uNder_be@t Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2005 Με μία βολτίτσα στα διάφορα posts του φορουμ είδα αρκετούς να λένε για το πλαίσιο για το πόσο καθυστερημένοι κ άσχετοι είναι κλπ κλπ... ΟΚ δεν έχω αντίρρηση ότι σε πάρα πολλά θέματα είναι τούβλα ή σου πετάνε απαντήσεις που σε κάνουν να θέλεις να αυτοκτονήσεις, όπως όταν ρώτησα γιατί δεν δούλευε το φαν της κ.γραφικών και μου πρότειναν για 15 ευρώα να την συνδέσουν κ να μου πουν αν δουλεύει ή όχι.. "κοπιαστική" δουλειά ακριβώς 1min 48sec να την πλήρωνα σαν κανονικό service..Σε αυτό όμως δεν φταίει άλλος από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους κ όχι την επωνυμία.. Σαν κατάστημα, κατά τη γνώμη μου, είναι μία πολύ επιτυχυμένη επιχείρηση (αντικειμενικά, εξάλου σαν 17χρονος δεν έχω τίποτα να κερδίσω) στην οποία έχω βρει αρκετές πολύ καλές τιμές. Φυσικά και αυτοί κάνουν χοντρές πατάτες αλλά αυτό είναι πλέον στην κρίση του καταναλωτή να δει και να αποφασίσει τι συμφέρει κ τι όχι. Για παράδειγμα, η 512 RAM στο πλαίσιο έχει 85 ευρώ κ δεν ξέρω τι μάρκα, ενώ στο E-Shop έχω βρει Kingston στα 70 ευρώ, ή TwinMos στα 74. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση δεν θα πάω στο πλαίσιο, αλλά όταν πχ ο Athlon 64 3000+ έχει 141 στο Π και 140,5 στο Ε γιατί να μην πάω στο Π κ να γλυτώνω μεταφορές κ αναμονές, για τα 50 λεπτά?? Στο κάτω κάτω κανείς δεν μου εγκυάται ότι στο ένα ή στο άλλο κατάστημα το προϊόν που θα πάρω δεν θα βγεί ελλατωματικό ή όχι. Για παράδειγμα έχω πάρει από το E-Shop cd recorder το οποιό βγήκε μούφα αλλά έχω πάρει κ μητρική από το Πλαίσιο που βγήκε μούφα. Εγώ έχω βρει άνθρωπο στο Πλαίσιο που ξέρει πολύ καλά το αντικείμενό του, κ αρκετές φορές τον έχω συμβουλευτεί, κ μην νομίζετε ότι μου προτείνει προϊόντα από το κατάστημά του αν αυτά δεν είναι καλής ποιότητας.Με λίγα λόγια θα ήθελα να είστε και λίγο αντικειμενικοί βρε παιδιά! Πριν αγοράσετε κάτι ψάξτε το παντού κ διαλέξτε αυτό που συμφέρει εσάς, μην είστε προκατειλλειμένοι για κανέναν κ να κοιτάτε πάντα το συμφέρον σας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αγορές σας!
RootX Ιανουάριος 6, 2005 #2 Ιανουάριος 6, 2005 Δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις , αν και έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση, εδώ.
tyxeros Ιανουάριος 6, 2005 #4 Ιανουάριος 6, 2005 Κοιτα να δεις αν περιμενεις να ενημερωθεις τεχνολογικα απο τετοια ειδους καταστηματα σωθηκες.... Απλα ενημερωτικα οι μνημες του Πλαισιου ειναι Jetram 2.5CAS Lifetime. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να ξερεις απο πριν τη θες να παρεις και πας στο μαγαζι που εχεις επιλεξει και το περνεις χωρις πολλες ερωτησεις. Οι περισσοτεροι βεβαια προτιμουν να ψωνιζουν απο Πλαισιο και Εσοπ γιατι κατα γενικη ομολογια εχουν το καλυτερο γρηγοροτερο και service χωρις βεβαια να λειπουν οι εξαιρεσεις.
