Jump to content

Αξίζει η αγορά ενός Raptor WD?

Lefteris1442169079

Recommended Posts

Επειδή ακουγονται διαφορα κουφα......2 ρεαφτορες σε RAID 0

ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΑΞΙΖΕΙ

raid.jpg

PS.πουλαω SCSI 2 ΔΙΣΚΟΥΣ IMB/QUANTUM 10K και οι δυο.

Επισης ADAPTEC 19160 - u/160

ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΕΕ. Δεν έχω δει ακόμα δίσκο με 1ΜΒ ακοοοοοομα…..

Μήπως θα μπορούσες να είσαι λίγο ποιο συγκεκριμένος ????:confused:

Και RAID 2x 1MB θα έχω 2ΜΒ και πάλι ούτε ένα αρχείο word δέν χωρά :103: LOL!!!

Controller δέν θέλω έχω ήδη.

Mηπως (λεω μηπως....) δεν ειναι 1(ενα) ΜΒ αλλα ΙΜΒ?? Βασικα μαλλον ειναι ΙΒΜ, αλλα τελος παντων.

Το ειπε το παλικάρι ο SLN αλλα δεν πειραζει το ξαναγραφω

1-δισκος (σκληρός) μαρκας IBM-DESKSTAR 10.000 rpm SCSI 10GB χωριτηκότητα

2-δισκος QUANTUM ATLAS IV 10.000 rpm SCSI χωρητικότητα 10 GB και αυτός

Σχολιο για τους ράφτορες δεν ειχες να κανεις κανένα????

Λοιπόν αφήστε τα μετροπρογράμματα κατά μέρους και τις δημοσιεύσεις των πινάκων και περιοριστείτε σε θέματα ταχύτητας σε καθημερινές χρήσεις του υπολογιστή!!! Ο καθένας εκεί που έχει περισσότερο κλήση!!! Και άμα για τον καθένα το raid πιστεύει ότι τον εξυπηρετεί εγώ πάω πάσο αλλά μη μου δείχνετε ως αποδείξεις πίνακες. Και σε μένα όταν έκανα το raid τα προγράμματα μου δείχνανε τρελά νούμερα αλλά σε γενικές γραμμές και σε καθημερινή χρήση το καταλάβαινα ότι το σύστημα δεν τραβάει και ότι το raid 0 είναι μούφα. Θεωρητικά πάντα διπλασιάζει τις επιδώσεις…… Στην πράξει πάντα έχει μιας τάξης 20-30% αύξηση των επιδόσεων…..αλλά όσο περισσότερο γεμίζουν οι δίσκοι αυτή η αύξηση περιορίζεται σε 5-10%......τελικά τη λέτε αξίζει το raid 0 που στο κάτω κάτω έχει και τον κίνδυνο να χάσεις τα δεδομένα σου άμα χτυπήσει ο ένα δίσκος?

Παιδιά θα σας "πρήξω" και εγώ με την ίδια πάνω-κάτω ερώτηση, αλλά επειδή τα δεδομένα κάπως διαφέρουν, θα τα παραθέσω:

Παρούσα κατάσταση:

- 2 SATA δίσκοι της σειράς WD-xx00-JD της Western Digital έκαστος πάνω σε ένα κανάλι του ενσωματωμένου Silicon Image SI-3114

- Λειτουργικά:

1 x Gentoo amd64

1 x XP Pro x64 SP-1

1 x XP Pro 32-bit SP-2

- Chipset & controllers:

1 x nForce4 SLI 4-channel SATA/RAID controller

1 x Silicon Image SI-3114 4-channel SATA/RAID controller

- Υπόλοιπα:

1 x Athlon-64 Winchester 939 3200+ 2.0GHz 512KB L2 cache

2 x 512 PC-3200 DDR RAM = 1GB RAM -> dual channel

Σκέφτομαι πιθανόν την αγορά 2 Ραπτόρων 74άρηδων - 2 έτσι κι αλλιώς λόγω μεγέθους - τους οποίους θα συνδέσω στο nForce4 λόγω υποστήριξης SMART & NCQ-TCQ.

Σε αυτούς θα μπουν πάνω μόνο τα partitions των εγκαταστάσεων Windows & τα partitions των pagefiles, καί το root partition του Gentoo & το swap του.

Με ενδιαφέρουν δηλαδή οι Ράπτορες μόνο για τα λειτουργικά και το φόρτωμα αυτών και των προγραμμάτων. Όχι για αποθήκευση δεδομένων.

Ερωτήσεις:

1. Αξίζουν τα λεφτά τους ("σκέτοι" όχι σε RAID-0); Με λίγα λόγια θα δω αισθητή διαφορά κατά την εκκίνηση και το φόρτωμα των εφαρμογών;

2. Έστω ότι αξίζουν, θα δω περαιτέρω αισθητή διαφορά εάν τεθούν σε RAID-0;

Σημειωτέον ότι γνωρίζω ότι θα μου ψιλο-βγει ο πάτος να στήσω το RAID-0 στο Gentoo (hardware/BIOS-assisted RAID -> dm-raid).

Επίσης boot γίνεται (και θα γίνεται) από κανονικό δίσκο όπου βρίσκεται ο NT-Loader ο οποίος για την περίπτωση του Gentoo καλεί το Grub που βρίσκεται στο root partition. To Grub δηλαδή, στην περίπτωση του RAID, θα μεταπηδήσει μέσα σε αυτό.

Ξέρω ότι σας κούρασα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποψη μου μιας και εχω 2 74αρηδες σε raid0

(1) Αν τα εχεις δωστα

(2) Σαφεστατα , ιδιαιτερα αν εισαι εμπειρος χρηστης (που εισαι)

Οσο τα περι λινουξ αμα ηθελες plug'n'play θα ειχες μονο win.Αλλα δεν εχεις ,οποτε σε τρωει και εσενα ο απαυτος σου (οπως και εμενα,λινουξας εδω!). Οποτε shut up and swim!(No offence man!)

Aξιζει.

Και ενας ..Σε δισκο 5400rpm δεν βλεπετε διαφορα σε σχεση με 7200 ?

Ε ετσι ειναι και με τα 10000.

Και 2 σε raid0 best value for money (SCSI320 ultra η εναλακτικη..)

Οπως αξιζει και 4 raptors σε raid0....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.