Jump to content

939 3000+

Atari[Xp+]

Recommended Posts

Ο 3500+ έχει τον 11x multi οπότε σου επιτρέπει να πιάσεις καλό o/c με τίποτε 3700 σε 1:1 αλλά και πάλι συμφωνώ πως άχρηστη αγορά απέβει. Και εγώ τον 10x multi χρησιμοποιώ για τα 2.7G (με αέρα) οπότε ο 3200+ φένεται best buy και θα γίνει και best seller μόλλις πέσει και λίγο η τιμή του.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

με την Α8V δυσκολο να πας 278ΗΤΤ, εχε το υποψιν.

Ως που να αποφασισει η Οκταβιτ να φερει 3200+, θα ερθει 20/2 που λεγεται οτι αναμενουμε μειωσεις,

αρα ο 3500+ λογικα θα παει στην τιμη του 3200+ και αυτος στην θεση του 3000 :003:

Για τις μνημες γουστα ειναι αυτα. Κι εγω προτιμησα το κοστος/αποδοση παρα τα καλυτερα bench.

Το καλο με τον Α64 ειναι οτι κανεις δε θα μεινει παραπονεμενος :040:

και DDR2100 να εχεις παλι κανεις τη δουλεια σου

πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει ο 3500 ( winchester πάντα) . καταρχήν τον μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή (10,5 και μισά έχει? κόλλησα τώρα δεν θυμάμαι) για τυχών προβλήματα με τα ψηλά FSB.το σπουδαιότερο είναι εαν επειδή είναι rated σε ψηλότερη συχνότητα κατα μέσο όρο να ανεβαίνουν ψηλότερα από 3200 ή να είναι πολύ πιο πιθανό λόγω του ψηλότερου rating ότι θα πέσεις σε κομμάτι όπου θα πιάνει άνετα 2600-2700. στατιστικά συγκεντρωμένα δεν έχω πετύχει και δεν έχω άποψη. σίγουρα από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο 3200 φαίνεται πιο δελεαστική πρόταση.

@jimmyfox για τις μνήμες και το 1:1 δεν κατάλαβα πως συνδέεις τον Memory controller με τον κέρδος-απώλεια από τον διαιρέτη. μπορεί εξαιτίας του να μην χάνει πολύ σε απόδοση όπως στο socket A αλλά και μόνο με την απλή λογική το 1:1 θα είναι πάντα μεγάλο πλεονέκτημα.

για τα timmings και το τεστ που προτείνεις το είχα δοκιμάσει πριν 1,5 μήνα όταν πήρα τις ocz platinum rev2 σε socket A( από 3-3-3 σε 2-2-2 200FSB). νούμερα δεν θυμάμαι πλέον εκτός από spi (1Μ από 44s σε 40s). γενικότερα όντως το κέρδος σε διάφορα τεστ ήταν από μηδαμινό ως εντυπωσιακό (spi). όμως δεν τις πήρα για να χαίρεται το socket A αλλά για ψηλό 1:1 σε 939.

@jimmyfox για τις μνήμες και το 1:1 δεν κατάλαβα πως συνδέεις τον Memory controller με τον κέρδος-απώλεια από τον διαιρέτη. μπορεί εξαιτίας του να μην χάνει πολύ σε απόδοση όπως στο socket A αλλά και μόνο με την απλή λογική το 1:1 θα είναι πάντα μεγάλο πλεονέκτημα.

για τα timmings και το τεστ που προτείνεις το είχα δοκιμάσει πριν 1,5 μήνα όταν πήρα τις ocz platinum rev2 σε socket A( από 3-3-3 σε 2-2-2 200FSB). νούμερα δεν θυμάμαι πλέον εκτός από spi (1Μ από 44s σε 40s). γενικότερα όντως το κέρδος σε διάφορα τεστ ήταν από μηδαμινό ως εντυπωσιακό (spi). όμως δεν τις πήρα για να χαίρεται το socket A αλλά για ψηλό 1:1 σε 939.

