Jump to content

AMD ή Intel??? Το μεγάλο δίλλημα

D1m1tR1$

ΑΜD or Intel??? (αν γινετε πειτε κ το γιατι)  

30 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

:011: Όλοι οι καινούριοι users προβληματίζονται με αυτό το μεγάλο δίλλημα...AMD η intel???Υπάρχουν οι AMD οι οποιοι θεωρούνται η οικονομική λυσή αλλα για πολλους τα 64bit τους καθιστουν και καλυτερους...Η microsoft θα βγαλει windows που θα τρεχουν καλυτερα σε 64 bit αλλα τα εχει καθυστερησει ηδη 2 χρονια! Η απαντηση της intel στους 64bitατους της AMD ειναι οι prescot οι οποιοι για καποιους ειναι καλυτεροι απο τους ΑΜD των οποιων oμως οι τιμες ειναι πιο υψηλες....Οι ταχυτητες τους ειναι ενα ακομη ερωτημα...Οι intel βγαινουν μεχρι κ 3.6 ενω οι AMD μεχρι 2.7...Φυσικα οι ταχυτητες τους ειναι διαφορετικες αφου ο ενας ειναι στα 64bit ενω ο αλλος στα 32...Το διλλημα ειναι μεγαλο και η αποφαση δικη σας...

Eπειδή ειμαι κ εγω ενας απο τουσ προβληματισμενουσ user παρακαλω αν μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας για τουσ 2 επεξεργαστες και για ποιο λογο προτιματε τον συγκεκριμενο επεξεργαστη...

post-1297-1442173924,2337_thumb.jpg

Κανένας δεν προβληματίζεται...θές multitasking....P4....θές gaming και top επιδώσεις (υποκειμενικό κάπως)...AMD. Άσε τα bit και τα GHz...marketinίστικα κόλπα. Πολύ καλές cpu και οι δύο αρκεί να τις συνδυάσεις με τα κατάλληλα περιφεριακά.

Δε νομίζω οτι υφίσταται αυτό το δίλλημα πλέον.... ΑΜD.

To multitasking του A64 είναι πολύ καλό και η αμεσότητα του μηχανήματος άφταστη λόγω τς πολύ βελτιωμένης αρχιτεκτονικής και του ενσψματωμένου memory controller. Το να κάνεις 2 βαριές εργασίες στον Prescott δε το συνιστώ χωρίς υδρόψυξη αφού η θερμοκρασία του δεν επιτρέπει πολύ ώρα 100% full load. Άσε που δεν έχει αρκετή δύναμη στα default για να πεις οτι παίζω ικανοποιητικά ένα βαρύ παιχνίδι που μου αρέσει και να έχω να τρέχει στο background κάποια επίσης βαριά εργασία. Με λιγότερα λεφτά παίρνεις έναν Α64 που κλοκάρει τρελά και χωρίς ανάγκη για εξτρά ψύξη και έχεις εξασφαλισμένη συμβατότητα για μελλοντικές εφαρμογές.

Aκόμα και η Intel δεν έχει σε υπόληψη τον Prescott Αφού η νέα γενιά επεξεργαστών της Pentium-M βασίζονται στον Pentium3 και δεν έχουν HT.

Πραγματικά δε βλέπω κανένα λόγο για κάποιον νέο χρήστη έστω να σκέφτεται να πάρει Intel. Πέρα από τα γνωστά "Πάρε Intel γιατί οι AMD ζεσταίνονται και δεν είναι πλήρως συμβατοί"... και άλλα τέτοια μαργαριτάρια που ακούς από άσχετους.

πρόσφατα και go άλλαξα στρατόπεδο και ας πω μερικές γνώμες.

καταρχήν ένα από τα πιο σημαντικά τουλάχιστον για μένα ήταν ο thorivos.me intel ακόμα και aftermarket που πήρα (επιπλέον έξοδα)δεν κατάφερα να μειώσω θόρυβο από cpu στο ελάχιστο. με τον amd64 είναι αθόρυβο το μηχάνημα από πλευράς cpu. το λέω και το εννοώ. δεν το πίστευα που το λέγαν μέχρι που το "στισα"!

επίσης όσο αφορά το HT. παρόλη την έλλειψη στους amd δεν έχω di καμια σπουδαία διαφορα.απλά τα βάσω όλα στο low priority και μπορώ να κάνω και αλλα πράγματα όπως και με intel. τις προάλλες διπλό divx encoding και άλλες εργασίες μια χαρά.

επίσης μου έχει "δοσθι" η εντύπωση πως ο amd έχει πολύ καλύτερη απόκριση στα win.o p4 ζοριζόταν χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο ενώ τώρα μου fenet πως το σύστημα είναι κατά πολύ ελαφρύτερο.

δηλαδή βλέπω πως ότι έκανα πριν το κάνω και τώρα και ακόμα καλύτερα και πιο ήσυχα και με μελλοντικά 64bit και με αλλαγή σε amd είχα βαρεθεί να τα ντίνο όλο σε intel.

