Atari[Xp+] Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2005 Αυτή την στιγμή μόλις ήρθε η courier στο γραφείο , και μου έφερε τον Α64 . :054: ada3000dik4bi cbbhd 0447rpdw 1161909l40872 Ξέρει κανείς να διαβάζει step? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 ta 2500 φιλε τα εχεις (πιστευω ) ανετα αλλα πες και τι μνημεσ εχεις πριν το σιγουρεψουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Ιανουάριος 17, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 ρε γ@μώτο από το κωλοe-shop όλοι πήρανε 0446-0447 εκτός από μένα.πού βρήκανε 0436 και μου στείλανε, αι σιχτιρ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιανουάριος 17, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 εκτος απο τη βδομαδα δεν εχει και τιποτα αλλο να διαβασεις :003: περιμενουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vayper Ιανουάριος 17, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Αντε μεγειες. Και εγω θελω(3200+ η 3500+) αλλα πρεπει να περιμενω ρε ****το 2 βδομαδες :091: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 17, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Οι μνήμες μου είναι , μία οικογένεια πονεμένη ιστορία , χωρίς πατέρα , χωρίς μητέρα , μια ζωή απο άσυλο σε άσυλο . 1) Νο name pc 2100 2) No name pc 2700 3) Kingston pc 3200 Τις είχα και τις 3 πάνω στον athlon xp single [ουτως η άλλως το κτ400 δεν είχε dual νομιζω] Θα μου δώσει ένας ξάδερφος μου σήμερα 2Χ512 3200 επειδή του περισεύουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 17, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Κάποια στιγμή θα ανοίξω ένα καινούριο thread , γιατι έχω πάρει και κάποια άλλα πολύ καλά πραγματάκια για νεράκι όπως ψυγειάκι χάλκινο με ενσωματωμένο τανκ και ενσωματωμένο σύστημα εξαέρωσης ..... Να του βάλω στο καπάκι νερό η να τον αφήσω να σκάσει [στρωσει] κανα μήνα , έτσι για να δεί ποιός είναι το αφεντικό στο σπίτι ? :044: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 17, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 ε μαλλον οι μνημες θα σε κρατησουν πισω φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 17, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Αν βάλω τις 2 512αρες που είναι ίδιες με ίδια timmings? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 17, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 τι να σου πω, θα δειξει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 17, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Θα μπορέσεις να τρέξεις Dual Channel αλλά θα πρέπει να ορίσεις τα ίδια timmings χειροκίνητα στις τιμές που ξέρεις οτι παίζουν και οι 2. Μετά δοκιμάζεις για overclocking. Πάντως περιμένω εναγωνίως αποτελέσματα μιας και με ενδιαφερει ο 3000+. Πάω για τον 3200+ κανονικά γιατί θεωρώ πολύτιμο τον 10x πολλαπλασιαστή αλλά αν 3000+ ανεβαίνει πολύ (δεδομένου οτι δεν καίγομαι για 1:1 και θεωρώ πεταμένα λεφτά τα πολλά χρήματα για μνήμες) ίσως παραγγείλω έναν 3000+.Πάντως δες πόσο ψηλά θα πας με τη στοκ ψύξη και μετά σκέψου για υδρόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 17, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 ισως το σημαντικοτερο συστατικο ενος καλου ΗΥ τζιμη ειναι οι μνημες. Για μενα Πρωτα μνημες και μετα ολα τα αλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 17, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 Jimmyfox εχω αρκετά πραγματάκια να κάνω και στο tower γενικά , πάρε μιά ματιά εδώ + - 1-2 σελίδες. