Jump to content

Eπαγγελματικό Θερμόμετρο Laser

Atari[Xp+]

Recommended Posts

Καιρός ήτανε να κάνουμε καμιά σοβαρή μέτρηση . Πήγα λοιπόν και πήρα ένα θερμόμετρο laser ακριβείας και τα αποτελέσματα τα βλέπετε παρακάτω.

Στις παρακάτω φωτό βλέπετε το σύστημά μου με ανοικτό κουτί 30 λεπτά idle με 2 12αριδες στο ψυγείο και έναν στην vga.

Κοιτάξτε την λεπτομέρεια στην κόκα κόλα κάτω είναι πιό κρυα όπως ξέρουμε η θερμότητα πάει την ανηφόρα....Tην κατάψυξη ,,και το τσιγάρο

Στοχεύοντας τον λαιμό μου η την ''μασχάλη'' δίνει 36.6 παίζοντας +- 2,3 δέκατα.

Αναμείνατε έχω και Full stress..... με κλειστούς - με ανοικτους τους 12αριδες στο ψυγείο .....

post-1135-1442173952,0538_thumb.jpg

post-1135-1442173952,2081_thumb.jpg

post-1135-1442173952,3287_thumb.jpg

post-1135-1442173952,4599_thumb.jpg

post-1135-1442173952,6973_thumb.jpg

post-1135-1442173952,8566_thumb.jpg

post-1135-1442173952,9508_thumb.jpg

post-1135-1442173953,0403_thumb.jpg

post-1135-1442173953,1284_thumb.jpg

post-1135-1442173953,2053_thumb.jpg

Πολύ ενδιαφέρον το όλο σκηνικό...

Πόσα € πήγε το θερμόμετρο...?

Μια παρατήρηση...

Το ότι μετράς την επιφάνια του block...δεν σημαίνει πως μετράς την θερμοκρασία της cpu... Λογικά είναι πολύ μεγαλύτερη η θερμοκρασία πυρήνα...

Το νερό στο ψυγείο είναι 24c και το σύστημα είναι idle ,. πόσο να είναι δλδ . ο cpu , κανα 40ρι ? αποκλείεται . Αν ήσουν σπίτι μου και άγγιζες το μπλόκ με το χέρι σου θα καταλάβαινες....

180 eurο περίπου , αλλά δεν μου ανήκει είναι του φίλου μου με το συνεργείο .

']Το νερό στο ψυγείο είναι 24c και το σύστημα είναι idle ' date='. πόσο να είναι δλδ . ο cpu , κανα 40ρι ? αποκλείεται . Αν ήσουν σπίτι μου και άγγιζες το μπλόκ με το χέρι σου θα καταλάβαινες....

180 eurο περίπου , αλλά δεν μου ανήκει είναι του φίλου μου με το συνεργείο .[/quote']

Καταρχάς sorry γιατί νόμιζα πως είσαι σε full load..

Κοίταξε το ότι πιάνεις το block και είναι κρύο είναι απολύτως λογικό, αφού ρέει συνεχεία νερό...

Και σε idle που είσαι αποκλείεται η θερμοκρασία του πυρήνα να είναι μόνο 26...

Το θερμομετρακι αυτό είναι πολύ χρήσιμο...αλλά για άλλες δουλειές..

Για να μετρήσεις την temp. του επεξεργαστή δεν κάνει. Την καλύτερη δουλεία θα την έκανε ένας sensoras...

Και που θα βαλει τον sensora soler?

Εχεις εσυ καμμια αποψη?? :030:

Αυτο βολευε τους Barton oπου ειχαν καρουμπαλο....

Σε Α64, Ρ4 αστο...

Εκτος κι αν κανεις ειδικη παραγγελια μητρικης LOL....

Αtari[Xp+] ο επεξεργαστης δεν κανει απολυτη επαφη με το block ειτε εχεις αεροψυξη, ειτε υδροψυξη ειτε Prometeia ειτε δεν ξερω τι...

Προφανως αφου παρεμβαλεται μια θερμοαγωγιμη παστα δεν γινεται να εχουν την ιδια θερμοκρασια.

