Jump to content

Για 512αρα...ποια συμφερει....??

GoriLLakoS

Recommended Posts

Λοιπον...εχουμε κ λεμε...!

Λεμε να βαλουμε μια dsl512 την οποια θα την πληρωνουμε 2 οικογενειες οποτε πιστευω συμφερει απο μια 384......!;)

Το router θα ειναι στο δωματιο μου οπου απο εκει(2ος οροφος) θα φευγει ενα καλλωδιο utp για τον 5ο οροφο....!Θα βαλω ενα switch για να μπορουν να μπαινουν απο τον 5ο οποτε θελουν.....κ επισης θα φευγει αλλη μια γραμμη για το διπλα δωματιο,για την αδερφη μου...!

Κ ερωτηση:το καλλωδιο που θα πηγαινει στο διπλα δωματιο(pc) κ στον 5ο θα μπαινουν σε θυρα για...που?Πρεπει να προσθεσω κατι σε αυτους τους υπολογιστες?τι ακριβως?

Με το utp πιστευω θα ειμαι καλλυμενος...ειναι μονο καμια 20αρια μετρα...!

Απ'οτι ειδα κ απο τον οτε.....εχω δυνατοτητα κ συνδεση dsl πανω σε isdn κ σε pstn....αλλα αφου εχουμε ηδη γραμμη isdn θα το κανω πανω εκει....!σωστα?

Τι αλλο μου προτεινεται???Ποια εταιρια δηλαδη κ τιμες αν δεν κανω λαθος ειναι ολες κοντα στα 60 ευρα...!??

Απο εξοπλισμο τι αλλο χρειαζομαι.....?καλλωδιο utp...ρουτερ(τι μαρκα κ μοντελο?),switch(τι μαρκα κ μοντελο επισης).....κ χρειαζομαι κ splitter?:o

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Βασικά, μπορείς να έχεις ένα switch και όλα να καταλήγουν εκεί... αν στον άλλο όροφο θες πάνω από 1 γραμμή και δεν θες να τραβήξεις 2 utp, πάρε ένα router με ενσωματωμένο switch, βάλε άλλο ένα switch στον 5ο και ένωσε τα 2 switch με 1 utp...

Τι δεν κατάλαβες από αυτά που είπε ο ea6gka ?

πάρε καλύτερα ένα Speedtouch 510 (προσοχή intel inside) ή ένα USrobotics που έχει switch και τελειώνεις. Προσοχή μόνο γιατί άλλου τύπου τα router/modem που μπαίνουν πάνω σε pstn (avex A) και άλλου τύπου αυτά πάνω σε ISDN (avex B)

νεα σμυρνη....κ εχω 4 χρονια hellas on line....αν παιζει καποιον ρολο...!

@rootx...στον αλλον οροφο θα ειναι μονο μια η γραμμη αποκλειστικα κ μονο για ενα pc....!μονο αυτο...!

Δηλαδη εχουμε κ λεμε....:Απο το ρουτερ θα φευγει καλλωδιο στην 1.καρτα δικτιου του pc μου

2.την καρτα δικτυου της αδερφης μου που ειναι διπλα

3.απο το switch πανω στο ρουτερ θα φευγει καλλωδιο για την καρτα δικτυου του 5ου....!

Σωστα?

η κ τα 3 pc θα ειναι πανω στο switch το οποιο θα ειναι πανω στο router?

Το 3com το προτείνω κι εγώ μιας και το έχω και είναι πολύ ωραίο μέχρι στιγμής... Από router προσωπικά προτείνω ZyXEL. Τώρα βέβαια δεν θα καταλάβεις και πολλές διαφορές σε αυτή την κατηγορία...

Όσο για το splitter... Η γραμμή σου που έρχεται; Αν δεν έρχεται στο δωμάτιο που θα έχεις το router και δεν έχεις όρεξη να τραβάς καλώδια (από το splitter στο router) τότε καλύτερα είναι να βάλεις φίλτρα. Πρέπει να ξέρεις βέβαια οτι φίλτρα πρέπει να μπούν μετά σε κάθε τηλέφωνο... Δεν ξέρω άμα βάλεις ένα σε κάποιο σημείο της γραμμής και τα πιάσεις όλα θα δουλέψει αλλά πάντως τα φίλτρα υποτίθεται οτι μπαίνουν σε κάθε τηλέφωνο για να φιλτράρουν την ADSL γραμμή και να πάει μόνο το ακουστικό σήμα στο τηλέφωνο... Splitter πάντως θα χρειαστείς σίγουρα για να δώσεις καθαρή ADSL στο router.

Για τη σύνδεση τώρα: Θα πάρεις αρχικά το καλώδιο με την καθαρή ADSL γραμμή από το splitter και θα το κοτσάρεις πάμω στο router. Μετά, θα πιάσεις ένα UTP και θα συνδέσεις την έξοδο του LAN με μια απο τις εισόδους του switch (προτείνω την πρώτη). Πάνω στο switch θα βάλεις και όλα τα άλλα PCs που το μόνο που χρειάζονται είναι μια απλή κάρτα δικτύου το καθένα. Μετά θα φτιάξεις τις ρυθμίσεις ωστε να μπείς στο δίκτυο και μετά όλα παίζουν μόνα τους...

Υ.Γ.: Τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο router θα στις πούνε από τον ISP βήμα βήμα οπότε μη σε νοιάζει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.