Jump to content



Tελικα A64 939 ή P4 PRESCOTT LG775?


malmsteenjl

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Tελικα ανακαλω καποιες γνωμες που ειχα αναφερει στο προηγουμενο thread μου οσον αφορα το αν οι μητρικες για LG775 ειναι καλλητερες απο τις 939.

EIναι καλυτερες αλλα τη σημασια εχει? η μητρικη θα σου δωσει ταχυτητα η ο επεξεργαστης?

Kαι αφου ξεπερνω το κολλυμα που ειχα με τις μητρικες ερωτω.

AMD A64 3500+ 939 socket ΄H

P4 PRESCOTT LG775 3,6GHz?

Kαποιο καλλο σιτε με μετρησεις?

KAI απο μητρικες?

Eρωτηση :αξιζει να παραλειψω την επιλογη PCI-E kai DDR2 που δινουν οι μητρικες για P4?

Mητρικες για A64 939

*1) MICROSTAR MSI K8N NEO2 PLATINUM 54G

2) GIGABYTE GA-K8NSNXP 939

3) ASUS A8V DELUXE 939\

4) ABIT A8V

Mητρικες για P4 LG775

1)*MICROSTAR MSI 925XE NEO PLATINUM-54G

2) ABIT AA8XE FATI925XE

3) ASUS P5AD2 DELUXE

4)*GIGABYTE GA-8I925X-G

Bοηθειααααααα !!!!!! :119: :119: :119: :077: :077:

Βασική ερώτηση για να μην σου λέμε όσοι έχουμε Α64 πάρε Α64 και όσοι έχουν Intel πάρε Intel.

Τι θα κάνει το PC? Είναι για δουλειά? Games? Γενικά? Εφαρμογές γραφείου? Video encoding?....

H DDR2 το μόνο που μπορεί να σου δώσει αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερο ποσό στην απόδειξη αγοράς.

Δικιο εχεις ειναι πολλυ σημαντικο αυτο που ρωτησες

Aπαντηση:

Για ηχο,μουσικη εγραφη,M-PEG4 κατα προτεραιοτητα και μετα games kai multimedia, καθως και οτι αλλο μπορεις να κανεις σε εναν PC

πολύ πρόσφατα πήγα σε Α64 και είμαι ενθουσαιασμένος. βασικά πολύ σημαντικό (πλεονέκτημα για μένα) είναι ότι ο Α64 δεν θέλει DDR2 και Pci-e. Αν πρόκειται να πάρεις καινούριο σύστημα ή να χώσεις λεφτά και για κάρτα γραφικών τότε επιλέγεις prescott. οι επιλογές που έχεις σε κάρτες γραφικών είναι πολύ περισσότερες και καλύτερες από τις αντίστοιχες AGP, οι οποίες είναι λίγο ξεπερασμένης τεχνολογίας.

Από κει και πέρα προτείνω Α64 3500+ δαγκωτό!! ο 3,6 είναι πανάκριβος και ο Α64 με λίγο σπρώξιμο τον φτάνει ανετότατα, με stock ψύξη και πολύ λίγη τάση παραπάνω. αν είσαι δε και τυχερός και σου πέσει κανένα κομμάτι σαν του tholite τότε είσαι άρχοντας!!!

εγώ πάντως προτείνω Α64 μόνο λόγω λεφτών, οι επιδόσεις είναι στα ίδια επίπεδα. πλεονέκτημα του prescott είναι το Hyperthreading, που σε μερικές περπτώσεις είναι σημαντικό. κατά τα άλλα, εντάξει λίγο-πολύ γνωστό πρόβλημα θερμότητας στην Intel που φαίνεται να λύνεται όσο προχωράει ο καιρός. πάντως γενικά ούτε το 0.01second ταχύτερα στο office θα προσέξεις με τον Α64 ούτε τα 2fps παραπάνω στο dix με τον precott.

Tωρα με κολλησες χειρωτερα γιατι αυτο σκευτομαι οτι με την PCI-E Eχεις καλυτερες επιλογες καθως και επιλογες για αναβαθμιση

μια ανταξια tis 6600GT 128 PCI-E σε AGP πια ειναι?

