Atari[Xp+] Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2005 Γειά σας . Εν αναμονή της περιβόητης αντλίας l20 [λάμψη έχει καταντήσει η φάση της... εάν δεν μου την φέρει ο γνωστός μου με το pet στις επόμενες 3 μέρες τον γειώνω και πάω online shop] Βρήκα ένα πολύ ποιοτικό ψυγείο , σεβαστών διαστάσεων 28cmX16X5 ., με πολλά φινάκια [έτσι δεν ονομάζονται ?] και γενικά ..... πόλυ μου άρεσε :026: :050: :026: Απότι το ''έκοψα'' παίρνει μέχρι 6 ανεμιστήρες 8cm [λέμε τώρα σιγά μήν βάλω τόσους] στην κάθε πλευρά. Έλα να ακούω γνώμες . . . :091: :098: :004: :108: :101: :040: Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Ιανουάριος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Δε μας ειπες ομως ειναι χαλκινο το ψυγειακι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 3, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Όπου βλέπεις μαύρο είναι πλαστικό , το υπόλοιπο είναι αλουμίνιο . Άν ενοείς για διάβρωση , δεν με ενδιαφέρει , θα βάλω αντιδιαβρωτικό και ότι γίνει , ούτως η άλλως το πολύ 1 χρόνο να μείνω ακόμη σε socket A , Η αντλία δεν έχει ανάγκη , οπότε ...... :041: Να μου τρυπησει το μπλόκ σε ένα χρόνο ,,, χλωμό το κόβω . Τί λέτε . ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιανουάριος 3, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 ']Όπου βλέπεις μαύρο είναι πλαστικό ' date=' το υπόλοιπο είναι αλουμίνιο . Άν ενοείς για διάβρωση , δεν με ενδιαφέρει , θα βάλω αντιδιαβρωτικό και ότι γίνει , ούτως η άλλως το πολύ 1 χρόνο να μείνω ακόμη σε socket A , Η αντλία δεν έχει ανάγκη , οπότε ...... :041: Να μου τρυπησει το μπλόκ σε ένα χρόνο ,,, χλωμό το κόβω . Τί λέτε . ?[/quote'] Χμμμ....όλοι λένε οτι τα αλουμινένια υστερούν έναντι των χάλκινων. Δοκίμασε και πές μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 3, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Για να το λένε κάτι θα ξέρουν . Έμένα όμως μου κάνει εντύπωση πώς ψάχνοντας το google την τελευταια βδομάδα , Είδα πως στα αυτοκίνητα τα γνησια heatercore είναι αλουμινένια , αυτο που δείχνω πχ είναι γνησιο και κάνει 150 ευρά & φπα. To ημιτασίον που πήρα τηλ , σε ένα απο τα μεγαλύτερα καταστηματα ac αυτοκινήτων στην Ελλάδα κάνει 50 ευρά . Γιατί ? Και στα αυτοκίνητα το ίδιο δεν θέλουν ? απαγωγή θερμότητας δηλαδή . [Στα αυτοκίνητα το heatercore είναι στην μέση μέσα σε ένα κουτί , το φυσά ένας μεγάλος ανεμιστήρας , και με αγωγους μοιράζει ζεστό αέρα στο αυτοκίνητο μέσα . Η ίδια δουλειά δηλαδή με μας [PC] αλλά ανάποδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιανουάριος 3, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 μη μασας,το ψυγειακι ειναι μια χαρα,εχω δουλεψει αρκετα αλουμινενια,πιο μικρα απο αυτο και ειναι πολυ καλα σε αποδοσηΟσο για τη διαβρωση,πρεπει να περασει πολυς καιρος για να γινουν τα πραγματα επικινδυνα ...αλλα ουτε και η Λ20 θα τραβηξει ζορια επειδη το ψυγειο ειναι σωληνοτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 3, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Μπράβο φίλε μου μου δίνεις ελπίδες :026: , πέρα απο την πλάκα 28cm μήκος πιστεύω είναι καλά , αν σκεφτούμε ότι αυριο - μεθαυριο μπορεί να βάλω και στην vga & chipset block..., να βάλω κανα μικρό ψυγείο [όσο είναι ο ανεμιστήρας ο 12cm] απ αυτά που παίζουν στην αγορά δεν θέλω , θα πρέπει να έχω μονίμως ένα fan στις 4500rpm [μην πώ κανά 6άρι] για να δώ προκοπή , ενώ με αυτό πιστεύω θα κάνω κάτι :117: , , , ..... Θα δούμε , . . . η μάλλον θα δείξει. Επίσσης μία φορά το 2μηνο θα ανοίγω το block και θα το καθαρίζω να αποφύγω όσο γίνεται την διάβρωση. Υ.