Aλλα και τελεια να ηταν η παστα (πες οτι γινοταν αυτο) παλι οι μικροανωμαλιες μεταξυ των δυο επιφανειων δεν προκειται να μεταδωσουν τη θερμοτητα

Κι αυτο που λες περι κρυου μπλοκ επειδη το επιασα με το χερι ειναι ανεπιτυχες.

Αν πιασεις την καρατσολα που εχεις στο ντουλαπι ειναι κρυα αλλα το ντουλαπι οχι τοσο (ετσι θα φανει στο χερι σου).

Κι εχουν την ιδια θερμοκρασια αφου ειναι στο ιδιο περιβαλλον για τοσες μερες ελπιζω να μην μαγειρευεις καθε μιση ωρα.

Η αισθηση της αφης ξεγελα γιαυτο υπαρχουν και τα θερμομετρα.

Παντως ειναι ενα χρησιμο εργαλειο το ηλεκτρονικο θερμομετρο που μας εδειξες αλλα λιγο πικρα η τιμη του....

Γιαυτο κι αγορασα ενα θερμιστορ με μπιλια των 50Ε...

Και που θα βαλει τον sensora soler?

Εχεις εσυ καμμια αποψη??

Αυτο βολευε τους Barton oπου ειχαν καρουμπαλο....

Σε Α64, Ρ4 αστο...

Σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο στους Barton...Δεν είπαμε να τον βάλει και στον πυρήνα

Αλλά σίγουρα εάν τον τοποθετήσει όσο πιο κοντά στο καπάκι γίνεται θα έχει πολύ πιο σωστές ενδείξεις απ’ ότι μετρώντας την επιφάνια του block...

ωραιο και χρησιμο εργαλειο,μετρα και τα mosfets αμα ειναι

']

Στοχεύοντας τον λαιμό μου η την ''μασχάλη'' δίνει 36.6 παίζοντας +- 2' date='3 δέκατα.

[/quote']

που το ξερεις?μπορει να εχεις εσυ δεκατα :044:

Το έκοψα λίγο νωρίτερα το toast γιατί μετά το 5λέπτο η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε

στους 35c~ για cpu .

Μνήμες και mofset πήραν την ανηφόρα, αλλα σταθεροποιηθήκανε και αυτά . mofset 47c

ram 40c

tagan480 32c ,

και της radeon9500@9700 δείχνει να της έλειψε πολύ ο 8αρης πρώην cpu εργοστασιακός.

Η 1250 eheim στους 37.5c.

post-1135-1442173953,9903_thumb.jpg

post-1135-1442173954,098_thumb.jpg

post-1135-1442173954,1747_thumb.jpg

post-1135-1442173954,2459_thumb.jpg

post-1135-1442173954,3345_thumb.jpg

post-1135-1442173954,5626_thumb.jpg

post-1135-1442173954,6344_thumb.jpg

post-1135-1442173954,7471_thumb.jpg

post-1135-1442173954,8565_thumb.jpg

post-1135-1442173954,9652_thumb.jpg

Αtari[Xp+] ο επεξεργαστης δεν κανει απολυτη επαφη με το block ειτε εχεις αεροψυξη, ειτε υδροψυξη ειτε Prometeia ειτε δεν ξερω τι...

Προφανως αφου παρεμβαλεται μια θερμοαγωγιμη παστα δεν γινεται να εχουν την ιδια θερμοκρασια.

Aλλα και τελεια να ηταν η παστα (πες οτι γινοταν αυτο) παλι οι μικροανωμαλιες μεταξυ των δυο επιφανειων δεν προκειται να μεταδωσουν τη θερμοτητα

Κι αυτο που λες περι κρυου μπλοκ επειδη το επιασα με το χερι ειναι ανεπιτυχες.

Αν πιασεις την καρατσολα που εχεις στο ντουλαπι ειναι κρυα αλλα το ντουλαπι οχι τοσο (ετσι θα φανει στο χερι σου).

Κι εχουν την ιδια θερμοκρασια αφου ειναι στο ιδιο περιβαλλον για τοσες μερες ελπιζω να μην μαγειρευεις καθε μιση ωρα.

Η αισθηση της αφης ξεγελα γιαυτο υπαρχουν και τα θερμομετρα.