Hμουνα AMDας 1.5 χρονο κι εχω παρει απο TB μεχρι κι Α64 κι εχω Prescott τωρα.

Βασικα το ΗΤ ειναι αυτο που σωζει την κατασταση σε Intel.

Οταν θα κανεις βιντεο εφαρμογες ανοιγεις και κατι αλλο παραλληλα χωρις να γονατιζει το συστημα οπως θα τα δεις σε AMD.

Βεβαια τα PCI Express και τα DDR2 κοστιζουν αλλα εσυ εχεις δικια σου τσεπη και κρινεις ποσα θα δωσεις κι οχι εμεις.

Η ΑΜD ειναι top για Mαθηματικα πακετα για να δινεις τεραβολτ (δεν ψοφανε με τιποτα πολυ δυσκολα). :080:

Tελικα αποφασισα να παω σε A64 939 3500+

τωρα με την μητρικη τη κανω?

παιρνω απο αυτες που κυκλοφορουν με AGP?

Ή περιμενω να ερθουν οι μητρικες για A64 939 με PCI-E?

Kαι ποτε θα ερθουν ?

Σε λιγο καιρο θα υπαρχουν και στην Ελλαδα μητρικες με 939 με PCI-E και χωρις και με SLI στο εξωτερικο υπαρχουν ηδη.......

Τι λιγο ρε συ thor??Προς τον Απριλιο δεν ειπανε?(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος).Τελος παντων.Για 939 μητρικη χτυπα την MSI K8N NEO2 Platinum 54G

Παιδιά εγώ προτείνω αναμονή. Η AMD ετοιμάζει τα διπύρηνα, και όπου να'ναι θα εμφανιστούν και οι 64μπιτοι P4. Με λίγα λόγια multithreading + 64 bit θα γίνει το κατεστημένο. Και εν όψη των νέων λειτουργικών του 2005, δεν λέει να δώσει πολλά λεφτά κάποιος τώρα. Γνώμη μου πάντα.

Φίλε Painkiller δεν γνωρίζω τι σύστημα έχεις αυτή τη στιγμή για να σου προτείνω, αλλά πιστεύω ότι με μεταχειρισμένο motherboard 865 και P4 2,4C και άνω θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Καιμε τα ρέστα πάρε καλύτερη κάρτα γραφικών για τα games. Και ψηλό fsb θα φτάσεις, και χαμηλές θερμοκρασίες θα έχεις, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία σε ψήξη. Εαν δεν βρεις CPU μεταχειρισμένη, πάρε έναν Celeron 320 D με 65 ευρώ που φτάνει τα 3.7-3,8, και πάει σφαίρα στο encoding, αφού κωδικοποιείς σε mpeg (είδα έναν να κάνει dvdshrink σε 15 λεπτά 7 γίγα DVD και δεν το πίστευα). Η έναν πιο οικονομικό Α64 και μια socket754 μητρική με καλές επιλογές overclocking στο bios. Μέχρι να "παίξεις" με το σύστημά σου και να βρεις τα όριά του, θα έχουν εμφανιστεί οι νέες cpu, οπότε τότε τα "σκας" εαν τα έχεις, και δεν θα στερηθείς ούτε το ομολογουμένως χρησιμότατο στη καθημερινή χρήση multithreading, ούτε τα 64bit που θα γίνουν must αργά ή γρήγορα.

Και μην νομίζεις ότι είμαι κανένας συντηρητικός που δουλεύω default τα πάντα και δίνω λίγα χρήματα στα PC, κάθε άλλο. Απλά για κάποιον που του αρέσει να "σκαλιζει" και να αναβαθμίζει συχνά, και δεν έχει πατέρα εφοπλιστή, καλύτερα φτηνές και "έξυπνες" επιλογές. Δηλαδή να δώσεις 250 ευρώ για cpu και 100+ για μητρική για να είσαι 15-20% πιο γρήγορος από έναν της μισής (και αν) αξίας, θα σε ευχαριστήσει; Πάρε κάτι φτηνό και πέταξέ του έξω τα μάτια. Και στα 19 σου, είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα που θα σου μείνουν θα πιάσουν αλλού τόπο. Πήγαινε εκδρομή με τη γκόμενα, βάλε ζάντες στο αυτοκίνητο, πάρε παπί, πιες τα σε ποτά, φάτα σουβλάκια, κάψτα, πάντως όχι 300 ευρώ για cpu ελεος!

