Jump to content

Αγορά νέου υπολογιστή. Τη γνώμη σας παιδιά!

volanis1980

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καταρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους!

Στο θέμα μας: Ένα παιδί πάει για νέο σύστημα και ζήτησε τη γνώμη μου. Συγκεκριμένα πάει για κουτί-τροφοδοτικό, CPU, μητρική, μνήμη, σκληρό, DVDRW, ίσως και για VGA (μπορεί να περιμένει 2-3 μήνες με την FX5200). Λεπτομέρειες:

1) Budget στα 800 ευρώ αυστηρά! Ίσως να δώσει 1000 αν πάρει τώρα την κάρτα γραφικών.

2) Το μηχάνημα δε θα υποστεί o/c.

3) Η επόμενη αναβάθμιση θα αργήσει τουλάχιστον 3 χρόνια.

4) Το μηχάνημα προορίζεται για γενική χρήση (λίγο απ' όλα). Βασική προυπόθεση είναι η καλή λειτουργία και η σταθερότητα του συστήματος.

Η πρότασή μου:

1) Κουτί Chieftec- PSU 360W (το γνωστό του Πλαισίου) =100ευρώ.

2) Α64 3400+ socket 754 = 210ευρώ

3) Asus K8N-E Deluxe = 130ευρώ

4) 2x Corsair Value Select 512MB, 400 MHz, cl2.5 =200ευρώ.

5) Western Digital 1600JD (160 GB, sata) = 90ευρώ

6) Nec 3500 = 70 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 800 ευρώ ακριβώς!

7) Αν πάρει VGA θα πάει για 6600GT, μάρκα βλέπουμε...

Οι λόγοι που επιλέγω το απερχόμενο socket 754 είναι πως ο 3400+ είναι γρηγορότερος από τον 3200+ (939) στα default, αναβάθμιση σύντομα δεν πρόκειται να γίνει, και οτι τα chipset για 754 σίγουρα είναι πιο ώριμα από αυτά

των 939.

Οποιαδήποτε γνώμη, συμφωνία ή διαφωνία είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη!

Πολυ καλο συστημα. Η μονη αλλαγη που προτεινω, αν τον παιρνεινα ξεφυγει μονο λιιιγο, ειναι αντι για την Asus να παρει την MSI με το Nf3 250Gb που εχει και wireless και ειναι καμια 5ρια ευρω φτηνοτερη, και επισης αν θελει επειδη ειναι μικρη η διαφορα, να παρει 200ρη Sata Seagate.

κι εγω συμφωνω απολυτα :023:

καμμια αλλαγη δε θα προτεινα.

μονο να παρατηρησω οτι ενω το 3500 ειναι η καλυτερη αγορα DVD-RW, πιθανον να εχει προβληματακια στο διαβασμα (κλασσικο προβλημα των nec) και να χρειαστει και ενα DVD-ROM.

Βλεπει αργοτερα, αλλα να το εχει στα υποψιν του, μην του ρθει αποτομο :040:

κατα τ'αλλα, ξαναλεω οτι δεν μπορουσες να κανεις πιο συνετη επιλογη :003:

Thanks για τις απαντήσεις. DVD-ROM υπάρχει, όπως επίσης και CD-RW (θα μπουν και τα τρία επάνω στο σύστημα). Τα κομμάτια που με προβληματίζουν περισσότερο είναι οι

μνήμες (μήπως οι αντίστοιχες OCZ cl2.5 είναι καλύτερες; ) και η μητρική (κλασσικό πρόβλημα στην αγορά νέου συστήματος). Επίσης ακούω όλους να μιλούν για δυνατότερα τροφοδοτικά, αλλά δε νομίζω στα ίδια λεφτά να υπάρχει κάτι καλύτερο.

Αφού δεν θα υποστεί overclock, γιατί δεν παίρνεις πιο φτηνές μνήμες, να γλιτώσεις 40-50 ευρώ από εκεί. Επίσης 340 ευρώ για cpu+μητρική μου φαίνονται κομμάτι πολλά για αυτο το budget, θα σου πρότεινα έναν μικρότερο Α64 και μια Gigabyte μητρική, που τις έχω σε πιο εκτήμιση από τις Asus στο θέμα της σταθερότητας και της αξιοπιστίας, που ενδιαφέρουν τον φίλο σου. Το e-shop έχει απο 80-105 ευρώ 3 μοντέλα.