Γ Δέν ξέρω αν φαίνετε στην φωτό αλλά επιμένω στο ψυγείο αυτό γιατί πέρα του ότι είναι μεγάλο έχει πάρα πολλές σωληνώσεις , όχι σαν κάτι άλλα απο κίτ που έχω δεί 5 σωλήνες το πολύ απο 7 cm ο καθένας τι να σου κάνουνε ??? Αφού αν έχεις 2-3 μπλόκ πιό πολύ μετωπική επιφάνεια έχουνε τα μπλόκ απ' το ψυγείο ... Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος ,,, μην παρασέρνουμε και τους άλλους. :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 3, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Επίσσης μία φορά το 2μηνο θα ανοίγω το block και θα το καθαρίζω να αποφύγω όσο γίνεται την διάβρωση.Η διαβρωση δεν αποφευγεται.Οταν αρχισει θα αρχισει να τρωγεται ο χαλκος με αποτελεσμα να λιγοστευει το μεταλο και να αλοιωνεται εσωτερικα το block (που οπως θα ξερεις δεν ειναι κουφιο αλλα το νερο περανει μεσα απο διαδρομους).Αυτο θα εχει επιπτωση στην αρχη στην αποδωση και μετα τα πραγματα θα γινουν χειροτερα.Με λιγα λογια, δεν την γλυτωνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 3, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Το ίδιο heatercore σε καθαρή φωτό http://img.eautopartscatalog.com/live/R300063386VAL.JPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 3, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Αυτό που λές για την διάβρωση [ συγνώμη κιόλας που μιλάω αόριστα αλλά δεν ξέρω να κάνω quote ] Μπορεί να μας το επιβεβαιώσει κάποιο παιδί που να το έχει πάθει ? Η εσύ απο προσωπική σου εμπερία ? Ο γείτονας μου έχει χάλκινο ψυγείο [καλοριφερ , heatercore] στο αυτοκίνητο , και εχθές τον ρώτησα πόσο καιρό το έχει πάνω και μου είπε 6-7 χρόνια :059: δηλαδή τα μπλόκ + κεφαλή του αυτοκινήτου που είναι απο αλουμίνιο? μαντέμι ? [δεν είμαι σίγουρος] που περνάνε τα υγρά & μετά πάνε στο καλοριφέρ αυτό πώς αντέχει , και απορώ αν του βάζει έστω και παραφλού , για να μην πώ νερό βρύσης βάζει. Τέσπα , θα δέιξει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 3, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Αυτο δεν το λεω εγω αλλα η επιστημη. Δεν εχω αυτη την στιγμη τα links για την διαβρωση των μεταλλων και ποια μεταλλα ειναι συμβατα μεταξυ τους. Θα τα βρω και θα τα βαλω στον οδηγο υδροψυξης σιγουρα. Ειναι κατι που δεν δεχεται αμφισβητηση. Εγω δεν παθαινω τετοια πραγματα μιας και στην σχολη μηχανικων αυτοκινητων ειχαμε ειδικο μαθημα για τα μεταλα και μπορεις να πεις οτι ειμαι υποψιασμενος. Παρολα αυτα μπηκα και εψαξα το θεμα περισσοτερο σε πηγες στο internet. Για να μην μπερδευεσαι, η υδροψυξη του αυτοκινητου ειναι διαφορετικο πραγμα απο την υδροψυξη υπολογιστη. Διαφορετικες ανοχες,δυναμεις και χρονοι. Ο γειτονας σου εχει ηδη παθει ζημια και καποια στιγμη θα του τρυπησει το ψυγειο. Αν εβαζε παραφλου η ζημια θα αργουσε αλλα και παλι θα γινοταν. Πως θα δουλευε και η βιομηχανια ανταλακτικων αν δεν χαλαγε τιποτα? Εσυ δεν μπορεις να βαλεις 80-90-100% παραφλου στο pc γιατι θα χαλασεις την αντλια, δεν ειναι φτιαγμενη γιαυτο. Η αντλια του αυτοκινητου δεν εχει προβλημα ομως. Στην περιπτωση του γειτονα σου θα χαλασει το ψυγειο του καποια στιγμη , εσενα ομως θα χαλασει το block. Τα τελευταια χρονια δεν βαζουν πια χαλκινα ψυγεια στα αυτοκινητα αλλα αλουμινενια για να αποφυγουν τετοια προβληματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 3, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Αν θες να διαβασεις περισσοτερα περι διαβρωσης μεταλλων, εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 3, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Εντάξει , κατάλαβα , , για ένα εξαμηνάκι όμως το ψυγειάκι είναι just έτσι ? ? :026: Με παραφλού 10% Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 4, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Το ψυγειο ειπαμε δεν θα παθει τιποτα, το block θα παθει. Τωρα για το εξαμηνο....εγω δεν στο συνιστω, η ευθυνη δικια σου. Για το ποση ζημια θα εχει γινει παιζουν πολλοι παραγοντες πχ, οσο πιο γρηγορα ρεει το νερο στο συστημα τοσο πιο γρηγορη η διαβρωση, οπως επισης και η θερμοκρασια του νερου ειναι παραγοντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιανουάριος 4, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Mια χαρα εισαι και εγω ειχα ενα σαν αυτο απλα ειναι 25χ25 (4 ανεμιστηρες) Ετσι παλι με το πλαστικο στις ακρες..ολοιδιο...(αχ τι μου θυμιζεις... ) Τεσπα...μεσα στο απεσταγμενο νερακι ριξε και λιγο παραφλου και εισαι μια χαρα. Ε Skinny13 ??:D Οσο για τη διαβρωση,πρεπει να περασει πολυς καιρος για να γινουν τα πραγματα επικινδυνα ... Πολυυυς καιρος... Μη μασας βαλτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 4, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Ήδη έχω έτοιμα τα δοχεία 15% παραφλού , που πάει με το Uv πακετάκι που αγόρασα σήμερα .Τι να πώ ρε παίδες :032: , , σήμερα ψάχνοντας στο extremesystems βρήκα και ένα άρθρο που έλεγε επίσης πως η όση διάβρωση δημιουργειται δημιουργέιται επειδή κατι παίζεται με την φόρτιση των 2 διαφορετικών μετάλων χαλκός-αλουμίνιο , και έλεγε πως εάν βάλεις [δεν κατάλαβα καλα νύσταζα και διάβαζα βιαστικά ούτε bookmark δεν το έκανα θα ξαναψαξω] 2 ?? ηλεκτρόδια ??? στο τάνκ αποφεύγεται το φαινόμενο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιανουάριος 4, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 κανε μια απο τα ιδια,απιονισμενο νερο και παραφλου 25%το ψυγειακι ειναι μια χαρα οπως σου ειπα,ειχα δοκιμασει και με μικροτερο απο αυτο (κι μαλιστα καλοκαιρι)Οσο για τη διαβρωση,τοσο καιρο διαβρωση ακουμε και διαβρωση δε βλεπουμε ,προφανως το διαστημα ειναι μεγαλοΚαλη επιτυχια στο project σου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 4, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Βέβαια έχω έτοιμη και την εναλακτική λύση , η οποία δεν μου αρέσει όσο η πρώτη , αλλά μπορεί να την εφαρμόσω , . Από ψύκτη νερού , όλο χάλκινο :038: εκτός τα φιν ενοείται . Στην πρώτη φωτό όπως είναι , στην δευτερη όπως θα είναι αφου του κόψω 1 σωλήνα απο την κάθε πλευρά. διαστάσεις 28cmΧ23cm και 28cmΧ16cm μετά το κόψιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 4, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 Ευχαριστώ .. Όπως είδες στην παραπάνω απάντηση έχω έτοιμο άλλο ψυγείο [μονό βέβαια], αν όπως λές και εσύ δώ την μεγάλη διάβρωση . Θα το ανόιξω το μπλόκ στον μήνα και αποφασίζω τότε , θα παρουσιάσουμε και μίνι οδηγό τι γίνεται μετά απο καιρό σε μπλόκ με αλουμινένιο ψυγείο ,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 4, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2005 θα παρουσιάσουμε και μίνι οδηγό τι γίνεται μετά απο καιρό σε μπλόκ με αλουμινένιο ψυγείο Αυτο θα ειναι πολυ χρησιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.