Φιλε συμφωνω με τις αποψεις σου εν μερει.

Aλλα αυτη την στιγμη δεν εχω μηχανημα και χρειαζομαι ενα τωρα οχι σε 5-6 μηνες.

Kαι αν θελω καλο μηχανημα που να γαμαει και να δερνει χωρις να περιμενω αλλαγες στο μελλον παιρνω και APPLE MAC οπου σε ενα αντοιστιχο γραφω και τωρα. G4 για την ακρηβεια.

Aν τα συστηματα τα καινουργια που θα ερθουν ηταν κατα 10 φορες καλυτερα απο τα τωρινα τοτε θα αξιζε να περιμενω( αλλα και αυτα θα ειναι αν οχι 1, 2 σκαλοπατια καλυτερα)?

Δεν υπαρχουν φραγμοι στην εξελιξη οποτε θελεις, χρειαζεσαι κατι τωρα Παρτο.

Eτσι και αλλιως οτι και να παρεις μετα απο ενα Συντομο πια διαστημα θα εχει χασει την αρχικη αξια του.

Tα παραπανω ειναι παντα Γνωμη μου.

Παρε τωρα Α64 939,

αν εχεις AGP vga που θες να κρατησεις, παρε agp μητρικη,

αν θα παρεις ετσι κι αλλιως νεα καρτα, παρε μητρικη με PCIe (ΝF4) που οπου να ναι θα κυκλοφορησουν, στο εξωτερικο ειναι σε pre-order.

ξεχνα την DDR2 και ξεχνα και τα διπυρηνα , δεν εχουν νοημα.

Δεν ήθελα να σε αποτρέψω από τις αγορές σου, ούτε να κάνω κουμάντο στο πορτοφόλι σου φίλε μου. Ίσως να υπερέβαλα λιγάκι, και ήμουν και off topic. Απλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι 300 ευρώ για επεξεργαστή είναι υπερβολικό ποσό, σε σχέση με τις επιδόσεις που θα πάρεις. Και ειδικά τώρα που οι εταιρίες τα έχουν βρει σκούρα με τις συχνότητες και δίνουν τα mhz με το σταγονόμετρο και πανάκριβα. Φραγμός στην εξέλιξη των cpu έχει μπει τον τελευταίο χρόνο, δυστυχώς. Αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί αργά η γρήγορα, γι αυτό περίμενε λίγο. Και για την αξία που λες, το πανάκριβο την χάνει γρηγορότερα. Φαντάσου ακόμα υπάρχουν άτομα με P4 2.4c-2.6c ή mobile Athlon 1.5 ετών πουσαρισμένους άνετα με αέρα, με επιδόσεις εφάμιλες των cpu που αναφέρεις και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Τεσπα, εγώ προτείνω έναν Α64 754 φθηνότερο, μια αξιοπρεπή 754 μητρική, και τα επιπλέον χρήματα δώστα για καλύτερο τροφοδοτικό και κουτί. Πάρε και κανα επιπλέον σκληρό δίσκο για raid. Πάντως όχι για top cpu, δεν συμφέρει και ποτέ δεν συνέφερε εξ' άλλου.

Όσο για τις καλές μητρικές που αναφέρεις, μια μητρική καλής εταιρίας, ασχέτως αν θα είναι για Ιntel ή Amd, θα συμβάλλει στην ψυχική σου υγεία πάνω από όλα.

