Jump to content

Aopen XC Cube EX65PE…την γκαντεμιά μου μέσα!!!

Freedom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Chapter 1: Πρόλογος

Και αφου τιναξε τα πέταλα αδικαιολογήτως η πολυαγαπημένη μου Asus P4C800-E Dlx μένω χωρίς pc...ε, λέω, ο παλιός μου P4 1.8@2.8 έχει δωθεί στην γυναίκα μου μαζί με την P4B533…στο ψευτοσερβεράκι, ένα P3 500Mhz, δεν μπορώ να δουλέψω (94ΜΒ μνήμη εκτός απο όλα τα άλλα) και συν τοις άλλοις ήδη έχει μπεί πωλητήριο για να αντικατασταθεί απο ένα baby pc γιατί πιάνει και χώρο...ε, δεν παραγγελνω ένα XC Cube να του κοτσάρω και το Πρεσχοτόνι επάνω να κάνω την δουλεια μου??? Ουτως ή άλλως θα μου μείνει...

Chapter 2: Το χρονικό της γκαντεμίτηδας part I

Ανοιγω το eshop…ενα είχαν ολο και όλο...βλέπω τα specs…865G και built in VGA…185 γιουρια τελική...πανέμορφα...γίνεται η παραγγελία...ερχεται το πακέτο...ανοιγω το κουτί, βγάζω το Cube έχω και μένω μαμάκας...VGA εξοδος πουθενα...κοιτάω το κουτί...865PE…επικοινωνώ με το eshop τους λέω οτι αλλο έχουν στο site τους και άλλο μου εστειλαν και οτι εφόσον υπήρχε ένα και μοναδικό XC Cube μάλλον έχουν κάνει λάθος τα specs…10 λεπτά μετά με παιρνει ενας ανθρωπος, μου ζητάει συγνώμη αναγνωρίζοντας οτι το λάθος είναι δικο τους (τελικά μάλλον υπάρχουν Ελληνες σε αυτή την χώρα που αναγνωρίζουν τα λάθη τους και ζητουν και συγνώμη) και μου λέει οτι ή μπορώ να το επιστρέψω παιρνοντας τα χρηματα μου πίσω, ή με επιβάρυνση 9ευρώ να μου στείλουν και μια Nvidia MX4000 64MB AGP που στοιχίζει 30 ευρώ περίπου...κανένα πρόβλημα...στειλτε την...(αυριο την περιμένω)...ουτως ή άλλως για serverοκατάσταση προορίζεται και προς το παρόν έχω και την 6600GT και μια PCI 4MB…

Chapter 3: Το χρονικό της γκαντεμίτηδας part II

Ωρα να στήσουμε το pc λοιπον...καρφώνω το Πρεσχοτόνι, τον αλοιφω με προιστορική Arctic Alumina (γιατί καλή και αγια η Ceramique αλλά δεν αντέχω πια οταν πάω να βγάλω την ψυκτρα να μένουν κολλημένοι επάνω), τοποθετώ και την ψύκτρα (πολλές χαρακιές στην βάση της βρε παιδί μου)...χώνω και την PCI vga, βάζω και μια BlueMedia 512MB, καρφώνω και το πληκτρολόγιο και το μονιτορ και φύγαμε...το συστημα ξεκινάει...μπαινω bios να ριξω μια ματιά...μια χαρά δειχνει...και ωραίες θερμοκρασίες...

Κλείνω, καρφώνω και το άλλο μισό γίγα RAM, συνδέω σκληρό και dvdrw να ξεκινήσω εγκατάσταση...no go…το pc δεν ποσταρε το beepεράκι του έκανε σαν σειρήνα αστυνομίας...ομοιο ήχο επαιρνα απο την P4B533 οταν κάρφωσα τον Prescott (που σημαίνει οτι το mobo ΔΕΝ τον υποστηρίζει-αναγνωρίζει και δικαίως, 845E chipset) και απο την Abit NF7 S (ή καπως έτσι) οταν η cpu είχε πρόβλημα θερμοκρασίας (καποιος είχε ξεχάσει να συνδέσει την τροφοδοσία του fan της ψύκτρας...ποιος άραγε...)