voudas Ιανουάριος 6, 2005 #5 Ιανουάριος 6, 2005 το κακό με τα μεγάλα καταστήματα τύπου πλαισίου είναι ότι παίρνουν συνήθως προσωπικό με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου για να μειώνονται οι υποχρεώσεις τους απέναντί τους. οπότε οι γνώστες ΔΕΝ μένουν και περνάνε όλα τα φυντάνια με τη σειρά...
uNder_be@t Ιανουάριος 6, 2005 Author #6 Ιανουάριος 6, 2005 ’σχετο...αυτές οι Jetram καλές είναι? Έχω μία 256αρα κ δεν φαινεται να έχει προβλημα..
abarth Ιανουάριος 6, 2005 #7 Ιανουάριος 6, 2005 οπως ειπαν τα παιδια, δυστυχως τα καταστηματα ΔΕΝ ειναι για τους απειρους και 'αδαεις' .... ενω θα επρεπε... Γιαυτο πρεπει να ενημερωνεσαι πολυ καλα πριν πας για καποια αγορα σε ενα καταστημα , ειτε ειναι για υπολογιστες ειτε για.... ψυγειο
yanni Ιανουάριος 7, 2005 #8 Ιανουάριος 7, 2005 Βασικά τα καταστήματα όσο καλά ή κακά και αν είναι κοιτάνε το συμφέρον τους. Οπότε παίζει να έχουν εκπαιδεύσει τους υπάλλήλους να είναι τούβλα. Διότι αν δεν είναι "τούβλο" ο υπάλληλος πως θα πιάσει κότσο το κανονικό τούβλο να αγοράσει Extreme Edition/FX?Σαν κατάστημα είναι άριστο και στο παράδειγμα του Α64 συμφέρει μιας και δίνει και το FarCry δώρο. Αλλά προς θεού μην πιάσεις κουβέντα με πωλητή για θέματα τεχνολογίας. Κινδυνεύεις να φύγεις με ζουρλομανδύα.Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, αλλά είναι εξαιρεσεις.
chill-out Ιανουάριος 7, 2005 #9 Ιανουάριος 7, 2005 Γνωμη μου παντα ..........την ευκολια που εχει το Πλαισιο στο θεμα rma δυσκολα το βρισκεις αλλου.Ισως και στο multirama.Αυτο ειναι το κακο με τα μικρα μαγαζια,τυπου RAM-shop.(μην αρχισω να λεω !!!....τεσπα)
astrolabos Ιανουάριος 7, 2005 #10 Ιανουάριος 7, 2005 Για να μπορείς να σταθείς σε ένα τέτοιο κατάστημα (πληροφορικής) πρέπει να έχεις τεχνολογική παιδεία. Δεν γίνεται να βλέπω τώρα στο πλαίσιο της Αργυρούπολης ένα υπέυθυνο-εκπαιδευτή του πλαισίου να γυρνάει στο κατάστημα με 5-10 υπαλλήλους και να τοςυ λέει "Αυτό είναι η RAM - αυτή είναι motherboard".Είναι σαν να είσαι στο στρατό και να σου λένε "Αυτό είναι όπλο, πάρτο και πολέμα'
ea6gka Ιανουάριος 7, 2005 #11 Ιανουάριος 7, 2005 τη τριτη στο πλαισιο πωλητης-θεος της πληροφορικης οπως παρουσιαζονταν ο ιδιος και για δευτερη φορα στο πλαισιο μου ελεγε οτι η 9800προ ειναι η χειροτερη καρτα που βγηκε ποτε με τα πιο πολλα bugs. Μηπως και ο εκπαιδευτης του ηταν ασχετος λεω μηπως. Αυτο το μαγαζι ειναι μονο για ενημερωμενους , εγω στο πλαισιο καθε φορα που παω πανω απο 5 λεπτα δεν κανω , μπαινω παιρνω αυτο που θελω πληρωνω φευγω,τελος. Εκτος και αν πεσω σε κανα μπουμπουκι οπως αυτο με την 9800
tyxeros Ιανουάριος 7, 2005 #12 Ιανουάριος 7, 2005 Εγω παρακαλω να πεσω πανω σε κανενα τετοιον και να ανοιξω κουβεντα. Οι Jetram ειναι μια χαρα παντως για τα λεφτα τους. Απο overclicking δεν ξερω τη λενε. Τα chipakia που χρησιμοποιειουν ειναι remarked.
