Jump to content

Nec 3500 και ταχυτητες εγγραφης CD

sakattack1442169065

Recommended Posts

τωρα εγγραψα μερικα CD-R

ειχα τα ΤΥ Prof Gold 48x και μερικα Plextor 48x (επισης ΤΥ)

αλλα, το 3500 μου δινει ταχυτητα μεχρι 32x, ενω υποτιθεται οτι υποστηριζει μεχρι 48x αν δεν κανω λαθος.

Οχι οτι ειναι τραγικο. Απλα μου φαινεται περιεργο

μιας και μιλαμε για DVD-RW , εχω το FW που με βολευει για τα DVD

και βαριεμαι να αλλαζω μονο για να δω αν θα μου δωσει κανενα 48x :003:

γι'αυτο ρωταω, ολοι οι αλλοι με το 3500 γραφετε σε 48x ?

και ειδικα σε ΤΥ αν εχει δοκιμασει κανεις?

Και σε μενα το εκανε αυτο. Δεν εγραφε πανω απο 32χ ουτε με το τελευταιο official firmware. Eβαλα ενα απο τα Quickie , καπως ετσι το λενε (δες το σχετικο thread με τα ND-3500 firmwares), συγκεκριμενα την extreme εκδοση (εχει και απλη) και ολα οκ. Με αυτο γραφω τα TY 4X και σε 12χ ταχυτητα χωρις προβλημα!:)

Γεια και Χρονια Πολλα

εχεις ακουσει τιποτα για το Nec3500 και τις εγγραφες CD ?

τα 48x TY profesional Gold ultra και Plextor (ΤΥ επισης) μου τα δινει μονο μεχρι 32x

τα High Speed CD-RW (ΤDK, Philips, Platinum) μου τα δινει μονο 10x. Ουτε 12, ουτε 8-6-4x

αντιθετα ενα Ultra Speed CD-RW Verbatim μου τo δινει κανονικα 24x και 16x

ολα αυτα με διαφορα fw.

Καλημερα Σακη και χρονια πολλα :)

Δεν εχω ακουσει κατι συγκεκριμενο οχι, οι αναφορες που υπαρχουν σε dvdrecorders αναφορικα με την συμπεριφορα τους σε εγγραφες CD ειναι ελαχιστες, συν το οτι καταλαβαινεις οτι δεν εχω πλεον πολυ ελευθερο χρονο (μετα το πτυχιο τρεχεις σαν το Βεγγο). Το γεγονος οτι δε σου γραφει σε μεγαλυτερη ταχυτητα μπορει να οφειλεται σε διαφορους παραγοντες:

1. Τα media

Εδώ εφ’οσον χρησιμοποιεις ΤΥ είναι λιγο δυσκολο να μην μπορει/θελει να τα γραψει στη μεγιστη ονομαστικη ταχυτητα. Τα επανεγγραψιμα στα οποια αναφερθηκες είναι άλλη ιστορια, το βρισκω πολύ λογικη συμπεριφορα να σου δινει ταχυτητες μονο μεχρι 10Χ και όχι 12Χ, δεν εχω δει κανεναν οδηγο που να δινει 12χ σε καποιο μεσο που κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα – παντα 10χ μου διναν. Φυσικα μπορει εσυ να εχεις διαφορετικη εμπειρια.

2. Το firmware

Αυτό είναι και το πιο σημαντικο σε αυτή την ιστορια, αυτό θα καθορισει στην ουσια αν του αρεσουν τα media που χρησιμοποιεις. Το βρισκω περιεργο το ότι δε σου δινει μεγιστη ταχυτητα εγραφης στα ΤΥ ακομα και με το εργοστασιακο fw. Από ότι διαβασα σε αλλους δεν υπαρχει αυτό το προβλημα, το οποιο είναι αν μη τι άλλο ακομα πιο περιεργο. Το μονο που μπορω να προτεινω είναι

- να δοκιμασεις με καποιο άλλο fw στο οποιο συγκεκριμενα υπαρχει αναφορα ότι δινει μεγιστη ταχυτητα εγγραφης στα συγκεκριμενα μεσα που χρησιμοποιεις

- να αναβαθμισεις το Νερο στην τελευταια του εκδοση

- να χρησιμοποιησεις άλλο προγραμμα εγγραφης

το εψαξα κι εγω λιγο παραπανω...

1. Τα media

Εδώ εφ’οσον χρησιμοποιεις ΤΥ είναι λιγο δυσκολο να μην μπορει/θελει να τα γραψει στη μεγιστη ονομαστικη ταχυτητα. Τα επανεγγραψιμα στα οποια αναφερθηκες είναι άλλη ιστορια, το βρισκω πολύ λογικη συμπεριφορα να σου δινει ταχυτητες μονο μεχρι 10Χ και όχι 12Χ, δεν εχω δει κανεναν οδηγο που να δινει 12χ σε καποιο μεσο που κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα – παντα 10χ μου διναν. Φυσικα μπορει εσυ να εχεις διαφορετικη εμπειρια.

