DrFuente Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2005 Καταρχάς, καλώς σας βρήκα. Στο θέμα μας όμως Λοιπόν καθότι έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τις TFT-LCD,θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας. Τώρα έχω μια 19αρα crt η οποία τρέχει 1600x1200 και βασικά τη λατρεύω. Βασικά δεν πρόκειτε να άλλαζα οθόνη (εκτός για καμμιά 22αρα crt) αλλά λόγω μετακόμισης δεν υπάρχει χώρος πλέον. Σκεφτόμουν μία 17αρα TFT γιατί βλέπω οι 19αρες έχουν την ίδια native ανάλυση οπότε μάλλον δεν έχει νόημα να πάω σε 19αρα. Βασικά η οθόνη θα χρησιμοποιείτε για συνεχές και ανελέητο gaming, σε όλον τον ειδών τα παιχνίδια (ναι και σε FPS :whistling ), με πολύ υψηλά framerates (ε, x800xt platinum έχω να μην την δουλέψω λίγο ) οπότε προτεραιότητα 1 το gaming. Λόγω όμως ενασχόλησης με webdesign και mods (3ds max και photoshop κυρίως) θέλω να έχει σωστή απόδοση στα χρώματα. Απο κει και πέρα κανα Dvdακι-divx παίζει αρκετά συχνά, μη βγάζω και τα μάτια μου. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι όσο και αν το χω ψάξει δεν υπάρχει TFT που να πληρεί όλες αυτές τις προυποθέσεις. Το viewing angle δεν είναι πρόβλημα, μόνος μου κάθομαι στο pc. Ξέρω ότι το καλύτερο θα ήταν να μείνω με την crt επειδή όμως δεν είναι εφικτό, μπορείτε να προτείνετε κάτι; Από τιμή μέχρι κανα 500 προ ΦΠΑ είναι εντάξει, παραπάνω δεν με παίρνει. [EDIT] Καλό θα ήταν να παίζει dvi αφού έχω και dvi έξοδο απ την κάρτα [/EDIT]
blade_pan Ιανουάριος 6, 2005 #2 Ιανουάριος 6, 2005 Η Eizo L557,ειναι αριστη σε ολα,γεωμετρια και τετοια αλλα εχει 25ms αποκριση.
steve_m Ιανουάριος 6, 2005 #3 Ιανουάριος 6, 2005 πως παιζεις παιχνιδια σε 1600χ1200? εχεις 85hz τοσο ψηλα? αλλιως πως δεν στραβωθηκες ακόμη? Στο θεμα τωρα, ασε την λ557 η οποια ειναι κατω του μετριου για παιχνιδια και τσιμπα την λ550 με την παραξενη (ο θεός να την κάνει ) βάση που παντως εγω τη βρισκω πολυ βολικη και μαλλον ειμαι ο μονος στον κοσμο.Την εχει 435 το e-shop
tasosmos Ιανουάριος 6, 2005 #5 Ιανουάριος 6, 2005 Εγω θα πηγαινα για καμια 1720Ρ ή Eizo L550(με παραγγελια βασης) ή Sony X-brite.
DrFuente Ιανουάριος 6, 2005 Author #6 Ιανουάριος 6, 2005 Ναι τα βγάζει, είναι αρκετά δυνατό σύστημα, δεν έχω παράπονο.Βασικά ήμουν μεταξύ των Samsung 172x, ΕΙΖΟ l550 και της καινούριας BenQ με τα 8ms. Αυτές που λέτε (lg, eizo) τι παίζει είναι εμφανές το ghosting; Πως αποδίδουν; Με τα καμμένα πίξελ τι παίζει; Σόρρυ αν γίνομαι κουραστικός. Ευχαριστώ.
steve_m Ιανουάριος 7, 2005 #7 Ιανουάριος 7, 2005 Σε lg1720p λαι eizo L550 εκτος απο το μαυρο (γνωστο αλλωστε σε ολους πλεον) ψαχνω ακομη να βρω κατι αλλο (εκτος και της φωτεινοτητας) που τις ξεχωριζει απο τις crt.Κοινως μου φαινεται σα να χρησιμοποιω την crt viewsonic μου καμια διαφορα ουσιαστικη(ενοχλητικη δηλαδη).Οσο για το "καμμενα πιξελ" η μονη εγγυηση ειναι η Lg καθως στην L550 τα πραγματα ειναι λιγο περιεργα σχετικα με την εγγυηση.
