beisnikos_spi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 Και τώρα θα σας περιγράψω το μηχάνημά μου.Motherboard MSI Intel 875P-NeoCPU Intel Pentium 4 @ 3.2 GHz, socket 478 PrescottSound Card: Creative Sound Blaster Audigy Platinum EXVGA: MSI Ge Force FX 5900 VTD128RAMs: 2x256MB @ 400 MHzHDD #1: Western Digital Raptor 74.3GB @ 10000 rpm, S-ATAHDD #2: Western Digital 200GB IDEFloppy DriveDVD: Pioneer 120SDVD-Writer: NEC ND3520AΤροφοδοτικό: Zalman 400Watt Noiseless------------------------------------------------------------Περιγραφή:Μια μέρα αγόρασα τον Prescott και τον σκληρό τον "δεκαχίλιαρο" και αποφάσισα να τα εγκαταστήσω στο μηχάνημά μου. Αφού έβαλα πρώτα τον CPU το μηχάνημά μου αρνιόταν να κάνει reboot. Μαύρη οθόνη. Κάνω format και ξανά τα ίδια. Μετά αποφασίζω να κάνω bios-update. Αφού το κάνω, το πρόβλημα αυτό λύθηκε. Μετά βάζω πάνω τον καινούριο σκληρό (74,3GB) και περνάω εκεί τα XP. Μόλις τελειώνω το format και πάω να παίξω Need for Speed Underground 2 μετά από 5-10 λεπτά παιχνιδιού σκάει το ξέμπαρκο το restart. Δεν δίνω και πολύ σημασία και συνεχίζω το παιχνίδι. Ξανά restart! Να μην τα πολυλογώ, δοκίμασα τα άκόλουθα:1)Αλλάζω drivers της VGA. Τίποτα.2)Δοκιμάζω άλλο παιχνίδι. Τίποτα.3)Βάζω πάνω τον παλιό μου CPU. Τίποτα.4)Βγάζω τον καινούριο σκληρό (74,3) και περνάω τα XP στον παλιό μου τον 80άρη. Τίποτα.5)Κάνω Bios update στην VGA μέσω του Live update 3 της MSI. Τίποτα.6)Δοκιμάζω άλλη κάρτα γραφικών. Τίποτα.7)Αλλάζω slots στις μνήμες. Τίποτα.Τελικά κάνω το εξής: Βγάζω την μία μνήμη και το δουλεύω με 256ΜΒ. Είδα ότι δούλευε!!!Αφού δοκίμασα την καθεμιά RAM σε όλα τα slots ανακάλυψα ότι το πρόβλημα είναι όταν οι RAMs δουλεύουν σαν DUAL-DDR. Όταν βρίσκονται και οι 2 στα slots 1 και 2 ή 3 και 4 το μηχάνημα δουλεύει μια χαρά. Αλλά χωρίς Dual DDR. Μέχρι πήγα τις RAM στην Oktabit για να τις ελέγξουν και τις βρήκαν μια χαρά.Μήπως έχετε καμιά ιδέα?????(Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά για να καταλάβετε μεσα σε 1 εβδομάδα έκανα γύρω στα 10 format!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 24, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Οι μνήμες σου είναι από κιτ για dual ddr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 24, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Πιθανόν να μη συνεργάζονται οι μνήμες σου με τη μητρική. Τι μάρκα είναι? Μπορείς να δεις τι τσιπάκια φοράνε? Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δανειστείς ένα ζευγάρι μνήμες από έναν φίλο και να δοκιμάσεις DUAL channeling με αυτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 24, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Οι μνήμες πριν τον Raptor και την νέα cpu δούλευαν σε dual channel?Δηλαδή με μόνη αλλαγή cpu και προσθήκη του raptor το dual channel έγινε ασταθές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Ιανουάριος 25, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Απαντάω στον john dr....Το πρόβλημα με τις μνήμες έγινε ξαφνικά μόλις έβαλα τον cpu και τον raptor... Πριν ποθ είχα έναν 80άρη Maxtor SATA και έναν Northwood στα 2,6 δέν είχα πρόβλημα! Δεν είναι κουφό? Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα μητρικής... Κάτι έχει παιχτεί με την μητρική. Και άντε να βρεις μητρική καλή με socket 478 και AGP......Όσον αφορά την μάρκα, δεν είναι και τόσο γνωστή..... Αλλά τί άλλαξε και πριν ήταν μια χαρά και τώρα κάνουν τέτοια κουλά??Τί προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Ιανουάριος 25, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Τί προτείνετε? Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις μητρική πιστεύω πως η p4p800se ή η p4p800-X θα είναι ότι πρέπει, Για το πρόβλημα που έχεις δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις, τα έκανες όλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.