Jump to content

Abit Serrilel adaptor+Seagate 120MB+P4C800-E dlx=no go

Freedom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσπαθώ εδώ και μερικές μέρες να συνδέσω έναν PATA 120άρη Seagate (8ΜΒ cache 7200rpms) μέσω ενός Abit Serrilel adaptor σε κάποιο απο τα SATA κανάλια της P4C800-E dlx και δεν γίνεται τίποτις...

Εχω παιξει με 2 adaptors, με 2 καλώδια sata, με τις ρυθμίσεις του bios, ακόμα και με άλλον ιδιο τετοιο δίσκο αλλά τιποτα...ο δίσκος ουτε κάν αναγνωρίζεται...

Οπότε αν έχει κάποιος καμιά ιδέα, ας την ρίξει πρίν πάω και τα σκάσω σε SATA δίσκο...

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

δεν πιστευω να εχεις ξεχασει να τον βαλεις master? :003:

χωρις αστεια τωρα, υπαρχει παντα η βασιμη πιθανοτητα να μην παιζει αυτος ο δισκος με serillel

οπως πχ δεν παιζουν οι "λεπτοι" 40αρηδες Maxtor, δεν τους αναγνωριζει ουτε αυτους.

Ενω αντιθετα ολοι οι αλλοι Maxtor παιζουν.

προσωπικα εχω δοκιμασει τον 120αρη IDE Μαxtor, με serillel, εκτος απο τον silicon image της ABIT,

και στον via controller του 8237 southbridge και στον Promise

αρα πιο πιθανο το βλεπω να ειναι θεμα δισκου παρα controller

θα βοηθουσε αν ειχες αλλο δισκο να δοκιμασεις, και αν μπορσουσες να δοκιμασεις τον Seagate+serillel σε αλλη μητρικη , για πιο σιγουρια abit

παντως αλλη ρυθμιση περα απο το master δεν χρειαζεται. ουτε στο bios ουτε πουθενα

το βαζεις και τον βλεπει με τη μια

εκτος αν ειναι ελαττωματικο το serillel (μου ειχε τυχει ενα τετοιο)

αλλα ειπες δοκιμασες δυο ...

Ευχαριστώ Σακ...

Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια τσεκάρωντας (για πολλοστή φορά) τα τζαμπερόπουλα αν και είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό που λές...οτι τελικά μάλλον δεν γουστάρουν οι συγκεκριμένοι adaptorες τους Seagate μου και τανάπαλιν...

Φτού....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.