KTM Ιανουάριος 27, 2005 Author #41 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Στο αφιερωνω Τασο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 28, 2005 Author #42 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Καλα παμε. Αφιερωση για Αριστιδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιανουάριος 29, 2005 #43 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2005 Μητσαρα Διπλο Prime στα ποσα ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Ιανουάριος 29, 2005 #44 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2005 Koύτσα κούτσα και ήσυχα... Την κάνει την δουλειά του ο Ε0... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieros Ιανουάριος 29, 2005 #45 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2005 Μπράβο μητσάρα συνέχισε τα 4500 είναι κοντά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 31, 2005 Author #46 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 H συνεχεια σε λιγες μερες (αν εχω καλυτερο αποτελεσμα) μιας και βρισκομαι σε μετακομιση.Θα ηθελα επισης να ευχαριστησω και δημοσια τον φιλο Kostas7GTR για το PSU &VDIMM Mod στην μητρικη μου. :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Φεβρουάριος 14, 2005 Author #47 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2005 Max Post - 292FSB Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristidis1442169066 Φεβρουάριος 14, 2005 #48 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2005 Βλέπω του έδωσες λίγο ρευματάκι....καλά πάμε προχώρα έχει κι' άλλο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Φεβρουάριος 18, 2005 Author #49 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Για να το λεει ο Αριστιδης....κατι θα ξερει! Max-post μεσα απο windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Φεβρουάριος 18, 2005 #50 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Αν μπορεις να το δοκιμασεις σε prommie πανω να δεις πως θα παει... Ειναι πολυ καλο κομματι! Ανεβηκε τρομερα! Στο max post μπορεις να πεις λιγο temps που ειχες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Φεβρουάριος 18, 2005 Author #51 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 idle 37c (προσθεσε +7 που κλεβει η μητρικη) στο max-post, ειναι παρα πολλοι, γιαυτο και μονο max-post και μονο idle. Στα 4200 που δουλευει τωρα με διπλο seti@home εχω 38 full load. Αλλα θα υπαρξει βελτιωση απο εβδομαδα που θα εχω μετακομισει. Απο ενα μικρο δωματιο που ειναι τωρα θα παει σε σαλονι. Σε prommie δεν τον βαζω τωρα για να μην κακομαθει. :033: Πιστευω και στο νερο θα δωσει κατι ακομα. Υπομονη θελει. Οσο ψηνεται παει καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Φεβρουάριος 18, 2005 Author #52 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Εχω την εντυπωση οτι απο εδω και πανω θα με κοβει η μητρικη.Εχω δικιο η δεν παιζει κατι τετοιο?Asus P4c800e-deluxe Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSeanKon Φεβρουάριος 18, 2005 #53 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Διχως να εχω εμπειρια σε Intel ΚΤΜ τι παρατηρησες με τη μητρικη???Καταρχας τι ταση Vagp εχεις???Για να βρεις τα ορια της μητρικης βολευει ο ξεκλειδωτος πολλαπλασιαστης κατι που δεν παιζει σε Intel (εκτος σπανιων περιπτωσεων).Βεβαια σε οσες AMD μητρικες δοκιμασα οπου το chipset ηταν ασταθες το συστημα παγωνε οταν πηγαινα να τρεξω καποιο προγραμμα σε διαστημα λιγοτερο απο ενα λεπτο ενω σε idle επαιζε κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Φεβρουάριος 18, 2005 Author #54 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Δεν παρατηρησα τιποτα, παλιοτερα ειχα ακουσει οτι για πανω απο 300FSB θελει μονταρισμα η μητρικη αλλα δεν ξερω αν ισχυει.Δεν εχω εμπειρια σε τοσο ψηλο FSB.Vagp 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSeanKon Φεβρουάριος 18, 2005 #55 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Μπορεις να δοκιμασεις παραπανω Vagp να δεις αν βοηθησει. Στον emnezia βοηθησε το Vagp καπου εχει ενα thread και τα λεει.