Jump to content

Msi vs GB 939

Vagouridis

Recommended Posts

To συστημα εβγαλε ολο το βραδυ μεμετεστ το 8ο τεστ στα 272 και τωρα ξεκινησε και στα 273 , και η φωτο.Επισης το βιος στο κομματι με τις μνημες εχει τα κερατα του , σαν το Α64τουικερ ειναι.

post-32-1416071507,5977_thumb.jpg

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Αλλες παρατηρησεις ειναι για το unbuffered στο μεμετεστ.Η μσι στα 10 *275 ειχε λιγο κοντα στα 3000 ( πιο κατω ) η δε GB στα 10* 273 ειχε 3050 χωρις να τσιτωθουν πολλα πολλα στο βιος.Το αλλο που διαβαζα ειναι για το ποσο παιζει το vcore.Με την ρυθμιση νορμαλ στο βιος η ταση πανω στην μητρικη ηταν απο 1.63 μεχρι 1.61 ξεκινωντας απο 1913 μηζ και φτανοντας στα 2700 και κατι.Και απορω με 12 μοσφετ τροφοδοσιας και μπολικους πυκνωτες που εχει πως γινετε να εχει προβλημα οπως αναφερουν.Παρακατω ειναι μια φωτο με το κυκλωμα ( Αυτην την απορεις μου κανας τρελογιωργης μπορει να μου την λυσει)

post-32-1416071507,6133_thumb.jpg

πολύ καλή φαίνεται η Giga :clap: κάνε το Vdimm και βάλε τις UTT να δούμε πως θα πάνε πάνω στο μωρό πιστεύω θα έχουν την ίδια συμπεριφορά με τις BH :D. Μπράβο Πάρη μακάρι να βγει πολύ καλύτερη από την MSI (έχει βγει ΒΙΟS μέχρι F8 αν δε κάνω λάθος)

Αρχική απάντηση από enduracell

πολύ καλή φαίνεται η Giga :clap: κάνε το Vdimm και βάλε τις UTT να δούμε πως θα πάνε πάνω στο μωρό πιστεύω θα έχουν την ίδια συμπεριφορά με τις BH :D. Μπράβο Πάρη μακάρι να βγει πολύ καλύτερη από την MSI (έχει βγει ΒΙΟS μέχρι F8 αν δε κάνω λάθος)

Δειχνει να εχει την ιδια συμπεριφορα με την μσι , αλλα οπως και να το κανουμε εχει μια σιγουρια η ατιμη παραπανω.Μεχρι φ5 βιος εχω δει για την ουλτρα.Λινκι μι για για κανα μπετα και ετσι , εδω δεν φοβαμαστε εχουμε το ντουαλ.

Και οι ρυθμισεις στο βιος , εντου εδω θελω βοηθεια.

post-32-1416071507,631_thumb.jpg

το TRFC γενικά μη το πειράζεις (σε BH πάει και 12, μπορεί και σε UTT αλλά σε ΤCCD εκεί παίζει μόνο μου φαίνεται)

ΤRC γενικά ισχύει TRC=TRP+TRAS δηλαδή π.χ αν αν παίξεις με TRAS 5 και TRP 3 το TRC το κάνεις 8.

Το TRRD παίζει μέχρι 2 σε BΗ αλλά γενικά θέλει δοκιμή πρέπει να το παίρνει και πιο κάτω.

ΤWR/TWTR/TRWT αυτά τα TCCD πρέπει να τα παίρνει 2-2-2 (οι BH/UTT τα παίρνει και 2-1-1)

Eπίσης το TWR δε πάει πιο κάτω από 2 ενώ το πιο εύκολο να γίνει 1 από την τριάδα είναι το TWTR.

To Τref καλύτερα να το αφήσεις μαμά. Γενικά όσο υψηλότερο Tref τόσο πιο δύσκολο (μεγαλύτερος χρόνος ανανέωσης της σελίδας-απώλεια δεδομένων και δίνει απειροελάχιστες διαφορές) παίξε μαζί του όταν θα τα έχεις βρει όλα τα άλλα.

Eπειδη τυχαινει να εχω παρει κι εγω προσφατα την ιδια μητρικη(παρ'οτι ειχα προβληματα με τη μνημη στο 1Τ) πιστευω οτι τα αξιζει τα λεφτα της!Μπορει να μην φτανει σε overclocking την ΜSI(αυτο παιζεται..αλλοι εχουν καταφερει περισσοτερα με την GB) αλλα για 90ευρω(e-shop) σταθεροτατη!Δεν εχεις φοβο και για BIOS corruption λογω του DUAL BIOS!Δεν την εχω ψαξει πολυ οποτε περιμενω κι εγω τα αποτελεσματα...

