firefox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 υπάρχει κάτι αντίστοιχο του HT (hyperthreading) στους AMD A64? στον P4 κανεις divx encoding και ανοίγεις και κάτι άλλο παράλληλα και όλα ok! στους amd θα είναι έτσι η θα κολλάει/γονατιζει το σύστημα? ποσο καλα η ποσο άσχημα τα καταφέρνουν οι amd σε αυτό το σημείο?
yanni Ιανουάριος 3, 2005 #2 Ιανουάριος 3, 2005 Όχι. Είναι το μεγάλο + των Intel και το μεγάλο - των AMD. Εφόσον η δουλειά σου θέλει το PC όλη την ώρα να απασχολείται με π.χ. DivX encoding αναγκαστικά πας σε Prescott.Αν όμως μιλάμε για περιστασιακή χρήση π.χ. 2-3 encodings την εβδομάδα τότε μάλλον καλύτερα να πας σε A64 μιας και η συμπεριφορά αυτού του επεξεργαστή μέσα στα Windows σε normal χρύση είναι άριστη κάτι που δεν νομίζω να ισχύει για τους P4 ασχέτως ΗΤ.Στους Α64 απλά πρέπει να ορίσεις την εφαρμογή που θα κάνει το encoding να μην έχει υψηλό priority όπως γίνεται π.χ. με το recoder της Ahead.Πάντως αυτό που είδα εγώ είναι ότι ο Α64 ΔΕΝ είναι απλά ένας καλύτερος AthlonXP. Καμιά σχέση.
firefox Ιανουάριος 3, 2005 Author #3 Ιανουάριος 3, 2005 όχι δεν κάνω και συνεχεια encoding. το θέμα είναι πως θα συμπεριφερθεί ο amd αν κανεις divx και μετά πας να κανεις και κάτι άλλο. επειδή αυτό δεν απαντήθηκε συγκεκριμένα αφήσατε να εννοηθεί πως γονατίζει το σύστημα?πχ αυτή τι στιγμή με το cpu τις υπογραφής κάνω διπλό encoding και κάνω και άλλες δουλειές χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα. ο amd τι θα έκανε σε τέτοια περίπτωση η και με ένα μονο divx?
KTM Ιανουάριος 3, 2005 #4 Ιανουάριος 3, 2005 μιας και η συμπεριφορά αυτού του επεξεργαστή μέσα στα Windows σε normal χρύση είναι άριστη κάτι που δεν νομίζω να ισχύει για τους P4 ασχέτως ΗΤ. Τι ειναι αυτο παλι? καινουργιο? όχι δεν κάνω και συνεχεια encoding. το θέμα είναι πως θα συμπεριφερθεί ο amd αν κανεις divx και μετά πας να κανεις και κάτι άλλο. επειδή αυτό δεν απαντήθηκε συγκεκριμένα αφήσατε να εννοηθεί πως γονατίζει το σύστημα?πχ αυτή τι στιγμή με το cpu τις υπογραφής κάνω διπλό encoding και κάνω και άλλες δουλειές χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα. ο amd τι θα έκανε σε τέτοια περίπτωση η και με ένα μονο divx? Θα γονατισει και θα φιλαει το πατωμα, οπως αλλωστε θα εκανε και ενας P4 χωρις HT. Με λιγα λογια, ξεχασε τα καλα του HT αν δεν το εχεις.
tyxeros Ιανουάριος 3, 2005 #5 Ιανουάριος 3, 2005 Κοιτα αυτη τη στιγμη εκανα ενα Recode dvd Nero , και εγγραφη DVD ταυτοχρονα, και μολις πηγα να κανω ενα απλο copy καποια αρχεια σε ενα εξωτερικο σκληρο δισκο τοτε αρχισε να κανει buffer underun το recorder γιατι ο σκληρος δισκος απλα δεν τα καταφερνε ολα αυτα. Ολα αυτα στο δευτερο pc της υπογραφης μου. Με λιγα λογια θα σε καλυψει ανετα ενας Α64 (Σημειωση : Στο Recode ειχα βαλει το priority Below normal)
firefox Ιανουάριος 3, 2005 Author #6 Ιανουάριος 3, 2005 xxmmmm..με έχετε μπερδέψει ρε παιδιά.άλλος λέει ότι θα γονατίσει και άλλος λέει ότι ένας A64 θα με κάλυψη για αυτά που περιγράφω.κάποιος που να το έχει κάνει το εν λόγο υπάρχει ? καλύτερα να μην κάνουμε εικασίες σε τέτοια θέματα.. αν κάνει κανεις δηλαδή.
