Jump to content

Οι εντυπώσεις μου απο εναν sempron 2400+

cosmic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Την Παρασκευή μου ήρθε από πλαισιο ενας sempron 2400+ και σας παραθέτω

ευθύς τις εντυπώσεις μου :

Το σύστημα αποτελείται απο mobo nf-2 chaintech 7NJL4 μνήμες pc-3200

jetram 2X256 dual channel και μια chaintech ti-4200 και τρέχει winxp pro+sp1.

Mε το που βάζω την cpu επάνω και επιλέγω fsb 166 το pc ποσταρει κανονικα

αλλα αρνείται πεισματι΄κά να μπεί win.

Aιτία οι μνήμες οπού τις είχα αφήσει τσιτα 2.5-2-2-5 με την προηγούμενη cpu

(palomino 1800+ 145X11.5)

Tεσπα χαλαρώνω τις μ΄νήμες και ανεβάζω σιγα σιγα fsb...

To pc δουλεύει stable 195X10 χωρίς overvoltage cpu και μνημών με timings

2.5-3-3-8 (AΛΉΘΕΙΑ ειναι φυσιολογικά τα timings αυτα για τις jetram?)

Στα 200Χ10 βγάζει error sto super pi.

Mε 195Χ100 ΔΙΝΕι super pi 53sec.

Tην σταθερότητα του συστήματος την διαπίστωσα τρέχοντας cpu tester για 10

περίπου ώρες χωρίς σφάλματα.

(Μπορεί να τρέξω prime χωρις να έχω ιντερνετ σύσδεση??)

Από θερμοκρασίες δεν μπορώ νασας πω αριθμητικές τιμές διοτι το bios της μ/β δεν δίνει ενδίξεις.

Πάντως ακουππώντας την μαμίσια ψύκτρα της cpu ειναι χαραχτηριστικά ψυχρή.

Ισως σε αυτο συνηγορεί το γεγονος οτι όλοι οι sempron εχουν max κατανάλωση 62W.

Αυτά ... ελπιζω να μην σας κούρασα.

(Μπορεί να τρέξω prime χωρις να έχω ιντερνετ σύσδεση??)

Φυσικά, αρκεί να επιλέξεις Οptions > Torture Test

Μπορείς να μας πεις το stepping της Cpu?

μολις πάω στο σπ'ιτι θα κοιτάξω το στεππινγκ...

Για τα timmings των μνημών εχεί κανείς να σχολιάσει κανείς τίποτα??

Με τι Vcore τρέχεις? όλοι οι Sempron 2400+ που δοκίμασα (πλην ενός) έφτασαν και ξεπέρασαν τα 2GHz. Αλλά όχι με default ρεύμα! Από 1,72 έως 1,86 ανάλογα το κομμάτι.

Μα τα timmings αυτά είναι τα default των μνημών.

Εγώ έχω ένα dimmάκι 512 Jetram και παίζει 2-3-3-6 μέχρι τα 212 και 223 με 2.5-3-3-7.Αυτά με 2.9 volt σε Epox 8rda3+. Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο ίδια είναι η μνήμη μου με τις δικές σου.

Εγώ έχω ένα dimmάκι 512 Jetram και παίζει 2-3-3-6 μέχρι τα 212 και 223 με 2.5-3-3-7.Αυτά με 2.9 volt σε Epox 8rda3+. Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο ίδια είναι η μνήμη μου με τις δικές σου.

Δεν υπάρχει JetRam PC3200 με 2-3-3. To οτι τα παίζεις εσύ εκεί πάει να πει οτι πέτυχες πολύ καλό κομμάτι ή ένα από τα ελάχιστα κομμάτια αν έφερε το Πλαίσιο με 2-3-3. Τυχερέ! Τα timmings που αναφέρονται στο αυτοκλλητάκι πάνω στο PCB είναι 2,5-3-3 ή 3-3-3

Μήπως φοράει τίποτα BH? Είχα δει και τέτοια να κυκλοφορούν...

JimmiFox, ενοοείται πως δεν είναι rated σε cas2 στα 212. Εγώ το ανέφερα ενδεικτικά στο παλικάρι, μιας και ρώταγε για τις δικές του. Τώρα, για το αν είναι ΒΗ, δεν το έχω κοιτάξει να σου πω την αλήθεια, αλλά στην τιμή που την πήρα δεν νομίζω να είναι, μιας και την πήρα φθηνά από άτομο που ήξερε τι πουλαγε. Όταν κλείσω το pc θα κοιτάξω να μας φύγει η απορία.

JimmyFox πόσο έχουν φτάσει τα καλά κομμάτια που πέτυχες με 1.6(default) και τι εβδομάδας ήταν?

Mόνο δύο έφτασαν με 1,6Vcore τα 2GHz. Λόγω περιορισμού μητρικής και μνημών έφτασα μέγιστο 2270ΜΗζ με Dual Channel. Εβδομάδες και stepping δεν κοίταξα. Δε με πολυενδιέφερε αυτό. Όλα τα κομμάτια φάνηκαν καλά (εκτός από ένα που σταμάτησε στα 1940ΜΗζ) και τα μηχανάκια τα έστησα σχετικά βιαστικά αφού έπρεπε να τα παραδώσω. Πραγματικά δε πιστεύω οτι δεν θα πιάσει κανείς τα 2GHz με οποιονδήποτε Sempron 2400+ και να πάρει.

Όλοι ήταν αγορασμένοι από το Πλαίσιο από τέλη Νοέμβρη έως πριν 5 μέρες. Οι 2 πρώτοι είχαν ψύκτρα μόνο από αλουμίνιο χωρίς την χάλκινη βάση που έχουν οι νεοτεροι. Αυτοί οι παλιοί ήταν μάλλον και τα καλύτερα κομμάτια.

Πληροφοριακά, ο Ναzzz έφτασε 2390ΜΗζ σε μια EPoX 8RDA...

δλδ εμενα πανω σε μια Abit NF7-S χτυπησε 1900 με 1.65 θεωρειτε καλο κομματι?

όχι. Μάλλον το χειρότερο που έχω δει. Βέβαια, εγώ τους έστηνα σε VIA μητρικές... :116:

*ΕΔΙΤ. 1,65 Πολυμετρημένο ή BIOS?

βιος παντα δεν εχω τετοια εργαλεια σπιτι. παντως πηγαινε και αλλο απο οτι καταλαβα , θα βαλω πανω την Hynix και θα δω μαξ ποσο πιανει

2100 default ρευμα. 1.6 ειναι το default ή 1.65? Νομιζω εχω 1.6... δεν το εχω πειραξει γιαυτο δεν θυμαμαι ποσο ειναι. 2200 δεν κανει post.

Δεν ξερω αν αλλαξε κατι, αλλα στον δικο μου t-bred ειναι 1.65 default (φτου φτου μακρια απο μας:D:D)

Tη χάλκινη βάση την έχουν οι παλαιότεροι όσο έχω προσέξει. Δύο "κόκκινοι" 0436 πιάσαν ο ένας 2000 και ο άλλος 2100 με default. Οι παλαιότεροι ήταν μάλλον λίγο πιο "περιορισμένων" δυνατοτήτων καθώς ήθελαν λίγο overvolting για να έρθουν στα 2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.