Alkis28 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2005 Παιδιά θέλω να μου προτείνετε την πιο αθόρυβη ψύκτρα με την καλύτερη δυνατή ψύξη για τον AMD Athlon XP 3200+ (Δηλαδή socket 462..) . Δεν με ενδιαφέρει το κόστος.. Ακούω προτάσεις ! Thanks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 2, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Για ρίξε μια ματιά εδώhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=5129νομίζω είναι και για AMD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Ιανουάριος 2, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Οπως διευκρινισε ειναι για socket 462 οποτε δεν του κανει. Ριξε μια ματια εδω: checkmate official linkΕνα σου λεω: με ενα 9ρι Tt smart fan στις 2500rpm και εναν 2400+ tbred @11x200@1.750 σε Prime 95 Large FFTs εχω 36 βαθμους......αμα το ριξω στους 1800 που ειναι σχεδον inaudiable εχω 37-37.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 2, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Μια ΤhermalRight ALX-800 με έναν 8cm ανεμιστήρα και θα είσαι ΟΚ. Υπάρχει βέβαια και η πιο ακριβή λύση μιας SLK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 2, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Δεν με ενδιαφέρει το κόστος.. Ακούω προτάσεις ! Thanks.Αφου δεν σε ενδιαφερει το κοστος βαλε νερο οπως σου ειπε και ο MrSean.Ποιος ο λογος να μεινεις με αερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 2, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Τι νερό ρε παιδιά. Είστε σοβαροί. Με τα ίδια λεφτά παίρνει έναν Α64 και είναι μια χαρά ακόμα και με την default ψήκτρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 2, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Σοβαροτατοι ειμαστε.Ο ανθρωπος δεν ψαχνει επεξεργαστη, την καλυτερη δυνατη ψυξη θελει και αθορυβη για τον επεξεργαστη που εχει.Και με default ψυκτρα και 64, θα ειναι μια χαρα και δυο τρομαρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 2, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Με default ψυκτρα και 64, θα ειναι μια χαρα και δυο τρομαρες.Δηλαδή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 2, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Τι δηλαδη? Η καλυτερη δυνατη ψυξη και αθορυβη, ειναι η default ψυκτρα?Για τα σκουπιδια ειναι ολες οι default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamenoss Ιανουάριος 2, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 παρε μια SP η μια SLK και βαλε ενα αθορυβο 92mm ανεμιστηρα και θα εισαι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 2, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Ρε ΚΤΜ πόσα λεφτά να επενδύσει κάποιος σε SocketA σήμερα? Να δώσει 150-200€ για υδρόψυξη σε SocketA? Υπερβολικό μου φαίνεται. Και όσον αφορά την Default ψήκτρα πράγματι έχεις δίκιο. 45C full load με διπλό Toast και τα καλοριφέρ στο full αλλά και την ψήκτρα μόλις στις 2100 στροφές είναι χάλια... χάλια μαύρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
indy1442169086 Ιανουάριος 2, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Πολυ καλη ψυξη και ιδιαιτερα αθορυβη ειναι η Zalman CNPS 7000, ειτε εξ'ολοκληρου χαλκινη ειτε χαλκος-αλουμινιο (υπαρχουν 2 μοντελα). Το μονο ζητημα ειναι αν ειναι συμβατη η motherboard σου,αφου πρεπει να εχει 4 τρυπες γυρω απο το socket και να μην υπαρχουν ιδιαιτερα ψηλα αντικειμενα (πυκνωτες κτλ) σε καποια αποσταση απο τον επεξεργαστη. Δες το site της Zalman για τη συμβατοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 2, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 Για τα σκουπιδια ειναι ολες οι default.Intel έχεις? ή κάνα Thoroughbred? Link to comment Share on other sites More sharing options...