άρα δεν βλέπω το λόγο να πάρει κάποιος intel. εγώ πάντως amd64 από δω και bros και δεν μπορώ να με δω πάλι με intel πια....

Jimmyfox ο Dothan είναι όντως βασισμένος στον P3 αλλά όταν κυκλοφορήσει να είσαι σίγουρος ότι θα είναι αρκετά αναβαθμισμένος όπως και οι μητρικές που θα τον υποστηρίζουν. Δεν γίνεται απο τη μία να έχεις τους Prescott Dual core με Dual Channel SSE2/SSE3 pci-x sata2 και απο την άλλη τον Dothan όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν θα τον αγοράσει κανείς.

Firefox, η εντύπωση αυτή μάλλον σου δώθηκε απο το Format που έκανες στα Windows...για τρέξε 2 βαριές εφαρμογές μαζί και τα λέμε...δεν διαφωνώ μπορείς να βάλεις και Low Priority....αλλα εκτός απο το Frame Drop στα Divx θα τελειώσουν και σε 5 ώρες....

@chris2004: έχω κάνει πολλές φορες format πάνω σε intel αλλα αυτή την ελαφράδα που 'νιώθω με το amd64 δεν θυμάμαι να την ξαναθυμάμαι οποτε είχα intel ακόμα και μετά από format.(εννοείτε πως το σύστημα είναι όσο φορτωμένο όσο και το intel κάποτε). βεβαια πεζή να είναι και η ιδέα μου δεν βάζο χέρι στη φωτιά για το συγκεκριμένο.

κάνοντας μονο(όχι διπλό) encoding αν θυμάμαι καλά τα frames έπαιζαν πάνω από 30 σταθερά που με τον intel σε αντίστοιχες φάσης άρχιζε από ψιλά αλλα στο τέλος κατέβαινε κάτω από τα 30. ενώ με amd64 πεζή να είχα σταθερά και 32 αν θυμάμαι καλά.

πάντως δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει amd είναι η πρώτη φορα και φαίνεται να είναι μερικά πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση σε σχέση με intel και αυτά καταθέτω.

σε καμια περίπτωση δεν θα κερδίσω κάτι αν υπερβάλλω σε κάτι είτε υπέρ amd είτε υπέρ intel

απλά στην τελική βλέπω πως ένα amd64 με εκφράζει πολύ πολύ καλύτερα (ως τώρα τουλάχιστον) από intel που είχα μια ζωή. είναι καλο να δοκιμάζεις και αλλα πράγματα και να boris να εxής μια άποψη έστω και αν οι υπόλοιποι δεν συμφωνούν!

Εγώ ψήφισα Advance Micro Device , και η ψήφος μου αφιερώνεται στα καλύτερα 170 ευρώ του μηχανήματος μου ->Gigabyte ga7va και τον ->A-xp 2.400@2.35~ που τα έκαψα πριν κάτι μέρες απο μαμακία μου κάνοντας wire trick. Τα τελευταία 2 χρόνια με καλύψανε πλήρως και μέχρι τέλος έπαιζα όλα τα games 1024Χ768 full. μητρική και cpu 170 ευρά ~ τότε.

Τώρα ποστάρω απο celeron 1.7 :026: :026: :026: που πετάααααει ...Της κοπελιάς μου δανεικός.

Untill tomorrow ...

Jimmyfox ο Dothan είναι όντως βασισμένος στον P3 αλλά όταν κυκλοφορήσει να είσαι σίγουρος ότι θα είναι αρκετά αναβαθμισμένος όπως και οι μητρικές που θα τον υποστηρίζουν. Δεν γίνεται απο τη μία να έχεις τους Prescott Dual core με Dual Channel SSE2/SSE3 pci-x sata2 και απο την άλλη τον Dothan όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν θα τον αγοράσει κανείς.

Nαι ΟΚ αλλά το θέμα μας δεν είναι ο Dothan και στο παρόν θέμα δεν ψηφίζουμε εταιρεία αλλά 2 συγκεκριμένους επεξεργαστές. Α64 και Prescott Single Core και οι 2. Τους Dual Core δεν τους έχουμε δει ακόμα οπότε δε ξέρουμε ούτε πως αποδίδουν ούτε πόσο κοστίζουν. Το Ρ-Μ τον ανέφερα ώς παράδειγμα σύγκρισης με τον υπάρχων Prescott και πως τον αντιμετωπίζει η ίδια η Intel. Και όπως βλέπεις ουσιαστικά τον εγκαταλείπει γιατί και η ίδια βλέπει οτι δεν προχωράει. Όταν λοιπόν ο Ρ4 χάνει το βασικό του "πλεονεκτημα" που είναι το ΗΤ τότε όλοι οι παράγοντες φωνάζουν "Πάρε Α64, πάρε Α64, πάρε Α64..." :048:

Αν η δουλειά σου είναι 24 ώρες το 24άρο DivX encoding τότε ίσως να έχει λογική ο Pentium 4.

Από κάθε άλλη άποψη Α64 δαγκωτό.

Το ΗΤ ποτέ δεν ήταν αναγκαίο και πλέον σήμερα δεν ενθουσιάζει και τόσο όσο παλιότερα.

