Jump to content

939 3000+

Atari[Xp+]

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply
Έχεις Α64? Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το αντικείμενο? Πόσα chipsets έχεις δουλέψει? Πιστεύεις οτι καλύτερες επιδόσεις θα σου δώσει το 1:1 ή ένα RAID? Δικαιολογείς €250 για 2χ512 RAM? Έχεις Α64?

ΝΑΙ! 10. 12+. RAID. ΟΧΙ! ΝΑΙ ειπα!!! :110: :110:

Αντε να σε ηρεμησω γιατι με την asus σε βλεπω να εκνευριζεσαι jim. :p

Aς αφησουμε τον Barton στην ησυχια του αρκετα ταλαιπωρηθηκε.......LOL

Στο 939 πιστευω αν τρεχεις ασυχρονα τις μνημες δεν χανει παρα πολυ αλλα τουλαχιστον σε ενα επιπεδο 220-230ΜΗz οι μνημες και σε dual channel.Τωρα γνωμη μου ειναι οτι κριμα ειναι ειδικα να το εχεις σε single channel και ετσι και αλλιως 1GB ειναι απαραιτητο οποτε 200 euro θα τα δωσεις που θα τα δωσεις δινεις αλλα 50 και παιρνεις TCCD και εισαι και συγχρονα και με χαμηλο VDIMM.

Oπως και να το κανουμε με 1:1 κατι κερδιζει καθως εχει ακομα μικροτερο latency αλλα δεν ειναι και το παν..........

μέχρι τώρα νόμιζα ότι απλώς συζητούσαμε. δεν βλέπω το λόγο να απαντήσω στις ειρωνικές ερωτήσεις του jimmy, δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα ότι πρέπει να περνάμε από εξεταστική επιτροπή για να κριθούμε αν είμαστε ικανοί να εκφέρουμε γνώμη εδώ μέσα. μόνο για το raid επειδή ξέχασα να το αναφέρω και πιο πριν αν υπάρχει κάτι που δεν έχει κέρδος σε real time performance παρά μόνο σε benchmark αυτό είναι το raid τουλάχιστον σε home επίπεδο δεν μιλάω για πανάκριβες υλοποιήσεις με συστοιχίες δίσκων και επαγγελματικούς controllers. Α64 ντεν έχω καρδιά μου. :080: :080: :080:

από περιέργεια έτρεξα ένα spi στις default ρυθμίσεις του Α64 3000 και της μνήμης (υπέθεσα ότι είναι SPD)του Atari. το αποτέλεσμα παρακάτω. 3 sec (αριθμητικά 5,65% καλύτερη απόδοση) διαφορά δεν είναι λίγα για επεξεργαστή στην ίδια συχνότητα και ίδια cache και δείχνει ότι έχει πολύ βελτιωμένη αρχιτεκτονική (και γι' αυτό θα τον πάρω :003: ) αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο για επεξεργαστές 2-3 χρόνων διαφοράς. δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτό πρέπει να είναι αυτά που προανέφερα. οπότε όταν λέμε πετάει κάτι ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και ας μην πετάμε μόνο ψυχολογικά(καλό βέβαια και αυτό μερικές φορές)

Αtari καλή τύχη στο ανέβασμα. αν δεν βαριέσε πόσταρε benchmark κατά την πορεία ( χωρίς και με dual channel - στα default και σε άλλα στάδια ) πιστεύω θα έχει πιο ενδιαφέρον από το να το πας στα 2700 (εύχομαι να πάει) και να ακούσεις λίγα μπράβο μεγάλε τι έκανες.

post-165-1442173927,608_thumb.jpg

Καλημέρα δεν ξέρω άν το ''πετάει'' πήγαινε σε μένα αλλά εγώ το ξαναπετάω πίσω , , , Λοιπόν έχουμε και λέμε μερικά γεγονότα

Με 1.8 ghz ο Α-64

πηγαίνει πολύ -μα- πάρα πολύ καλύτερα από τον xp 2.35ghz που ειχα. και δεν μιλάω για seconds στο πι και τέτοια , αλλά για φόρτωμα win , εφαρμογων , delay σε διάφορα search ktl.

