Jump to content

καλύτερη ψύξη για 6600GT AGP !!!

Alkis28

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά προτείνετε την καλύτερη δυνατή λύση ψύξης για μια 6600GT AGP. Εχω πάρει μια της Prolink και θέλω να της ξετινάξω τα πέταλα στο overclock. Εχετε υποψη σας λύση ψύξης καλύτερη από το stock cooler ? Μιλάω για αέρα πάντα...

Προς το παρον κατι σε <<αερα>> δεν εχω δει.

Εγω αναμενω μπας και μπορεσω με τον ερχομο της ανοιξης (και κατ'επεκταση του καλοκαιριου) να της ριξω νερο να δουμε αν θα παρει τιποτα παραπανω...

• 7 months later...

Πολύ καλό coolerάκι είναι αυτό της Zalman το VF700-Cu (32€ στο hacshop). Το έβαλα χθες σε μια 6600 pci-e. Έχει και ψυχτρακια για τις μνήμες και γενικά το είδα αρκετά καλό. Το θέμα όμως με την 6600GT AGP είναι η ψύξη στο bridge η οποία θα μείνει η ίδια μιας και δεν έχω βρεί κάτι που να ψύχει και πυρήνα και bridge. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλα το bridge ζεματάει πιο πολύ απο το core ακόμα και σε κατάσταση idle.

Το θέμα για μένα είναι μια καλύτερη ψύξη για το bridge μαζί με το core.

Στο site της Zalman βρήκα αυτό το οποίο (αν κάνει για τη κάθε κάρτα) μαζί με το VF700 πιστεύω οτι είναι η καλύτερη ψύξη για 6600gt agp. Δε ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα (το hacshop δεν το έχει).

Προσοχη η ψυκτρα πρεπει να πιασει καλα και το pci- agp bridge... Αυτο που λες θα ειναι καλυτερο απο αυτο που εχει τωρα το bridge ?

Έτσι λέει Zalman, οτι μαζί με το vf700 έχει καλύτερη απόδοση. Το θέμα είναι οτι οι τρύπες του είναι σε συγκεκριμένη θέση και πρέπει να ταιριάζουν με τη κάρτα, αλλιώς δε μπορείς να το βάλεις.

Να ρωτήσω και κάτι θέλω να βάλω τη VF700Cu στη κάρτα μου Gigabyte 6600GT AGP. Το έχει κάνει κανείς να μου πεί αν γίνεται και τι προβλήματα αντιμετωπισε ??

Τελικά τη πήρα την VF700Cu και μπήκε πάνω στη gigabyte 6600gt agp. Το μόνο πρόβλημα είναι με τα ψυχτρακια των μνημών που θέλουν λίγο κόψιμο για να χωρέσουν. Κατα τα άλλα η ψύχτρα προεξέχει απο τη κάρτα γραφικών περίπου 2 με 2.5 εκατοστά.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν πολύ πάντως. Απο 59/89 (idle/full) έχουν πάει 51/62. Δεν είδα πάνω απο 62 ακόμα και μετά απο 1 ώρα NFSU2 (στα 12V). Κατάφεαρα να ανεβάσω το πυρήνα απο 545 (τώρα το καλοκαίρι, 552 το χειμώνα) σε 575 χωρίς artifacts. Οι μνήμες στα 1193 απο 1150 (καλοκαίρι, 1193 το χειμώνα).

Πολύ καλό coolεράκι, αξίζει τα λεφτά του...

• 5 weeks later...

απο θορυβο πως παει η συγκεκριμενη? εχω μια albatron και θελω να αλλαξω ψυκτρα λογω θορυβου,

επισης απο που την πηρες και ποσο?

η zalman έχει επιλογή να τις δώσεις λίγα volt για να μη κανει θόρυβο αλλά και στο full που την εχω δε διακρινω κατι

απο θορυβο πως παει η συγκεκριμενη? εχω μια albatron και θελω να αλλαξω ψυκτρα λογω θορυβου,

επισης απο που την πηρες και ποσο?

Στο pc γενικά έχω πολλούς ανεμιστήρες και δε μπορώ να σου πώ για θόρυβο που έχει η Zalman. Έχει 12V και 5V, νομίζω στα 5V δε θα ακούγεται καθόλου διατηρώντας τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα (πολύ πιο κάτω απο τη ψύχτρα που έχει η albatron). Τη πήρα απο το hacshop και έκανε γύρω στα 30-35 ευρώ (κοίτα στο site να δεις ακριβώς πόσο έχει)

τελικα την πηρα σημερα και την εβαλα επανω,

πολιτισμικο σοκ επαθα, ο θορυβος στα 5 volt ειναι σχεδον μηδενικος και εβαλα και στο δευτερο πιν που εχει τον ανεμιστηρα του southbridge της mobo με αποτελεσμα να εχω επιτελους ενα αθορυβο συστημα, τωρα ποια μπορω να κοιμηθω.

απο 53 που εδειχνε η μαμα ψυκτρα τωρα εχει πεσει στα 45 σε idle, οπως το κοβω και σε full load παλι καλυτερα θα ειναι και το κυριοτερο αθορυβα

• 3 weeks later...

Παιδια ερωτησης:Αυτο το εργαλειακι της Zalman κανει και για pci-e;Αν οχι τι προτεινετε;Μιλω για την XFX 6600gt 256mb.Που λες Μητσο74 μια απ τα ιδια δεν κλεινεις ματι με τ;ο ρημαδι...ι

απο οτι ειδα κανει για pci-e. το προβλημα το εχουν μονο oi agp που εχουν ενα ξεχωριστο ελεγκτη με ενα ψυκτρακι επανω που δεν το καλυπτει η zalman. στην δικια μου ευτηχως ηταν ξεχωριστο και μπορεσα να την χρησιμοποιησω. go for it και δεν θα χασεις θα ησυχασεις.

• 10 months later...
  • 4 weeks later...

Γενικά οι Prolink ζεσταίνονται πιο πολύ από όλες τις 6600GT (93C περίπου σε full load). Προτίμησε ψύκτρες στρογγυλές τύπου Zalman για αυτές τις κάρτες έχουν την καλύτερη απόδοση (εκτός αν πας σε υδρόψυξη). Απλά keep in mind ότι οι καλές 6600GT σε full load πρέπει να είναι γύρω στους +60 με 65 !

Kαλό o/c!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.