yanni Ιανουάριος 3, 2005 #7 Ιανουάριος 3, 2005 Τι ειναι αυτο παλι? καινουργιο? Ναι μόλις το σκέφτηκα!!! :093: :076: Βασικά ένα πράγμα ρωτάω όταν κάποιος πάει από AMD σε Intel με ΗΤ. Με ΗΤ τα Windows έχουν διαφορά και η απάντηση που παίρνω είναι όχι. Μόνο όταν τρέχεις βαριές εργασίες. Προσωπικά δεν έχω βάλει το Toast στο startup folder. Λυπάμαι αλλά με τον Α64 βλέπω διαφορά σε σχέση με τον AthlonXP. Λοιπόν για να σε προλάβω ας πούμε ότι ο Athlon XP ήταν τελικά μάπα cpu. Ζήτω η Intel!!! :069: Υ.Γ. Λοιπόν Prescott δεν έχω. Α64 έχεις? Ή θα το ρίξουμε στην θεωρία? Κατά τα άλλα
firefox Ιανουάριος 3, 2005 Author #8 Ιανουάριος 3, 2005 Λυπάμαι αλλά με τον Α64 βλέπω διαφορά σε σχέση με τον AthlonXP. Λοιπόν για να σε προλάβω ας πούμε ότι ο Athlon XP ήταν τελικά μάπα cpu.nai john_dr αλλα το συγκριτικό δεν ήταν αυτό αλλα μεταξύ A64 και intel. μην παρεκκλίνουμε πολύ επί του θέματος και το χάσουμε στο τέλος....!
KTM Ιανουάριος 3, 2005 #9 Ιανουάριος 3, 2005 Ναι μόλις το σκέφτηκα!!! Ειναι τρομερο τι μπορει να σκεφτει το μυαλο του ανθρωπου. Λυπάμαι αλλά με τον Α64 βλέπω διαφορά σε σχέση με τον AthlonXP. Αυτο ειναι λογικο, οπως και θα δεις αναλογα διαφορα απο northwood σε prescot (οχι λογο HT) Με ΗΤ τα Windows έχουν διαφορά και η απάντηση που παίρνω είναι όχι. Σωστη απαντηση παιρνεις αλλα η ερωτηση αυτη ειναι off. Ο φιλος δεν ρωτησε για τα windows σκετα, αλλα τρεχοντας 2πλο encoding.(για περισσοτερα για το HT βλεπε Darthmoul)
ThorLite Ιανουάριος 3, 2005 #10 Ιανουάριος 3, 2005 Eγω που εχω και τα δυο απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολος αυτος ο ντορος με το HT οταν εκανα divx στον P4 και για καποιο μυστηριο λογο ηθελα και να παιξω το εβαζα σε low priority γιατι μπορει να το φορτωσει το παιχνιδι και να παιζει αλλα πως παιζει ειναι το θεμα αν το ειχα αφησει σε normal priority.Αυτο κανω στον P4,A64,Athlon XP ποιο παλια στον P3 που ειχα τα XP το βαζω αυτο που θελω σε Low Priority(Δεν τον εχουν για ομορφια τον task manager τα XP)κατα τα αλλα αν κανεις encoding και απλα θες να σερφαρεις ή οτιδηποτε αλλο ουτε καν αυτο δεν χρειαζεται να κανεις........Απλα τα XP εχουν το προβλημα και το HT ειναι ενα μπαλωμα που με λιγα λογια μπορεις να κανεις δυο πραγματα μαζι αλλα αργα βεβαια,προτιμω ενα ενα και γρηγορα......Aκομα και στο low priority να βαλεις το ενα task στο P4 φυσικα παλι δεν παιρνεις την πληρη υπολογιστικη ισχυ του επεξεργαστη επειδη και καλα τα windows νομιζουν οτι εχουν δυο CPU και επειδη τρεχω FAH αναγκαζομουνα να τα κλεινω και τα δυο ωστε αυτο που θα επαιζα να ειχε τουλαχιστον μονο αυτο την ασθενη FPU του P4 γιατι εστω και με το ενα ανοικτο FAH παλι υπολογιζε και ηταν πολυ σπαστικο καθε φορα να τα κλεινω και τα δυο τα καλα του HT....... :077: :077: :077:
