Jump to content

να κανω η να μην κανω raid0

alexandrosss

Recommended Posts

μπορειτε να μου πειτε γιατι να κανω η να μην κανω, ποια τα πλεονεκτηματα του και ποια οχι

Θα δεις καλύτερες ταχύτητες...

Αλλά εγώ δεν θα διακινδύνευα τα δεδομένα μου.. στην ουσία για να δω μια σχετικά μικρή διάφορα στις ταχύτητες...

ναι το ειδα, δουλέυω βιντεο και οσο να ναι με ενδιαφερει η ταχυτητα(ποιον δεν τον ενδιαφερει)πριν τους κανω raid εκανα τα μπακαπ μου, οσο για αρχια δεν εχω τιποτα το σημαντικο μεσα που να μην το εχω καποιο αντιγραφο αρα αν χτυπησει τη με νοιαζει, (το καλοκαιρι σχεδιαζο να βαλω εναν 300αρι για αρχεια(αποθηκη))

θα το κανω, αν δω καμια σημαντικη διαφορα θα το κρατησω αν οχι θα το χαλασω, θα το κανω την δευτερα αρα νεα απο την τριτη

Δεν είναι μικρή διαφορά στην ταχύτητα. Είναι σηματνική. Κανε ραιδ0, παρε ενα 200αρη εξωτερικό και κρατα backup. Εγώ με 2 ραπτορες σε ραιδ0 έχω 110ΜΒ/σ διαμεταγωγή δεδομένων. Σε συμπισεσ 20ωρων wav σε ΜΡ3 σε απλό δίσκο μου πήρε 11ώρες και σε ραιδ0 6. Νομίζω οτι συμφαίρει, αν θες ταχύτητα!

εδω θα ειμαι παλι αν συμβει κατι, οσο για λυση δισκου σκεφτομαι εναν 300αρι εσωτερικο, και εναν 20αρι εξωτερικο 2,5ιντσων(τον δισκο τον εχω το κουτι μου λειπει)

έτσι για την ιστορία και γω έχω 2 Raptor σε Raid 0 και όντως το Raid 0 κάνει fteraaaaaaa!Επίσης έχω δει τεραστια απόδοση και σε αποσυμπίεση αρχείων.Δοκίμασε το ανεπιφύλακτα εφόσον έχεις και άλλο δίσκο για back up.

για να κανω backup με εναν ide δισκο μου πηρε 4ωρες 60γιγα 120000αρχεια ο δισκος μου ηταν ο maxtor 120gb sata 6y120mo και τα μετεφερα σε εναν ide wester digital 120

για να τα επαναφερω τα backup, οταν εστεισα το raid Μου πηρε μονο 2 ωρες αλλα αυτη την φορα ηταν 82γιγα(+ τα mame) με τον ιδιο δισκο παλι.

αυτη λετε να ηταν μικρη διαφορα ?

Εϊδα το thread σου και ανατρίχιασα...

Κι εγώ έχω δύο 120αρηδες δίσκους της maxtor s-ata 6y120mo.

Και τους έχω βάλει σε Raid-0.

Και τα αποτελέσματα ήταν αρχικά καλά

Μετά τραγικά απογοητευτικά...

Δυστυχώς χρησιμοποιώ τον Σκ...controller της SiliconImage

Που όντως ΣΕΡΝΕΤΑΙ και τρώει και CPU.

Και ενώ οι Sata controller drivers της SiliconImage έχουν περάσει το Windows logo

Οι Sata raid controller drivers ΔΕΝ έχουν Windows logo

Γιατί δηλαδή? Τί τους χάλασε και δεν στείλανε για "έγκριση & τέστ" και τα δύο τους τα προιόντα? Της ίδιας εταιρίας είναι.

Εξηγώ τί ΕΠΑΘΑ......:

Αρχικά το σύστημα "πέταγε"

Δηλαδή ενώ το SiSandra bench με τους δίσκους μόνους, έδινε 27-31 ΜΒ/sec

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ raid 0 έδινε 55-64ΜΒ/sec

Δέν ξέρω ποιά ήταν η πραγματική ταχύτητα διαμεταγωγής

(δέν έχει και σημασία)

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα αποτελέσματα είναι στό ΊΔΙΟ PC και άρα συγκρίσιμα.

Χαιρόμουνα πολύ.

Φαντάσου ότι copy-paste αρχεία 200,300,400ΜΒ σε ελάχιστα δευτερόλεπτα 4-6!!!

Αλλά η χαρά κράτησε ΛΙΓΟ

Όταν ξεπέρασα τα 50-60ΜΒ αρχείων στους δίσκους (2x120ΜΒ σε raid 0)

Το σύστημα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!!!!!!!!!!:076:

Κάτι στράβωσε και τα έχασα ΟΛΑ!!!

Επιστροφή στην αντιπροσωπία τους δίσκους

Τέστ όλα ΕΝΤΑΞΕΙ!

Ξαναδοκιμή

Αρχικά καλά (άδειοι δίσκοι όλαοκ!) μετά απο 40-60ΜΒ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!!!

Πάω το PC στο μαγαζί βλέπει ο υπάλληλος τους

δίσκους που ούτε φορματ δεν γινότανε που λέεει ο λόγος

ΞΑΝΑ αντιπροσωπεία!!!!!!!!!!!!!!

Και μάλιστα λεέι:

Ρε παιδιά δεν συνηθίζω να σας ξαναστέλνω ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ!

Μαλλον έχει πρόβλημα.

Αντιπροσωπεία:Τους δίσκους τους ΛΙΩΣΑΜΕ!!!!!!

Και αφου πήραν φωτιά :

ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΛΙΩΣΑΜΕ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.............................................

(ΟΥΤΕ Maxtor, OYTE raid0)

Μην κάνεις προσωπική μου άποψη δεν αξίζει εντάξει με την ταχύτητα αλλά δεν είναι αυτό το παν! ακόμα και κάποιο backup drive να έχεις αν γίνει μ@μ@κία έχει φασαρία μετά. Για μένα πολλής κόπος δίχως ιδιαίτερο λόγο. Αν απο την άλλη θες να πειραματηστείς try on και είδωμεν. :040:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.