Ενα, ενα...βγαζω 1 ντιμάκι μνήμης...ξεσυνδέω σκληρό και οπτικό...κλεινω το τροφοδοτικό, ανοιγω τροφοδοτικο, πατάω το κουμπί, τα ιδια...το κάνω αυτό 2-3 φορές, ξεκινάει...ξύσιμο κεφαλής...βάζω σκληρό και οπτικό...τα ιδια...ανοιγοκλεινω 2-3 φορές το τροφοδοτικό...ξεκινάει...ξύσιμο κεφαλής...καλά, ας στησουμε XP και βλέπουμε...στο πρώτο restart και ενώ εχει βγεί η μπάρα των XP κολλάει...παλι απο την αρχή...πάλι κολλάει στο ιδιο σημειο...οι 400αρες μνήμες δουλευαν στα 333...το SPD είχε αναγνωρίσει 2-3-3-7 (το οποίο για τις συγκεκριμένες μνήμες στα 333 είναι σωστό)...αρχίζω και παιζω με τα timings…no go…παιζω με Vddr…no go…ανεβάζω Vcore απο τα 1.375 που είχε αναγνωρίσει αυτόματα στα 1.45...τα ιδια...κολλημα...ξανατσεκάρω θερμοκρασίες...μια χαρά...

Μπαίνω κατεβάζω το τελευταίο firmware…φλασάρω...ωραία...προχωράει...στήθηκαν και τα XP…shutdown το pc, κλεινω το τροφοδοτικό και μεταφέρω το pc στο δωμάτιο μου...παω να το ξεκινήσω, δεν ξεκινάει...πάλι η καταραμμένη μελωδία απο το μπίπερ...off το τροφοδοτικο, on και ξεκινημα...no go…πάμε αλλη μια φορά το ιδιο...ανοιγει, μπαινω xp κανονικά και περνάω τους drivers…ξύσιμο κεφαλής και απορία...αν το ξανακλεισω το pc, κλεισω το τροφοδοτικό για να βάλω και το δευτερο ντιμάκι μνήμης, το μόντεμ και την 6600GT τι θα γίνει αραγε???

Ναι ακριβώς...το ιδιο...2-3 φορές το «παιχνίδι» με το on-off του τροφοδοτικου και ολα οκ...η μπαταρία του ειναι μια χαρά γιατί δεν χάνεται η ημερομηνία και τα settings…τι διάολο γινεται...

Κλεινω το pc παω να βάλω και την εξτρα τροφοδοσία της 6600GT δεν ξεκινάει...καλά δεν πειράζει...και χωρίς τροφοδοσία no prob…την δουλεια μου θελω να κάνω, προσωρινο είναι το συστημα...

Μετά απο ΩΡΕΣ πειραμάτων σκέφτομαι οτι οταν δεν ξεκίναγε το pc και βαραγε το μπίπερ την σειρήνα γινόταν οταν εκλεινα το τροφοδοτικό (για να το μεταφέρω ή να εγκαταστήσω-απεγκαταστήσω hardware)…

Βλεπουμε και μια ταινιουλα DVD για μια ωρουλα...μια χαρά...

Chapter 4: Περσινά ξυνά σταφύλια...η γκαντεμήτιδα επανέρχεται

Σηκώνομαι σημερα το πρωί...λέω κατσε να το ανοιξω μία να αντιγράψω κατι αρχειάκια που θέλω...

Τα ιδια...σειρήνα...καλά, γνωστό το κόλπο...πάμε πάλι...on-off τροφοδοτικό...με την 3η 4η παιρνει μπρός...μπαινω κάνω την δουλεια μου, κλεινω, φευγω...

Π@π@ρια συμπέρασμα...το κάνει οχι απαραιτητα οταν κλεισεις το τροφοδοτικό/οταν το αποσυνδέεις απο την πρίζα...

Chapter 5: Ο Freedom Χλομς στην αναζήτηση του μυστηρίου...

Εντάξει...να το στείλω για RMA…αλλά πρεπει πρώτα να βρώ τον λόγο...αν κάτι δεν πάει καλά θα πρέπει να ξέρω ΤΙ...γιατι στο service σιγουρα δεν θα κατσουν να στήσουν XP…θα κοτσάρουν έναν επεξεργαστη (και πολύ πιθανό διαφορετικό απο τον δικό μου) θα δουν οτι ποστάρει οπως την πρώτη φορά μου ποσταρε και μενα και παπαλα...

Τις πταίει λοιπον???