firefox Ιανουάριος 3, 2005 Author #11 Ιανουάριος 3, 2005 @thorlite: δηλαδή μου λες ότι ένας A64 (και ίσος όχι μονο) θα σηκώσει 2 βαριές εφαρμογές ταυτόχρονα πχ encoding αρκεί να τις βάλεις σε low priority mode. boris να μου κανεις μια χάρι? στο A64 σύστημα σου κανε διπλό divx και πες μου ποσο εύκολα μπορις ταυτόχρονά να κανεις οποιαδήποτε άλλη δουλειά
ThorLite Ιανουάριος 3, 2005 #12 Ιανουάριος 3, 2005 Aπαντηση με εικονες:Βλεπεις να κανω Realtime encode με τον Μedia Εncoder απο την καρτα τηλεορασης σε .wmv,encode με το xmpeg και ενα winrar με το FAH ανοιχτο και κανονικα εκανα capture και ειχα ανοιχτο το firefox........... Aπο τον taskmanager φαινεται ποσο περιττο ειναι το HT αφου τα XP αν τα ρυθμισεις καταλληλα εχουν δωσει την CPU εκει που πρεπει χωρις να καθεται το συστημα και να κανει μια χαρα multitasking..........
backgroundman Ιανουάριος 3, 2005 #13 Ιανουάριος 3, 2005 Το πρόβλημα δεν είναι στον επεξεργαστή αλλα στο λειτουργικό. Το multitasking των Windows είναι χάλια και γι' αυτό όταν βάλεις μια εφαρμογή στο high priority δε μπορείς να κουνήσεις το ποντίκι. Το κόλπο της Intel με το ΗΤ είναι οτι το λειτουργικό βλέπει 2 επεξεργαστές και έμεσα βελτιώνεται το multitasking.Για αυτό και το ΗΤ δεν αυξάνει τις επιδόσεις σε ένα μηχάνημα που τρέχει Linux !!Εγώ πρόσφατα αγόρασα ενα laptop με AMD64 3400+ και είδα οτι είναι πολύ πιο γρήγορο στα Windows απ' ότι το desktop που έχω P4 3.0@3.5 (αν εξερέσεις τη ταχύτητα του δίσκου). Εντιπωσιάστηκα με την επίδοση του AMD σε βαριές εφαρμογές που τρέχω (οχι multithreaded) και σε παιχνίδια, όσο και σε εφαρμογές γραφείου. Αν αγόραζα υπολογιστή τώρα θα έπερνα AMD64 χωρίς δεύτερη σκέψη.Όσον αφορά το encoding, βάλτο low priority και τρέξε και ότι άλλο θες, ή καλύτερα πήγαινε στο linux να κάνεις όσες δουλειές θές ταυτόχρονα χωρίς κανένα πρόβλημα!!!
dpresv Ιανουάριος 3, 2005 #14 Ιανουάριος 3, 2005 αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κάποιος να θέλει να κάνει διπλό encoding! δεν είπε ποτέ κανείς ότι με το ΗΤ θα το κάνεις γρηγορότερα από ότι αν κάνεις ένα και μετά το άλλο. αυτό που λέει η μαμά Intel είναι ότι βλέπεις αύξηση περίπου 20-30% για fully optimized προγράμματα αν κάνεις 2 δουλειές σε σχεση με το χρόνο που θα έκανες για 2 δουλειές με επεξεργαστή χωρίς ΗΤ. ΔΕΝ λέει ότι με το ΗΤ το κάνεις ταχύτερα.
