Avatar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 Συνεβη το αδιανοητο, 2-3 εβδομαδες μετα την αγορα του καινουργιου seagate s-ata 200 giga, και ενω τα ειχα περασει ολα (προτου προλαβω να κανω οποιοδηποτε backup), strange noises coming out of the case. Το μεσημερι αρχισε να ψιλοκολλαει ο υπολογιστης και οταν καποια στιγμη ανοιξα να δω τι παιζει, σταματησε ο ηχος. Anyway, ειπα θα το κοιταξω αργοτερα. Ε,καποια στιγμη βγαζει μια μπλε οθονη (σικ!) και λεει οτι καποιο τρομερο προβλημα υπαρχει και θα κανει ρεσταρτ. Το μονο που εδωσα σημασια ηταν dumping physical memory. Δεν προλαβα να δω κατι αλλο, εκανε restart και εκτοτε μετα την Load οθονη των win xp βγαζει μια μπλε οθονη (δεν καταλαβαινω τι λεει γιατι κανει ρεσταρτ αμεσως) και κανει ρεσταρτ. Αυτη η ιστορια συνεχεια. Μην τα πολυλογω, παω να κανω δοκιμασω να boot-αρω απο τον παλιο. Κολλαγε μετα την οθονη που φορτωνει τα win. Τεσπα, λεω κανω re-install windows στον παλιο και μπαινω μεσα. Ο καινουργιος πουθενα! Μονο στο bios τον αναγνωριζει. "Ευτυχως εχω ενα παλιο backup του καινουργιου σκληρου", σκεφτηκα. Οχι ομως, αυτο το crasharisma τα ειχε σκεφτει ολα. Μπαινω στο pc-dos του norton ghost, κολλαει. Καποιο προβλημα σε καποια sectors του καινουργιου σκληρου λεει.Εν τελει: -Δεν μπορω να κανω reinstall windows στον καινουργιο, κολλαει εκει που λεει checking disks. -Δεν μπορω να κανω restore- norton ghost. -Προσπαθησα με το Disc Wizard της seagate να δω μπας και μπορει να γινει τιποτα. Τον βλεπει μεν οτι υπαρχει (οπως και στο bios) αλλα δεν εχει καμμια καλη επιλογη να του κανω. -Moνο format, αλλα δεν θα ωφελησει, ακομα και αν μπορεσει να κανει- εγω θελω ταδεδομενα που ειχα εκει μεσα, ουτως η αλλως για αλλαγη παει subitos.-Με τον παλιο σκληρο (α,ρε WD 40 γαιδουρι- ποτε δεν ειχες βγαλει προβλημα) μπαινω κανονικα, δεν βλεπει τον s-ata. Που και που δεν μπορω να μπω καν στα windows αν ειναι συνδεδεμενος και ο s-ata.Υπαρχει καποιος τροπος να βρω δεδομενα και να τα περασω στον παλιο? Κατι- οτιδηποτε? (Μην πει κανενας να το παω σε καμμια απο αυτες τις εταιριες που στους σπασμενους σου κανουν restore- δεν εχω σκοπο να πληρωσω τοσα χρηματα. Δεν ειχα δα και τα μελλοντικα αποτελεσματα του joker στον υπολογιστη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Ιανουάριος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Δοκιμασε να μπεις στον σκληρο αυτο απο καποιν αλλο με λειτουργικο και κατεβασε και το prog File Scavenger και πες μας παλι...... Αν μπει στα win με τον 40αρη κοιτα στον πινακα ελεγχου να δεις τι παιζει... Προσφατα ειχα κι εγω prob με εναν τετοιο o οποιο γυρισε σε εργοστασιακη κατασταση μονος του ... και μετα format κτλ αλλα με το prog αυτο και μετα απο formatS βρισκει αρχεια μεσα εκτος κι αν περαστηκε τπτ σε αυτον τον χωρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar Ιανουάριος 3, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Αν δεν μπορω να δω τον καινουργιο μεσα απο τα windows του παλιου (του 40αρη) τι γινεται? Τπτ σε αλλο να παιζει? Θα προσπαθησω με το file scavenger ,αλλα δε νομιζω να καταφερω να τον "δω". Αν το καταφερω αυτο, κανω και απλο copy paste αν ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιανουάριος 3, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 To πιο πιθανό ειναι ότι έχει πρόβλημα το (τα ) partition που έχει ο δίσκος σου. Για κάποιο λόγο μου έχει τύχει σε 3 μηχανάκια το τελευταίο καιρό και η μόνη λύση είναι διαγραφή τους και ξανά από την αρχή για να μπορέσει να μπει το λειτουργικό. Και όσο για τα αρχεία με το file scavenger θα μπορέσεις να ανακτήσεις μεγάλο μέρος από αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar Ιανουάριος 4, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Greek : το εκανα αυτο που ειπες (αν και ειχα απορια το πως θα κανω format αφου δεν μπορουσα να κανω φορματ μεσα απο τα αλλα win, ουτε απο boot disk, αφου ειναι σατα. Τεσπα εκανα απο τις δισκεττες της seagate οπως ειχα κανει και στην αρχη που ειχα προβλημα). Τωρα μπηκα στα win απο το παλιο και τον βλεπει κανονικα. Τρεχω το scavenger και να δουμε τι θα βγαλει. Εχω ομως μια ερωτηση: ΓΙΑΤΙΙΙΙ???? Δεν μπορουσε να κρασαρει αλλα να μπορεις τουλαχιστον να κανεις format στο 1 παρτιτιον, οχι σε ολα. Δηλαδη αν δεν ειχα κανει partition δεν θα μου βγαινει το προβλημα? Και πως το αποφευγεις αυτο? Η να συμβαινει συνεχεια?-Ασχετο : εγω ακουγα και κατι θορυβους παντως, ειναι λογικο αυτο? Ετυχε και σε εσενα? :075:----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------edit : το προγραμμα δουλευει μια χαρα, αλλα ο σκληρος τα παιζει μετα απο 1 λεπτο περιπου που τρεχει το προγραμμα. Μετα τιποτα, απολυτη σιγη και κολλαει και δεν μπορεις να κανεις τπτ. Πηγα (Αφου κολλησε) να αντιγραψω ενα απλο αρχειο : "i/o error" ελεγε. Φτου ρε γμτ και οτι ειχα χαρει. Ελπιζω να πανε ολα καλα με το καταστημα απο οπου το πηρα και να μην εχω τρεχαματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotosLg Ιανουάριος 4, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Αν εχεις το Speed Fan στον 40αρη κοιτα στο tab που λεει S.M.A.R.T. μπορει να σου βγαλει errors. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 4, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Ίσως το Κνοπιξ να ήταν μία λύση πριν το φορμάτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.