forwardS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2005 Τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά την εγκτάσταση του half life 2, όπου το σύστημα κράσαρε με το μήνυμα: the memory could not be read-αν σπανιώς το σύστημα έκανε reboot από μόνο του μετά απο πολλές ώρες παιχνιδιού. Αφού το έψαξα πολύ και επειδή στο laptop το ίδιο παιχνίδι δεν έβγαζε προβλήματα αποφασίζω να κάνω memtest από dos όπου διαπίστωσα ότι μία μνήμη kingston 2.5cl και 512 mb μου έβγαζε μόνη της λάθη στα default. Οπότε λέω πάμε για rma. Το σύστημα λειτουργούσε και λειτουργεί και τώρα κανονικά με τη δεύτερη kingston cl2.5 η οποία και δεν έβγαλε κανένα λάθος. Σήμερα λοιπόν παρέλαβα την μνήμη-καινούργια-σφραγισμένη στη θήκη της. Τη βάζω στη μητρική (ASUS A7N8X-dlx) και με το που μπαίνει στα win κρασάρει με μηνύματα τύπου "memory management error", "irq not less than...", "page fault in nonpage area", κλπ. Σε μια μέλιστα από τις επανεκινήσεις μπήκε από μόνο του win με 800*600 ανάλυση ζητώντας drivers της κάρτας γραφικών (6600gt agp φυσικά). Ξανακάνω λοιπόν memtest και με το καλημέρα η καινούργια μνήμη μόνη της βγάζει λάθη. Σημειοτέον η άλλη 512 kingston δε δημιουργεί πρόβλημα ανεξαρτήτως bank που θα τοποθετηθεί. Οι δύο μνήμες έχουν επίσης τα ίδια τσιπάκια. Τι στα κομμάτια συμβαίνει??? Τα τεστ έχουν γίνει σε default ενώ 2*256 Kingston που λειτουργούσαν σε dual παλιότερα στο σύστημα δε είχαν κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιανουάριος 25, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Παίξε λίγο με τις θέσεις (αυτή που βγάζει λάθη-> σλοτ 1...η άλλη-> σλοτ 2 κ.ο.κ.). Timings, ρεύμα και συχνότητα να φανταστώ rated? Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 25, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 όλα default. έχω αλλάξει και τις θέσεις και πάλι λάθη. Εντάξει η προηγούμενη αλλά και η καινούργια?? Και το περίεργο είναι ότι και οι 2*512 που έχω τώρα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες- η μία αγορασμένη πριν 1 βδομάδα και η άλλη από το RMA από διαφορετικό κατάστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιανουάριος 25, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Πολυ περιεργο....δλδ στο ιδιο bank που η μια δε βγαζει λαθη,η αλλη βγαζει....μυστηριο....τι μαρκα chip εχουν μπας και βρουμε τπτ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 25, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 εννοείς αυτό που είναι γραμμένο σε καθεμιά από τις 8 πλάκες κάθε πλευράς? Αν ναι kingston τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιανουάριος 25, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 δλδ πανω στα chip γραφει kingston :s :s Μονο αυτο ???από τις 8 πλάκες κάθε πλευράς?Τι εννοεις με το κάθε πλευράς?Ειναι Dual Side μνημες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 25, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 25, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 ναι dual side Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιανουάριος 25, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Διαβασε στο manual της μητρικης σου γιατι λεει κατι για τις dual side Μνημες οτι δε μπαινουν σε ολα τα slot.Αν μπορεις πες μου τα νουμερα που γραφει κατω απο το λογοτυπο της Kingston στο τσιπακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 25, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 d3208dl7t-5a 0451pt01 στη μία πλευράd3208dl7t-5a 0450pt01 στην άλλητο άλλο το ψάχνω αν και δε νομίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 25, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 είδα και το manual και δε λέει τπτ - εξάλλου δεν είναι θέμα dual-από μόνη της κάνει μ@λ@#(*!@!)( Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιανουάριος 25, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 το άλλο το ψάχνω αν και δε νομίζω...Μη το λες...στη μητρικη μου μπορω να βαλω μονο μια dual side:)Δε μπορεσα να βρω κατι συγκεκριμενο παντως...Τπτ δε βρηκα με αυτον τον κωδικο...αγνωστες...Δοκιμασε κανενα bios update αν υπαρχει παντως ισως να βοηθισει αν και δε νομιζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιανουάριος 25, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 είδα και το manual και δε λέει τπτ - εξάλλου δεν είναι θέμα dual-από μόνη της κάνει μ@λ@#(*!@!)( Δεν εννοω dual channel. Αρα και μονη της δε την εμποδιζει τπτ να κανει μ@λ@#(*!@!) Bασικα ρε σι,για να μη κουραζομαστε κιολας,βαλτες σε ενα αλλο pc Και δες. (Αn γινεται ας ειναι intel...)παω στοιχημα θα ειναι οκ :045: Καποια ασυμβατοτιτα παιζει με chip-μοβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 25, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 και εγώ έτσι το κόβω... άλλαξα και το bios αλλά τίποτα. Είμαι σίγουρος η μνήμη είναι 100% οκ... τι να κάνω rma τώρα ?? πάλι τη μνήμη πίσω ή να χώσω κανα ρεσταρτ την ώρα της αλλαγής bios να τελειώνουμε lol. Η που**** είναι ότι και νέα μνήμη να μου δώσουν μπορεί πάλι να έχω πρόβλημα ασυμβατότητας Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιανουάριος 25, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Για βάλε κανα uber bios με cpc off μην είναι ζόρικα τα πράγματα για δαύτη. Αν και αν λές πως τα κάνει και μόνη της....δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας (αφού η άλλη παίζει)...απλά RMA the f**** stick (lol).....δεν νομίζω να είναι mobo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 25, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 μόλις τσέκαρα το site της kingston... για την a7n8x-dlx σε value ram υποστηρίζει μόνο ddr2700 και όχι 3200... μα καλά είμαστε σοβαροί?? σε μητρική με υποστήριξη pc3200 δε δουλεύει η kingston?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Ιανουάριος 26, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 τελικά με cpc off bios το πρόβλημα λύνεται. Είναι προφανώς θέμα memory controller των nf2 μητρικών, γι'αυτό και δεν υποστηρίζονται όλες οι μνήμες, ειδικά οι dual side πολλών εταιριών, όπως αναφέρεται και στο παρακάτω λινκ http://www.insanetek.com/index.php?page=cpcnf2Προφανώς η επιλογή μη εγκεκριμένης μνήμης χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα είναι λόττο, γι'αυτό και με τη μία δεν είχα προβλήματα, ενώ με την άλλη κράσαρε με το που έμπεινε win. Βέβαια υπάρχει μια μικρή πτώση της συνολικής απόδοσης σε ορισμένα benchmarks, αλλά είμαι προς το παρόν 1:30 ώρα με 5-2-3-2.5 στα 210 fsb χωρίς κανένα λάθος στο memtest (dual channel). Thanx outlaw & cmos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.