Jump to content

Καινούριο πισί φίλου

Γιάννης_84

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δε με άκουσε και πήγε και πήρε από oneway ένα έτοιμο quest με πρέσκοτ 3.2, 512ΜΒ 400, 80άρη IDE σκληρό, μια ΑΤΙ 9250, μητρική gigabyte με SIS chipset κτλ. 1300€ τον πλήρωσε. Η οθόνη είναι SONY sdm hs73 και με έκπληξή μου είδα ότι υποστηρίζει μόνο 60Hz! Τέλοσπάντων το πρόβλημα είναι ότι το πισί είναι για τα μπάζα! Κόλλαγε συνέχεια, το ασύρματο ποντίκι+πληκτρολόγιο της μικρομαλακής δούλευε μόνο όποτε γούσταρε και τα παραθύρια τα έμπειρα τα οικιακά (winxp home) μερικές φορές δεν ήθελαν να φορτώσουν και απλά σταματούσαν στη μαύρη οθόνη που πηγαινοέρχονται κάτι μπλε σκατουλάκια. Όταν λέω σταμάταγε, εννοώ, ότι τα σκατουλάκια πήγαιναν πολύ αργά και όσο και να το άφηνα δεν έκανε τίποτα. Του έβαλα και το κνόπελ κανά δυό φορές αλλά όλα λειτουργούσαν καλά. Το μόνο ύποπτο που παρατήρησα ήταν ότι το cpuz έλεγε ότι η μνήμη έχει tras 8 αλλά το bios τη λειτουργούσε στο 6.

Αν κάποιος ρωτήσει όλο και κάποια παραπάνω λεπτομέρεια θα θυμηθώ αλλά προς το παρόν ρωτάω τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς. Το δικό μου πρόχειρο συμπέρασμα είναι ότι φταίει είτε το τροφοδοτικό, είτε η μητρική ή και τα δύο. Και επίσης του είπα να πάει να πάρει τα λεφτά (1300€ είναι αλλά έχει δώσει μόνο 500€ προκαταβολή) του πίσω και να τους το φέρει στο κεφάλι και με τα ίδια λεφτά να πάρει από κανά eshop έναν υπολογιστή απείρως καλύτερο. Εσείς τι λέτε;

Αν πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα που πήρε ο διπλανός μου από αλυσίδα ηλεκτρικών(ίδιο μου ακούγεται) ,μην ελπίζεις να επιστρέψεις τίποτα πίσω.Είναι καλυμμένοι από όλες τις μεριές γιατί ξέρουν τι πουλάνε!!!

Μπορεί να μη φταίει και τίποτα .Ίσως να είναι τα παραθύρια που κάνυν τα δικά τους.

Φίλε μου ημι - ασχετο: Την ίδια οθόνη έχω κι εγώ αλλά νομίζω οτι υποστιρίζει 75hz, απλά εγώ την έχω στα 60 γιατί έχω παλιά κάρτα γραφικών. Γιά επιβεβαίωσέ το γιατί με άγχωσες!!

Όσο παλιά κάρτα και να έχεις αποκλείεται να μην υποστηρίζει μια 85αριά Hz έστω στα 800x600. Για παράδειγμα μια παλιά matrox mystique 220 pci με μόλις 4MB μνήμη που έχω έβγαζε άνετα 80Hz στα 1600χ1200 και 100Hz στα 1280χ1024. Το παιδί όπως είπα έχει μια ΑΤΙ 9250 και η οθόνη ότι και να έκανα (με και χωρίς DCC, με οδηγούς της οθόνης απ' το cd της, με τους οδηγούς των παραθυριών κτλ) η οθόνη δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από 60Ηz σε οποιαδήποτε ανάλυση. Τι να πω;

Φαντάζομαι ότι το τροφοδοτικό θα είναι κανένα no-name του κwλου και η μητρική με το sis chipset δε νομίζω να είναι και ότι καλύτερο υπάρχει κι ας είναι gigabyte. Και η μνήμη είναι μια περίεργη μάρκα απ' ότι είδα στο cpuz. Άσε που έχει μόνο ένα drive (κάποιο SONY DVD-RW) και υποψιάζομαι ότι ο λόγος που δε βάλανε ένα ακόμη είναι να μη ζορίζουν το τροφοδοτικό. Πήγα να εγκαταστήσω office από άθικτο αυθεντικό cd και η εγκατάσταση απλά κόλλησε στη μέση. Το κουτί δεν έχει reset οπότε πατάω παρατεταμένα το κουμπί τερματισμού, κάνω επανεκκίνηση και μετά το office κάνει επανεγκατάσταση κανονικά. Στην επόμενη επανεκκίνηση χάλια μαύρα πάλι. Τι να πρωτοπώ. Τρελά κολλήματα σε κάθε ευκαιρία.

Πάντως δε μπορεί να μη φταίει τίποτα σε ολοκαίνουριο υπολογιστή, χωρίς να έχει πειραχτεί τίποτα, με προεγκατεστημένα τα πάντα, και στο bios οι πιο ασφαλείς ρυθμίσεις να τρώει τρελά κολλήματα για πλάκα και να φταίνε έτσι απλά τα παράθυρα. Την έχει πατήσει άσχημα το παληκάρι. Κρίμα.

Γα το vcore ξαναρώτησα αλλά ας ξαναρωτήσω. 1.26 για πρέσκοτ 3.2 είναι εντάξει; Και το 3.3 στο βιος έλεγε ότι ήταν 2.5 και το 12 ήταν 11.6. Αυτά πως σας φαίνονται;

Για την οθονη αφου ειναι TFT τα Ηz δεν παιζουν κανενα ρολο αυτα ειναι για τα CRT monitor.H οθονη ειναι ισως το μονο καλο σε αυτο το μηχανημα απο οτι ειδα με ενα google search γι αυτη.Τα τυχαια κολληματα προκαλουν ειτε οι μνημες του κιλου που μπαινουν σε αυτα τα PC και ειναι και λαθος σετταρισμενα τα timings τους απο το BIOS ειτε ζεστενεται ο prescot ειτε η μητρικη ειναι χαλια και δεν ειναι φτιαγμενη για σωστη υποστηριξη prescot ή και το PSU οπως ειπες.Για το πληκτρολογιο ποντικι δεν ξερω αν ειναι USB ισως θελει μεσα απο το BIOS να αναψεις το USB Legacy απο το AUTO στο enabled αν υπαρχει τετοια επιλογη βεβαια........

To usb legacy είναι στο ΟΝ και μάλιστα το πληκτρολόγιο λειτουργεί σε ΒΙΟΣ και κνόπελ μια χαρά. Στα windows όμως όχι. Η οθόνη πάντως δεν είναι στη dvi θύρα αλλά στην άλλη. Δεν παίζουν ρόλο τα Hz;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.