Piratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2005 όσοι ασχολούνται ακόμα ή όσοι θυμούνται μέχρι πόσο πόσο είναι ασφαλές το FSB στο nforce2 για καθημερινή χρήση. θυμάμαι παλιά ο seankon έκανε κάτι δοκιμές στα ύψη αλλά νομίζω πως τελικά απογείωσε τις μητρικές. μιλάμε για 1:1 με τις μνήμες. μέχρι 250 δοκίμασα χωρίς τάση στο chipset. για ψύξη έχει μία χάλκινη orb ~ 70-80 gr από κάρτα γραφικών. δεν θέλω να χάσω την nf7-s έχει τελειώσει πια και η εγγύησή της και δυστυχώς με βλέπω για καιρό ακόμα χωρίς 939.
outlaw Ιανουάριος 13, 2005 #2 Ιανουάριος 13, 2005 άμα πιάνεις 250 με 1.6v και 1:1 τότε είσαι μια χαρά. Σε γενικές γραμμές 220-230 θεωρείται το safe o/c του bus αλλά ίσως διότι απο εκεί και πάνω ζητάει ρεύμα. Άμα έχεις διασφαλήσει και καλή ψύξη πιστεύω οτι είσαι ΟΚ.
JimmyFox Ιανουάριος 13, 2005 #3 Ιανουάριος 13, 2005 To safe FSB εξαρτάται πολύ από την ίδια τη μητρική πέρα από το chipset. Ακόμα κι αν το chipset αντέχει μπορεί να μη μοιράζονται τις ίδιες αντοχές κάποιο ή κάποια από τα υποσυστήματα της μητρικής ή οι μνήμες. Προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι το nForce2 γι'αυτό αν ήμουν στη θέση σου θα τα έβαζα όλα default αν βραχυπρόθεσμα σχεδίαζα αναβάθμιση.
Piratis Ιανουάριος 14, 2005 Author #4 Ιανουάριος 14, 2005 @jimmy ποιο από τα υποσυστήματα της μητρικής εκτός chipset-northbridge δεν θα αντέξει? από τη στιγμή που έχει PCI/agp lock. οι μνήμες είναι καλές πάνε και πιο πάνω ocz platinum rev2. σχεδίαζα αναβάθμιση τώρα το γενάρη και δεν τις είχα ανεβάσει αλλά μάλλον μετά από μερικούς μήνες τη βλέπω. σε τελική ανάλυση μια χαρά είναι το σύστημα 39s spi έχει τώρα και λέω να δω και μέχρι που πάει ο Mobile με 1,8 vcore @ outlaw και μένα πολύ καλά μου φαίνεται ότι πάει η αβιτ αλλά είπα να ρωτήσω και μία δεύτερη γνώμη ειδικά για το θέμα της αντοχής.
DVD_GR Ιανουάριος 14, 2005 #5 Ιανουάριος 14, 2005 δεν παθαινει τιποτα,εχω τρεξει σταθερα 252 αλλα ολες οι τασεις ηταν τερμα,εκτος του επεξεργαστη,ζορικα τα πραγματα εκει πανω,αν θες να μεινεις εκει ψυξη παντου,το πρωτο πραγμα που χαιρεταει εκει ειναι μοσφετ κ πυκνωτες.
Shadow Hunter Ιανουάριος 14, 2005 #6 Ιανουάριος 14, 2005 Δεν τιθεται θεμα αντοχης σε ψηλα FSB. Δουλευε το μεχρι εκει που εισαι σταθερος. Οσο ψηλα και αν ειναι αυτο. Εναμισι χρονο τωρα στα υψηλοτερα σταθερα FSB ειμαι σε 3 nforce2 mobos και δεν ειχα ποτε προβλημα. Και μιλαμε για 24/7 χρηση.
Piratis Ιανουάριος 14, 2005 Author #7 Ιανουάριος 14, 2005 Δεν τιθεται θεμα αντοχης σε ψηλα FSB. Δουλευε το μεχρι εκει που εισαι σταθερος. Οσο ψηλα και αν ειναι αυτο. Εναμισι χρονο τωρα στα υψηλοτερα σταθερα FSB ειμαι σε 3 nforce2 mobos και δεν ειχα ποτε προβλημα. Και μιλαμε για 24/7 χρηση.πόσο ψηλά έχεις το FSB? @DVD_GR από ηλεκτρονικά ξέρω τα στοιχειώδη. οι πυκνωτές στις μητρικές επηρεάζονται από το FSB? αλλάζει δηλαδή ο χρόνος εκφόρτισης-φόρτισης σε κάποιους ανάλογα με το FSB? στα mosfet για vcore έχει εδώ και πολύ καιρό ψυκτράκια. στα άλλα δεν έχω βάλει, Vdimm κλπ αλλά δεν έχω δώσει και παραπάνω τάση.τελικά έβγαλε σφάλμα στο prime μετά από 9,5 ώρες στα 10Χ250 . και κάτι άλλο περίεργο στην αρχή όταν δούλευε σε full load ακουγόταν ένα οξύ σφύριγμα άγνωστο από που.... :108:
Shadow Hunter Ιανουάριος 14, 2005 #8 Ιανουάριος 14, 2005 236Mhz - 1T με οσο μεγιστο ρευμα δινει η NF7-s rev2.0 στο chipset και στις μνημεςΜε 2T(CPC Disabled) δουλευε εξισου σταθερα στα 250 αλλα προτιμω 1Τ και σφιχτα timings.
