Jump to content

ποια ειναι η ποιο αθλια καρτα(vga) που ειχατε?

benhour

Recommended Posts

Mιας και ολοι λεμε συνεχεια για το ποιο καρτα ειναι καλη,ποια μας αρεσει κλπ!ας κανουμε την εξερεση και ας πουμε ποια ειναι η χειροτερη που ειχαμε ποτε!!κανω εγω την αρχη!οριστε το κατασκευασμα της sis!!ειναι η καρτα με το chip 315E 32mb(σας εχω ολλους!!λοοοολ) :042: :042:

post-842-1442173928,3954_thumb.jpg

post-842-1442173928,4387_thumb.jpg

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply
Aν και πολύ καλή για την εποχή της...

ΑΤi CGA με κάποια ΚΒ μνήμης στον 8088.

Aκριβως την ιδια ειχα και εγω... Σε 8088, με 640ΚΒ RAM , 5.25 Floppy... Μουσειακο μηχανημα...

Αλλα η πραγματικα πιο αθλια καρτα που ειχα ηταν η Fx5200...

SiS 6326 AGP. Τραγικά αργή ακόμα και για την εποχή της. Το μόνο καλό που είχε ήταν ότι ήταν Diamond. 83ΜΗz AGP το άντεχε χαλαρά.

Αλλά η χειρότερη από άποψη επιδόσεων με βάση τα σημερινά δεδομένα ήταν η on board του... Spectrum!!!

post-47-1442173928,4766_thumb.jpg

Άθλια=όχι παλιά όμως , γιατί δεν μπορεί κάποιος να περιμένει να παίζει doom3

1600Χ1200 aa , af με matrox mystique του 1994...

Άθλια κατά την γνώμη μου , και προσωπική [ευτυχώς ολιγοήμερη] εμπειρία μου είναι η σειρά fx 5200 , , , για να μην πώ πως αν ήταν να διαλέξω 5200 και mx 440 θα έπαιρνα το 2ο. [ίδιες επιδοσεις άρα την πιό φθηνή=440mx]

Το ερωτημα πηγαινει προφανως σε καρτες "εκτος εποχης" Δεν μπορω να πω οτι η πιο αθλια καρτα ηταν η diamond 550 (TNT) γιατι οταν την ειχα μαμουσε και εσπερνε. Αν την αγοραζα ομως σημερα θα αλλαζε το πραγμα...

Οταν μου ειχε καει η 9700προ το 2003 και περιμενα 1 μηνα για RMA μου ειχε δωσει ενας φιλος μια pci καρτα με... 4MB μνημη. Τοτε ανακαλυψα νεες χρησης για τον υπολογιστη...Πασιεντζα....gabriel knight 1.....Larry 1-2-3-4-5-6....

edit : Δεν υπηρχε Larry 4....

Το ερωτημα πηγαινει προφανως σε καρτες "εκτος εποχης" Δεν μπορω να πω οτι η πιο αθλια καρτα ηταν η diamond 550 (TNT) γιατι οταν την ειχα μαμουσε και εσπερνε.

Έλα μου ντέ. Το πιο άθλια δεν πάει στο "πιο παλιά" (εκτώς και αν θέλουμε να κάνουμε φιγούρα οτι είμαστε με pc.....απο "τα παλιά":019: ).

Για μένα η πιο άθλια κάρτα ήταν αυτή που είχε το υψηλότερο κόστος προς την απόδωσή της και αυτή ήταν μία Asus 5600 256MB. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω και την Viper 2000 που υποσχότανε να πατήσει την GForce256 ήρθε σαν διάδοχος την V770 Ultra (θανατου κάρτα η V770), ζητούσε ένα κάρο χρήματα και τελικά οι drivers ήταν τοσο άθλιοι που πολλά παιχνίδια δεν τα έπαιζε καν ενώ το Hardware T&L που υποσχότανε....δεν δούλεψε ποτέ. Τελευταία πατάτα μιας και την θυμήθικα ήταν μια club3d 9000pro (απο Cosmodata...συμβολικό) η οποία κάθε 1 μήνα πέταγε atrifacts, πέθαινε, πήγαινε RMA, το ταχύτατο RMA διαρκούσε 1 μήνα και η καινούργια τούμπα απ την αρχή σε 1 μήνα πέταγε........5 φορές έγινε η δουλειά....μετά πήρα την 5600 (απο το κακό στο χειρότερο).

H χειρότερη που είχα ποτέ ήταν μια GF4 MX 460 , αλλά δεν ήταν και τόσο άσχημη μια που είχε 128bit bus και αρκετά ψηλότερες συχνότητες από τις 440 που κυκλοφορούσαν.

Αλλά μου είναι αδύνατο να μην μιλήσω για την fx 5200.

Την είχα τεστάρει σε σχέση με την MX μου.

Από τότε μουτζώνω χειροπόδαρα τους ιδιοκτήτες αυτής της "κάρτας γραφικών".

Αν και η πιο παλιά που είχα ήταν η Hercules Monochrome με Ασπρο και μαύρο, έκανε Emulate τη CGA και είχε άλλες 2 αποχρώσεις του γκρί. Αυτές ήταν εποχές, βλέπαμε έγχρωμη οθόνη EGA με 16 χρώματα και μας έτρεχαν τα σάλια...

Παρ όλα αυτά για την εποχή της μια χαρά ήταν μιας και τα έτρεχε όλα.

Η πιο άθλια ήταν η GeForce 2 MX που είχα σε σχέση με την εποχή της (2001) Όλα τα παιχνίδια ΣΕΡΝΟΤΑΝ...

Ά ναι, ακόμα χειρότερη ήταν μια 8 ΜΒ onboard AGP SIS που είχα...υποτίθεται ότι υποστήριζε και OPENGL....πέρα βρέχει, αίσχος η κάρτα, βέβαια είχα και την ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ VOODOO 2 Παρέα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.