DrFuente Ιανουάριος 7, 2005 Author #8 Ιανουάριος 7, 2005 Μάλλον πάω προς eizo μεριά. ’μα πάω σε κανα μαγαζί που της φέρνει και τους ζητήσω να μου βάλουν κανά NFS κανα Doom να τις τεστάρω για ghosting θα το κάνουν; Να τους πάρω τηλέφωνο πρώτα; Τι ακριβώς παίζει με την εγγύηση της eizo δηλαδή;Ευχαριστώ.
Makis Hourdakis Ιανουάριος 7, 2005 #9 Ιανουάριος 7, 2005 Με την εγγύηση της EIZO άντε να βγάλεις άκρη... Εγώ είχα ρωτήσει στην αντιπροσωπία και μου έχουν πεί οτι η εγγύηση είναι zero pixel για τα καμένα pixels και 4subpixels για τα καμένα subpixels... Επίσης η 5ετής εγγύηση που λένε είναι τρια μόνο χρόνια για το πανελ και το φωτισμό ή 30.000ώρες λειτουργίας και 5χρόνια για όλα τα υπόλοιπα εκτώς των ηχείων (αν έχει) που είναι νομίζω 1 χρόνος... ’σε μπλεγμένα πράγματα. Αν μπορείς να περιμένεις λίγο κάν'το μπας και ξεκαθαρίσουν περισσότερο τα πράγματα...
fonzi Ιανουάριος 7, 2005 #10 Ιανουάριος 7, 2005 Μάκη κατέληξες τελικά ποια θα πάρεις?Από όσα διαβάζω ψάχνουμε τα ίδια πράγματα στην οθόνη.Και επειδή είμαι επαρχία αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα...Εγω είμαι μεταξύ 1920π, 1915σ και ειζο 19".Πάντως σε lg 1730 τα χρώματα που βλέπω δεν μου αρέσουν. Πολύ ψυχρά, προς το μπλε.Με ειζο λαμπάτη είμουν υπερευχαριστημένος πάντως.
Makis Hourdakis Ιανουάριος 7, 2005 #11 Ιανουάριος 7, 2005 Εγώ έχω καταλήξει μάλλον στην L568. Απλώς ψάχνω κάπου να τη δώ για να καταλήξω τελείως...
tasosmos Ιανουάριος 7, 2005 #12 Ιανουάριος 7, 2005 Για την Eizo εγω θα ελεγα να μην την παρεις αν δεν δεχτουν να την βαλουν επιτοπου σε λειτουργια και να προβαλλουν RGB σε Fullscreen λογω του μπερδεματος με την εγγυηση. Δεν θες να σκασεις 500 και να εχεις και κανα καμενο υποπιξελ που δεν καλυπτεται.
fonzi Ιανουάριος 7, 2005 #13 Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από steve_m [Σήμερα, στις 03:44] Σε lg1720p λαι eizo L550 εκτος απο το μαυρο (γνωστο αλλωστε σε ολους πλεον) ψαχνω ακομη να βρω κατι αλλο (εκτος και της φωτεινοτητας) που τις ξεχωριζει απο τις crt.Κοινως μου φαινεται σα να χρησιμοποιω την crt viewsonic μου καμια διαφορα ουσιαστικη(ενοχλητικη δηλαδη).Οσο για το "καμμενα πιξελ" η μονη εγγυηση ειναι η Lg καθως στην L550 τα πραγματα ειναι λιγο περιεργα σχετικα με την εγγυηση. Steve_m η 1720π είναι ξεκούραστη? Ρωτάω διότι μια 1730 που δοκιμάζω τώρα σε όλες τις ρυθμίσεις είναι σχετικά κουραστική λόγω κακής θερμοκρασίας λευκού όπως την κόβω...Μάλλον έχει πολύ ψυχρά χρώματα.