Με τα 100 περίπου ευρώ που θα εξοικονομήσεις από τα παραπάνω, μπορείς να προσθέσεις έναν 2ο δίσκο, που θεωρώ απαραίτητο σε ένα σύγχρονο σύστημα. Η εναλλακτικά κανα όμορφο σετ ασύρματο πληκτρολόγιο-ποντίκι και ένα ζεύγος καλά ηχεία της Logitec, Altec κλπ. Εαν ο φίλος σου δεν είναι κανένας φοβερά ψαγμένος και τρελαμένος με τα PC, θα τα εκτιμήσει καλύτερα, πίστεψέ με. H αν δεν τον ενδιαφέρουν τα παραπάνω, να τα κρατήσει για αγορά κάρτας γραφικών. Βέβαια εσύ ξέρεις τις ανάγκες του καλύτερα, ιδέες σου δίνω εγώ.

απο τη στιγμη που δεν θα κανει o/c , ακομα και την gigbyte με το Κ8Τ800 να παρει, που δεν εχει PCI lock, παλι μια χαρα θα ειναι :003:

η αλλη gigabyte με το nf3 , ισως αξιζει παρα πολυ, οπως εχου πει παιδια που την εχουν (kbilly13)

οτι και να παρει καλυμενος θα ειναι

το ιδιο ισχυει και για τις μνημες, αφου δε θα κανει o/c γιατι να σκαει?

Για το κουτι-τροφοδοτικο επισης, συμφωνω απολυτα οτι δεν υπαρχει καλυτερη προταση σε αυτα τα λεφτα.

Το Chieftec αντεχει καλα και σε o/c, οποτε ειναι καλυμενος

ΕDIT: LOL μαζι τα ειπαμε με τον nikoti :003: , εγω παντως συμφωνω απολυτα με την επιλογη 3400+ 754

Όσον αφορά τις μνήμες, ακόμα και σε default κατάσταση δεν είναι καλύτερα να τρέχει σε cl2.5 αντί να πάει σε cl3? Άσε που το o/c είναι και σοβαρή ασθένεια! Αν την κολλήσει σε κάνα εξάμηνο; :024: :017: Για extras δεν ενδιαφέρεται (έχει καλά ηχεία και λοιπά μπιχλιμπίδια! )

Τις Gigabyte κι εγώ τις εκτιμώ (Gigabyte έχω!) αλλά η Asus κάπως μου έχει κολλήσει ότι είναι καλύτερη. Επίσης για ποια Gigabyte λέτε; Την GA-K8NS PRO (104 ευρά) ή την GA-K8NSNXP (152 ευρά); Σε σχέση με την Asus τις θεωρείτε καλύτερες;

Θα συμφωνήσω για το overclock, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνει κάποια στιγμή. Αλλά και πάλι, πιθανότατα ένα ζευγάρι Jetram, Samsung ή Twinmos απλές να δώσουν τα ίδια ή και παραπάνω σε overclock από αυτές που αναφέρεις. Όσο για τη μητρική, θα συμφωνήσω με τον Sakattack για την Κ8NS PRO, έχει και firewire, που εαν έχει ή πάρει στο μέλλον ψηφιακή κάμερα θα το χρειαστεί, και PCI lock. Αξίζει και το τελευταίο ευρώ πιστεύω. 152 ευρώ πολλά για την άλλη, και το IDE raid που έχει ψιλοαχρείαστο θα του είναι.

Τώρα για Gigabyte VS Asus, τι να σου πω. Από προσωπική και φίλων εμπειρία, οι Asus τα παίζουν ευκολότερα. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα οποιαδήποτε άλλη εταιρία για νορμάλ χρήση, Jetway, ECS, οτιδήποτε, αλλά όχι Asus. Η Jetway που βλέπεις στη Sig μου αντικατέστησε μια καινούρια Asus που σφύριζαν οι πυκνωτές της, αν και μπορεί να έπεσα στη περίπτωση. Οι Gigabyte, αν και με περίεργες ελλείψεις ορισμένες φορές (αυτή τη μπαταρία πρέπει να την έχω βγάλει-βάλει ίσα με 100 φορές για clear cmos), κάνουν αυτό που υπόσχονται σε νορμάλ τιμές, χωρίς απρόβλεπτα, και αντέχουν.