οχι, ελαχιστη εμπειρια εχω με CD-R/RW σε DVD-recorders

μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα το Sony-LiteOn, και ειπα να το καταργησω μιας και τωρα επιασαν τα DVD-recorders τις ονομαστικες ταχυτητες των CD-recorders, αλλα μαλλον μας ψιλοδουλευουν...

δοκιμασα και στο 2500, κι εκει το ιδιο περιεργο πραγμα με τα Ηigh Speed

και πιο πολυ περιεργο βρισκω οτι δεν δινουν και μικροτερες απο 10χ

στα CD-R ομως δεν μπορω να δω γιατι ετσι κι αλλιως το max του ειναι 32x.

2. Το firmware

Αυτό είναι και το πιο σημαντικο σε αυτή την ιστορια, αυτό θα καθορισει στην ουσια αν του αρεσουν τα media που χρησιμοποιεις. Το βρισκω περιεργο το ότι δε σου δινει μεγιστη ταχυτητα εγραφης στα ΤΥ ακομα και με το εργοστασιακο fw. Από ότι διαβασα σε αλλους δεν υπαρχει αυτό το προβλημα, το οποιο είναι αν μη τι άλλο ακομα πιο περιεργο. Το μονο που μπορω να προτεινω είναι

- να δοκιμασεις με καποιο άλλο fw στο οποιο συγκεκριμενα υπαρχει αναφορα ότι δινει μεγιστη ταχυτητα εγγραφης στα συγκεκριμενα μεσα που χρησιμοποιεις

- να αναβαθμισεις το Νερο στην τελευταια του εκδοση

- να χρησιμοποιησεις άλλο προγραμμα εγγραφης

εψαξα στο google και στο cdfreaks, ρωτησα και τον Quikee,

τελικα δεν γινεται τιποτα.

η Νεκ αποφασισε να βαλει τα TY μονο 32x , ενω κατι αλλα τυχαρπαστα τα αφηνει 48x !

Γενικα παντως υπαρχει μεγαλο θεμα εδω, με πολλα δισκακια που αλλη ονομαστικη εχουν, η οποια δουλευει σε CD-recorders, αλλα οχι στο Νεκ.

Θα περιμενε κανεις τα ΤΥ να τα ειχαν παραπανω κι οχι τα τυχαρπαστα, αλλα...

παντως και ο Quikee ειπε οτι στο 3500 η max recommended cd-r speed απο αποψη ποιοτητας ειναι 32x

μικρο το κακο, απλα "περιεργο" και "ενοχλητικο"

.

Μια συμβουλη - δεν υπαρχουν αυθεντιες γενικα στο χωρο, μην εμπιστευεσαι κανενος τα λεγομενα αν σου φαινονται "περιεργα" - ειδικα του quikee lol :)

Παντως προς απαντηση για τα cd-rw media, μπορεις να δεις οτι 12χ δεν προβλεπεται (οπως γενικα ειπα δεν την εχω πετυχει πουθενα). Δυστυχως 48χ δινουν μονο σε MCC media και δεν αναφερουν καθολου τα ΤΥ. Θα στειλω ενα μαιλ και θα κοιταξω μηπως εχω καποιο επισημο comment μεσα στις επομενες μερες απο το support.

post-48-1442173916,0066_thumb.jpg

ok thanks again

Δεν τρεχει και τιποτα, δεν χανεις σε επιδοσεις.

ειδικα μια στο τοσο που θα γραφω κανα CD :003:

Απλα ειχα συνηθησει στη λογικη των CD-recorders και δεν μπορουσα να συνειδητοποιησω οτι τα DVD-recorders δεν συμπεριφερονται με τον ιδιο τροπο στην εγγραφη CD

Απλα ειχα συνηθησει στη λογικη των CD-recorders και δεν μπορουσα να συνειδητοποιησω οτι τα DVD-recorders δεν συμπεριφερονται με τον ιδιο τροπο στην εγγραφη CD
Δεν υπαρχει καποια διαφορα θεωρητικα και ως επι το πλειστον πρακτικα, απλα ειναι θεμα fw και διαθεσης για υποστηριξης μεσων απο την εκαστοτε εταιρεια.

Α, δεν το καταλαβα!

Σαφως, το CD-RW Sony/LiteOn CRX215 δινει πληρη επιλογη ταχυτητων,

ενω τα Nec 3500-2500 δινουν μονο 10x

YΓ αυτα εννοειται σε High Speed disk. Σε Ultra Speed Disk και το 215 και το 3500 μου δινουν 24x-16x

.

post-11-1442173916,2917_thumb.jpg

σε High Speed disk (TDK, Plextor, Princo) δεν εχω γραψει ποτε 12χ σε κανενα απο τα drive που ειχαν περασει απο τα χερια μου - ακομα και με τα rw που ερχοντουσαν με το ιδιο το drive .. Pure luck i suppose :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.