Νόμιζα ήμουν σαφής. Το όφελος από το γεγονός οτι ο mem controller είναι ενσωματωμένος είναι κατα πολύ μεγαλύτερο από το 1:1. Οπότε υποβαθμίζεται αυτόματα η τρομερή αξία του 1:1 αφού ακόμα και με "αργές" και παλιές μνήμες το PC πετάει. Η φοβερή και τρομερή απώλεια που λες από τους διαιρέτες υπήρχε αλλά ήταν αισθητή μόνο στο nForce2 που εγώ σιχαίνομαι. Σε VIA μια χαρά πήγαινε το σύστημα και με διαιρέτες και είχε πολύ καλύτερη απόκριση από το nForce. Τα εντυπωσιακά απότελέσματα που λες με 1:1 αφορούν μόνο benchmarks και με κάνεις να επαναλάβω για πολλοστή φορά οτι ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙAFΕΡΟΥΝ ΤΑ BENCHMARKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:073:

Στο πανάθλιο KT800pro δουλεύουνε μια χαρά (και 2 τρομάρες) με απώλεια σε membandwidth...

Ο Α64 ετσι και αλλιως δεν υποστηριζει τους μισους multipliers και ισα ισα ειναι πολυ χρησιμοι μια και προσφερουν τουλαχιστον οπως δουλεουν στην Asus(Και ετσι τους εχει φτιαξει να δουλευουν η AMD για αυτο δεν τους υποστηριζει επισημα) ενα ακομα διαιρετη στη μνημη για πειραμματα..........

Α και η Αsus RULEZZZZZ...........

Sak μηπως μπορεις να το εξηγησεις λιγο παραπανω αυτο!!!!!

Γιατι εχω αυτη την μητρικη και με προβληματισες τωρα:012: :012:

κατ΄αρχην τυπογραφικο, 278 εννοουσα, ετσι?

κοιτα και στο thread του Τhorlite, καπου εκει αρχιζει και εχει 3d corruption η Αsus.

Στη δικη μου το εβαλα κατ'ευθειαν στα 280 ειχε.

Δεν το εψαξα ακριβως απο ποσο ξεκιναει γιατι δεν με ενδιαφερει,

αλλα οποιος χρειαζεται τοσο ψηλα ΗΤΤ καλυτερα να παρει αλλη μητρικη, (ή αλλο επεξεργαστη :003: )

Sak μηπως μπορεις να το εξηγησεις λιγο παραπανω αυτο!!!!!

Γιατι εχω αυτη την μητρικη και με προβληματισες τωρα:012: :012:

Μεχρι τα 285-290 εχει οριο η δικια μου μετα ζοριζεται καπως κυριως στα 3D και μεχρι τα 264 με τις μνημες 1:1 με 1Τ command rate,μετα μεχρι τα 285 χρειαζεται 2Τ για 1:1.

Στη δευτερη pic 9700 Pro στα default.......

post-80-1442173925,9442_thumb.png

post-80-1442173926,8692_thumb.jpg

246x10.5 ή με τον 9.5 με της μνημες στα DDR400 και οι μνημες σου θα τρεχουν στα 233.7ΜΗz ειναι το καλυτερο δυνατο για τα 234 στις μνημες.Για 266ΜΗz ΗΤΤ το ποιο καλυτερο ειναι 266x10 με DDR333 μνημες και θα εχεις 221ΜΗz μνημες και με τον 9x 217MHz.......

Νόμιζα ήμουν σαφής. Το όφελος από το γεγονός οτι ο mem controller είναι ενσωματωμένος είναι κατα πολύ μεγαλύτερο από το 1:1. Οπότε υποβαθμίζεται αυτόματα η τρομερή αξία του 1:1 αφού ακόμα και με "αργές" και παλιές μνήμες το PC πετάει. Η φοβερή και τρομερή απώλεια που λες από τους διαιρέτες υπήρχε αλλά ήταν αισθητή μόνο στο nForce2 που εγώ σιχαίνομαι. Σε VIA μια χαρά πήγαινε το σύστημα και με διαιρέτες και είχε πολύ καλύτερη απόκριση από το nForce. Τα εντυπωσιακά απότελέσματα που λες με 1:1 αφορούν μόνο benchmarks και με κάνεις να επαναλάβω για πολλοστή φορά οτι ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙAFΕΡΟΥΝ ΤΑ BENCHMARKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:073:

τεσπα αν είναι να τα πάρεις να μην το κουράζουμε. μία συζήτηση (που πιστεύω ενδιαφέρει πολλούς και εμένα προσωπικά για το τι είναι καλύτερο γύρω από το socket 939 ποιος επεξεργαστής συμφέρει και τι μνήμες) άνοιξα με αφορμή μία άποψή σου, παραθέτοντας κάποιες σκέψεις οι οποίες κατά βάση είναι θεωρητικές από ότι έχω διαβάσει γύρω από αυτό το θέμα καθώς δεν έχω 939 και από τη στιγμή που δεν έχω προσωπική εμπειρία μπορεί απλώς να κάνω λάθος.