Με λίγα λόγια τα winxp μου τρέχουν τώρα , όπως έτρεχε ο athlon τα 98se.

Για να μην παρεξηγηθούμε και ο athlon καλά έτρεχε xp , όχι επειδή πήρα Α64 να υποστηρίξω οτί σερνότανε , αλλά πως να το κάνουμε όταν απο το καλό πάς στο καλύτερο σου αρέσει και βλέπεις διαφορές .

Αυτό που κάνουμε πολλές φορές είναι να κρίνουμε μια cpu αποκλειστικά με βάση τα benchmarks.

Αλλά κάτι τέτοιο είναι λάθος.

Τα XP αν έχεις μπόλικη μνήμη, π.χ. 1GB, είναι πάνω κάτω τα ίδια σε έναν AthlonXP 1GHz και σε έναν AthlonXP 2GHz.

Δεν είναι όμως καθόλου τα ίδια με έναν Α64. Υπάρχει διαφορά στην αίσθηση του λειτουργικού. Σε αυτό μπορεί να φταίει και ο ενσωματωμένος mem controller.

μέχρι τώρα νόμιζα ότι απλώς συζητούσαμε. δεν βλέπω το λόγο να απαντήσω στις ειρωνικές ερωτήσεις του jimmy, δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα ότι πρέπει να περνάμε από εξεταστική επιτροπή για να κριθούμε αν είμαστε ικανοί να εκφέρουμε γνώμη εδώ μέσα. μόνο για το raid επειδή ξέχασα να το αναφέρω και πιο πριν αν υπάρχει κάτι που δεν έχει κέρδος σε real time performance παρά μόνο σε benchmark αυτό είναι το raid τουλάχιστον σε home επίπεδο δεν μιλάω για πανάκριβες υλοποιήσεις με συστοιχίες δίσκων και επαγγελματικούς controllers. Α64 ντεν έχω καρδιά μου. :080: :080: :080:

Καθόλου ειρωνικές οι ερωτήσεις μου. Τις έκανα για να δω αν υπάρχει κάποια βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Αν φάνηκε ειρωνικό και επιθετικό ήταν γιατί είναι πιο εύκολο να δώσεις στον γραπτό λόγο το ύφος που εσύ θες παρά τη πρόθεση αυτού που γράφει. Δε χρειάζεται να περνάς από εξεταστική επιτροπή αλλά μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Ή τουλάχιστον να έχεις προσωπική πείρα για αυτό το οποίο μιλάς. Όταν μου λες οτι δεν έχεις Α64, ε τότε δε ξέρεις πως πάει. Μου λες οτι το RAID έχει διαφορά μόνο σε benchmarks. Σίγουρα οι RAID controllers των μητρικών δεν συγκρίνονται με τους επαγγελματικούς αλλά άν είναι κάτι που θα σου δώσει ένα καλό "boost" στην πραγματικη απόδοση αυτό είναι το RAID. Όχι το 1:1. Με ρωτάς πως "ορίζω" το "πετάει". Μετά από 13 χρόνια ενασχόλησης περνώντας από όλες τις κλάσσεις των PC και ασχολούμενος επαγγελματικά πλέον με τον χώρο, θεωρώ πως έχω την στοιχειώδη ικανότητα να διακρίνω πότε ένα μηχάνημα πάει καλά και πότε όχι. Δε ξέρω αν το κατάλαβες αλλά ακόμα και ο Αtari (welcome to the A64 club mate, happy Computing I wish...) σε "αδειάζει" μιλώντας για την απόκριση και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ απόδοση του συστήματος χωρίς να υπολογίζει τα benchmarks. Πρέπει να είσαι ο μοναδικός σε όλο το forum μαζί με κάποιους Intelάδες που υποβαθμίζουν την αξία του Α64. Γιατί? Εδωσες τόσα πολλά για την 32-μπιτη πλατφόρμα και δε σου κάνει καρδιά να την αποχωριστείς? Αυτό έχει μια λογική.

