastle

K8VT800 pro

512 ram/400 mhrz

western digital 80 Gb

MSI FX5700LE 256 MB

TAGAN 550 watt

LITE ON DVD

Cooler master mustekeer

ρε παιδια διαβασα κ τον οδηγο αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα τα καταφερω να κανω καποιο μονος μου... δεν θελω και τρελα πραγματα, oμως αργοτερα να μπορω να κανω να κανω κανα o/c. Για αυτο τι λετε ? καλο ειναι ? περνει καποιο block για το chipset ? http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterCPUcooling&cp_id=53509 βασικα θελω να ψυξω το CPU K chipset δεν με απασχολει κ τοσο η ψυξη της καρτας γραφικων...

Mιά χαρά θα είναι η l20 [700l/h] που έχει το κιτάκι και με 2 μπλόκ , αρκεί να έχει καλή ροή το σύστημα και να μην σπάνε οι σωλήνες [και να μην έχεις κανα ψυγείο 50Χ50cm] στην περίπτωση σου δεν ισχύει αυτο κατα πρώτον γιατί το ψυγείο του κίτ δεν είναι τεράστιο και κατα 2ον για τους σωλήνες θα προσέξεις.

Αυτή την αντλία ήθελα να πάρω και γώ , αλλα Επαρχία βλέπεις ... εγινε μαμακία στην παραγγελία , και μετά αφού πήγα που πήγα online πήρα την 1250 eheim που μόλις είχε πέσει και η τιμή της ,.

Μην αγχώνεσαι και πολύ με την ψύξη chipset , κοίτα cpu και vga κατα δεύτερον.

Το κιτάκι αυτό πάντως είναι το μόνο απο τα έτοιμα που μου έχει καθίσει καλά, όλα τα άλλα είναι ..... σε αυτήν την τιμή ειδικά δύσκολα να βρείς υδρόψυξη που να αποδίδει σαν υδρόψυξη...

Άμα φτάνεις τα 190€ φτιάξε ένα μόνος σου. Πάρε ψυγείο Transit moddαρισμένο απο 11 μαζί με 1 handmade block του, μία Eihem 1250, 1 tank, 2 12άρες φάνες και λαστιχάκια και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Μην νομίζεις....και τα "έτοιμα" kit θέλουν συναρμολόγηση και δοκιμή έξω απο το κουτί για διαρροές κτλ κτλ....διάβασε επίσης τον πολύ καλό οδηγό υδρόψυξης στο forum.

Συμφωνω απολυτα.

Την συναρμολογηση και την διαδικασια δεν την γλυτωνεις και οι επιδοσεις δεν θα εχουν καμια σχεση.

σκεφτομαι να παρω αυτη απο τα multirama... παιδια ειναι και ενα αλλο προβλημα... που θα το βαλω το κιτ ? Δεν χωραει μεσα μεσα στο κουτι μου... λετε να φτιαξω ενα κουτακι να τα βαλω ολα μεσα ? και κατι αλλο αν παρω αυτο το κιτακι μπορω να του αλλαξω μπροστα τον ανεμιστηρα του η να προσθεσω κ ακομα εναν ? ωστε να ψυχεται καλυτερα το ψυγειο ? μου εχει καθησει καλα αυτο το κιτ....

Βάλτα όλα μέσα στο case , εκτός το ψυγείο., Το ψυγείο ξάπλωσέ το πάνω στον ουρανό απο το tower. Αυτά μέχρι να εξικειωθείς , αργότερα κάνεις μία τακτοποίηση του κουτιού καλώδια κτλ , και βλέπεις αν παίρνει και το ψυγείο μέσα [χαλαρα το παίρνει το 12αρι στον ουρανό του κουτιού]

Μην διανοηθείς να τα βάλεις στο πάτωμα χαμηλά , θα χάσεις πολύ σε επιδόσεις επειδή η αντλία θα είναι κάτω και θα ''ζορίζει'' να ανεβάσει το νερό .

Πάρε μια γευση [φωτό] πως μπορείς να βάλεις την αντλία μέσα στο κουτί σου, με την διαφορά ότι η λ20 έχει βεντούζες ενώ εγώ έκανα τρύπες για την δικιά μου.

Μπορείς να βάλεις άλλον έναν απο την πίσω πλευρά ώστε ο 1 να σπρώχνει αέρα και ο άλλος ανεμιστήρας να τραβά .

Υγ. Μην σε απασχολουν αυτά απο τώρα , μπορεί να μην θέλει και κανέναν ανεμιστήρα αν δείς ότι έχεις χαμηλές θερμοκρασίες .

Υγ2 Μην γεμίσεις ανεμιστήρες το σύστημα σου :D Υδρόψυξη= ησυχία , αν είναι για φασαρία βάζεις μια xp 120 + delta και bye bye υπνακια

post-1135-1442173964,2409_thumb.jpg

Atari[Xp+] πολυ ωραιο το κουτακι σου... τα εχω μαζεψει τα καλοδια τα πολλα πολλα.. πιστευω ι αντλια να χοραει κ το ψυγειο απο πανω απο το κουτι... να σε ρωτησω κατι ? πως μπορω να βαλω φοτο του κουτιου μου εδω ?

Ευχαριστώ .

Όταν πατας reply βγάζει και μία επιλογή manage atachments . εκεί ανεβάζεις εικόνα απο τον Η/Υ σου αρκεί να μην ξεπερνα τα 100kb και να είναι ώς 600Χ600 pixels .

Η λ20 ξαναλέω είναι μισή απο την δικιά μου για να καταλάβεις , χωράει σίγουρα , άλλα πράγματα δεν έχει το κιτάκι μέσα [block,αντλία,ψυγείο και μπορεί tank στο εξωτερικό το δίνουν με τανκ το ΙΔΙΟ κιτ . ]

μόνο το ψυγείο άσε έξω [πάνω στο κουτι απ έξω] και αργότερα βλέπεις

να σε ρωτησω κατι ? πως μπορω να βαλω φοτο του κουτιου μου εδω ?

Eάν την έχεις σε κάποιο λινκ..γράφεις το παρακάτω...

-----LINK-----

Διαφορετά απο το attachments το οποιο βρισκεται στο advanced reply...

Εάν ανεβάσεις photo απο link...

Προσοχή στις διαστάσεις... το όριο είναι 600Χ600:)

υπαρχει ποτε κινδυνος να γινει καμια μεγαλη διαρροη ? εσυ τους δικους σου τους σωληνες πως τους εχεις ασφαλισει ? μονο με τα σφικιρακια ? Σας εχω πρηξει ε ? :003:

ρε σι λεει οτι ειναι μεγαλητερη η αναλυση της φοτο,ειναι απο το κινητο μου αυτη που θελω να βαλω.. τη να κανω ? :003:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.