Jump to content

Για 512αρα...ποια συμφερει....??

GoriLLakoS

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από PGM

Ενα εχω να πω ....... ποτε μην εμπιστευεστε admin για στησιμο adsl........

Εμφανιστηκε ενας στο σπιτι μου (ονοματα δεν λεμε μην τον θιξουμε), αφου χτυπησε μια πιτα του παππου , ηπιε και την κοκακολιτσα του , κατεληξε στο συμπερασμα οτι φταιει ο ΟΤΕ και εξαφανιστηκε με ελαφρα πηδηματακια!!!!

Απογοητευση σκετη...!!! :D:D:D:D:D

Sorry για το :OT: :OT: :OT:

γιατί μου μυρίζει ΔJΔ;

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Βασιλης

Λοιπον...εχουμε κ λεμε...!

Λεμε να βαλουμε μια dsl512 την οποια θα την πληρωνουμε 2 οικογενειες οποτε πιστευω συμφερει απο μια 384......!;)

Το router θα ειναι στο δωματιο μου οπου απο εκει(2ος οροφος) θα φευγει ενα καλλωδιο utp για τον 5ο οροφο....!Θα βαλω ενα switch για να μπορουν να μπαινουν απο τον 5ο οποτε θελουν.....κ επισης θα φευγει αλλη μια γραμμη για το διπλα δωματιο,για την αδερφη μου...!

Κ ερωτηση:το καλλωδιο που θα πηγαινει στο διπλα δωματιο(pc) κ στον 5ο θα μπαινουν σε θυρα για...που?Πρεπει να προσθεσω κατι σε αυτους τους υπολογιστες?τι ακριβως?

Με το utp πιστευω θα ειμαι καλλυμενος...ειναι μονο καμια 20αρια μετρα...!

Απ'οτι ειδα κ απο τον οτε.....εχω δυνατοτητα κ συνδεση dsl πανω σε isdn κ σε pstn....αλλα αφου εχουμε ηδη γραμμη isdn θα το κανω πανω εκει....!σωστα?

Τι αλλο μου προτεινεται???Ποια εταιρια δηλαδη κ τιμες αν δεν κανω λαθος ειναι ολες κοντα στα 60 ευρα...!??

Απο εξοπλισμο τι αλλο χρειαζομαι.....?καλλωδιο utp...ρουτερ(τι μαρκα κ μοντελο?),switch(τι μαρκα κ μοντελο επισης).....κ χρειαζομαι κ splitter?:o

1) αγορασε μοντεμ το οποιο να ειναι και ρουτερ. κα8ε πισι που θελεις να εχει ιντερνετ εκτος απο το δικο σου πρεπει να συνδεεται σε ελευθερο ρουτερ σλοτ. αν πας να συνδεσεις 2 πισι πανω σε ενα ρουτερ σλοτ μεσω switch δε 8α δουλεπσει. το εχω παθει και εγω.

2)αν η γραμμη σου ειναι ισδν 8α χρειαστεις και σπλιττερ. αν ειναι απλι γραμμη τοτε δε 8α χριαστεισ σπλιττερ.

3)ειδικα για τιν περιπτωση σου κανε το εκσης. αγορασε ενα μοντεμ/ρουτερ το οποιο να εχει 4 τουλαχιστον ρουτερ σλοτσ ελευθερα. απο το τιλεφωνο παει μια γραμμη στο μοδεμ. απο το μοδεμ φευγουν 3 γραμμες και παει κα8ε μια σε ενα πισι. γενικα οσα πισι τοσεσ γραμμεσ 8α φυγουν απο το ρουτερ.

4)και τελευταιο... μακρια απο vivodi. κανε ευχελαιο ξορκια αγιασμο μακρια απο vivodi. αυτη εχω και εγω και περιμενω την ωρα που θα ληξη να την ξεφορτωθω. μαλλον σε οτε 8α παω, δε ξερω κιολασ

1) άλλο modem άλλο router... Αυτός χρειάζεται καθαρά router. Επίσης δεν υπάρχει όρος "router slot". Μάλλον θες να πείς θύρες RJ45. Επίσης δεν είναι λογικό αυτό που λες με το switch. Εγώ και τόσοι άλλοι έχουμε το router και τα PC πάνω σε switch χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

2) splitter θα χρειαστεί είτε έχει PSTN είτε ISDN. Η δουλειά του splitter είναι να διαχωρίζει DATA από ακουστικό σήμα.