Αρχική απάντηση από ea6gka

πως εβγαλες συμμπερασμα οτι ειναι καλη αναλυση βρε αριστο αν δεν καταλαβες?:p

Κατάλαβα λέω αλλά ειναι λίγο μπερδεψιάρικη...

TRC=TRP+TRAS ισχύει σε όλες.

Βέβαια λένε ότι ισχύει και ΤRAS=CAS+RAS2CAS+2 (ή ένα) αλλιώς έχεις TRAS violation αλλά εγώ έχω παίξει και με 3-4-4-5-9-14-2-2-2-2 χωρίς πρόβλημα... SUPERPI32M

Thnks ;)

το TRFC γενικά μη το πειράζεις (σε BH πάει και 12, μπορεί και σε UTT αλλά σε ΤCCD εκεί

Trfc confirmed ...

σε UTT δεν παει κατω απο 14

σε BH 12

αλλα σε κατι hynix σε OCZ 3200el plat rev1.1 επαιζε-ψιλο και στο 11 ...

καλο ειναι το board και μαλον οχι τοσο κακο οσο το λενε ... το vcore πως το μετρας ? με software? γιατι στο MSI που διεχνει τρελο fluctuate με software αλλα με πολυμετρο το πολυ να κανει 0.001V fluctuate

ασε τα χαιδεματα και πετα επανω τα UTT!

/edit vagouridi μπορει το προβλημα του board να μην ειναι τα υλικα που χρισημοποιει αλλα η διαταξη τους που δημιουργει το fluctuate!

Vagouridi, άκου και εμένα λίγο.. :D

ίδιες ακριβως ρυθμίσεις με το δικό μου έχει!

tRC > 13

tRFC > 15

tRRD > 3

tRWT > 4

Δεν χάνεις σε επιδόσεις, και ανεβαίνεις περισσότερο

και το "μεγάλο κόλπο":

refresh period > 1x4672 ή αν του πέσει πολύ "βαρύ", 2x4672

βέβαια ξεκίνα από λίγο χαμηλότερα όταν το βάλεις έτσι.... και ξανατρέξε unbuffered...

(στο sandra τουλάχιστον είδα μεγάλη διαφορά)

Το διαβασα αυτο σ'ενα ξενο φορουμ..αλλα δεν ειναι απολυτο!Κυριως για 8x και λιγοτερο για 9x,αλλα δεν ισχυει παντα.Εσενα σου εχει παρουσιασει ασταθεια σ'αυτους τουσ πολλαπλασιαστες??

Δεν βγαζω ακρη ρε αφεντικο

απλα δεν βγαζω

??

θα τα βαλω ολα μαμα να υσηχασω

αι σιχτιρ

τα tccd δεν λενε να δουλεψουν στο msi

μα πριν γιατι επαιζαν;

αμα ηξερα

tawain korea kai prasina tsunami

μα τα 1000 γαλοπουλια

τζιφος ολα

ολα ειναι ατμος

το gb εχει ovp για το vdimm

λοολ

πανω απο 2.91 με μοντ η rail δεν γιενται

αρα πρεπει να βγαλεις εκτος το ovp

πως?

βρες τροπο περα απο μπουστερ

που απλα δεν χωρα

εδω για να βαλω τις υυτ με θερματακε ψυκτρακια τις σφηνωσα

α, πανεμορφα

αυτα ειναι

ειναι ακομα πιο κοντα τα σλοτ

τι λεμε τωρα

παντα τετοια

ασε που επαθα εκαυμα στα χερια , γιατι απο τα νευρα μου τερματισα ολα τα μοντ

και τα καλωδια πυρωσαν

η μητρικη ακλονητη απλα εκλεισε ,

εγω απλα δεν προλαβα καλα καλα να κλεισω τροφοτικο και στο επομενο ρεσταρτ εγραφε cpu oc , plesase press del

ovp στον κωλο της εχει

λοολ

το μσι μου πια ζει με αλλαγη βιος απο ενα αλλο

ειναι tawain

παει εκει που παει αλλα 32m δεν πρικειται να βγαλει

περιμενω κανα αλλο μσι να δω τι γινετε

λες να πανε καλυτερα αυτα;

κοιτα ο onepagebook με tawain ειναι αλλα καλης βδομαδας

λες να εχει διαφορα δηλαδη;

τι να πω..

κοιτα

θα δειξει

απλα οτι κουλα εκανε το μσι ( 270 μεμετστ) 240 win τα εκανε και το gb

απλα στο gb δεν επαιξαν ουτε κατι ΒΗ-6 ουτε τα υυτ

και αντε και τα tccδ μουφα

αλλα και τα κινστον σαν του unseen και τα D43

για ονομα του θεου

α, ομορφα

δηλαδη καμια μνημη δεν επαιξε;

τιποτα

παλι τα ιδια , μεγαλη διαφορα σε μετετεστ και πριμε ή 32μ

Εντωμεταξυ δοκιμασα και με αλλο επεξεργαστη

ο δικος ολος περιεργος μπηκε στο γβ και μπουταρε

τον 0.9??