Ξεκόλλα από τη λογική των benches. Εγώ την ξεπέρασα ελαφρά εδώ και πολύ καιρό και ποτέ δε μπήκα στον κόπο να μαλώσω για αυτά. Δε σκοπεύω να το κάνω τώρα.

Η λύση ίσως είναι πιο απλή απ'όσο φαντάζεσαι. Πάρε Α64.... :052:

Aς αφησουμε τον Barton στην ησυχια του αρκετα ταλαιπωρηθηκε.......LOL

Στο 939 πιστευω αν τρεχεις ασυχρονα τις μνημες δεν χανει παρα πολυ αλλα τουλαχιστον σε ενα επιπεδο 220-230ΜΗz οι μνημες και σε dual channel.Τωρα γνωμη μου ειναι οτι κριμα ειναι ειδικα να το εχεις σε single channel και ετσι και αλλιως 1GB ειναι απαραιτητο οποτε 200 euro θα τα δωσεις που θα τα δωσεις δινεις αλλα 50 και παιρνεις TCCD και εισαι και συγχρονα και με χαμηλο VDIMM.

Oπως και να το κανουμε με 1:1 κατι κερδιζει καθως εχει ακομα μικροτερο latency αλλα δεν ειναι και το παν..........

Δεν είναι και απαραίτητα τα €200 βρε Thor, μπορείς να βρεις μνήμες και αρκετά πιο φθηνά. Πάντως, κοιτώντας τα νούμερα που πιάνουν οι μητρικές για τον Α64 πραγματαικά μου φαίνεται άσκοπο το κυνήγι του 1:1. Πόσες μνήμες φτάνουν 280 που φτάνει άνετα η Asus A8V? ή ακόμα χειρότερα, ποια μνήμη θα φτάσει το θρυλικό 350ΗΤΤ που έπιασε ο kbilly13 με την Gigabyte του? Στον Αthlon ΧΡ που παίζαμε συνήθως στα 220-230 με κορύφωμα σε DFI, Αβιτ άντε και EPoX τα 250 κυνήγαγες το 1:1 γιατί ήταν πολύ πιο εφικτό. (Και εκεί όντως δεν ήθελες διαιρέτη γιατί το κ*λο-nForce2 έχανε από αυτό πάρα πολύ). Αλλά τώρα, αν πάς για πολύ ανεβασμένο ΗΤΤ, διαιρέτη θα βάλεις έτσι κι αλλιώς.

Αν μιλάμε βέβαια για νορμάλ ή καλές μνήμες. Αν είναι να δώσεις του κόσμου τα λεφτά για μνήμες πχ PC4800 και δώσεις πιο πολλά από mobo+CPU μόνο και μόνο για το 1:1 ε τότε...

'] Με 1.8 ghz ο Α-64

πηγαίνει πολύ -μα- πάρα πολύ καλύτερα από τον xp 2.35ghz που ειχα. και δεν μιλάω για seconds στο πι και τέτοια ' date=' αλλά για φόρτωμα win , εφαρμογων , delay σε διάφορα search ktl.

Με λίγα λόγια τα winxp μου τρέχουν τώρα , όπως έτρεχε ο athlon τα 98se.

.[/quote']

Επίσης να σημειώσω πως τον Α64 τον τρέχω με 1 dimm 256 pc 3200 [μέχρι το απόγευμα που θα έχω 2Χ512 dual] σε αντίθεση με τον a-xp που του είχα πάνω απο 512~ έως 1gb ,,,και βλέπω τέτοιες διαφορές όπως ανάφερα σε games , os , απόκριση κτλ κτλ.

