DarthMoul Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2005 Εχω δύο ζευγάρια μνήμες ECC registered όπως απαιτεί η μητρική μου. DDR400 CL3 και τα δύο. Το ένα είναι corsair και το άλλο kingston. Το κάθε ένα μόνο του παίζει κανονικά, αλλά με τα δύο μαζί η μηχανή δεν κάνει post και αρχίζει τα beep codes. Κοίταξα τα data sheets και για τα δύο και έχουν ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές. Τι μπορεί να φταίει. Να κατεβάσω στα 333. Υπάρχει περίπτωση να παίξουν. Όλα είναι 512 MB.
Linos801442169065 Ιανουάριος 14, 2005 #2 Ιανουάριος 14, 2005 Τοποθετηση σε διαφορετικα slots ή ακομα και στα ιδια αλλα αντιθετα(μνημη1 σε σλοτ2 και μνημη2 σε σλοτ1) δοκιμασες?
DarthMoul Ιανουάριος 14, 2005 Author #3 Ιανουάριος 14, 2005 Τοποθετηση σε διαφορετικα slots ή ακομα και στα ιδια αλλα αντιθετα(μνημη1 σε σλοτ2 και μνημη2 σε σλοτ1) δοκιμασες?Ναι. Είναι 2 ζευγάρια, δηλαδή 4 κομμάτια από 512 ΜΒ.H μητρική μου έχει δυο διαδοχικά μπλε slots και δύο διαδοχικά μαύρα. Τα δοκίμασα όλα μαζί ανα ζεύγος και στα μπλε και στα μαύρα. Δεν παίζουν.Το κάθε ζεύγος μόνο του παίζει όπου και να τα βάλω, άρα οι μνήμες είναι καλές. εδώ είναι και τα specs:http://www.corsairmicro.com/corsair/products/specs/cm72sd512rlp.pdfhttp://www.ec.kingston.com/ecom/configurator/PartsInfo.asp?ktcpartno=KVR400X72RC3AK2/1GD
MrSeanKon Ιανουάριος 14, 2005 #4 Ιανουάριος 14, 2005 Darth ειναι καθαρα προβλημα ασυμβατοτητας με τη μητρικη σου.Υποθετω οτι δε θα βρεις λυση.Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αλλαξεις καποιο ζευγαρι και να εχεις ακριβως τις ιδιες μνημες.Προσεξε οταν κανεις την ανταλλαγη να παρεις ακριβως το ιδιο μοντελο και να εχουν και το ιδιο τσιπακι επανω.Εγω οταν εκανα αυτο που λες μια πρωην μητρικη Gigabyte 7NPro2 Ultra πηγε για :067: RMA!Tωρα για να τις βαλεις σε 333 FSB εννοεις ασυγχρονα προς τα κατω?Δηλαδη 200 FSB εχει ο επεξεργαστης σου?Χμ χλωμο το κοβω να παιξουν και παλι...
DarthMoul Ιανουάριος 14, 2005 Author #5 Ιανουάριος 14, 2005 Darth ειναι καθαρα προβλημα ασυμβατοτητας με τη μητρικη σου.Υποθετω οτι δε θα βρεις λυση.Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αλλαξεις καποιο ζευγαρι και να εχεις ακριβως τις ιδιες μνημες.Προσεξε οταν κανεις την ανταλλαγη να παρεις ακριβως το ιδιο μοντελο και να εχουν και το ιδιο τσιπακι επανω.Εγω οταν εκανα αυτο που λες μια πρωην μητρικη Gigabyte 7NPro2 Ultra πηγε για :067: RMA!Tωρα για να τις βαλεις σε 333 FSB εννοεις ασυγχρονα προς τα κατω?Δηλαδη 200 FSB εχει ο επεξεργαστης σου?Χμ χλωμο το κοβω να παιξουν και παλι...Αν είχε ασυμβατότητα με την μητρική κάποιο ζεύγος δεν θα έπαιζε καθόλου.Τον κακό τους τον καιρό. Όταν λέμε DDR400, ECC, Registered, CL3 τι εννοούμε τότε; Οι τεχνικές προδιαγραφές για ποιόν λόγο υπάρχουν;
DarthMoul Ιανουάριος 14, 2005 Author #6 Ιανουάριος 14, 2005 Τώρα πρόσεξα πως η μία γράφει 2.5 Volts και η άλλη 2.6 Volts. Φτού!
