Jump to content

RMA μητρικής

n1ck0s

Recommended Posts

Καλή Χρονιά σε όλους.

Πριν κάμποσες μέρες μου ψόφησε η Abit NF7-S που είχα και αφού βρήκα καινούργια και έφτιαξα το PC μου, σκέφτομαι να δώσω την παλιά γαι RMA. Το πρόβλημά μου έιναι ότι την είχα flash-άρει με το MantaRaysXT το οποίο μάλιστα κατά το boot βγάζει και δικιά του οθόνη.

Φοβάμαι λοιπόν ότι, παρόλο που δεν φταίει το BIOS (καλά δεν παίρνω και όρκο απλά η μητρική ψόφησε σε άσχετη φάση), θα μου την πούνε και καλά ότι τη χάλασα με το flash-άρισμα. Να πω ότι η μητρική απλά κολλάει κατά την διάρκεια του Memory Check.

θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω... πως γίνεται να "κρύψω" την εισαγωγική οθόνη του MantaRaysXT ή ακόμη καλύτερα κάθε ίχνος του? Flash-αρισμα δεν μπορώ να κάνω, το έχω δοκιμάσει. Σκέφτηκα για Hot-Swap αλλά είνια ρίσκο...

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να την ζορίσω, και αφού είναι ελλατωματική να πεθάνει τελείως??? Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεται...

Varelasj???? Πουσε ρε??? εδω καποιος σε χρειαζεται..:p...

Μπορείς ποιο απλά...με ένα κολλητήρι καλάι....να το ακουμπήσεις για λίγη ώρα πάνω στον northbridge....με αποτέλεσμα να το ψήσεις...και μετά πάει και η μητρική...και ξεμπλέκεις εύκολα και γρήγορα...;)

κανε το hotflash δεν υπαρχει κανενας κινδυνος,

ασε που δε σε νοιαζει να το χρησιμοποιησεις μετα

στην καινουργια σου μητρικη βγαλε το ΒΙΟS τσιπακι και μετα απλα ακουμπησε το πανω λιγακι , οσο χρειαζεται για να λειτουργει και να μπορεσει να μπουταρει

ανοιξε την λοιπον και μπουταρε σε DOS

τοτε βγαλε το τσιπακι της, και βαλε αυτο με το ΜantraRay και κανε το flash

στο τελος κλεισε το ρευμα, βαλε τα τσιπακια στη θεση τους και θα εισαι οκ

τι πιο απλο? :003:

Σωστό και αυτό... εμένα μου είχε κολλήσει ότι πρέπει στην "καλή" μητρική, την ώρα που τρέχει, να βγάλω το BIOS, να κοτσάρω το άλλο με το MantaRaysXT και να flash-άρω... Δεν ξέρω γιατί δεν σκέφτηκα αυτό που λες...

μα στην καλη μητρικη σου ειπα κι εγω :003:

αν δουλευε η χαλασμενη με αλλο BIOS τοτε ποιος ο λογος που αγορασες νεα?

σου ελεγα απλως να το εχεις βγαλει απο πριν, ωστε να μην το "τραβας" εν ωρα λειτουργιας. Να βγει ευκολα.

γιατι ανησυχεις? δεν διακινδυνευεις τιποτα. Δεν παθαινει τιποτα.

το χειροτερο που μπορει να σου συμβει ειναι να στραβωσουν τα πινς στο τσιπακι.

μου χουν στραβωσει εμενα πολλες φορες, σχεδον σε ολες τις μητρικες που ειχα :003: και ορισμενα παρα πολυ.

αλλα με ενα μαχαιρακι τα φερνεις σιγα σιγα στα ισια τους και δουλευουν

αλλο προβλημα να παθεις αποκλειεται

εκτος αν εχεις τα χερια του HULK :040:

.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.