Στοιχείο Α...έχω τσεκάρει πολύ πριν το παραγγείλω το cpu compatibility list…ο δικός μου αναγράφεται εκει πέρα μεσα...μόνο που τσεκαρα για το λάθος μοντέλο αφου αλλο παρήγγειλα και άλλο μου ήρθε...σωστός??? Σωστός...τσεκάρω λοιπον απο το site τους το cpu compatibility list για το ΕΧ65PE…και ναι πάλι μέσα είναι η cpu…

Ωρα να βρουμε κανένα μανιουαλ της προκοπής γιατί η Aopen δεν έχει συνειδητοποιήσει οτι το Cube δεν είναι ένα κουτί μονο αλλά και μια motherboard οπότε και απαιτέιται να δίνονται ΠΛΗΡΗΣ πληροφορίες σχετικά με τους ήχους για το troubleshooting και τις ενδειξεις led που έχει η mobo…

Ψαχνω στο site, μπουρδες...το κλασσικό μανιουαλ που σου λέει 3000 πραγματα για το πως να βιδώσεις το drive στο cage και πως να συνδέσεις τα καλώδια αλλά τίποτα για την motherboard αυτή καθαυτή...

Καλά...κατσε να βρώ κανα μανιουαλ κάποιας Aopen με το ιδιο τσιπσετ...βρίσκω...μαθαίνω τι σημαίνουν τα ledάκια...δεν με βοηθάει και πολύ...πουθενά δεν αναγράφεται η «σειρήνα» που ακουω...αδιέξοδο...

Chapter 6: Ολα του γάμου δύσκολα και ο Freedom «φορτωμένος»

Μπουκάρω στο φορουμ της Aopen και αρχίζω να ψάχνω για παρόμοια συμπτώματα...

Βρίσκω ενα θρεντάκι απο τα ελάχιστα για το συγκεκριμένο Cube…ενας μάγκας με έναν Πρέσκοτ σαν τον δικό μου εχει ακριβώς το ιδιο προβλημα...του απαντάει κάποιος άλλος με το ίδιο πρόβλημα αλλά αυτός είχε P4 2.4Ghz 533FSB 512KB...το εστειλε για RMA και περιμένει...ακολουθουν μερικές οχι πολύ χρήσιμες απαντήσεις οσπου βγαινει ενας και λέει... «I too had this problem. Turned out the CPU was not quite seated properly. My first thought was the memory too.»

Ωραία και καλά αλλά στην περίπτωση μου δεν ξέρω κατά ποσο είναι δυνατόν ενας επεξεργαστής που δεν έχει καθίσει ιδιαιτερα καλά στο socket την μία να μην δουλειει και την άλλη να ξεκινάει, να στηνονται XP , γράφεις CDs και να βλέπεις και μια ταινία...

Τελος πάντως...δεν κάνω ένα register, λέω, να πώ και εγώ τον πόνο μου βρε αδελφέ...φαφάρια μέντολες...η επιλογή register δεν λειτουργεί...(σε αυτό το σημείο έχω οπλίσει ήδη το revolver και το ανυψώνω προς τον κρόταφο μου)...

Chapter 7: Μπας και είναι ώρα για εκείνο το ευχέλαιο???

Πηγαίνοντας σπιτι θα αντικρύσω ένα βουνό απο hardware…πεταμένοι δίσκοι απο την μία...κουτια απο motherboards…καλώδια, τροφοδοτικά στον αέρα...παντου βίδες...

Θα μπουκάρω με το μοτόρι μου μέσα και θα κάνω burn-out επάνω τους...επειτα, θα ξεριζώσω τον πρέσκοτ και θα τον καρφώσω με βαριά για να είμαι σίγουρος οτι θα «καθίσει» καλά στο socket…

Αν δεν δουλεψει, θα τον ξαναξεριζώσω, θα ανοιξω το κουτί της γυναίκας μου, θα βγάλω τον 1.8 με τανάλια και θα τον πετάξω επάνω στο socket του Aopen με σφεντόνα (απο τα 3 μετρα)...

Ετσι και δεν δουλεψει, πάει για RMΑ και εγώ θα τα πουλήσω όλα, θα τα κάνω βενζίνες και θα γυρίσω ολη την Ευρώπη με το 750 να ξελαμπικάρω...

Ρε μπας και να γινόμουν αγρότης???

Τα σέβη μου,

Freedom ο Ημίτρελλος...

ΥΓ1: Εστειλα και mail σε τεχνικους της Aopen μεσω του Dr.Open...αντε να δουμε τί θα γίνει...

ΥΓ2: Η περιγραφή δεν είναι απολύτως ακριβής γιατί θα ήθελα καμια 10αρια σελίδες για να περιγράψω τα όλα τα πειράματα (καμια 50 clear cmos κλπ κλπ

Γιατί δεν κάνεις καμιά αγγλική μετάφραση σ' αυτό το κείμενο και να τους το στείλεις;

Πάντως γράφεις πολύ ωραία...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.