Εγω την Asus που εχεις την ειχα μονιμα σε 1.7 ασχετα αν ετρεχα στα 266 FSB maximum τον 3.0 αλλα τον βοηθουσε λιγο να σταθεροποιηθει στα πολυ ψηλα κλοκαρισματα.Περιπου πολυμετρημενο τοσο ειναι και το Vagp.Δεν εχω ασχοληθει και πολυ με Ιntel oπως ξερεις αρα δε μπορω να βοηθησω παραπανω. :102: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Φεβρουάριος 18, 2005 Author #56 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Ευχαριστω MrSean. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Φεβρουάριος 19, 2005 #57 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Απ'τα καλύτερα και πιό εντυπωσιακά O/C που έχω δεί με watercooling.Αψογος :028: Οι μητρικές της ASUS είναι γνωστό ότι 300αρίζουν.Τώρα το πόσο πάνω μπορούν να ανεβάσουν εξαρτάται και από το "κομμάτι" του chipset.Πάντως από τις ASUS που έχουν περάσει από τα χέρια μου και ήταν 6 συνολικά...οι 3 πήγαιναν μέχρι 315....μία 320....μιά 325....και αυτή που έχω τώρα μονταρισμένη πάει 340 fsb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Φεβρουάριος 19, 2005 Author #58 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Ευχαριστω πολυ Τασο! :023:Αρα μια μικρη βελτιωση ακομα ειναι πιθανη.Θα δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSeanKon Μάρτιος 8, 2005 #59 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Mε αφορμη τις αποριες σου ΚΤΜ ειναι ευκαιρια να σου κανω και μια καλοπροεραιτη κριτικη λογω της Ιnternetικης μας σχεσης. O TΑSOS μια κι εχει εμπειρια σε Intel που εγω δεν εχω (και δεν με νοιαζει να αποκτησω) :044: σε πολλες ιδιες μητρικες με αυτη που εχεις μαλλον καπως ετσι θα ειναι τα πραγματα αλλα ας πω κι αλλα: 1) Προφανως δεν χρησιμοποιεις τα Tools οπως θα επρεπε ή δινεις πληροφοριες με το σταγονομετρο. Αλλιως θα ειχες ανεβασει εναν πινακα αναλογου με καποιον της βασης δεδομενων που εγω κανω και να συζητουσαμε τα αποτελεσματα με διαφορετικη σκοπια. Αυτο θα σε διευκολυνε να εβλεπες την εξελιξη της ζωτικης παραμετρου n (Ο/c Analyzer). Μη μου πεις αστειες δικαιολογιες οτι δεν ξερεις τα βασικα Μαθηματικα γιατι θα γκρινιαξω :013: (Mηχανικος εισαι αρα ξερεις αρκετα).... 2) Το προγραμμα αυτο σχεδιαστηκε με σκοπο να απαντησει σε τετοια ερωτηματα αλλα και πολλα περισσοτερα. Αληθεια εχεις δει ποτε σε καποιο thread μου ή ακομη κι απο το πρωην PcTech να κανω τετοια ερωτηματα??? Ποτε δεν ειχα κανει ακομη και τοτε που ημουν newbie. Δεν το λεω για να καυχηθω οτι ειμαι ο παντογνωστης απλα καθε φορα που αντιμετωπιζα τετοια προβληματα προσπαθουσα να μελετησω το φαινομενο με εξαγωγη σχεσεων και συν τω χρονω μεγαλωνε το προγραμμα. 3) Υποθετω οτι εκει που βρηκες τοιχο δεν πρεπει να ευθυνονται οι μνημες. Μαλλον για να εισαι 100% σιγουρος θα εβαλες διαιρετη και θα εκανες τον ελεγχο ευσταθειας με καποιο προγραμμα αρκει ο διαιρετης ή ο συνδυασμος των timings να μην προξενει περισσοτερα προβληματα (λεω εμπειριες σε AMD στο General FAQ "Oδηγος αναφορας"). 4) Αν θα ειχες ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη θα ειχε ληξει το θεμα και θα ευρισκες ευκολα τα ορια του chipset απο την αρχη. Ομως το μειονεκτημα των Intel επεξεργαστων vs AMD (επηρεαζονται εντονα απο τη θερμοκρασια) εδω μπορει να σου βγει σε καλυτερο Αν εκει που εχεις βρει τοιχο και προφανως προβληματιζεσαι τι φταιει (το chipset?? ο επεξεργαστής?? και τα δυο??) δεις οτι ανεβει 2-3 βαθμους παραπανω η θερμοκρασια του επεξεργαστη σου και δε χασεις MHz τοτε θα φταιει το chipset. Aς χρησιμοποιησω νουμερα για να με καταλαβεις καλυτερα. Ο Celeron 2GHz Νοrthwood πυρηνα της βασης δεδομενων μου ειχε MSF 2800ΜΗz στους 58 βαθμους. Υπεθεσε οτι εγω δεν ξερω αν αντεχει παραπανω η μητρικη (βεβαια το FSB = 140MHz 2.8GHz = 20 * 140). Αν ο επεξεργαστης ευθυνεται για την ασταθεια στα 