']Επίσης να σημειώσω πως τον Α64 τον τρέχω με 1 dimm 256 pc 3200 [μέχρι το απόγευμα που θα έχω 2Χ512 dual] σε αντίθεση με τον a-xp που του είχα πάνω απο 512~ έως 1gb ' date=',,και βλέπω τέτοιες διαφορές όπως ανάφερα σε games , os , απόκριση κτλ κτλ.[/quote']

Xε χε χε..... :098: Α64 φίλε μου... Τι μνημούλες θα του φορέσεις?

δεν υποβάθμισα τίποτα, Α64 θα πάρω έτσι και αλλιώς όταν οικονομικά συμφέρει. αντίθετα εσύ με απόλυτο τρόπο δήλωνες ότι δεν χρειάζονται καλές μνήμες ότι οι καλες ακριβές μνήμες είναι υπετιμημένες και ότι και σκέτος που λέει ο λόγος ο επεξεργαστής πετάει. για να συνοψίσω ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. έγραψα ότι για να αξιοποιήσεις σε μεγάλο βαθμό την πλατφόρμα πρέπει να επενδύσεις σε καλές μνήμες ( και ως συμβουλή- πρόταση στον Atari που ουσιαστικά τώρα χτίζει το σύστημα) ώστε να υπερτονίσεις το κύριο πλεονέκτημα (memory copntroller - dual channel - ψηλά FSB,HTT) που έχουν οι A64 σε σχέση με την παλαιότερη τεχνολογία των XP. Για να δείξω ότι έχει μία κάποια βάση αυτό που λέω έβαλα το παράδειγμα ενός απογυμνωμένου από τα πλεονεκτήματά του Α64 939 σε σύγκριση με την παλαιότερη τεχνολογία των XP και υποστήριξα ότι θα χάσει τόσο πολύ σε απόδοση ώστε να είναι σχεδόν συγκρίσιμα σε απόδοση, σίγουρα πάντως δεν θα καλύπτει τον νόμο του moore όπου επεξεργαστές 2 χρόνων διαφοράς δεν θα έχουν την διπλάσια απόδοση.

ίσως δεν θα έπρεπε να κάθομαι να απολογούμαι για την γνώμη μου έτσι και αλλιώς δεν πρόσβαλλα κανένα ούτε βγήκα off topic , αναφέρθηκα και σε θέματα του Atari τώρα τι θα προτιμήσει είναι δικό του θέμα , και γενικότερα στο τι είναι καλύτερο γύρω από το 939. από την άλλη εσυ αν το ότι είσαι επαγγελματιάς και το ότι πιθανόν να πιστεύεις πως είσαι πιο απαραίτητο και "κολλητό" μέλος του forum σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα να προσβάλλεις τον άλλον που λέει μία κάπως διαφορετική άποψη , τι άλλο να πω παρά να σου δώσω συγχαρητήρια για το ήθος σου.

Για να δείξω ότι έχει μία κάποια βάση αυτό που λέω έβαλα το παράδειγμα ενός απογυμνωμένου από τα πλεονεκτήματά του Α64 939 σε σύγκριση με την παλαιότερη τεχνολογία των XP και υποστήριξα ότι θα χάσει τόσο πολύ σε απόδοση ώστε να είναι σχεδόν συγκρίσιμα σε απόδοση, σίγουρα πάντως δεν θα καλύπτει τον νόμο του moore όπου επεξεργαστές 2 χρόνων διαφοράς δεν θα έχουν την διπλάσια απόδοση.

Αν απογυμνώσεις τον Α64 από τα πλεονεκηματά του τότε δεν εχεις Α64, έτσι? Καταλαβαίνεις ελπίζω οτι αυτό που λες δεν έχει λογική. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Α64 (προς το παρόν αφού δεν υπάρχει γκάμα 64μπιτου software) είναι ο ενσωματωμένος memory controller. Πως ακριβώς τον έβγαλες αυτόν? Επίσης, ο νομος του Moore αναφέρεται στον ρυθμό άυξησης του αριθμού των τρανζίστορ και ουχί στην απόδοση. Όπως σου είπα και πριν είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