Επειδή όμως δεν μπορώ να αντισταθώ να κάνω μερικά σχόλια: ειλικρινά μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα ορίσεις το ότι "το σύστημα πετάει" αν με κάποιο τρόπο δεν το μετρήσεις από διάφορες πλευρές την απόδοσή του? σίγουρα η γενικ'οτερη αίσθηση που θα αφήνει ένας Α64 939 στα 2600-2700MΗz θα είναι ένα σουπερ σύστημα που πετάει ανεξάρτητα από μνήμες, διαιρέτες, timmings κλπ. αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να σχολιάσουμε πως θα βελτιστοποιηθεί και τι είναι καλύτερο. πριν ανέφερα (ένα όχι και τόσο ακραίο παράδειγμα για κάποιον που αγοράζει ένα έτοιμο σύστημα χωρίς να κάνει overclocking) ένα Α64 χωρίς dual channel στα ίδια ΜΗz και FSB με έναν barton ότι δεν πρέπει να έχει μεγάλες διαφορές στην απόδοση.

να καταθέσω και γω μία δήλωση παρόμοια με την τελευταία δικιά σου . σε socket 939 οι μνήμες παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο και για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο αυτή η πλατφόρμα χρειάζεται καλές μνήμες για ψηλό 1:1 FSB με αξιοπρεπή timmings. για το ποσοστό του κέρδους δεν είναι αμελητέο καθώς οι βελτιώσεις που έχουν γίνει σε σχέση με παλαιότερες AMD πλατφόρμες αφορούν αυτόν ακριβώς τον τομέα. για τα 64 bit δεν είναι του παρόντος καθώς δεν υπάρχει μεγάλος όγκος software που να τα υποστηρίζει.

η Ιστορία θα δούμε ποιον θα δικαιώσει λολ....

Γεία σας .

Μόλις τελείωσα το setup [win xp pro sp2] και τώρα κάνω κάτι μικρο update .

1 Το μηχάνημα είναι σφαιράτο

2 Είμαι με 1 μνημη 256 3200 twinmos γιατί αν βάλω και τις άλλες 2 είτε single είτε dual [2100&2700] το πισι γίνεται ασταθές.

3. Μικρό vcore δεν έχει ? 1.35~ Νόμιζα ήταν 1.4~

post-1135-1442173927,031_thumb.jpg

post-1135-1442173927,1327_thumb.jpg

post-1135-1442173927,2531_thumb.jpg

Atari αν σου είναι εύκολο μπορείς να ποστάρεις κάνα δυό benchmark (sandra arithmetic- mem bandwidth spi ) όπως είσαι τώρα στα default χωρίς dual channel?

2.για τις μνήμες πάρε τις 2Χ512 του ξαδέρφου σου τρέχα γύρευε να βγάλεις άκρη γιατί δεν δουλεύει ο συνδυασμός 2100 - 2700 -3200, πάλι καλά που τις είχες τόσο καιρό χωρίς πρόβλημα στον XP.

3.Το cpuz πάντα δείχνει μικρότερο vcore αν αυτό εννοείς.

Sandra αυριο , γιατί δεν έκανα το έκανα back up ο μαμάκας , και πρέπει να πώ στην 56κ :089: μου να το κατεβάσει τώρα , και βαριέται ......

Super pi έκανα αυτό το αίσχος μόλις τελείωσα το setup , και αυτή την στιγμή δεν έχω πειράξει τπτ απο βιος

post-1135-1442173927,5556_thumb.jpg

ένα Α64 χωρίς dual channel στα ίδια ΜΗz και FSB με έναν barton ότι δεν πρέπει να έχει μεγάλες διαφορές στην απόδοση.

Έχεις Α64? Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το αντικείμενο? Πόσα chipsets έχεις δουλέψει? Πιστεύεις οτι καλύτερες επιδόσεις θα σου δώσει το 1:1 ή ένα RAID? Δικαιολογείς €250 για 2χ512 RAM? Έχεις Α64?

Μιας και μιλήσατε για σύγκριση Barton-A64 να σας πώ οτι εκεί που τελικώνει ο Barton...λίγο πιο πάνω ξεκινάν τα default ενoς 754 3000+.....τον mobile μου (κοντά 2.7G) σε NF2 με 3.4 σε ΒΗ (240φεύγα)....πσιλοτελικομένα δηλαδή.....ο 3500+ στα default με τις ΕΒ underclocked, τον πάτησε κανονικότατα. Συγκρίνω απόδoση σε games.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.