Jump to content

HELP...

gourdo

Recommended Posts

Παιδια καταρχιν χρονια πολλα και ναστε παντα καλλα.Αντιμετοπιζο το εκσισ προβλημα.Στο δευτερο pc μου εχω βαλει στο ide2 εναν maxtor 200gb 133ata και ενα asus cdrom.Σαν master τον σκληρο και μετα το cd rom.Το θεμα ειναι οτι οταν κανει αναγνωση το cd rom και πχ γραφω ενα αρχειο στον σκληρο(στον master pou exei τα windows) περναν τα δεδομενα πρωτα απο τον maxtor και μετα πανε στον σκληρο τον πρωτευων.Βεβαια το ιδιο πραγμα κανει και οταν ακοθω ενα κομματι μουσικης μουσικης.Συγνομη για το μεγαλο post.Η λυση μπορει να ειναι απλη απλα ρωταω εσας που ασχολειστε πιο πολλυ με το αντικειμενο:)

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θες να πεις. Αντιγράφεις απ'το CD στο σκληρό στο IDE1 και το αρχείο γράφεται πρώτα στο σκληρό στο IDE2;

Για εξήγησέ το λίγο τι θες να κάνεις.

(Με πρόλαβε ο γρηγορότερος Poster του PCtechnology :065: )

έχω στο ide1 δυο "σκληρους".Στον έναν αναγκαστικά έχω τα windows.πάει καλά μέχρι εδώ.Στο ide2 έχω έναν ακόμα σκληρό και το cdrom μου.Ότι και να κάνω με το cdrom ανάβει το λαμπάκι του σκληρού στο ide2 ενώ δεν μεταφέρω δεδομένα σε αυτό τον σκληρό.Απότι έχω καταλάβει ότι λειτουργία και να κάνει το cd rom περναει πρώτα από τον σκληρό και μετά πάει στο σύστημα.Δεν ξέρω άμα σας εδωσα να καταλάβετε. :009:

στον σκληρό έχω μέσα τραγούδια και έγγραφα και δουλεύει μια χαρά.Απλά όταν κάνει ανάγνωση το cd ανάβει το κόκκινο λαμπάκι του σκληρού όταν σταματάει την ανάγνωση το cd σβήνει το "κoκκινο" λαμπάκι του σκληρού.κανονικά θα "επρεπε" να ανάβει ο σκληρός που αντιγράφω τα δεδομένα έτσι δεν είναι?στο άλλο pc που έχω έτσι γίνεται όπως και σε όλα τα pc.

Για κατσε....

Το case σου εχει 2 λαμπακια....το ενα ειναι το power...που ειναι παντα αναμενο...

Και αλλο ενα που αναβοσβηνει αναλογα με την μεταφορα δεδομενων..των σκληρων...

Αφου απασχολεις καποιο ide...λογικο ειναι να αναβει το λαμπακι...πως ξερεις απο ποιον σκληρο αναβει το λαμπακι?

ναι ξέχασα να πω ότι επειδή δεν έχει χορό το κουτί γία τρίτο σκληρό έχω πάρει συρτάρι στην θέση του cdrom και έχω βάλει τον skliro.to κουτί αυτό έχει λαμπάκι on-off και λαμπάκι για τον σκληρό γιαυτο καταλαβαίνω ότι δουλεύει.Βλέπω ότι ότι και να κάνει το cd-rom περνάει από τον σκληρό που είναι στο ίδιo ide και μετά πάει στον master σκληρό. :090:

ναι ξέχασα να πω ότι επειδή δεν έχει χορό το κουτί γία τρίτο σκληρό έχω πάρει συρτάρι στην θέση του cdrom και έχω βάλει τον skliro.to κουτί αυτό έχει λαμπάκι on-off και λαμπάκι για τον σκληρό γιαυτο καταλαβαίνω ότι δουλεύει.Βλέπω ότι ότι και να κάνει το cd-rom περνάει από τον σκληρό που είναι στο ίδιo ide και μετά πάει στον master σκληρό. :090:

Ανα μπραβο...κατι τετοιο περιμενα να ακουσω....

Κοιταξε αφου απασχολεις καποιο ide...την στιγμη εκεινη το συρταρι βλεπει κινηση στο ide οποτε αναβει το λαμπακι...

Αρα αυτο λογικα θα γινεται...οταν χρησιμοποιεις τον σκληρο που βρισκεται στο ιδιο ide με αυτον που εχεις στο συρταρι...

Γενικα...δεν υπαρχει καποιος λογος να ανησυχεις...

το σκέφτηκα και αυτό αλλα κοίτα να δεις τι γίνεται.χθες άλλαξα motherboard.είχα μια asus και τώρα έβαλα gigabyte.ακριβώς τα ίδια είχα πάνω και δεν το έκανε.Μου φαίνεται παράξενο.λέω να βγάλω τον σκληρό από την θήκη και να την ξαναβάλω μέσα.εάν παλi ανάψει το λαμπάκι θα πει ότι είναι εικονικό έτσι?

Δεν υπαρχει τετοιο θεμα...σιγουρα ειναι εικονικο...

Αλλα για να σταματησεις να ανησυχεις δοκιμασε το...

Βγαλε τον σκληρο απο μεσα να δεις...

Υ.γ.Μην ξεχασεις να κλησεις το pc για να βγαλεις/βαλεις τον σκληρο..

θα το κάνω και θα γράψω πάλι το βραδυ.Πρώτη φοράς το βλέπω.Η άλλη motherboard που είχα ήταν ata33 ενώ αυτή είναι ατα 100.γιαυτο την άλλαξα και τα έπαιξα όταν το είδα.ευχάριστο για όλα και συγγνώμη για την αναστάτωση :045:

λοιπόν όσο αφορά το προβληματάκι μου ok.έβγαλα τον σκληρό από το συρτάρι το "ξανατοποθετισα" και ανάβει το λαμπάκι ακόμα.γιατί όμως γίνεται αυτό τώρα και ράλλια δεν γινότα?μόλις άλλαξα motherboard έγινε.anyway thanks για όλα :023:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.