2820 MHz (2800 + 1ΜΗz FSB = 2820 --> MSF = 2.8GHz) κι οχι το chipset (προσεξε καλα το συνειρμο) τοτε οταν θα ανεβει λιγο η θερμοκρασια του αυτος θα πεσει κι αλλο ΟΚ? Δες τα νουμερα παραπλησια βγαινουν και στον Prescott που ειχα αλλα θα δειξω αλλη φορα τον Intel Gain Estimator. Παμε παρακατω: Αν ομως η μητρικη μου δεν αντεχε τα 141ΜΗz FSB (αρα το chipset θα ηταν υπευθυνο) τοτε ο επεξεργαστης θα μπορουσε να ανεβει λιγο παραπανω απο τα 2800MHz (με το ιδιο Vcore και Vagp) συνεπως θα κερδιζε 1ΜΗz FSB παραπανω αρα ακομη κι αν ανεβει 2-3 βαθμους η θερμοκρασια του παρολο που θα @@ριζοταν η μητρικη στα 140MHz αυτος θα δουλευε κανονικα. Αυτη η αναπτυξη που σου εκανα ειναι παραπλησια με εκεινα τα θεωρηματα στο "Οδηγο αναφορας" για τη νεροψυξη ξανακοιταξε τα οχι γιατι δεν ξερεις νεροψυξη αλλα για να μπεις κι εσυ στη φιλοσοφια. Προσεξε ομως οτι υποθετω κι αυτη ειναι μια απο τις βασικοτερες αρχες των estimators των O/c Tools oτι ο επεξεργαστης/chipset δεν ακολουθουν "μπανανοειδη" συγκλιση. Δεν εχει LOL γιατι τη βαφτισα ετσι?? Αν κανεις γραφικη παρασταση ενος επεξεργαστη που συνεχως πεφτει ραγδαια το MSF του τοτε θα δεις οτι απο ενα σημειο και μετα η γραφικη παρασταση μοιαζει με μπανανα (εχω και καποιο γραφημα στο General FAQ). 5) Τετοια προβληματα ΚΤΜ ειναι γνωστα στην Αριθμητικη Αναλυση ως "κακης καταστασης" - ill contitioned problems. Και θα στο πω κι αναποδα: Εστω οτι σου δανειζε καποιος εναν Prometeia. Aν και παλι με το ιδιο Vcore, Vagp εβρισκες τοιχο στο ιδιο MSF ή λιγο παραπανω (1-2 ΜΗz FSB) τοτε θα μπορουσες να πεις εκ του ασφαλους οτι θα ευθυνεται η μητρικη??? Το πιθανοτερο ειναι αυτο αλλα υπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα να μην τραβαει παραπανω ο επεξεργαστης κι ας βαλεις ο,τι ψυξη θελεις. Σε οσους AMD επεξεργαστες εχω δοκιμασει ποτε δεν εχω διαπιστωσει τετοιο φαινομενο παρα μονο σε πολυ μεγαλα Vcore (ανω του 20% της εργοστασιακης τασης). Ομως αν θα ετρεχες τον O/c Analyzer θα εβλεπες πως θα εξελισσοταν το n oποτε θα σε διευκολυνε να κοψεις καποια ενδεχομενα. Πριν βρει τοιχο ο καθε επεξεργαστης ειτε Intel ειτε AMD ειτε Cyrix (Θεος σχωρεστηνε) μπαινει για λιγο στην περιοχη Καταρρευσης τα λεω αυτα στο thread των O/c Tools δες τι απαντησε εκει κι ο TASOS. Συνεπως θα μπορουσες μονος σου να λαβεις τις απαντησεις ή εστω να κοψεις καποιες περιπτωσεις. Οπως κανω κι εγω. Το ερωτημα σου με οδηγει στην σκεψη της γραφης ενος ακομη προγραμματος του Max MSF τι θα κανει δε λεω ακομη. Aφου λοιπον δεν ακολουθησες το δρομο που σου δειχνουν τα Tools καλα να παθεις και ταλαιπωριεσαι! Εχει και δικιο ο alexandrosss που λεει να κανω περικοπες στα manuals γιατι η πολυ αναλυση στερει τον αναγνωστη απο το να ερευνησει μονος του καποια αλλα μονοπατια. Βεβαια εδω ειμαστε να βοηθαμε τους Internetικους φιλους και να προβληματιζομαστε μαζι τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Μάρτιος 8, 2005 Author #60 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Καταρχην ευχαριστω για τον χρονο σου να γραψεις ολο αυτο το κατεβατο. Ειναι αληθεια οτι δεν χρησιμοποιησα αναλυτικα τα Tool και ο μονος λογος που εγινε αυτο ηταν ο περιορισμενος χρονος. Εξαλλου το ξερεις οτι θεωρω ολη την δουλεια που εχεις κανει ανεκτιμητη και αν δεν ειχα αυτον τον περιορισμο θα ημουν πιο αναλυτικος σιγουρα. Τωρα, το συμπερασμα μου ειναι οτι εκει που σταματησα ειναι και το οριο του επεξεργαστη. Δεν ακουει ουτε σε ρευμα ουτε και με χαμηλοτερη θερμοκρασια εδειξε την παραμικρη διαθεση να κανει ενα μικρο βημα ακομη (για μεγαλυτερο max post). Και μην ξεχνας οτι "ψηνω" συνεχεια εγω, 24/7 Ειμαι πολυ ευχαριστημενος για το αποτελεσμα και για την εμπειρια που αποκτησα μιας και δεν ειχα ποτε παιξει τοσο ψηλα. Τωρα τον ευχαριστιεμαι να δουλευει στα 4.200 24/7 με την υδροψυξη και να δουλευω στην ομαδα του Einstein. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.