Vagouridis Ιανουάριος 6, 2005 Author #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 To συστημα εβγαλε ολο το βραδυ μεμετεστ το 8ο τεστ στα 272 και τωρα ξεκινησε και στα 273 , και η φωτο.Επισης το βιος στο κομματι με τις μνημες εχει τα κερατα του , σαν το Α64τουικερ ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιανουάριος 6, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Αλλες παρατηρησεις ειναι για το unbuffered στο μεμετεστ.Η μσι στα 10 *275 ειχε λιγο κοντα στα 3000 ( πιο κατω ) η δε GB στα 10* 273 ειχε 3050 χωρις να τσιτωθουν πολλα πολλα στο βιος.Το αλλο που διαβαζα ειναι για το ποσο παιζει το vcore.Με την ρυθμιση νορμαλ στο βιος η ταση πανω στην μητρικη ηταν απο 1.63 μεχρι 1.61 ξεκινωντας απο 1913 μηζ και φτανοντας στα 2700 και κατι.Και απορω με 12 μοσφετ τροφοδοσιας και μπολικους πυκνωτες που εχει πως γινετε να εχει προβλημα οπως αναφερουν.Παρακατω ειναι μια φωτο με το κυκλωμα ( Αυτην την απορεις μου κανας τρελογιωργης μπορει να μου την λυσει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 6, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 πολύ καλή φαίνεται η Giga :clap: κάνε το Vdimm και βάλε τις UTT να δούμε πως θα πάνε πάνω στο μωρό πιστεύω θα έχουν την ίδια συμπεριφορά με τις BH . Μπράβο Πάρη μακάρι να βγει πολύ καλύτερη από την MSI (έχει βγει ΒΙΟS μέχρι F8 αν δε κάνω λάθος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιανουάριος 6, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από enduracell πολύ καλή φαίνεται η Giga :clap: κάνε το Vdimm και βάλε τις UTT να δούμε πως θα πάνε πάνω στο μωρό πιστεύω θα έχουν την ίδια συμπεριφορά με τις BH . Μπράβο Πάρη μακάρι να βγει πολύ καλύτερη από την MSI (έχει βγει ΒΙΟS μέχρι F8 αν δε κάνω λάθος) Δειχνει να εχει την ιδια συμπεριφορα με την μσι , αλλα οπως και να το κανουμε εχει μια σιγουρια η ατιμη παραπανω.Μεχρι φ5 βιος εχω δει για την ουλτρα.Λινκι μι για για κανα μπετα και ετσι , εδω δεν φοβαμαστε εχουμε το ντουαλ. Και οι ρυθμισεις στο βιος , εντου εδω θελω βοηθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 6, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 το TRFC γενικά μη το πειράζεις (σε BH πάει και 12, μπορεί και σε UTT αλλά σε ΤCCD εκεί παίζει μόνο μου φαίνεται)ΤRC γενικά ισχύει TRC=TRP+TRAS δηλαδή π.χ αν αν παίξεις με TRAS 5 και TRP 3 το TRC το κάνεις 8. Το TRRD παίζει μέχρι 2 σε BΗ αλλά γενικά θέλει δοκιμή πρέπει να το παίρνει και πιο κάτω.ΤWR/TWTR/TRWT αυτά τα TCCD πρέπει να τα παίρνει 2-2-2 (οι BH/UTT τα παίρνει και 2-1-1)Eπίσης το TWR δε πάει πιο κάτω από 2 ενώ το πιο εύκολο να γίνει 1 από την τριάδα είναι το TWTR.To Τref καλύτερα να το αφήσεις μαμά. Γενικά όσο υψηλότερο Tref τόσο πιο δύσκολο (μεγαλύτερος χρόνος ανανέωσης της σελίδας-απώλεια δεδομένων και δίνει απειροελάχιστες διαφορές) παίξε μαζί του όταν θα τα έχεις βρει όλα τα άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Ιανουάριος 6, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 enduracell ωραία ανάλυση αν και λίγο Μια ερώτηση το TRC=TRP+TRAS γενικά ισχύει? Η μόνο σε BH? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 6, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 πως εβγαλες συμμπερασμα οτι ειναι καλη αναλυση βρε αριστο αν δεν καταλαβες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 6, 2005 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Eπειδη τυχαινει να εχω παρει κι εγω προσφατα την ιδια μητρικη(παρ'οτι ειχα προβληματα με τη μνημη στο 1Τ) πιστευω οτι τα αξιζει τα λεφτα της!Μπορει να μην φτανει σε overclocking την ΜSI(αυτο παιζεται..αλλοι εχουν καταφερει περισσοτερα με την GB) αλλα για 90ευρω(e-shop) σταθεροτατη!Δεν εχεις φοβο και για BIOS corruption λογω του DUAL BIOS!Δεν την εχω ψαξει πολυ οποτε περιμενω κι εγω τα αποτελεσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιανουάριος 6, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 TRC=TRP+TRAS ισχύει σε όλες.