Jump to content

πρόβλημα θερμοκρασίας στην vga

kots

Recommended Posts

Το μεσημέρι έγινε διακοπή ρεύματος την ώρα που έκανα benchmarks στο Doom 3. Όταν επανήλθε το ρεύμα ξεκίνησα πάλι τα benchmarks και μετά από δύο λεπτά πάγωσε η οθόνη. Θεώρησα ότι ήταν κάποιο τυχαίο κόλλημα και ξεκίνησα από την αρχή, αλλά ξανακόλλησε.

Κοίταξα την θερμοκρασία του GPU και ήταν 50 βαθμοί σε idle (κανονικά είναι 30), οπότε αποφάσισα να κάνω monitor της θερμοκρασίας τρέχοντας το Doom 3. Έφτασε τους 108 βαθμούς!!! Τι συμβαίνει στην κάρτα μου (5900); Είναι δυνατόν να έπαθε ζημιά από μια απλή διακοπή ρεύματος ή είναι τυχαίο γεγονός (δεν μετακίνησα καθόλου την ψύκτρα);

Αν μου έσκισε η ΔΕΗ την κάρτα μου θα τους κάνω voodoo...

Αρχική απάντηση από kots

Το μεσημέρι έγινε διακοπή ρεύματος την ώρα που έκανα benchmarks στο Doom 3. Όταν επανήλθε το ρεύμα ξεκίνησα πάλι τα benchmarks και μετά από δύο λεπτά πάγωσε η οθόνη. Θεώρησα ότι ήταν κάποιο τυχαίο κόλλημα και ξεκίνησα από την αρχή, αλλά ξανακόλλησε.

Κοίταξα την θερμοκρασία του GPU και ήταν 50 βαθμοί σε idle (κανονικά είναι 30), οπότε αποφάσισα να κάνω monitor της θερμοκρασίας τρέχοντας το Doom 3. Έφτασε τους 108 βαθμούς!!! Τι συμβαίνει στην κάρτα μου (5900); Είναι δυνατόν να έπαθε ζημιά από μια απλή διακοπή ρεύματος ή είναι τυχαίο γεγονός (δεν μετακίνησα καθόλου την ψύκτρα);

Αν μου έσκισε η ΔΕΗ την κάρτα μου θα τους κάνω voodoo...

που μενεις?γιατι το μεσημερι εγιωε και στου Ζωγραφου διακοπη, και

φοβηθηκα μηπως καηκε κανενα pixel στην οθονη μου!

τελικα εκανες τιποτα για να φτιαξει ή μηπως εφτιαξε μονο του!

οταν επανηλθε το ρευμα τοτε εκανε checkdisk?

Παρατηρώ την θερμοκρασιακή της συμπεριφορά και έχω αρχίσει να ελπίζω ότι κάτι παίζει με το σύστημα ψύξης. Μάλλον σύμπτωση είναι το θέμα της διακοπής. Υπό κανονικές συνθήκες όταν έβγαινα από γραφικά η θερμοκρασία έπεφτε με πολύ γρήγορο ρυθμό, ενώ τώρα παραμένει ψηλή ακόμα και όταν οι drivers ρίξουν τον χρονισμό της κάρτας σε idle. Μόνο μετά από αρκετή ώρα ψιλοπέφτει η θερμοκρασία

Πριν λίγο έφαγε τέτοιο κόλλημα που δεν έπαιρνε μπροστά ο υπολογιστής. Αναγκάστηκα να καθαρίσω τις ρυθμίσεις του BIOS με jumper και να χρησιμοποιήσω την MX440 του αδερφού μου για να ξεκινήσω (τι αμαρτίες πληρώνω; ). Την μπούκωσα με κεραμικό compound και έπεσε λίγο η θερμοκρασία. Αύριο θα δοκιμάσω να βάλω Arctic Silver μήπως κάνει δουλειά και ησυχάσω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.