3) Δεν χρειάζεται απαραίτητα router με πολλές θύρες. Όπως είπα μπορείς κάλιστα να συνδέσεις το router πάνω σε switch. Το δικό μου π.χ. έχει μόνο μια θύρα αλλά μέσω switch το "επεκτείνω" να το πώ σε 4. Τα υπόλοιπα σωστά.

4) Η καλύτερη δουλειά που μπορείς να κάνεις είναι Forthnet...

Έτσι δλδ για να τακτοποιούμε κάποια πράγματα.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

2) splitter θα χρειαστεί είτε έχει PSTN είτε ISDN. Η δουλειά του splitter είναι να διαχωρίζει DATA από ακουστικό σήμα.

χμμ. μακη μου φενεται οτι κανεις λαθος σε αυτο. εγω εχω δσλ και δεν εχω σπλιττερ.

επεισης υπαρχουν μοδεμ σχετα χωρις ρουτερ και βγαζουν μια μονο ρζ 45. με απλο μοδεμ χωρις ενσωματομενο ρουτερ δε 8α κανεις δουλεια αν 8ελεισ να συνδεσεις πανω απο ενα πισι.

Σωστά το λέει. Πρέπει να διαχωρίσεις το σήμα που φέρει τα δεδομένα από το σήμα της φωνής. Προφανώς δεν το έχεις δει το σπλίτερ σου.

Με απλό modem χωρίς router θα πρέπει να βάλεις εσύ ένα router για να παίξουν πάνω από 1 pc.

Αρχική απάντηση από trendy

Προφανώς δεν το έχεις δει το σπλίτερ σου.

:) ξεχασα να ψαξω κατω απο το πληκτρολογιο αν αυτο εννοεις. μην επιμενεις σε αυτο. ενημερωσου καλυτερα και θα δεις οτι εχω δικιο.

και μην αμφισβητεις το γεγονος οτι δεν εχω σπλιττερ. αν ρωτησεις πολλοι αλλοι δεν εχουν για τον λογο που δεν εχω και εγω. επειδη η γραμμη μου δεν ειναι ισδν

Αρχική απάντηση από stamatas

:) ξεχασα να ψαξω κατω απο το πληκτρολογιο αν αυτο εννοεις. μην επιμενεις σε αυτο. ενημερωσου καλυτερα και θα δεις οτι εχω δικιο.

Κάτω από το σεμεδάκι κοίταξες;

Αρχική απάντηση από stamatasκαι μην αμφισβητεις το γεγονος οτι δεν εχω σπλιττερ. αν ρωτησεις πολλοι αλλοι δεν εχουν για τον λογο που δεν εχω και εγω. επειδη η γραμμη μου δεν ειναι ισδν

http://www.oteshop.gr/home/adslequipment.htm

Μήπως έχεις φίλτρο και μας το έκρυβες τόσο καιρό; Μιας και θα μπεις στο λινκ που σου δίνω διάβασε και τίποτα να ξεστραβωθείς.

Αρχική απάντηση από trendy

Μήπως έχεις φίλτρο και μας το έκρυβες τόσο καιρό;

ειδα το σιτε που λες. καταλαβα τωρα που διαφωνεις. δε χρησημοποιησα σπλιττερ αλλα φιλτρα. δεν εβαλα σπλιττερ γιατι επρεπε να τον συνδεσω στο κουτι για να πιανει ολα τα τηλεφωνα και δε βολευει. ετσι εβαλα ενα φιλτρακι σε καθε συσκευη τηλεφωνου και ξεμπερδεψα.

αυτο που ειπα πριν ειναι οτι αν η γραμμη σου ειναι ισδν το σπλιτερ ειναι μονοδρομος, δε μπορεις να το παρακαμψεις οπως εκανα εγω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.