και με τον 0.09 ( που λες γαμω την που@νΑ ) να εχει ασυμβατοτητα

και με εναν ( μαπα) και με τον δικο μου

που στο μσι δεν μπουταρει αλλα στο γβ ολα καλα

κατι δεν κανουμε καλα

δεν εξηγειται αλλιως

ή ολοι οι αλλοι λενε ψεματα

να ποσταρω την συζητηση μας σαν clue στο ποστ gb vs msi?

λοοολ

ψιλιαζομαι τα board

γιατι βαζοντας τα tccd στα 2-2-2-5 ολα καλα

που και εκει επρεπε να κανει π@Π@ριες

δλδ σε χαμηλα fsb μεχρι 250 πες ολα καλα και μετα γ@μιεται ο κοσμος

το δικο μου τωρα ειναι tawain 0409 και το gb ειναι korea 438

το καλο ειναι οτι αφου δεν ειδα φως εβαλα τα tccd 2-2-2-5 το μπλοκ στην καρτα

και το κλεισα

αμα ειναι να παιζουμε με 11 μουλτι και παλι να βαζουμε διαιρετη , και να περιμενουμε το δφι να αλλαζουμε σε pciex και και ...δεν παραγγελνω κανα γυρονι να υσηχασω

και οταν μεγαλωσω και ωριμασουν τα ΝΦχ να παω να παρω κανα ιντελ

ποσταρω την συζητηση , τα ουσιαστικα πραγματα τουλαχιστον και βαζω τα καλα και τα κακα

αν θεωρεις πως εχει νοημα

Οποτε το συμπερασμα ειναι

MSI παιζει χωρις μοντ , αρκετα καλη συμβατοτητα με tccd , οχι με ΒΗ-5 και υυτ, το rail mod για τις μνημες λειτουργει , χρειαζεται μαλλο ψαξιμο με την βδομαδα στο τσιπσετ.Καλη υποστηριξη σε μπετα βιος , προσοχη και παλι στο 15Χ ειναι τρελο rma εργαλειο.

GB , εχει τρελο OVP τα μοντ τερματιζουν πολυ ευκολα , δεν εχει την τοσο μεγαλη διαφορα το μεμτεστ με τα win , τουλαχιστον οχι οσο το μςι αλλα παλι εχει τα 40 μηζ του.Δινει περισσοτερες επιλογες στο βιος για τις μνημες .Ειναι και κανα 30 φθηνοτερο.Κλειδωνει τα εξτρα 2 σατα καναλια που υλοποιουνται

Το clue , αρμεν μποκου σκατο οπως θα λεγε και ο πατερας μου.Και τα 2 ειναι μετρια κατα την ταπεινη μου γνωμη board με το καθενα απο αυτα να εχει τα καλα και τα κακα.

Προσωπικα εμεινα με το msi λογω του οτι πηγε 10 μηζ παραπανω ( σταθερα ) τις tccd.240 το ενα 250 το αλλο. Η συζητηση δημοιευτηκε καθαρα για πρακτικους λογους να μην καθομαι να τα ξαναγραφω.Εαν καποιος χριστιανος εχει καμια καλυτερη ιδεα ευπροσδεκτη , αρκει να μην ειναι του τυπου να δες το tweaker γιατι οχι απλα το ειδα αλλα το ελιωσα.

Τα βιος που φορεθηκαν στο gb ειναι τα F2 και F5 , εαν πιστευετε οτι με αλλα βιος θα δουμε διαφορες τοτε προτεινεται αλλα με λιγη σιγουρια.

Vag ποιο board ειναι ακριβως το GB?

Παρηγγειλα σημερα το Κ8NSNXP μαζι με μια ΧP120 και ενα Winchester 3000+ ή 3200+ (Το σκεφτομαι ακομα λογω οικονομικων)

Πως τη βλεπεις σαν υλοποιηση?

Αρχική απάντηση από knight_77

Αρα για την ιδια μιλαμε:laughing:

Όχι ακρηβός!

Εμφανησιακά η διαφορά που βλέπω είναι το DPS...

Αλλά:

Gygabyte K8NS-939

http://www.gigabyte.com.tw/Motherboard/Products/Products_GA-K8NS%20Ultra-939.htm

Gygabyte Κ8NSNXP-939

http://www.gigabyte.com.tw/Motherboard/Products/Products_GA-K8NSNXP-939.htm

Δες και αυτό:

http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=376

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.