indy1442169086 Ιανουάριος 2, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 ?? Τωρα ενα Athlon xp 2700 (Thoroughbred). Πριν Athlon 3000 (barton). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 2, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 o MrSean με καλυψε στο πρωτο μερος οσον αφορα για το αν θα πρεπει να επενδυσει σε υδροψυξη.Οσο αφορα το δευτερο, μπορει να 64ρης να ειναι πιο κρυος, κατι που δεν μου λεει τιποτα εφοσον οι prescot (αφου τους αναφερεις) εχουν μεγαλυτερες ανοχες στις θερμοκρασια λειτουργιας απο τους 64ρηδες, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η default ψυκτρα τους δεν ειναι για πεταμα.Το οτι δουλευει ο επεξεργαστης με την default δεν λεει τιποτα σε καποιον που τον ενδιαφερει Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ οπως ο φιλος που εκανε το ποστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Ιανουάριος 3, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 οι slk, thermalright και γενικά παλιές καλές ψύκτρες για socket A πρέπει να είναι είδος προς εξαφάνιση τουλάχιστον στα γνωστά μαγαζιά, για αθήνα δεν ξέρω τι έχει ξεμέινει. το μόνο αξιόλογο που βρήκα πρόσφατα για δεύτερο σύστημα ήταν η http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1039&Nav_Section_Id=1039&Catalog_Id=1&Product_Id=226772&Merchant_Id=1&sts_cid=3 που πρότεινε και ο Indy. πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αθόρυβη. αν κάνει στην μητρική σου προτίμησε την αλουμινίου-χαλκού παρά την χάλκινη καθώς είναι πάρα πολύ βαριά και επικίνδυνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 3, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 john_dr μπορει να χαλασει 150Ε τωρα αλλα το ψυγειο, αντλια, τανκ θα τα εχει και στο μελλοντικο συστημα οποτε ενα μπλοκ θα αλλαζει καθε φορα αν και με ενα μικρο μονταρισμα μπαινουν τα μπλοκ και σε αλλα συστηματα.Ενω μια ψυκτρα των 60Ε που θα τη βαλεις??? Θα πριονισεις??? Ναι ρε φιλαράκι καμιά αντίρρηση. Η λογική είναι ότι τα δίνεις μια φορά. Αλλά κάθε φορά που αλλάζεις socket δεν αλλάζεις block? ( block δεν λέγεται? O άσχετος! ) Αυτό δεν κοστίζει? :017: Όσο για την ψήκτρα. Βασικά εδώ και 2-3 μήνες (παραπάνω?) μάλλον δεν αξίζει η επένδυση χρημάτων σε socketA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιανουάριος 3, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Υδρόψυξη στον Α64 αξιοποιείται μόνο σε extreme overclocking.Πες μας ρε john_dr. Με πόσο ρεύμα τρέχεις τον 3000+ σου? Τι θερμοκρασίες βγάζεις?Αν όχι. Η στοκ είναι αρκετή αφού ο Α64 δεν είναι απλά χλιαρότερος από τον Prescott αλλά είναι σα συγκρίνεις παγακι με αναμμένο κάρβουνο. Και για να μη βιαστείτε, έχω στήσει Prescott.Επίσης, δε ξέρω αν το καταλάβατε αλλά το όλο θέμα της υδρόψυξης είναι off-topic. Ο Άλκης ζητάει γνώμες για την καλύτερη σε σχέση απόδοση/θόρυβος ΨΥΚΤΡΑ. Ζητάει δηλαδή κάτι πολύ συγκεκριμένο. Δε ρωτάει : "Nα βάλω νερό ή αέρα" ούτε "Ψηφίστε : Χρειάζεται υδρόψυξη ο Α64? ΝΑΙ ή ΌΧΙ?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 3, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Πες μας ρε john_dr. Με πόσο ρεύμα τρέχεις τον 3000+ σου? Τι θερμοκρασίες βγάζεις?Ε αφού τα ξέρεις τώρα. Τα βλέπεις και στο sig. Τι ρωτάς? Θα μας κατηγορήσουν και για στημμένες ερωτήσεις - απαντήσεις.Το μόνο που δεν γράφω στο sig είναι ότι ο συγκεκριμμένος μπαίνει με 1Χ512 dimm στα 241MHz HTT και ολοκληρώνει memtest με όλα στα default.Windows δεν έχω δοκιμάσει διότι δεν θέλω να ψάχνω τα partitions με 40MHz PCI.Για θερμοκρασίες.... Περίπου 5-10 βαθμοί ποιο κάτω από τον Sempron στα ίδια 2100MHz με 1.65V και την χάλκινη Titan στις 2350 στροφές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Ιανουάριος 3, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2005 Υδρόψυξη στον Α64 αξιοποιείται μόνο σε extreme overclocking.Πες μας ρε john_dr. Με πόσο ρεύμα τρέχεις τον 3000+ σου? Τι θερμοκρασίες βγάζεις?Αν όχι. Η στοκ είναι αρκετή αφού ο Α64 δεν είναι απλά χλιαρότερος από τον Prescott αλλά είναι σα συγκρίνεις παγακι με αναμμένο κάρβουνο. Και για να μη βιαστείτε, έχω στήσει Prescott.Επίσης, δε ξέρω αν το καταλάβατε αλλά το όλο θέμα της υδρόψυξης είναι off-topic. Ο Άλκης ζητάει γνώμες για την καλύτερη σε σχέση απόδοση/θόρυβος ΨΥΚΤΡΑ. Ζητάει δηλαδή κάτι πολύ συγκεκριμένο. Δε ρωτάει : "Nα βάλω νερό ή αέρα" ούτε "Ψηφίστε : Χρειάζεται υδρόψυξη ο Α64? ΝΑΙ ή ΌΧΙ?"Δηλαδη οταν βαλω και γω Α64, δε θα εχει καμια διαφορα που θα εχω το νερακι πανω?Και ελεγα και να παω και σε waTERCHILLING καποια στιγμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.