Jump to content

Μήπως μου χτύπησε ο ένας SATA;

kkouinis

Recommended Posts

Αρχικά να αναφέρω την σύνθεση του συστήματός μου.

Abit NF7-S v2.0

Barton 2500+-->11x200Mhz

2x512 Geil Low Latency 11-2-2-2

2xMaxtor 120Gb 8Mb

Windows XP Pro SP2

Abit bios 26

SATA BIOS v4.2.47

SiliconImage 3112 SATA Driver v 1.0.0.47 τώρα που τους έχω έναν-έναν

SiliconImage 3112 SATA Driver v 1.0.0.50 όταν τους είχε σε raid-0

Κάποια μέρα έπεσε το ρεύμα και μαζί πήρε και το τροφοδοτικό. Ευτυχώς δεν έχασα τίποτα άλλο. Αλλά μου είχε καταστραφεί το raid-0. Έτρεξα τότε το powermax και ο ένας σκληρός είχε πρόβλημα το οποίο όμως λύθηκε, σύμφωνα πάντα με το powermax, μετά από low level format που του έκανε. (Low level format έγινε αφού επικοινώνησα με την maxtor)

Ξαναστήνω λοιπόν τα πάντα από την αρχή και όλα καλά για λίγο καιρό και μετά corrupt. Πάει το raid πάνε και τα δεδομένα.

Τρέχω ξανά το powermax κανένα πρόβλημα. Λέω δεν πάει άλλο θα τους βάλω έναν έναν. Ξανά όλα από την αρχή αλλά λέω επιτέλους θα ησυχάσω. Off course not. Ξανά corrupt από τον έναν δίσκο μόνο. (συγκεκριμένα σε δύο nero image files) Ξανά check τους σκληρούς.

powermax ok και οι δύο

HD-tune ok και οι δύο

SpeedFan ok και οι δύο

Norton disk doctor ok o c: 2 orhant files o d τα οποία και έγιναν repair. (δεν θυμάμαι καλά αλλά κάτι τέτοιο μου έβγαλε)

Το θέμα είναι το εξής. Εντάξει ο ένας σκληρός είναι προβληματικός. Πως μπορώ να το αποδείξω για να τον στείλω για rma; Αφού μετά το repair από το checkdisk δεν βγάζει πρόβλημα.

Συγνώμη για το πρήξιμο και το μέγεθος του μηνύματος αλλά έχω χάσει τρεις φορές δεδομένα σημαντικά και δεν πάει άλλο.

Να ρωτήσω κάτι άσχετο? Γιατί λες:

Γιατί άλλους drivers στις δύο περιπτώσεις?

Να ρωτήσω κάτι άσχετο? Γιατί λες:

Γιατί άλλους drivers στις δύο περιπτώσεις?

Γιατί σύμφωνα με την SiliconImage ο πρώτος είναι για single sata drive και ο δεύτερος για sata raid.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.