MrSeanKon Ιανουάριος 14, 2005 #7 Ιανουάριος 14, 2005 Οι προδιαγραφες περισσοτερο ειναι για τα χαρτια.Για να ξεκαθαρισω οταν λεω ασυμβατοτητα με τη μητρικη εννοουσα για την περιπτωση που βαζεις και τις τεσσερις μνημες μαζι.Π.χ. σε μια VIA KT400 μητρικη ειχα βαλει πριν εναμισο χρονο διαφορετικα memory modules το ενα ηταν 266 και το αλλο 333 FSB και διαφορετικης μαρκας και chipset ειχαν πανω κι ομως επαιζαν θαυμασια!Και σε πληροφορω οτι εβαζα οτι FSB ηθελα απο 266 = 2*133 (133 ηταν το bus του 2200+) μεχρι και 180 (εκει κρεμαγε το τσιπσετ της μητρικης).Πολλες μητρικες NForce2 ηταν ακρως δυστροπες δες τις προσωπικες μου εμπειριες με τις μητρικες εχω και κατι links για αναποδιες με τις μνημες.Αλλοι διαιρετες παιζουν με συγκεκριμενες μαρκες μνημων σε αλλες οχι αστα να πανε.Κοιτα και την ποιοτητα των TwinMOS CL2.5 400 FSB που δεν πηγαιναν καν 200 FSB ακομη και με Vdimm=2.984....E δεν παιζει ρολο τα βολτ λειτουργιας.Παντως οταν βαλεις πολλα ντιμακια πανω το Vdimm πεφτει λιγακι κι ισως γιαυτο να κολλανε....Για δοκιμασε να δωσεις παραπανω Vdimm μεσω BIOS να δεις αν ξεκινησει.Για να το πολυμετρησεις δες εκει αλλα προσεξε σταθερο χερι και να μελετησεις καλα ολο το thread οπου βλεπεις περι μετρησεων κλπ γιατι το εχω κανει πολλαπλως edit..
naz Ιανουάριος 14, 2005 #8 Ιανουάριος 14, 2005 καποιο bios update ισως να βοηθαγε αν και δεν νομιζω να σου λυσει το προβλημα....ποια μητρικη ακριβως εχεις?
DarthMoul Ιανουάριος 14, 2005 Author #9 Ιανουάριος 14, 2005 To δικό μου chipset είναι AMD8111 και η μητρική Tyan. Αλλά μάλλον φταίει το διαφορετικό voltage που έχουν τα DIMMs. Ευχαριστώ παιδιά. Πουλάω μνήμες ΥΓ. Έχω το τελευταίο BIOS.
MrSeanKon Ιανουάριος 14, 2005 #10 Ιανουάριος 14, 2005 Oπα Darth προσεξε τι επιλογη εχει το Vdimm στο BIOS!Αν ειναι στο Auto τοτε μπορει να το χαμηλωνει και γιαυτο να γινεται η @@ρια...Δοκιμασε να αλλαξεις την επιλογη σε Vdimm=2.6 ή 2.7 αν κανει undervoltage στο Vdimm η μητρικη μη φοβασαι δεν ψοφανε οι μνημες LOL εδω εγω εχω ριξει 3 βολτ καλοκαιριατικα με καυσωνα....Και προσεξε οταν αναβαθμιζεις το BIOS!Να κρατας το αντιγραφο του παλιου δες τι τραβηξα με την κωλοEpox :097:
DarthMoul Ιανουάριος 14, 2005 Author #11 Ιανουάριος 14, 2005 Oπα Darth προσεξε τι επιλογη εχει το Vdimm στο BIOS!Αν ειναι στο Auto τοτε μπορει να το χαμηλωνει και γιαυτο να γινεται η @@ρια...Δοκιμασε να αλλαξεις την επιλογη σε Vdimm=2.6 ή 2.7 αν κανει undervoltage στο Vdimm η μητρικη μη φοβασαι δεν ψοφανε οι μνημες LOL εδω εγω εχω ριξει 3 βολτ καλοκαιριατικα με καυσωνα....Και προσεξε οταν αναβαθμιζεις το BIOS!Να κρατας το αντιγραφο του παλιου δες τι τραβηξα με την κωλοEpox :097:Δεν υπάρχει επιλογή Vdimm στο BIOS. Ούτε πολλαπλασιαστής. Μπορώ να αλλάξω μόνο την συχνότητα της μνήμης και την συχνότητα του Hypertransport Link.