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=44570&page=24&pp=25 εώς οτου στήσω το δικό μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 17, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 ισως το σημαντικοτερο συστατικο ενος καλου ΗΥ τζιμη ειναι οι μνημες. Για μενα Πρωτα μνημες και μετα ολα τα αλλαΟι μνήμες είναι υπερτιμημένες. Είναι το φθηνότερο σε κατασκευή εξάρτημα του PC και κοστίζουν σε εμάς πιο ακριβά από τον επεξεργαστή ή τη μητρική. Είναι απίστευτο το πόσα λεφτά πετιούνται σε "καλές" μνήμες πχ 3500, 3700, μάρκες "καλές" κλπ που εκμεταλλεύονται το πόσο εύκολα παρασύρεται ο πορωμένος καταναλωτής που δίνει υπέρογκα ποσά -και καλά κάνει άμα τα έχει (άκουσα για €250 μεταχειρισμένο σετ 2χ512 αγορασμένο πάνω από €330) σε μνήμες με συνολικό κέρδος στην απόδοση του υπολογιστή πραγματικά αμελητέο. Εγώ πήρα 2χ512ΜB DDR400 Kingston με €140 από το e-shop και τις πήγα 232 με stock ρεύμα. Μια χαρά. Τις έδωσα μαζί με ένα μηχανάκι που έστησα. Ακόμα έχω στο PC μου 2χ512ΜΒ Transcend (η μία DDR333 η άλλη DDR400) που πάιζουν Dual Channel 235MHz 1:1. Άμα θέλω παραπάνω ΗΤΤ βάζω διαιρέτη. Νομίζεις έχει τόση δοαφορά? Για μερικά sec στο SuperPi δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω €200 παραπάνω. Πάω και τα τρώω με τη γκόμενα να το 'φχαριστηθώ κιόλας.Το πιο νευραλγικό στοιχείο του PC πάντα ήταν και πάντα θα είναι η μητρική. Η "ραχοκοκκαλιά" του συστήματος. Αυτό είναι το πρώτο για μένα σε συνδυασμό με ένα καλό τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 17, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ποθ λενε , εχεις δικιο. Για αλλους ομως τα 240 2-2-2-5 ειναι μονοδρομος, οποτε αν το παρουμε ετσι εχεις δικιο αν το παρουμε με αλλα μετρα και σταθμα εχεις αδικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 17, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που λενε , εχεις δικιο. Για αλλους ομως τα 240 2-2-2-5 ειναι μονοδρομος, οποτε αν το παρουμε ετσι εχεις δικιο αν το παρουμε με αλλα μετρα και σταθμα εχεις αδικο.Ναι όντως. Όλοι δίκιο έχουμε και όλοι άδικο. Είναι τι βάρος δίνει ο καθένας σε κάθε τι και πόσα είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Άλλος κηνυγάει τα benchmarks (240@2-2-2-5 μόνο για αυτό το λόγο είναι άλλωστε), άλλος κηνυγάει πραγματική απόδοση/κόστος (οπως εγώ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 17, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 ']Jimmyfox εχω αρκετά πραγματάκια να κάνω και στο tower γενικά ' date=' πάρε μιά ματιά εδώ + - 1-2 σελίδες. [url']http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=44570&page=24&pp=25 εώς οτου στήσω το δικό μουΠραγματικά εντυπωσιακός ο 3000+ 939 0445 spbw αλλά δε ξέρω αν θα καταφέρει η μητρική μου να ανέβει τόσο ψηλά (Asus A8V). Βασικά στοχεύω στα 2.5GHz με στοκ ψύξη και ρεύμα 1,6~1,65. Δηλαδή περίπου 278MHz HTT όχι απαραίτητα 1:1.Μάλλον δεν τον γλυτώνω τον 3200+... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Ιανουάριος 17, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 JIMMYFOX συμφωνώ για το κόστος/απόδοση στις μνήμες αλλά μία καλή μνήμη λύνει τα χέρια κάποιου που ασχολείται με το overclocking ειδικά σε σχέση με τα κλειδώματα . ειδικά στην περίπτωση του socket 939 6 μήνες τώρα από διάφορα benchmark που έχω πετύχει έχω καταλήξει στο ότι το ουσιαστικό κέρδος σε σχέση με τις παλαιότερες πλατφόρμες της AMD προκύπτει σε σχέση με τη καλύτερη συνεργασία με τις μνήμες εξαιτίας του "πραγματικού" dual channel (όχι μούφες τύπου nforce2) και του memory controller(για τα 64 Bit δεν το συζητάμε), οπότε καλές μνήμες θα απογειώσουν ένα τέτοιο σύστημα σε αντίθεση με ένα με nforce2 όπου καλές μνήμες ήταν απλώς για να βγεις τότε πρώτος στα benchmark. θα ήταν ενδιαφέρον κάποιος να συγκρίνει την απόδοση ανάμεσα σε socket A(barton για να έχει 512 cache) και 939 χωρίς Dual channel και στα δύο, ίδιο FSB και συχνότητα επεξεργαστή . πιστεύω οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές. θα μου πεις δεν συγκρίνονται γιατί το δεύτερο ανεβαίνει ειδικά τώρα με τα 9nm πολύ πιο εύκολα. σίγουρα είναι ασύγκριτα για αυτό θα αναβαθμίσουμε κάποια στιγμή αλλά το σενάριο καποιος να πάρει ένα 939 να τον δουλεύει με μία μνήμη στα default δεν είναι απίθανο.