Jump to content

Gigabyte 9600pro @ XT. How to?????

spresv

Recommended Posts

Καλησπερα

Απο σημερα ειναι ενας ευτυχης κατοχος ενος Ati Silencer που τοποθετηθηκε πανω σε μια Gigabyte 9600pro. Αποφασισα να την αξιοποιησω στο επακρον. Θελω λοιπον να τη φλασαρω σε ΧΤ. Επειδη δεν εχω ιδεα πως γινεται, και αν γινεται θα ηθελα να με καθοδηγησετε.

Με τη stock ψυκτρα του πηρυνα, και κατι χαλκινα revoltec στις μνημες κολλημενα με διπλης οψεως (καταραμενη η ωρα και η στιγμη), χωρις να ψαξω τα απολυτα ορια της, ειχε φτασει 430/335. Το επομενο βημα ηταν 450/350 αλλα μου εβγαζε οχι artifacts αλλα γραμμες στη οθονη. Δεν το πολυεψαξα και ξαναγυρισα σε default.

Δεν ξερω αν βοηθαει, αλλα παραθετω και τους κωδικους μνημων, και πυρηνα:

Core:

RV350

215R8JAGA12F

643773.3

D338AA

TAIWAN

Memory:

Samsung 325

K40263238E-6C2A

WVD490FA

Ευχαριστω προκαταβολικα... :039:

Κατ αρχάς εάν δεν έχεις ενεργή ψύξη στα revoltech τότε αυτά είναι απλώς κουβέρτες κάνοντας κακό παρά καλό. Ακόμα και αν βάλεις φάνα φρόντισε να στιριχτούν με adhensive (1:1/2 για να ξεκολάει μετά) γιατί η διπλής όψεως είναι μούφα (διπλής+παθητική=......τα είδες).

Κατέβασε το λαγό (rabbit) και ένα 9600XT bios. Δές χρονισμούς της ΧΤ και μετά βάλε το ΑΤΙ tool να σου βρεί τα όρια πρώτα του core και μετά με clockαρισμένο αυτό, των μνημών. Υπολόγισε και -3,-5 mhz να μην επιρεάσει το ένα το άλλο στα artifacts. Εάν οι χρονισμοί σου φτάνουν (ή ξεπερνάνε...μακάρι) αυτούς της ΧΤ τότε μοντάρεις τους χρονισμούς του βιος της ΧΤ να είναι ίδιοι με αυτούς των δικών σου και φλασάρεις. Καλό oc.

Κατ αρχάς εάν δεν έχεις ενεργή ψύξη στα revoltech τότε αυτά είναι απλώς κουβέρτες κάνοντας κακό παρά καλό. Ακόμα και αν βάλεις φάνα φρόντισε να στιριχτούν με adhensive (1:1/2 για να ξεκολάει μετά) γιατί η διπλής όψεως είναι μούφα (διπλής+παθητική=......τα είδες)

Σωστος...

Και εγω ειδα διαφορα σε o/c...με και χωρις τα revoltec πανω....

Πραγματι αν τα αφησεις μονο παθητικα...λειτουργουν σαν κουβερτες...

Κατ αρχάς εάν δεν έχεις ενεργή ψύξη στα revoltech τότε αυτά είναι απλώς κουβέρτες κάνοντας κακό παρά καλό. Ακόμα και αν βάλεις φάνα φρόντισε να στιριχτούν με adhensive (1:1/2 για να ξεκολάει μετά) γιατί η διπλής όψεως είναι μούφα (διπλής+παθητική=......τα είδες).

Λοιπον. Οπως ειπα, τωρα εχω ATI Silencer, που στις πισω μνημες εχει ενα μεγααααααααααλο αλουμινενιο plate που τις πιανει και τις 4. Η Silent Tower ειναι τοσο μεγαλη ωστε τπ ανεμιστηρι ειναι κοντα στη vga και ρουφαει τον αερα (οχι οτι καλλυτερο αλλα τουλαχιστον ανανεωνεται ο αερας.

Αλλιως την ειχα πατησει με τα διπλης οψεως.... Παω χτες να βγαλω ενα ψυκτρακι να δω και να γραψω τον κωδικο της μνημης.... Αφου βγαινει το πρωτο, καποια ψηφια δεν φαινοντουσαν καθαρα... και στο 2ο τα ιδια... Στο 3ο το φαρμακερο, μαζι με το ψυκτρακι ξεκολαει μαζι και μια αντισταση :119: :119: :087: :104: :021: η οποια στη συνεχεια επεσε στο πατωμα, και εκτοτε δεν ξαναειχαμε νεα της..... Το περιεργο ειναι οτι η καρτα δουλευει μια χαρα!!!

Επειδη δεν εχω ξαναεπιχειρησει κατι τετοιο και ειναι και βραδυ.. :083: δεν πολυκαταλαβαινω τι λες. Αυριο θα δοκιμασω και θα ποσταρω αποτελεσματα!!

Το ίδιο αλουμίνιο έχουμε και ισχύει σε αυτό ότι και στα revoltech. Το να ρουφά κάτι εκεί κοντά δεν κάνει απολύτως τίποτα. Πίστεψέ με έχω δοκιμάσει τα πάντα και την καλύτερη απόδωση την πήραόταν έκοψα το πλαϊνο του κουτιού και έβαλα μια 8άρα να φυσά επάνω του. Αλλά και πάλι έχω βάλει epoxy και στους "κρατήρες" που απο κάτω πατάνε οι μνήμες (όπως το κοιτάς απο πάνω) έχω προσθέσει extra ψυκτράκια για να τσιμπάνε απ ευθείας οι μνήμες απο τη φάνα. Μήν ξεχνάς οτι είναι και απο αλουμίνιο (~μισή θερμοαγωγιμότητα απο το χαλκό). Εσένα άμα πιάνει και σφίγκει με την ψύκτρα απο κάτω με τις τρύπες τότε είσαι πιο τυχερός και μπορείς να βάλεις και την κεραμική του Αρκτικού αργύρου.

Επειδη μπερδεψαμε λιγο τα μπουτια μας, παραθετω μια φωτο, ωστε να ξεφυγουμε απο το θεμα της ψυξης και να παμε στο ζουμι.

Μην ξεχνας ομως οτι αν και το αλουμινιο εχει μικροτερη θερμοχωρητικοτητα απο το χαλκο, αλλα μπορει να την διωξει πολυ πιο ευκολα.

post-56-1442173897,3484_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.