Jump to content

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ SATA KAI PATA

papias1442169090

Recommended Posts

Οσο και να νε και απο το SATA θα δει..

Επησεις το συστημα θα ειναι πολυ πιο γρηγορο αν εχει 2 SATA απο 2 ide στο ιδιο καναλι.

Ετσι αφου θα εχεις και τον 40αρι θα εχει τον 120αρι στο sata και αυτον στο IDE.

Μια χαρα θα εισαι.

Sata all the way .Μη πω για την εξαφανιση του IDE στις νεες mobo ;)

Sata all the way .Μη πω για την εξαφανιση του IDE στις νεες mobo ;)

Εξαφανιση του IDE? Και πως θα συνδεονται τα optical drives?? Μαλλον θα αργησει να γινει κατι τετοιο...:108:

Οσο για την ερωτηση του φιλου μας..

Διαφορες λογω serial εναντι του parallel πρακτικα δε θα δεις. Θεωρητικα ισως, αλλα και παλι μικρες.

Τωρα το οτι θα ειναι μεγαλυτερος, και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του (cache, rpm), αυτα θα σου δειξουν διαφορες στην ταχυτητα.

Το IDE δεν πρόκειται να εξαφανιστεί... ειναι σιγουριά και αξιοπιστία.. Βεβαίως oi SATA είναι πολύ πιο γρήγοροι αλλά και πιο μπερδεμένοι διότι ακόμα δεν είναι συμβατοί με όλο το hardware της αγοράς.... Φίλε πάντως η διαφορά που θα έχεις θα είναι αρκετά αισθητή δλδ όσο πατάει ο ελέφαντας......

OLDSCHOOL RuleZZZZzzzZZ

Εχει βγαλει η plextor ενα dvd-r και σε εκδοση sata (εκτος απο ide που ειναι η κανονικη). Αλλα δεν εχει καμια χρησιμοτητα... μονο αν δεν εχεις ελευθερες θεσεις ide θα ειχε αξια.

Ασε που (στους σκληρους τουλαχιστον) οι IDE ειναι ποιο σταθεροι.

Για το εμποριο τα προωθουνε κατι τετοια οι εταιριες ουσιαστικα, για να πουλησουν κομματια σε χρηστες που "αναβαθμιζουν" τους hdd τους σε s-ata. Εκτος απο το οτι εχουν μικρα καλωδια (καλυτερη ροη αερα) δεν εχουν καποιο πλεονεκτημα.. που πλεον με τα round ide cables δεν εχεις προβλημα. Ασε που εναν απλο χρηστη (που δεν κανει ο/c και δεν τον νοιαζουν οι θερμοκρασιες) δεν εχει αξια η ροη του αερα στο κουτι...

Εξαφανιση του IDE? Και πως θα συνδεονται τα optical drives?? Μαλλον θα αργησει να γινει κατι τετοιο...

x

Δεν αργει καθολου...συγκεκριμενα οι νεες mobo της ιντελ εχουν 1 μονο channel ΙDE..

Για τα optical μονο...μετα βαζουν 8 sata ....:)

Φίλε πάντως η διαφορά που θα έχεις θα είναι αρκετά αισθητή δλδ όσο πατάει ο ελέφαντας......

Mπα....εγω δεν ειδα και τοσο μεγαλη διαφορα ουτε καν στο raid...

Πάντως σε εμένα η αντιγραφή απο σκληρό σε σκληρό αργει πολύ πχ εναν φακελο 4GB το αντιγράφει σε 12-15 λεπτά εσάς???????? ΑΑ και ας μου κάποιος κανα προγραμματάκι για να κάνω ένα check το δίσκο διότι ο ένας σέρνεται υπερβολικά.... WD είναι!!!

ΑΑ και ας μου κάποιος κανα προγραμματάκι για να κάνω ένα check το δίσκο διότι ο ένας σέρνεται υπερβολικά.... WD είναι!!!

http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n

Eπιλεγεις τον σκληρο σου...και κατεβαζεις το διαγνωστικο προγραμμα...

Πάντως σε εμένα η αντιγραφή απο σκληρό σε σκληρό αργει πολύ πχ εναν φακελο 4GB το αντιγράφει σε 12-15 λεπτά εσάς???????? ΑΑ και ας μου κάποιος κανα προγραμματάκι για να κάνω ένα check το δίσκο διότι ο ένας σέρνεται υπερβολικά.... WD είναι!!!