για τον 3000 vs 3200 ο 10 πολλαπλασιαστής σίγουρα αξίζει. το θέμα νομίζω είναι 3200 vs 3500 αν δηλαδή ο 3500 έχει ουσιαστικό πλεονέκτημα όταν τον ανεβάζεις, κάτι για το οποίο δεν έχω καταλήξει ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 17, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 ο 3500 δεν εχει φιλε μου , ειδικα αν θα πας σε ψηλα φσβ οπως 260-270 λιγο δυσκολο με αερα να παιξει εκει πανω με 1:1, αναγκαστικα κατεβαζει μουλτι ΑΚΑ απο 11 σε 10. Οποτε αν εχεις καλες μνημες τυπουσ TCCD παρε 3200+. ΑΝ δεν εχεις καλες μνημες παρε 3500 για να πας 2500-2600 περιπουΦυσικα ολα αυτα ειναι εκτιμησεις παντα και το κομματι που θα πεσει εχει το κυριο λογο Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 17, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2005 JIMMYFOX συμφωνώ για το κόστος/απόδοση στις μνήμες αλλά μία καλή μνήμη λύνει τα χέρια κάποιου που ασχολείται με το overclocking ειδικά σε σχέση με τα κλειδώματα . ειδικά στην περίπτωση του socket 939 6 μήνες τώρα από διάφορα benchmark που έχω πετύχει έχω καταλήξει στο ότι το ουσιαστικό κέρδος σε σχέση με τις παλαιότερες πλατφόρμες της AMD προκύπτει σε σχέση με τη καλύτερη συνεργασία με τις μνήμες εξαιτίας του "πραγματικού" dual channel (όχι μούφες τύπου nforce2) και του memory controller(για τα 64 Bit δεν το συζητάμε), οπότε καλές μνήμες θα απογειώσουν ένα τέτοιο σύστημα σε αντίθεση με ένα με nforce2 όπου καλές μνήμες ήταν απλώς για να βγεις τότε πρώτος στα benchmark. θα ήταν ενδιαφέρον κάποιος να συγκρίνει την απόδοση ανάμεσα σε socket A(barton για να έχει 512 cache) και 939 χωρίς Dual channel και στα δύο, ίδιο FSB και συχνότητα επεξεργαστή . πιστεύω οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές. θα μου πεις δεν συγκρίνονται γιατί το δεύτερο ανεβαίνει ειδικά τώρα με τα 9nm πολύ πιο εύκολα. σίγουρα είναι ασύγκριτα για αυτό θα αναβαθμίσουμε κάποια στιγμή αλλά το σενάριο καποιος να πάρει ένα 939 να τον δουλεύει με μία μνήμη στα default δεν είναι απίθανο.για τον 3000 vs 3200 ο 10 πολλαπλασιαστής σίγουρα αξίζει. το θέμα νομίζω είναι 3200 vs 3500 αν δηλαδή ο 3500 έχει ουσιαστικό πλεονέκτημα όταν τον ανεβάζεις, κάτι για το οποίο δεν έχω καταλήξει ακόμα.Μα ακριβώς επειδή ο ελεγκτής της μνήμης είναι ενσωματωμένος στον επεξεργαστή δεν έχει πια και ΤΟΣΗ σημασία αν θα τρέχεις 1:1 ή με διαιρέτη και με τι timmings. Το είπα και πριν. Δεν κυνηγάω τα benchmarks. Κηνυγάω πραγματική απόδοση. Δοκίμασε πχ το Doom3 σε ένα σύστημα με ίδια μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και μνήμες μόνο που στις μνήμες άλλαξε τα timmings από 2 σε 3 και βάλε και διαιρέτη. Νομίζεις θα δεις διαφορές? Κάνε ακριβώς το ίδιο σε Video encoding. Εκεί μπορεί να δεις κάποια διαφορά. Μικρή βέβαια. Πιστεύεις οτι θα αξίζει τα παραπάνω € που έδωσες? Ο intergrated mem controller γλυτώνει τόσο latency που οι διαφορές των μνημών φαίνονται πολύ μικρές. Αν θες πραγματική απόδοση, αντί να δώσεις €200 παραπάνω πάρε έναν ακόμα δίσκο όμοιο με αυτόν που έχεις το λειτουργικό και φτιάξε RAID. Eκεί θα δεις αύξηση απόδοσης. Και πολύ καλύτερο multi-tasking. Kαι με τα μισά λεφτά.Ο 3500+ έχει το πλεονέκτημα στο overclocking αλλά είναι στα 0,13 και τα παραπάνω χρήματα που ζητάει δε νομίζω οτι τα αξίζει. Ο 3200+ είναι ακριβός επειδή το e-shop κάνει δικιά του εισαγωγή. Εδώ και μήνες ο 3200+ 939 έχει την ιδια τιμή με τον 3200+ 754. Μόλις τον φέρει η Oktabit θα πέσει η τιμή του και θα μεγαλώσει η ψαλίδα από τον 3500+. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.