Και με Sempron κάνει κάποιος την δουλειά του αν δεν στρεσάρει όλη την μέρα το μηχάνημα του.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι γεγονός ότι με τον Α64 τα Windows φαντάζουν πανάλαφρα. Έχουν την αίσθηση λειτουργικού. Πως να το κάνουμε?

Αν η δουλειά σου είναι 24 ώρες το 24άρο DivX encoding τότε ίσως να έχει λογική ο Pentium 4.

Ναι αμέ! Για τρέχα τον Prescott 100% full load χωρίς νεράκι και θα δεις τι λογική θα έχουν οι σειρήνες της Πυροσβεστικής που θα ακούς να πλησιάζουν!! Εδώ ένα SuperPi 16M έτρεξα και η θερμοκρασία πήγε 63C! (Prescott 530 3.0GHz default) Σιγά μη το έχεις να κάνει 2πλά και 4πλά DivX και encoding όλη την ώρα. :064:

Ναι αμέ! Για τρέχα τον Prescott 100% full load χωρίς νεράκι και θα δεις τι λογική θα έχουν οι σειρήνες της Πυροσβεστικής που θα ακούς να πλησιάζουν!! Εδώ ένα SuperPi 16M έτρεξα και η θερμοκρασία πήγε 63C! (Prescott 530 3.0GHz default) Σιγά μη το έχεις να κάνει 2πλά και 4πλά DivX και encoding όλη την ώρα. :064:
τωρα το ειδα το default. Υπερβαλλεις τζιμη παρα πολυ το εχεις υποψιν σου?

εγω λεω να ασχολιεσαι πιο πολυ με τα προβληματα που εχουν τα AMD συστηματα, τι λες ?

τι ειναι η offtopic παρατηρηση ?

τωρα το ειδα το default. Υπερβαλλεις τζιμη παρα πολυ το εχεις υποψιν σου?

εγω λεω να ασχολιεσαι πιο πολυ με τα προβληματα που εχουν τα AMD συστηματα, τι λες ?

τι ειναι η offtopic παρατηρηση ?

Που ακριβώς υπερβάλλω? Αναφέρεσαι στην Πυροσβεστική? Νομίζω οτι απευθύνομαι σε ευφυή άτομα ικανά να αντιληφθούν την Σάτιρα όταν την διαβάζουν. Επίσης, δεν αντιλαμβάνομαι την υπόδειξη να ασχολούμαι πιο πολύ με τα προβλήματα που έχουν τα AMD συστήματα. Ή μάλλον δεν καταλαβαίνω γιατί ειπώθηκε (μάλλον γράφτηκε...). Ή ακόμα καλύτερα, προτιμώ να μην την καταλάβω γιατί θα χαλαστούμε πολύ άσχημα.

Το off-topic αναφερόταν στην απορία σου για τα default που δεν αφορούσε τη φύση του θέματος. Αλλά μετά έγραψες οτι δεν είδες το default στο προηγούμενο post μου.

Ζητώ συγνώμη από τον δημιουργό του thread για αυτή τη σύντομη παρένθεση.

μαλλον εισαι φορτισμενος συναισθηματικα γιατι εγω δεν βλεπω καπου να σε προσβαλα η κατι αλλο τελος παντων σε στυλ υποδειξης οπως ισχυριζεσαι. Μια προταση σου εκανα αλλα αν ειναι να αρπαζεσαι με τετοια πες μου να μην αναφερθω ξανα σε γραπτα σου μυνηματα. Οχι τιποτα αλλο , τις καρδιες μας μην χαλασουμε

Δεν θα έλεγα ότι εγκαταλείπει τον Prescott, ίσα ίσα άν έχεις διαβάσει σκοπεύει στο Q3 '05 (Τρίτο τέταρτο του 2005) Nα παρουσιάσει τους Dual Core οι οποίοι θα έχουν πυρήνα Prescott, χωρίς HT βέβαια και θα "κουμπώνουν" στο 925XE και θα είναι και EMT64, υποτίθεται ότι θα έχουν και πολύ βελτιωμένη θερμική συμπεριφορά αλλά αυτό θα το δούμε. απο την άλλη θα παρουσιαστεί και ο Dothan σε αρκετά αναβαθμισμένη πλατφόρμα η οποία θα υποστηρίζει όλα τα σχετικά 800/1066 FSB Dual Channel κτλ.

Και κάτι για τις θερμοκρασίες του Prescott, εγώ προσωπικά νομίζω ότι υπερβάλλει ότι έχει 63 βαθμούς σε Full, απο κεί και πέρα όσο και να έχει, αν όλα τρέχουν μια χαρά τι σε νοιάζει ποσο ζεστός είναι, το μόνο που ίσως να σε νοιάζει είναι ο θόρυβος του Fan. Κίνδυνος να καεί δεν υπάρχει αφού έχω δοκιμάσει να κάψω Prescott και μπορώ να σου πώ ότι δούλευε 30 λεπτά στους 100 βαθμούς και δε κατάλαβε τίποτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.