ftp://download.intel.com/research/silicon/moorespaper.pdf

ίσως δεν θα έπρεπε να κάθομαι να απολογούμαι για την γνώμη μου έτσι και αλλιώς δεν πρόσβαλλα κανένα ούτε βγήκα off topic , αναφέρθηκα και σε θέματα του Atari τώρα τι θα προτιμήσει είναι δικό του θέμα , και γενικότερα στο τι είναι καλύτερο γύρω από το 939. από την άλλη εσυ αν το ότι είσαι επαγγελματιάς και το ότι πιθανόν να πιστεύεις πως είσαι πιο απαραίτητο και "κολλητό" μέλος του forum σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα να προσβάλλεις τον άλλον που λέει μία κάπως διαφορετική άποψη , τι άλλο να πω παρά να σου δώσω συγχαρητήρια για το ήθος σου.

Δε βλέπω που σε προσέβαλλα, δε πιστεύω οτι είμαι πιο απαραίτητο μέλος στην κοινότητα του pctechnology που είναι ένας πλήρως αυτοδύναμος χώρος έχοντας εξαλείψει πολλές "παιδικές ασθένειες" παρόμοιων fora, με κατηγορείς για αλλαζονεία και στις τελευταίες λέξεις σου με ειρωνεύεσαι απροκάλυπτα.

ΟΚ με όλα αυτά. Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε. Αμα είναι όμως να κάνεις αίσθηση με κάτι που λες και με το βάρος αυτών που λες θα προτιμούσα να μου τα έλεγες ενώπιως ενωπίω και να μιλήσουμε ζωντανά σαν άνθρωποι με υπόσταση πραγματική. Αν με γνωρίσεις ίσως καταλάβεις οτι δεν είμαι και τόσο κακός τελικά. :083:

Τυχόν συστάσεις για τον τρόπο που εκφράζεσαι και για το ύφος σου δε σου κάνω. Το αφήνω στην κρίση των Moderators. Είναι μέρος της δουλειάς τους άλλωστε.

:039:

Ήρεμα βρε σεις. Ντροπή σας. Πάτε να ξεκινήσετε εμφύλιο εντός του στρατοπέδου των AMDάδων? Είστε και οι δύο βαλμένοι από την Intel να σπείρετε την διχόνοια. ΟΥΣΤ!!!

( Εδώ σταματάτε να τρώγεστε και βρίζεται εμένα )

Βασικά Pirati κάνεις το λάθος που έκανα και εγώ. Θεωρείς ότι ο Α64 είναι απλά ένας ποιο γρήγορος ΧΡ. Δεν ισχύει. Αν το πάμε με βάση την απόδοση του επεξεργαστή σε συγκεκριμένες εφαρμογές, benchmarks,games τότε ναι. Αν βάλεις αργή μνήμη η διαφορά του σε σχέση με έναν XΡ είναι δυσδιάκριτη.

Αν όμως συγκρίνεις τους δύο επεξεργαστές σε επίπεδο λειτουργικού, συμπεριφορά - απόκριση - multitasking, θα δεις ότι η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ του Α64 είτε σε αυτόν έχεις αργή είτε γρήγορη μνήμη.

Αυτό που σου λέει ο Δημήτρης είναι ότι η αίσθηση είναι διαφορετική, όχι ότι τα νούμερα στα benchmarks είναι μεγαλύτερα/μικρότερα.

Δεν είναι και απαραίτητα τα €200 βρε Thor, μπορείς να βρεις μνήμες και αρκετά πιο φθηνά. Πάντως, κοιτώντας τα νούμερα που πιάνουν οι μητρικές για τον Α64 πραγματαικά μου φαίνεται άσκοπο το κυνήγι του 1:1. Πόσες μνήμες φτάνουν 280 που φτάνει άνετα η Asus A8V? ή ακόμα χειρότερα, ποια μνήμη θα φτάσει το θρυλικό 350ΗΤΤ που έπιασε ο kbilly13 με την Gigabyte του? Στον Αthlon ΧΡ που παίζαμε συνήθως στα 220-230 με κορύφωμα σε DFI, Αβιτ άντε και EPoX τα 250 κυνήγαγες το 1:1 γιατί ήταν πολύ πιο εφικτό. (Και εκεί όντως δεν ήθελες διαιρέτη γιατί το κ*λο-nForce2 έχανε από αυτό πάρα πολύ). Αλλά τώρα, αν πάς για πολύ ανεβασμένο ΗΤΤ, διαιρέτη θα βάλεις έτσι κι αλλιώς.