sakattack1442169065 Ιανουάριος 14, 2005 #12 Ιανουάριος 14, 2005 ακομα και στους servers δεν ειναι παραλογο να δυσκολευτεις να ταιριαξεις 4 στικς μνημης αν δεν ειναι ιδια :003:Τωρα πηρες το 2ο ζευγαρι? Δεν ειχαν ιδιες με το 1ο? Προσπαθησε να τις αλλαξεις.
DarthMoul Ιανουάριος 14, 2005 Author #13 Ιανουάριος 14, 2005 Τελικά είχα δίκιο. Το m/b της Tyan, όταν έχει και τα 4 slots γεμάτα, τρέχει τις μνήμες στα 333 MHz maximum. Έκανα και bios upgrade αλλά δεν βοήθησε. Το μηχάνημα εξακολουθούσε να μην κάνει post, και το led panel πάνω στην μητρική έδειχνε τον κωδικό 13 (πάλι καλά που δεν έδειχνε και τον μητσοτάκη).Πήγα στο site της AMI και κοίταξα τα references του ΑΜΙBIOS8. Η περιγραφή του σφάλματος ήταν "Early POST initialization of chipset registers".Τώρα τρέχω με 2 GΒ μεν αλλά στα 333MHz, και απώλεια bandwidth 10%. Έκανα και ένα mail στο tech support της Tyan και ρωτάω πως φτιάχνετε το πρόβλημα. Για να δούμε τι θα απαντήσουν.
DarthMoul Ιανουάριος 14, 2005 Author #14 Ιανουάριος 14, 2005 ακομα και στους servers δεν ειναι παραλογο να δυσκολευτεις να ταιριαξεις 4 στικς μνημης αν δεν ειναι ιδια :003:Τωρα πηρες το 2ο ζευγαρι? Δεν ειχαν ιδιες με το 1ο? Προσπαθησε να τις αλλαξεις.Ναι τώρα το πήρα γιατί το βρήκα φτηνά, αφού έλεγξα πρώτα πολύ καλά τις τεχνικές προδιαγραφές. Οι μνήμες και δουλεύουν και ταιριάζουν. Η Tyan έχει το πρόβλημα και όλα τα forums και το usenet την κράζουν. ΥΓ. Το m/b (K8W S2875) είναι workstation class. Server class είναι το K8W S2885.
sakattack1442169065 Ιανουάριος 14, 2005 #15 Ιανουάριος 14, 2005 Τελικά είχα δίκιο. Το m/b της Tyan, όταν έχει και τα 4 slots γεμάτα, τρέχει τις μνήμες στα 333 MHz maximum. A, αυτο κατι μου θυμιζει απο τις πρωτες εποχες Α64 !το ειχα ξεχασει, μιας και δεν αφορουσε τις μητρικες που εψαχνα.Τωρα που το σκεφτομαι, οι αρχικοι Opteron ετσι κι αλλιως δεν ετρεχαν στα 333 τις μνημες?κατι περιεργο ισχυε παντως.παιδικες ασθενειες...τι να πω, δε θελω να σε απογοητευσω αλλα δε νομιζω να φτιαχνεται με BIOS upgrade, αλλιως θα το ειχαν ηδη κανει.
DarthMoul Ιανουάριος 14, 2005 Author #16 Ιανουάριος 14, 2005 A, αυτο κατι μου θυμιζει απο τις πρωτες εποχες Α64 !το ειχα ξεχασει, μιας και δεν αφορουσε τις μητρικες που εψαχνα. Τωρα που το σκεφτομαι, οι αρχικοι Opteron ετσι κι αλλιως δεν ετρεχαν στα 333 τις μνημες? κατι περιεργο ισχυε παντως. παιδικες ασθενειες... τι να πω, δε θελω να σε απογοητευσω αλλα δε νομιζω να φτιαχνεται με BIOS upgrade, αλλιως θα το ειχαν ηδη κανει. H Tyan λέει ότι φτιάχνετε αν βάλεις από opteron 246 και επάνω. Μάλλον ξέχασε να κοιτάξει τις τιμές
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.