Piratis Ιανουάριος 14, 2005 Author #9 Ιανουάριος 14, 2005 236Mhz - 1T με οσο μεγιστο ρευμα δινει η NF7-s rev2.0 στο chipset και στις μνημεςΜε 2T(CPC Disabled) δουλευε εξισου σταθερα στα 250 αλλα προτιμω 1Τ και σφιχτα timings.Το bios είναι με CPC on. αλλάζει μόνο με modded bios και όχι με επιλογή στο bios ή δεν θυμάμαι καλά? πάντως πρώτη φορά που δοκίμασα ψηλά FSB στο nforce (μεχρι τώρα με value μνήμες της πλάκας) και δεν παρουσίασε τίποτα τρελά προβλήματα, όπως αναφέρεις και συ shadow , απορώ γιατί τα συχτιρίζουνε.
outlaw Ιανουάριος 14, 2005 #10 Ιανουάριος 14, 2005 Το μόνο ανάθεμα που τρώει το NF2 είναι για τα γκάζια που πάταγε στις μνήμες. Μνήμες που σε 865-875 κλοκάρανε μιά χαρά σε d/c, στο NForce πολλές φορές δεν παίζαν ούτε σε rated.Πέραν αυτού, το NForce2 ήταν ένα πολύ αξιόλογο chipset το οποίο ανέδειξε τους Athlon και το o/c σ αυτούς.Όσον αφορά το o/c που προσπαθείς αρκεί να σου πώ οτι δέν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν Nf7 με vtt-vdd-vddim modds (vddim/2v-2v-3.3v) για χρόνια και δεν τους πάθανε τίποτα (η δικιά μου έζησε έτσι αρκετούς μήνες και βγήκε στην απόσυρση απο τελείως αναπάντεχη αναποδιά). Όπως σου είπα, 220-230 είναι και safe και αποδοτικό o/c. Τα 250 επίσης (ειδικά άμα φτάνεις με χαμηλά ρεύματα). Στα 260 και μετά ζορίζουν τα πράγματα.Στο παρακάτω site θα βρείς πολλές χρήσιμες συμβουλές για την μητρική σου, modded bioses, και μία πολύ κατατοπιστική φωτογραφία με ποιά μέρη πρέπει να ψύξεις (vtt-vddim-vcore mosfets)...Καλά αποτελέσματα.http://s6.invisionfree.com/underclock/index.php?
Shadow Hunter Ιανουάριος 15, 2005 #11 Ιανουάριος 15, 2005 Το bios είναι με CPC on. αλλάζει μόνο με modded bios και όχι με επιλογή στο bios ή δεν θυμάμαι καλά?Tα τελευταια modded bioses εδιναν την επιλογη του CPC-ON/OFF μεσω του CPU INTERFACE στο BIOS.CPU INTERFACE Enabled = CPCONCPU INTERFACE Disabled = CPCOFFΣε official BIOSes οντως δεν θυμαμαι να εκανε διαφορα η αλλαγη της παραμετρου.Ηταν παντα CPCONΕγω εχω επανω το D26 BlackMantarayXT(5/2003 NF7-s rev2) & το D23 3DFire Rev2(5/2004 NF7-s rev2) του Tic-Tac.
Piratis Ιανουάριος 15, 2005 Author #12 Ιανουάριος 15, 2005 είσαι σίγουρος για το cpu interface? το D26 BlackMantarayXT(μάλλον δεν πρόκειται πλέον να βγει καλύτερο bios για την nf7) έχω εδώ και καιρό πάνω και από ότι θυμάμαι ο τικτακ τα έβγαζε με δύο εκδόσεις cpcon kai cpcoff. http://s6.invisionfree.com/underclock/index.php?showtopic=9Γενικά πάντως έτσι και αλλιώς λέω να το κατεβάσω γύρω στα 240 (αφού και όπως λέει ο outlaw 250-260 και πάνω είναι στα όρια για καθημερινή χρήση) καθώς πετάει σφάλματα σε τυχαίους χρόνους τη μία φορά στις 9 ώρες την άλλη στην 1,5 και την τρίτη στις 4 στο prime. βέβαια όλα τα άλλα τα βγάζει κανονικά 3δμαρκ spi 32M κ.α.
Piratis Ιανουάριος 15, 2005 Author #13 Ιανουάριος 15, 2005 έβγαλε ένα περίεργο πρόβλημα μετά που κατέβηκε στα 240. εξαφανίστηκαν οι επιλογές 2,8-2,9 V στο Vdimm....??? με default και 250 δεν επανήλθαν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.