Jump to content

Σοβαρό πρόβλημα με pc

adm1n_d3dalo5

Recommended Posts

Εδώ και κάποιεσ μέρες το pc ενος φίλου άρχισε να κλείνει χωρίς προφανή αιτία...

Η σύνθεση του είναι

QDI Kudoz 7 KT400(κάτι τέτοιο)

Athlon XP 1800+

1x256DDR@266

1xWD 40GB

GeForce 4MX400

SB Live Player

DVD-ROM (No Name)

CD-RW MSI 24x

PSU NoName 340Watt

Monitor Viewsonic 17'

WinXP PRO(sp1) + Linux Mandrake 9.2

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι ότι τις μισές φορές που θα ανοίξει, δεν θα έχει σήμα η οθόνη. Τις υπόλοιπες, θα καταφέρει να post-άρει, αλλά σε τυχαίο χρόνο θα κλέισει η οθόνη και μαζί της θα παγώσει και το pc. Αν δοκιμάσω με hard-reset να το κλεισω και να το ξανανοίξω, τότε αρχίζει να "χτυπάει" κατά το POST ότι δεν βρίσκει κάρτα γραφικών..... Το άνοιξα, έβγαλα την κάρτα, την καθάρισα και την ξαναβαλα, αλλά τπτ. Δοκίμασα την δικιά μου κάρτα(Radeon 9600Pro) πάνω και το πρόβλημα παρέμεινε. Έφερα το tower σπίτι μου και το έβαλα στην δικιά μου οθόνη και σαν από θαύμα το pc δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα, με καμία απο τις 2 κάρτες γραφικών.

Κατέλειξα ότι φταίει η οθόνη, αλλά θα ήθελα και μια 2η γνώμη.

Λοιπόν , αν είναι οθόνη δεν θα έπρεπε να κολλάει ο υπολογιστήε αλλά να συνεχίζει κανονικά να φορτώνει. Πράγμα που σημάινει ότι κάτι άλλο φταίει.

Αυτά μπορεί να είναι παροχή ρευματος ( όχι καλή γείωση ή πάνω σε μεγάλο πολύμπριζο) , θερμοκρασία (πχ χωμένο μέσα σε ένα γραφείο ) ή κάτι άλλο.

Δες τι άλλαξε από την μεταφορά από το ένα σπίτι στο άλλο για να δεις τι φταίει. Ακόμα τσέκαρε αν στο σπίτι σου το άνοιξες με τα πλαινα βγαλμένα άρα είχε καλύτερη κυκλοφορία αέρα.

Και στα 2 σπίτια το άνοιξα και με κλειστά τα πλαίνά και με ανοιχτα. Στο δικό μου δούλεψε μια χαρά και στις 2 περιπτώσεις ενώ στο σπίτι του φίλου μου δεν κατάφερα να post-άρει με τπτ με ανοιχτά τα πλαινά!!

Επίσης και στα 2 σπίτια το πολύμπριζο ήταν το ίδιο. Τώρα για την γείωση δεν κατάλαβα τι εννοείς.

τα κοίταξα και τα καλώδια, αλλα δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα...

μάλλον τελικά είναι πρόβλημα με την τροφοδοσία και ειδικότερα με το πολυμπριζο. δοκιμάσαμε σήμερα να τον ανοίξουμε χωρίς τα ηχεία(p580) και το netmod και δούλεψε κανονικά χωρίς κολήματα

τα κοίταξα και τα καλώδια, αλλα δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα...

μάλλον τελικά είναι πρόβλημα με την τροφοδοσία και ειδικότερα με το πολυμπριζο. δοκιμάσαμε σήμερα να τον ανοίξουμε χωρίς τα ηχεία(p580) και το netmod και δούλεψε κανονικά χωρίς κολήματα

Τοτε βαλε τπτ και σε καμια αλλη πριζα του δωματιου που ειναι το PC!

αυτό κάναμε. αλλα πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί ενώ έκλεινε η οθόνη, κόλλαγε και το pc... και γιατί μετά το reboot δεν πόσταρε παρά έκανε ήχο από το speaker ότι δεν έχει εγκατασταθεί vga? anyway...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.