Παντως ειναι ενα χρησιμο εργαλειο το ηλεκτρονικο θερμομετρο που μας εδειξες αλλα λιγο πικρα η τιμη του....

Γιαυτο κι αγορασα ενα θερμιστορ με μπιλια των 50Ε...

Sir βάζω μία κατσαρόλα με έναν celeron μέσα , πάω στην γειτόνισα να πάρω κρεμμυδάκια , και το βράδυ σας κερνάω φαί ,. όλους.

Γιατι καλε γειτονισσα (αν ειναι και η Katsumi ακομη καλυτερα) αφου σου τηλεφωνησα.. :077:

Χμ ποσους βαθμους διαφορα εδειξε το θερμομετρο απο τη Mobo?? :077:

Aπλα θα σου προτεινα να κανεις ενα πινακακι μια και δε θα εχεις συνεχεια το θερμομετρο αυτο και θα το δωσεις στο φιλο σου.

Βαλε ενα πινακα με τα Vcore, MHz που τρεχεις, Max Temp που δειχνει η μητρικη (ελπιζω να μην @@ριζεται οπως η δικη μου) και Max Temp που δειχνει το ηλεκτρονικο.

Εννοειται οτι θα χρησιμοποιησεις σε ολες τις περιπτωσεις το ιδιο προγραμμα στρεσσαρισματος μιση ωρα αρκει για να φθασει σε οριακη τιμη το συστημα.

Σε AMD απο οτι θυμαμαι το Prime95 δεν εφθανε σε οριακη τιμη αλλαζε αναλογα με το FFT size σε Intel ασε η μητρικη μου @@ριζεται παιζουν οι ενδειξεις συνεχεια γιαυτο παιρνω μεση τιμη.

Ετσι οποτε θες στο μελλον θα μπορεσεις να εκτιμας αναλογα με τις ενδειξεις της μητρικης ποσο θα σου εδειχνε αν ειχες το θερμομετρο. :045:

Το προγραμμα Data Modeling των Τools θα σε βοηθησει σε αυτο αλλα ακομη δεν εχω βγαλει οδηγιες στον αερα γιατι τρεχω και δεν προλαβαινω.

39 έδειξε το μοβο [coreshell] 35 το laser. όντως ετοιμάζομαι για ένα πολύ ωραίο πινακάκι στο word.

Τώρα βγάζω τα αποθημένα ενός μικρου παιδιού , μετράω ότι είναι και δεν είναι στο σπίτι . :063: :063: :063:

']Καλή ερώτηση έχω ακουσει ότι είναι on die δηλαδή κάτω ακριβώς απο cpu

Eάν είναι πράγματι on die... τότε ακόμα και να μαμακίζονται οι ενδείξεις της μητρικής είναι σίγουρα πιο σωστές από αυτές του θερμόμετρου...

Spyrious :

και εγω νομιζω οτι και στο νερο πηγαινει το κρυο κατω. Οταν το ζεσταινεις αλλαζει η πυκνοτητα και το ζεστο εχει μικροτερη πυκνοτητα-πιο ελαφρυ ανα μοναδα ογκου- και ανεβαινει απανου. Μαλιστα ειχα διαβασει κιολας οτι γιαυτον τον λογο το νερο στο μπρικι (σικ ! ) ζεσταινεται πολυ γρηγορα στην κουζινα - ενω στο διαστημα θα ηθελε πολλαπλασια ωρα λογω ελλειψης βαρυτητας (επειδη ζεσταινεται το νερο - ανεβαινει το ζεστο, κατεβαινει το κρυο και ζεσταινεται πιο γρηγορα επειδη στον πατο καιει και λογω αυτης της ανακατανομης ζεσταινεται πιο γρηγορα). Ξερω, ακραιο παραδειγμα,αλλα ενδιαφερον.

εδιτ : σορυ αν ειμαι οφτοπικ

Υπάρχει τρόπος να σημαδέψω heatspreader , αλλά η μητρική πρέπει να είναι εκτός case. :021: :035:

Και τότε θα είμασταν όλοι 100.00% σύμφωνοι

Τώρα που κοιτώ το case βέβαια δεν είναι και τπτ.... κανα 2 βίδες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.