Φαντάσου ακόμα υπάρχουν άτομα με P4 2.4c-2.6c ή mobile Athlon 1.5 ετών πουσαρισμένους άνετα με αέρα, με επιδόσεις εφάμιλες των cpu που αναφέρεις και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Τεσπα, εγώ προτείνω έναν Α64 754 φθηνότερο, μια αξιοπρεπή 754 μητρική, και τα επιπλέον χρήματα δώστα για καλύτερο τροφοδοτικό και κουτί. Πάρε και κανα επιπλέον σκληρό δίσκο για raid. Πάντως όχι για top cpu, δεν συμφέρει και ποτέ δεν συνέφερε εξ' άλλου.

Συμφωνώ και επ' αυξάνω. Και εγώ παρασύρθηκα προ 2μήνου και αφού πέσανε κάποια λεφτά στα χέρια μου είδα οτι έπερνα κάτι καλό ψιλοπρωτοεμφανισμένο για τότε (3500+ 939 και A8V ενώ είχα ήδη 3500ΕΒ). Πέρασε απο το μυαλό μου να ρίξω ένα βλέφαρο προς 754 αλλά πολλοί μαστρομήτσουλες κράξανε (όπως πάντα) οτι "οχι ρε πετάς τα λεφτά σου" και "754? Είσαι τρελός....δεν σου δώσανε κόλιβα?" που όπως πολύ σωστά είπες "κάνουν κουμάντο στο πορτοφόλι σου" ή τουλάχιστον προσπαθούν έχωντας την ίδια στιγμή στην υπογραφή τους A-XP, p4 Nortys κ.ο.κ.

Τέλος πάντων απο προσωπική εμπειρία σου λέω οτι με μια DFI 754 και έναν 3400+ είσαι ΥΠΕΡ καλυμένος (και κοστίζανε -100 € απ όσα έδωσα και οταν τα είδα να αποδίδουν όσο και το 939...έκλαψα με μαύρο δάκρυ). Όπως λέει και ο nicksoti, την διαφορά κάντην ποιοτικό psu, ψύξη, κουτί, τζατζίκι στα μπουζούκια, κάτι άλλο εκτώς απο θήμα υπερκαταναλωτισμού και παραπληροφόρησης απο forum (ο τα έχω δεί όλα σας προτείνει το Χ με 600€ μόνο.....τρεχάτε).

υπάρχουν δύο ομάδες χρηστών . η μία μεγάλη που παίρνει ένα έτοιμο κουτί και κάνει την δουλειά της για 3-5 ή και 10 χρόνια και η άλλη που ψάχνεται συνέχεια πότε είναι η κατάλληλη στιγμή οικονομικά και με βάση τις επιδόσεις για μικρές και μεγάλες αναβαθμίσεις(μην ξεχνάμε πως ζούμε στην Ελλάδα όπου δεν παράγουμε τίποτα αλλά όλοι είμαστε καταναλωτές). αν πιστεύεις ότι ανήκεις στην πρώτη που δεν είναι κακό ίσως να είναι και πιο νορμάλ πάρε μία μεσαίας κατηγορίας σύστημα τώρα δεν έχει νόημα να περιμένεις για οτιδήποτε.

Αν ανήκεις στην δεύτερη πάρε ΑΜD 939 με PCI-E όταν έρθουν και πέσουν λίγο οι τιμές σε λογικά επίπεδα.

υπάρχουν δύο ομάδες χρηστών . η μία μεγάλη που παίρνει ένα έτοιμο κουτί και κάνει την δουλειά της για 3-5 ή και 10 χρόνια

Δε θα τό'λεγα..... Με έτοιμο κουτί δε θα κάνεις τη δουλειά σου.... Ξέρεις πόσα PCάκια έτοιμα από Πουλιάδης, Quest και λοιπά έχουν περάσει από τα χέρια μου για να τα επισκευάσω? Δεν αντέχουν. Αφού βάζουν ότι σαβούρα έχουν. Ξέρεις οτι ο Πουλιάδης δεν προλαβαίνει να αλλάζει τα DVD-RW που βάζει? (BTC). Kαι ένα σωρό άλλα. Χαλάνε ασταμάτητα. Αυτό που λές μπορεί να ίσχυε παλιά με τίποτα Ρ1 ή Ρ2 αλλά τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα και σε hardware και σε software βγάζουν πολλά προβλήματα. Και όταν μιλάμε για εκτενή χρήση με πολλά install/uninstall πολλών και διαφόρων προγραμμάτων, πολλές ώρες λειτουργείας κλπ ένα έτοιμα σύστημα δε καλύπτει κανέναν.