fonzi Ιανουάριος 7, 2005 #14 Ιανουάριος 7, 2005 Πάντως μια samsung 173p νομίζω που είδα Αθήνα τους έριχνε στ' αυτιά...Σε όλες!Αλλά πανάκριβη και 25 μς πάνελ!
Makis Hourdakis Ιανουάριος 7, 2005 #15 Ιανουάριος 7, 2005 Φυσικά θα την κοιτάξω αν μπορώ γιατί όπως είπα μένω επαρχία και πιθανόν να χρειαστεί να παίξω κάποιο ρίσκο... ’μα την βρώ σε κατάστημα και βέβαια θα την ελένξω πριν την πάρω! Υ.Γ.: Και να 'ταν μόνο 500 καλά θα 'ταν... 720 ευρόπουλα κάνει!
fonzi Ιανουάριος 7, 2005 #16 Ιανουάριος 7, 2005 Μάκη πάντως απο ειζο εγω είχα μείνει ΠΟΛΥ ευχαριστημένος...Την είχα πάρει 300.000 δρχ (17" crt το 1998). Δεν το μετάνιωσα!Αν την πάρεις γράψε αμέσως εντυπώσεις.Γιατί δεν κοιτάς και την 768? Πόση διαφορά έχει?
Makis Hourdakis Ιανουάριος 7, 2005 #17 Ιανουάριος 7, 2005 1.Έχει ο πατέρας μου μια CRT 17" αγορασμένη την ίδια περίοδο (που ξέρεις, μπορεί να λέμε την ίδια οθόνη) και είναι πολύ ωραία όντως. Το θέμα είναι οτι στις TFT παίζονται περίεργα παιχνίδια και ακούγεται οτι η EIZO έχει ρίξει την ποιότητα. Είδωμεν...2. Ενωείται! ’μα έχω όρεξη θα γράψω και κανένα review...3. Νομίζω οτι έχει καμιά 200αρά πάνω. Δεν την κοιτάω γιατί ήδη έχω ανεβάσει πάρα πολύ τον προυπολογισμό και δεν με παίρνει άλλο... Επίσης πιστεύω οτι 17" είναι οτι πρέπει για μένα. Όχι βέβαια οτι θα με χάλαγε να ήταν στην ίδια τιμή η 19άρα!
fonzi Ιανουάριος 7, 2005 #18 Ιανουάριος 7, 2005 Είχα Τ57s trinitron.Το πρωί μίλαγα με ειζο αντιπροσωπεία και μου είπαν για την 767 ότι πάει γύρω στα 700 με ΦΠΑ.Δεν ρίχνεις μια ματιά?
fonzi Ιανουάριος 7, 2005 #19 Ιανουάριος 7, 2005 Εγω θα την έπαιρνα αν δεν φοβόμουν τα 25μσ πανελ μηπως κανουν πολυ ghosting...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 7, 2005 #20 Ιανουάριος 7, 2005 Αυτό είναι το μόνο που με ξινίζει ρε fonzi. Ειδάλλως μπορεί να την έπαιρνα και επιτόπου άμα είχα τα λεφτά...Αρχική απάντηση από fonzi Είχα Τ57s trinitron.Το πρωί μίλαγα με ειζο αντιπροσωπεία και μου είπαν για την 767 ότι πάει γύρω στα 700 με ΦΠΑ.Δεν ρίχνεις μια ματιά? Δεν την έχω ξανακούσει αυτή. Κάτσε να τη δώ στην EIZO και θα σου πώ τι λέω...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.