Τώρα για το φίλο σου, εσύ τον ξέρεις εσύ θα αποφασίσεις. Εαν πάντως είναι normal παιδί χωρίς φοβερές απαιτήσεις και ψαξίματα, μην παρασύρεσαι από τη δική σου (μας) τρέλλα και τον φορτώσεις. Και οι φθηνότερες λύσεις έχουν λόγο ύπαρξης. Προσφάτως σε φίλο μου που ήθελε να αναβαθμίσει έναν Celeron 1.7 και ήξερα ότι επεξεργάζεται πολύ βίντεο, του πήρα έναν Celeron 320 (SSE3 γαρ) και μια Intel 848 από stock house 9 ευρώ, σύνολο 76, τον πήγαμε και στα 3.5G (3.8 πάει, αλλά μην κάψουμε και τίποτα) και ήταν κατενθουσιασμένος. Στον κουμπάρο του, και φίλο μου επίσης, που δουλεύει κατά κόρον Cad - σχέδιο, και παίζει ότι παιχνίδι βγαίνει σαν τρελός στο 19άρι monitor, power user στη κυριολεξία, πήραμε 3500+, διότι ήξερα ότι χρειαζόταν και το τελευταίο mhz. Αυτά στα γράφω για να σου δείξω ότι ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Συνδύασε λοιπόν τις απαιτήσεις του με τις γνώμες μας εδώ και αποφάσισε εσύ.

Οκ, για τη Gigabyte θα το σκεφτώ, αρκετά καλή φαίνεται. Για μνήμες είμαι ανάμεσα στις εξής τρεις:

1) Corsair VS cl2.5

2) OCZ premier series cl2.5 (αυτή του e-shop)

3) Kingston Value cl2.5

Η τιμές τους είναι παρεμφερείς (100ευρώ/512ΜΒ). Ποια από τις τρεις θεωρείτε καλύτερη; Εγώ νομίζω Corsair, αλλά και οι ψηκτρούλες της OCZ ωραίες φαίνονται!!!

Εγώ σου προτείνω τις Twinmos τις απλές. Πάνε συνήθως 230-235 mhz και είναι φτηνότερες των παραπάνω, κάπου στα 70-75 ευρώ τα 512. Βέβαια μπορεί να πέσεις και σε τίποτα διαμάντια, ποτέ δεν ξέρεις με τις απλές....

Στην Albatron που έχω μια χαρά πάνε οι Kingston 512 CL2.5. Τις δύο μαζί με undervoltage στον επεξεργαστή, και άρα στον memcontroller, τις δουλεύω στα 210 με μέγιστο 100% memtest error free τα 215ΜΗz. Η κάθε μία μόνη της με default ρεύματα πάει μέχρι 241MHz error free.

Οι Twinmos μου είχαν φανεί σχετικά μούφα όταν είχα το ΝF2 και τις είχα αλλάξει με τις Kingston. Αλλά εκεί μάλλον έφταιγε το ΝF2 και όχι οι μνήμες μιας και ούτε με τις Kingston ήταν 100% σταθερό ( σίγουρα όμως ήταν καλύτερα ).

Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά. Πολλά παίζουν.

Νομίζω πάντως και οι Kingston/Samsung με CL3.0 μια χαρά είναι για σύστημα που δεν θα φάει γκάζι και δεν θα φτιαχτεί για να τρέχει SuperPi.

Α! Κάτι τελευταίο. Με την ASUS A7N8X - deluxe όταν πήγαινα να δω πως αλλάζουν οι χρονισμοί των Twinmos, είδα ότι από 203MHz και πάνω γύρναγαν σε CL3.0. Αντίθετα με τις Kingston που διατηρούσαν το CL2.5 σταθερά μέχρι τα 300MHz.

Αλλά μπορεί να ήταν θέμα ασυμβατότητας μητρικής - μνημών.

Επίσης τις Twinmos τις είχα δει κάπου στον Οκτώβρη. Οι καινούριες παρτίδες ακούγεται ότι είναι καλύτερες.

Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά. Πολλά παίζουν.

Νομίζω πάντως και οι Kingston/Samsung με CL3.0 μια χαρά είναι για σύστημα που δεν θα φάει γκάζι και δεν θα φτιαχτεί για να τρέχει SuperPi.