Βέβαια λένε ότι ισχύει και ΤRAS=CAS+RAS2CAS+2 (ή ένα) αλλιώς έχεις TRAS violation αλλά εγώ έχω παίξει και με 3-4-4-5-9-14-2-2-2-2 χωρίς πρόβλημα... SUPERPI32M Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Ιανουάριος 6, 2005 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka πως εβγαλες συμμπερασμα οτι ειναι καλη αναλυση βρε αριστο αν δεν καταλαβες? Κατάλαβα λέω αλλά ειναι λίγο μπερδεψιάρικη... Αρχική απάντηση από enduracell TRC=TRP+TRAS ισχύει σε όλες. Βέβαια λένε ότι ισχύει και ΤRAS=CAS+RAS2CAS+2 (ή ένα) αλλιώς έχεις TRAS violation αλλά εγώ έχω παίξει και με 3-4-4-5-9-14-2-2-2-2 χωρίς πρόβλημα... SUPERPI32M Thnks Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιανουάριος 6, 2005 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από enduracell το TRFC γενικά μη το πειράζεις (σε BH πάει και 12, μπορεί και σε UTT αλλά σε ΤCCD εκεί Trfc confirmed ... σε UTT δεν παει κατω απο 14 σε BH 12 αλλα σε κατι hynix σε OCZ 3200el plat rev1.1 επαιζε-ψιλο και στο 11 ...καλο ειναι το board και μαλον οχι τοσο κακο οσο το λενε ... το vcore πως το μετρας ? με software? γιατι στο MSI που διεχνει τρελο fluctuate με software αλλα με πολυμετρο το πολυ να κανει 0.001V fluctuateασε τα χαιδεματα και πετα επανω τα UTT!/edit vagouridi μπορει το προβλημα του board να μην ειναι τα υλικα που χρισημοποιει αλλα η διαταξη τους που δημιουργει το fluctuate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 6, 2005 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 To Trfc στην A8V, επαιζαν τα BH του Sisman στο 12 και στο 10 με τις Ballistix του XTCgr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 6, 2005 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Vagouridi, άκου και εμένα λίγο.. ίδιες ακριβως ρυθμίσεις με το δικό μου έχει! tRC > 13 tRFC > 15 tRRD > 3 tRWT > 4 Δεν χάνεις σε επιδόσεις, και ανεβαίνεις περισσότερο και το "μεγάλο κόλπο": refresh period > 1x4672 ή αν του πέσει πολύ "βαρύ", 2x4672 βέβαια ξεκίνα από λίγο χαμηλότερα όταν το βάλεις έτσι.... και ξανατρέξε unbuffered... (στο sandra τουλάχιστον είδα μεγάλη διαφορά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιανουάριος 6, 2005 Author #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Οντως ο 8 και ο 9 μουλτι ειναι περιεργοι οσο αναφορα το θεμα σταθεροτητα στα win Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 6, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Το διαβασα αυτο σ'ενα ξενο φορουμ..αλλα δεν ειναι απολυτο!Κυριως για 8x και λιγοτερο για 9x,αλλα δεν ισχυει παντα.Εσενα σου εχει παρουσιασει ασταθεια σ'αυτους τουσ πολλαπλασιαστες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιανουάριος 8, 2005 Author #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2005 Δεν βγαζω ακρη ρε αφεντικοαπλα δεν βγαζω??θα τα βαλω ολα μαμα να υσηχασωαι σιχτιρτα tccd δεν λενε να δουλεψουν στο msiμα πριν γιατι επαιζαν;αμα ηξεραtawain korea kai prasina tsunamiμα τα 1000 γαλοπουλιατζιφος ολαολα ειναι ατμοςτο gb εχει ovp για το vdimmλοολπανω απο 2.91 με μοντ η rail δεν γιενταιαρα πρεπει να βγαλεις εκτος το ovpπως?βρες τροπο περα απο μπουστερπου απλα δεν χωραεδω για να βαλω τις υυτ με θερματακε ψυκτρακια τις σφηνωσαα, πανεμορφααυτα ειναιειναι ακομα πιο κοντα τα σλοττι λεμε τωραπαντα τετοιαασε που επαθα εκαυμα στα χερια , γιατι απο τα νευρα μου τερματισα ολα τα μοντκαι τα καλωδια πυρωσανη μητρικη ακλονητη απλα εκλεισε , εγω απλα δεν προλαβα καλα καλα να κλεισω τροφοτικο και στο επομενο ρεσταρτ εγραφε cpu oc , plesase press delovp στον κωλο της εχειλοολτο μσι μου πια ζει με αλλαγη βιος απο ενα αλλοειναι tawainπαει εκει που παει αλλα 32m δεν πρικειται να βγαλειπεριμενω κανα αλλο μσι να δω τι γινετελες να πανε καλυτερα αυτα;κοιτα ο onepagebook με tawain ειναι αλλα καλης βδομαδαςλες να εχει διαφορα δηλαδη;τι να πω..