Jump to content

Sapphire Ati radeon 9500 problem -- help plz

ViPeRMaN

Recommended Posts

έχω την Sapphire Ati radeon 9500(L-shaped) non pro με 128 mb.είχα κάνει εδώ και ένα δίμηνο κανονικά (succesfully) το soft mod για 9700 pro με riva tuner.σήμερα στα καλά του καθουμένου η εικόνα καταστραφηκε. δεν ξέρω πως να το περιγράψω.κλείνω το pc,το ξανά-ανοίγω και εμφανίζονται πλέον κάθετες και οριζόντιες μαύρες γραμμές σε όλοι την οθόνη...

έβαλα την παλιά κάρτα γραφικών μου για να δω αν φταίει η οθόνη η η καρτα.με την παλιά κάρτα όλα είναι καλά άρα μάλλον κάτι παίζεται με τι sapphire.

την δοκίμασα και σε άλλο σύστημα,τα ίδια.χαλια

τι προτείνεται????

p.s.

1)το fan τις κάρτας δουλεύει μια χαρά.

2)το πρόβλημα εμφανίζεται από τι στιγμή που ανοίγω pc

3)δεν έκανα καθόλου overclocking στην κάρτα.απλά έκανα το modification με το riva tuner.δεν πείραξα καθόλου memory k core ταχύτητες.

4)το πρόβλημα αρχίζει από τι στιγμή που να φορτώνει το βίος οποτε λογικά δεν έχει σχέση με drivers και windows.

ευχάριστω εκ τον προτερων.

Κατά 99% η καρτούλα πέθανε. Άμα έχεις εγγύηση κάντην RMA. Έτσι για το ****το ρίξ της ένα φύσημα, πάτα με μια γόμα τις επαφές στο AGP και βεβαιώσου οτι παίρνει ρεύμα απ το molex.

Ειχα το ιδιο προβλημα και γω αλλα δεν καταφερα να το λυσω.

Πιθανολογω οτι το προβλημα ειναι ενας συνδιασμος προβληματων μνημων και pipelines.

Το περιεργο ηταν οτι καρτα δουλευε αψογα με softmod μεχρι και Catalyst 4.10 αλλα απο 4.11 και πανω εμφανιζε αυτα που περιγραφεις εσυ. Σαν 9500 δουλευε ομως κανονικα.

Το θεμα δεν ειναι με το bios καθως οταν ανοιγεις για πρωτη το PC ολα ανοιγουν κανονικα και το προβλημα εμφανιζεται μολις μπαινεις στο desktop. Αρα πιθονον να φορτωνουν καποιο αρχειο που προκαλει τα προβληματα. Καθως οταν κανεις restart το προβλημα εμφανιζεται πλεον και πριν φορτωσει windows.

Έτσι για το ****το ρίξ της ένα φύσημα, πάτα με μια γόμα τις επαφές στο AGP και βεβαιώσου οτι παίρνει ρεύμα απ το molex.

την φυσηξα αλλα τπτ.

ρευμα λογικα παιρνει απο τη στιγμη μου δουλευει το cooler.ετσι δεν ειναι?

αυτο με την γομα και τις επαφες δεν το καταλαβα. :)

Το θεμα δεν ειναι με το bios καθως οταν ανοιγεις για πρωτη το PC ολα ανοιγουν κανονικα και το προβλημα εμφανιζεται μολις μπαινεις στο desktop. Αρα πιθονον να φορτωνουν καποιο αρχειο που προκαλει τα προβληματα. Καθως οταν κανεις restart το προβλημα εμφανιζεται πλεον και πριν φορτωσει windows.

σε εμενα το προβλημα εμφανιζεται απο τι στιγμη που ανοιγω το pc οποτε προφανως δεν εχει σχεση με windows kai Catalyst.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.