Τώρα αν με την έκφραση "κάνει τη δουλειά του για Χ χρόνια" εννοείς μια αντιγραφή DVD κάθε 2 μήνες, 5 αρχεία Office το μήνα και από παιχνίδια άντε καμμιά πασιέντζα τότε εντάξει. Άλλωστε σε αυτούς απευθύνονται τά έτοιμα κουτιά.

Αν πάλι εννοείς σαν έτοιμο κουτί να πάς Πχ στο Πλαίσιο και να του πεις εσύ τι ακριβώς θα βάλουν στο κουτί, πάω πάσο.

Αλλά και πάλι, το βάθος χρόνου ζωής πλέον του PC έχει μειωθεί πολύ. Και δεν το εννοώ λόγω αναβαθμίσεων και απαιτητικού software αλλά καθαρά σαν χρόνος ζωής/αντοχής των εξαρτημάτων.

Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει την τρομακτική μείωση ποιότητας πολλών εξαρτημάτων. Πχ CRT οθόνες ή μητρικές. Δεν αντέχουν πια. Ακομα δουλεύουν PC με επεξεργαστές 8088. Για βάλε έναν Ρ4 να δουλέψει τις ώρες αυτές που δούλεψε ο παλιός στις συνθήκες που δούλευε. Κάτι θα σου χτυπήσει. Μπορεί CPU, μπορεί σκληρός, μπορεί μητρική....

jimmy σεμπρον rulez , εχω ξομεινει με δαυτον και ειναι σουπερ τι να λεμε, παντως για να μπω και στο θεμα αυτο το υπολογιστη με το σεμπρον θα τον κρατησω για παντα σαν 2ο , ειμαι περιεργος να δουμε ποσο θα παει ( ολα default)

Κι εγώ πέρυσι που "αναβάθμησα" από 1800+@2G σε 2.6C@3.15, σιγά τη διαφορά που είδα, πιο πολύ ψυχολογική που είχε να κάνει με gigahertz και dual και τα συναφή, παρά ουσιαστική. Όχι ότι έσκασα και πολλά, μεταχείρω τον πήρα. Άσε που τώρα με το dual, για να προσθέσω μνήμη πρέπει να τα σκάσω καλά. Ποιο πολύ φχαρηστήθηκα το καινούριο κουτί και τους μεγαλύτερους δίσκους.

Παιδιά το θέμα είναι απλό. Τα έχουν βρει σκούρα με τις συχνότητες οι κατασκευαστές. Δεν είναι τυχαίο που οι 2.4C , 2.6C και Barton 2500+ πωλούνται μεταχειρισμένοι το ίδιο και ακριβότερα όπως πριν 6-8 μήνες, άσε που δεν τους βρίσκεις κιόλας. Για να μην πω κάτι P4 με 100-133 fsb που παίζουν 70-90 ευρώ και σέρνονται σαν cpu.

Για μένα o 3000+ λέει αυτή τη στιγμή σαν αγορά, η κανας Celeron D 320(με Ιντελ chipset για pci/agp lock) για video encoding, ή AthlonXP (ή Sempron) για overall χρήση. Κι αν κάποιος γουστάρει να σκάσει λεφτά για να κάνει το κέφι του, ας πάρει super VGA, σκληρό κλπ.

Πάντως painkiller, εαν τελικά το έχεις αποφασίσει, και τσάμπα σε πρήζουμε, sorry, για καλό τα λέμε πάντως.

Anyway, αν δώσεις πολλά, καλό είναι να πας σε DDR2, PCIe κλπ, δηλαδή P4 τώρα ή αναμονή για Α64. Δες και αν υπάρχουν μητρικές που να μπορούν να πάρουν τους P4 με 64bit που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.