κοιταθα δειξειαπλα οτι κουλα εκανε το μσι ( 270 μεμετστ) 240 win τα εκανε και το gbαπλα στο gb δεν επαιξαν ουτε κατι ΒΗ-6 ουτε τα υυτκαι αντε και τα tccδ μουφααλλα και τα κινστον σαν του unseen και τα D43για ονομα του θεουα, ομορφαδηλαδη καμια μνημη δεν επαιξε;τιποταπαλι τα ιδια , μεγαλη διαφορα σε μετετεστ και πριμε ή 32μΕντωμεταξυ δοκιμασα και με αλλο επεξεργαστηο δικος ολος περιεργος μπηκε στο γβ και μπουταρετον 0.9??και με τον 0.09 ( που λες γαμω την που@νΑ ) να εχει ασυμβατοτητακαι με εναν ( μαπα) και με τον δικο μουπου στο μσι δεν μπουταρει αλλα στο γβ ολα καλακατι δεν κανουμε καλαδεν εξηγειται αλλιωςή ολοι οι αλλοι λενε ψεματανα ποσταρω την συζητηση μας σαν clue στο ποστ gb vs msi?λοοολψιλιαζομαι τα boardγιατι βαζοντας τα tccd στα 2-2-2-5 ολα καλαπου και εκει επρεπε να κανει π@Π@ριεςδλδ σε χαμηλα fsb μεχρι 250 πες ολα καλα και μετα γ@μιεται ο κοσμοςτο δικο μου τωρα ειναι tawain 0409 και το gb ειναι korea 438το καλο ειναι οτι αφου δεν ειδα φως εβαλα τα tccd 2-2-2-5 το μπλοκ στην καρτα και το κλεισααμα ειναι να παιζουμε με 11 μουλτι και παλι να βαζουμε διαιρετη , και να περιμενουμε το δφι να αλλαζουμε σε pciex και και ...δεν παραγγελνω κανα γυρονι να υσηχασωκαι οταν μεγαλωσω και ωριμασουν τα ΝΦχ να παω να παρω κανα ιντελποσταρω την συζητηση , τα ουσιαστικα πραγματα τουλαχιστον και βαζω τα καλα και τα κακααν θεωρεις πως εχει νοημαΟποτε το συμπερασμα ειναι MSI παιζει χωρις μοντ , αρκετα καλη συμβατοτητα με tccd , οχι με ΒΗ-5 και υυτ, το rail mod για τις μνημες λειτουργει , χρειαζεται μαλλο ψαξιμο με την βδομαδα στο τσιπσετ.Καλη υποστηριξη σε μπετα βιος , προσοχη και παλι στο 15Χ ειναι τρελο rma εργαλειο.GB , εχει τρελο OVP τα μοντ τερματιζουν πολυ ευκολα , δεν εχει την τοσο μεγαλη διαφορα το μεμτεστ με τα win , τουλαχιστον οχι οσο το μςι αλλα παλι εχει τα 40 μηζ του.Δινει περισσοτερες επιλογες στο βιος για τις μνημες .Ειναι και κανα 30 φθηνοτερο.Κλειδωνει τα εξτρα 2 σατα καναλια που υλοποιουνται Το clue , αρμεν μποκου σκατο οπως θα λεγε και ο πατερας μου.Και τα 2 ειναι μετρια κατα την ταπεινη μου γνωμη board με το καθενα απο αυτα να εχει τα καλα και τα κακα.Προσωπικα εμεινα με το msi λογω του οτι πηγε 10 μηζ παραπανω ( σταθερα ) τις tccd.240 το ενα 250 το αλλο. Η συζητηση δημοιευτηκε καθαρα για πρακτικους λογους να μην καθομαι να τα ξαναγραφω.Εαν καποιος χριστιανος εχει καμια καλυτερη ιδεα ευπροσδεκτη , αρκει να μην ειναι του τυπου να δες το tweaker γιατι οχι απλα το ειδα αλλα το ελιωσα.Τα βιος που φορεθηκαν στο gb ειναι τα F2 και F5 , εαν πιστευετε οτι με αλλα βιος θα δουμε διαφορες τοτε προτεινεται αλλα με λιγη σιγουρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιανουάριος 8, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2005 Vag ποιο board ειναι ακριβως το GB?Παρηγγειλα σημερα το Κ8NSNXP μαζι με μια ΧP120 και ενα Winchester 3000+ ή 3200+ (Το σκεφτομαι ακομα λογω οικονομικων)Πως τη βλεπεις σαν υλοποιηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιανουάριος 9, 2005 #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από knight_77 Vag ποιο board ειναι ακριβως το GB? Gigabyte K8NS Ultra-939 Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιανουάριος 9, 2005 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2005 Αρα για την ιδια μιλαμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιανουάριος 9, 2005 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από knight_77 Αρα για την ιδια μιλαμε Όχι ακρηβός! Εμφανησιακά η διαφορά που βλέπω είναι το DPS... Αλλά: Gygabyte K8NS-939 http://www.gigabyte.com.tw/Motherboard/Products/Products_GA-K8NS%20Ultra-939.htm Gygabyte Κ8NSNXP-939 http://www.gigabyte.com.tw/Motherboard/Products/Products_GA-K8NSNXP-939.htm Δες και αυτό: http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=376 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.