LOL δεν τρεχω μονο SuperPi....... :003: :003: :003: :056: :073:

post-80-1442173910,9753_thumb.jpg

LOL δεν τρεχω μονο SuperPi....... :003: :003: :003: :056: :073:

Α! Ο κολλημένος AMDάς - προδότης!!! :p

Ε καλά δεν νομίζω να σέρνεται το μηχάνημα αν βάλεις CL3.0.....

Αλλά θα μου πεις δεν έχεις ΗΤ να βάλεις και CL3.0..... :D

Πάντως αν πάρεις Asus προτίμησε τις Kingson γιατί είναι λίγο δύστροπή η μηρική με το ποιες μνήμες δέχεται ή όχι....

Πάντως γνώμη μου είναι ότι επειδή είναι πρώτο σύστημα , πάρε όσο γίνεται πιο φτηνά και πολλά ώστε να καλύψεις όσο γίνεται πιο πολλές ανάγκες (πχ ηχεία , web camera , εκτυπψτή) παρά τα καλύτερα δυνατά. Ως γνψστών σε 6 μήνες είναι παρωχημένη τεχνολογία....

Πάντως αν πάρεις Asus προτίμησε τις Kingson γιατί είναι λίγο δύστροπή η μηρική με το ποιες μνήμες δέχεται ή όχι....

Πάντως γνώμη μου είναι ότι επειδή είναι πρώτο σύστημα , πάρε όσο γίνεται πιο φτηνά και πολλά ώστε να καλύψεις όσο γίνεται πιο πολλές ανάγκες (πχ ηχεία , web camera , εκτυπψτή) παρά τα καλύτερα δυνατά. Ως γνψστών σε 6 μήνες είναι παρωχημένη τεχνολογία....

Σωστός. καλύτερα να μπορείς από την αρχή να κάνεις 10 πράγματα normal παρά 2-3, και καλά, super duper γρήγορα.

Εγω θα πω μονο για καρτα γραφικων

Πρωτων μου εχουν πει παραπολα ατομα που πηραν την 6600GT δεν δειχνει καθολου καλα τα γραφικα των pcgame αλλα επειδη ειπες οτι το θελει για γενικη χρηση με μια FX5700LE-256MB (που εχει γυρω στα 140Εuro) Θα ειναι μια χαρα οχι οτι και η 6600GT δεν ειναι καλη αλλα αυτη που σου λεω ειναι και καλη και φτηνη

Παντως μην νομιζεις οτι η FX5700LE-256MB ειναι καλυτερη της 6600GT αλλα για τα λεφτα τις ειναι καλη

Εγω θα πω μονο για καρτα γραφικων

Πρωτων μου εχουν πει παραπολα ατομα που πηραν την 6600GT δεν δειχνει καθολου καλα τα γραφικα των pcgame αλλα επειδη ειπες οτι το θελει για γενικη χρηση με μια FX5700LE-256MB (που εχει γυρω στα 140Εuro) Θα ειναι μια χαρα οχι οτι και η 6600GT δεν ειναι καλη αλλα αυτη που σου λεω ειναι και καλη και φτηνη

Παντως μην νομιζεις οτι η FX5700LE-256MB ειναι καλυτερη της 6600GT αλλα για τα λεφτα τις ειναι καλη

Ίσως ο λόγος που δεν δείχνει καλα είναι ότι δεν έχουν σετάρει σωστά την κάρτα στα παιχνίδα.Επειδή υποστηρίζει DX9 full , υπ΄ρχει διαφορά στον τρόπο που εμφανίζει τα παιχνίδια. Και αν το βάλεις και full detail ενδέχεται να υπάρξει πισωγύρισμα σε σχέση με μια 9800 px. Απλά θέλει λίγο ψάξιμο για το ιδανικό.

επειδη ειπες οτι το θελει για γενικη χρηση με μια FX5700LE-256MB (που εχει γυρω στα 140Εuro) Θα ειναι μια χαρα

Ώπα ντε, όταν λέω γενική χρήση δεν εννοώ ότι δε θα παίζει παιχνίδια! Σαφώς και θα παίζει οπότε μια καλή VGA είναι απαραίτητη. Απλά ο Η/Υ δε θα προορίζεται αποκλειστικά για παιχνίδια, θα τρέχει χίλιες δύο άλλες εφαρμογές, πολλές από τις οποίες έχουν σημαντικές απαιτήσεις.

Όσο για την 5700LE, προσωπικά θα την έπαιρνα μόνο μέχρι 60-70 ευρώ, δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.