Τι δισκους εχεις (μοντελα) και τι συστημα? Επισης ανασυγκροτηση κανεις τακτικα?

Eνα προγραμμα για μετρηση ταχυτητας μεταφορας δεδομενων στους δισκους ειναι το HD Tach.

Μάλλον είναι απενεργοποιημένο το DMA ή απλά παίζει ασυμβατότητα των δίσκων σου με το mobo και τους δουλεύει σε PIO mode ακόμα και αν έχεις ενεργοποιήσει το DMA.

Στην χειρώτερη των περιπτώσεων θα έπρεπε να θέλει 2-3 λεπτά από δίσκο σε δίσκο.

Αν έχεις κανένα Antivirus δοκίμασε αντιγραφή με αυτό απενεργοποιημένο, αν τα αρχεία που δοκιμάζεις να αντιγράψεις είναι AVI τότε υπάρχει πρόβλημα στα ΧΡ με αυτά και αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης, αλλά και αν έχεις τους δίσκους στο ίδιο καλώδιο δοκίμασε να τους βάλεις σε διαφορετικά καλώδια.

Καλημερα.

Προχθες επεσε ενας δισκος στα χερια μου W/D ATA 100 ο οποιος ειχε μεσα περιπου 60gb τραγουδια κι επρεπε να τον αντιγραψω μεσα σε ενα βραδυ.Οι δικοι μου σκληροι ειναι δυο W/D 80-120gb-sata και τα αντεγραψα περιπου μισα μισα και στους δυο.Να σας πω λοιπον οτι στο συστημα της υπογραφης μου εκανα περιπου τις 6 ωρες να τα περασω στους δικους μου,μου εσπασαν τα νευρα ασε που το μηχανημα σερνοταν ολη νυχτα που το αφησα να δουλευει.Η διαφορα ειναι οτι την επομενη μερα που αγορασα ενα sata και περασα τα τραγουδια εκει εκανε λιγοτερο απο ωρα τελικα.

Νομιζω οτι τελικα η διαφορα ειναι εμφανης,επισης μεγαλη διαφορα υπαρχει και στο χρονο που χρειαζεται ενας sata κι ενας ata για να κανουν ανασυγκροτηση.

Ρε παιδιά τι χρόνοι είναι αυτοί; Μία ώρα για 60 GB με καινούργιους δίσκους και μηχανήματα θηρία! Εγώ σε linux με CPU στα 533 MHz και WD800JB (PATA είναι) κάνω λιγότερο από τέταρτο. Μόλις το δοκίμασα στην δουλειά σε ένα παλιό Celeron.

Βασικά δεν τα τεστάρεις έτσι, διότι και εγώ δύο IDE που έχω και μάλιστα υπολειτουργούν κατά κάποιο τρόπο ως ΑΤΑ100 αντί για ΑΤΑ133 λόγο περιορισμού του controller ( Promise Ultra ATA100 ) αλλά και λόγο του ότι έχω ενεργοποιήσει το acoustic managment ( για λιγότερη φασαρία από τους δίσκους ) που σημαίνει access time περίπου στα 20ms με βάση το HD Tach, λειτουργούν σφαίρα όπως και ο SATA σου.

Μάλλον δεν έκανες τον κόπο να δεις αν ήταν ενεργοποιημένο το DMΑ στον δίσκο σου. Άλλωστε αν ίσχυαν αυτά που αναφέρεις τώρα οι IDE θα ήταν ήδη παρελθόν στα συτήματα όλων μας.

Μόλις έτυχε να κάνω move 7GB(764 files) από τον ένα Maxtor στον άλλο. Πήρε κάπου 5 λεπτά.

Το interface μπορεί να βελτιστοποιεί την συμπεριφορά του δίσκου αλλά δεν επιταχύνει τα μηχανικά του μέρη. Δυστυχώς.

Κατ'αρχην χρονια πολλα..... (και τωρα στο ψητο)

Eχω ενα σκληρο MAXTOR 40G PATA και ειμαι περιεργος να μαθω αν με ενα 120 SATA θα δω αισθητη διαφορα?.

Και για να επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα του παιδιού... Εαν ο δίσκος σου είναι ο Diamond Plus 8 - 40GB, τότε πράγματι θα δείς διαφορά! Ο συγκεκριμένος δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Αν έχεις οποιοδήποτε άλλο της σειράς 9, τότε δεν θα δείς σχεδόν καμία διαφορά άξια λόγου πέρα της αύξησης της χωρητικότητας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.