Αν μιλάμε βέβαια για νορμάλ ή καλές μνήμες. Αν είναι να δώσεις του κόσμου τα λεφτά για μνήμες πχ PC4800 και δώσεις πιο πολλά από mobo+CPU μόνο και μόνο για το 1:1 ε τότε...

Οι Patriot XBL+(και οι G.Skill που ακομα δεν εχω βγαλει απο το κουτι τους LOL λογω βαρεμαρας 290 euro) που εχω κανουν 261 euro και πανε 285 με 2.6V γενικα τα TCCD με brainpower pcb τα 280 τα εχουν για πλακα αλλα οπως ειπα και συμφωνησα μαζι σου το 1:1 δεν ειναι το παν αλλα προσωπικα μια και εκανα το βημα και πηρα 939 γιατι να κανω περικοπες στις μνημες δικια μου αποψη παντα.Για τις 939 οι nforce 3 και 4 απο οτι βλεπω τα 300 τα εχουν ανετα και τουλαχιστον η δικια μου η Asus(VIA) μεχρι 285 παιζει μια χαρα........

Οι Patriot XBL+(και οι G.Skill που ακομα δεν εχω βγαλει απο το κουτι τους LOL λογω βαρεμαρας 290 euro) που εχω κανουν 261 euro και πανε 285 με 2.6V γενικα τα TCCD με brainpower pcb τα 280 τα εχουν για πλακα αλλα οπως ειπα και συμφωνησα μαζι σου το 1:1 δεν ειναι το παν αλλα προσωπικα μια και εκανα το βημα και πηρα 939 γιατι να κανω περικοπες στις μνημες δικια μου αποψη παντα.Για τις 939 οι nforce 3 και 4 απο οτι βλεπω τα 300 τα εχουν ανετα και τουλαχιστον η δικια μου η Asus(VIA) μεχρι 285 παιζει μια χαρα........

Kαλά ναι... Αλλά πάει σχεδόν MHz και € .... :033:

Πολλά είναι για μένα... €250 θα μου κοστίζει περίπου η αγορά μητρικής+επεξεργαστή... Αποκλείεται να έδινα τόσα για τις μνήμες μόνο. Όπως και να έχει, περιμένω τον 3200+ με ανυπομονησία να τον βάλω πάνω στην Asus. Μήπως τελικά να πάρω τον 3000+? Με 280ΗΤΤ που σηκώνει άνετα η μητρική τα πιάνω τα 2.5GHz που είναι και ο αρχικός μου στόχος.

εμφύλιο εντός του στρατοπέδου των AMDάδων?

LOL πραγματικά... τώρα που η Intel είναι έξω από το παιχνίδι (προς το παρόν τουλάχιστον...) κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς για να περνά η ώρα :047:

Τελικά μπορεί να μου πεί κανεις με σιγουριά πόσο είναι το default vcore του 939 3.000+ ; όταν έστησα το pc έδειχνε 1.35v [επιλογή on startup auto] μετά απο clear cmos έδειχνε 1.45~[manual 1.45v] τώρα τον δουλεύω απροβλημάτιστα στα 1.33v [manual 1.35v~] χωρίς καθυστερήσεις [πι benchs τα βγάζει όλα].

Επίσης έτρεξα ένα super pi στα 2.0ghz πραγματική με 1.45v και μου έδειξε 43 sec. Δηλαδή όταν βάλω τις μνήμες και [αν] πάει 2.5 πόσο είναι το πι εκεί περίπου?

post-1135-1442173927,7815_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.