Kanonieris Ιανουάριος 7, 2005 #13 Ιανουάριος 7, 2005 Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να γίνεται συνέχεια θέμα γι αυτούς.Αν δεν μας αρέσει ας μην πηγαίνουμε εκεί.Εγώ έχω να πατήσω εκεί 1 χρόνο εκεί και έχω βρεί την ησυχία μου(γιατί δεν ακούω τις μ@λ@_ _ες τους).Αφού είναι άσχετοι γιατί πάμε στο πλαίσιο?Αλλα καταστήματα δεν υπάρχουν??????
ea6gka Ιανουάριος 7, 2005 #14 Ιανουάριος 7, 2005 υπαρχουν και μπορει να μην λενε μαλακιες εκει αλλα κανουν μαλακιες ισως χοντροτερες απο του πλαισιου.
jax7480 Ιανουάριος 7, 2005 #15 Ιανουάριος 7, 2005 Εγω παντως πιστευω οτι ΟΛΑ τα καταστηματα υπολογιστων θα επρεπε να ειναι σαν το Πλαισιο. Ασχετοι πωλητες και τεχνικοι με κορυφαιο RMA.
bleo8onhs Ιανουάριος 7, 2005 #16 Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas το κακό με τα μεγάλα καταστήματα τύπου πλαισίου είναι ότι παίρνουν συνήθως προσωπικό με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου για να μειώνονται οι υποχρεώσεις τους απέναντί τους. οπότε οι γνώστες ΔΕΝ μένουν και περνάνε όλα τα φυντάνια με τη σειρά... Oi υπάλληλοι στην Πάτρα είναι τουλάχιστον 4 χρόνια στο μαγαζι...Αρχική απάντηση από uNder_be@t ’σχετο...αυτές οι Jetram καλές είναι? Έχω μία 256αρα κ δεν φαινεται να έχει προβλημα.. Μούφα είναι!! Όσες έχω βάλει εγώ δεν ανεβαίνουν με τίποτα!Κατά τα άλλα, έχω ξαναπεί ότι μόνο για το RMA του αξίζει! Αν και τώρα τελευταία το χρειάζομαι όλο και περισσότερο και δεν ξέρω αν φταίω εγώ ή το Πλαίσιο! Καλά όλα τα άλλα, αλλά να χαλάσει και το memory stick?!
Kanonieris Ιανουάριος 7, 2005 #17 Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka υπαρχουν και μπορει να μην λενε μαλακιες εκει αλλα κανουν μαλακιες ισως χοντροτερες απο του πλαισιου. Κατάλαβα το υπονοούμενο Κανείς δεν είναι τέλειος.Πάντως Υπάρχουν αξιόλογα καταστήματα.
voudas Ιανουάριος 7, 2005 #18 Ιανουάριος 7, 2005 οι συγκεκριμένες jetram, 4 διαφορερετικά στικάκια 256, σε 2 p4c800 δεν ήθελαν να δουλέψουν χωρίς λάθη ούτε 2-3μηζ πάνω από τα default
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 7, 2005 #19 Ιανουάριος 7, 2005 Ας μου εξηγήσει κάποιος, τι σκοπό εξυπηρετεί η επανάληψη για πολλοστή φορά απόψεων περί του συγκεκριμένου καταστήματος;
chroma Ιανουάριος 7, 2005 #20 Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ Ας μου εξηγήσει κάποιος, τι σκοπό εξυπηρετεί η επανάληψη για πολλοστή φορά απόψεων περί του συγκεκριμένου καταστήματος; Είναι σα τη microsoft, όλοι τη βρίζουν και όλοι windows έχουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.