ThorLite Ιανουάριος 3, 2005 #15 Ιανουάριος 3, 2005 αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κάποιος να θέλει να κάνει διπλό encoding! δεν είπε ποτέ κανείς ότι με το ΗΤ θα το κάνεις γρηγορότερα από ότι αν κάνεις ένα και μετά το άλλο. αυτό που λέει η μαμά Intel είναι ότι βλέπεις αύξηση περίπου 20-30% για fully optimized προγράμματα αν κάνεις 2 δουλειές σε σχεση με το χρόνο που θα έκανες για 2 δουλειές με επεξεργαστή χωρίς ΗΤ. ΔΕΝ λέει ότι με το ΗΤ το κάνεις ταχύτερα.LOL την ιδια απορια εχω και εγω........
sakattack1442169065 Ιανουάριος 3, 2005 #16 Ιανουάριος 3, 2005 κι εγω ξαναλεω οτι το αργοτερο υποσυστημα ενος PC ειναι ο δισκος.κι αν εσεις θελετε να κανετε 2πλο, 3πλο και 1004πλο encoding ταυτοχρονα με oτι αλλο σας κατεβει στο κεφαλι και εχετε ενα μόνο δισκο, δε πα να χετε ΗΤ, winXP 128bit , 312MB L2 cache, παλι θα σερνεται το συστημα :003:
sakattack1442169065 Ιανουάριος 3, 2005 #17 Ιανουάριος 3, 2005 Για αυτό και το ΗΤ δεν αυξάνει τις επιδόσεις σε ένα μηχάνημα που τρέχει Linux !!αυτο παλι δεν το ηξερα! ισχυει?αν ναι, τελειωνει μια και εξω η καραμελα :040:
firefox Ιανουάριος 3, 2005 Author #18 Ιανουάριος 3, 2005 δεν με ενδιαφέρει ο χρόνος μέσα στον οποιο θα εκτελεστούν σχεδόν καθόλου. αυτό που με νιαζί είναι να μπορώ να κάνω ΚΑΙ κάτι άλλο την στιγμή που το σύστημα απασχολείται με 1-2 βαριες εφαρμογές.
dpresv Ιανουάριος 3, 2005 #19 Ιανουάριος 3, 2005 κι εγω ξαναλεω οτι το αργοτερο υποσυστημα ενος PC ειναι ο δισκος.κι αν εσεις θελετε να κανετε 2πλο, 3πλο και 1004πλο encoding ταυτοχρονα με oτι αλλο σας κατεβει στο κεφαλι και εχετε ενα μόνο δισκο, δε πα να χετε ΗΤ, winXP 128bit , 312MB L2 cache, παλι θα σερνεται το συστημα :003:συμφωνώ 1000% τοις εκατό! είναι το λεγόμενο rate-determining step η ταχύτητα του δίσκου...
ThorLite Ιανουάριος 3, 2005 #20 Ιανουάριος 3, 2005 κι εγω ξαναλεω οτι το αργοτερο υποσυστημα ενος PC ειναι ο δισκος.κι αν εσεις θελετε να κανετε 2πλο, 3πλο και 1004πλο encoding ταυτοχρονα με oτι αλλο σας κατεβει στο κεφαλι και εχετε ενα μόνο δισκο, δε πα να χετε ΗΤ, winXP 128bit , 312MB L2 cache, παλι θα σερνεται το συστημα :003:LOL σωστο και αυτο,φυσικα ποτε δεν κανω αυτες τις χαζομαρες που εκανα στις παραπανω εικονες απλα για δειγμα ειναι οτι δεν φταιει η CPU αν καθονται τα XP αλλα τα χαζο-XP......... :024: :082: :031:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.