Jump to content

δεν μπορώ να εγκαταστήσω παραθύρια με A8V deluxe και WD sata

dpresv

Recommended Posts

memtest 1.40 test #5 ή #8 πολυ απλα,αρχισε απο τα 2.5-3-3-10 με 2.8V στην default ταχυτητα της cpu και μετα ανεβαινε σιγα σιγα μεχρι να χτυπησουν οι μνημες προσπαθωντας να μην υπερβαινεις την default ταχυτητα της cpu.........

Αλλα πρεπει να μας τα πεις ποιο αναλυτικα οπως ΗΤΤ που εισαι οι μνημες που ειναι οπως και η cpu,στα default λειτουργει σωστα?

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

οχι, δεν σημαινει οτι φταινε τα windows,

αν υπαρχει προβλημα με τη μνημη μπορει να σου βγαζει αναφορα λαθους για οποιοδηποτε αρχειο και ιδιως για τα συχνοτερα χρησιμοποιουμενα ;)

καλα τοσες μερες αλλες μνημες δεν εχετε να δοκιμασετε?

Παιδια δεν ξερω αν το ανεφερε πριν ο Δημητρης, αλλα καναμε memtest με τις Kingston HyperX 3500 BH-5 του στα 230 με 2.8ν (απο 217) και ετρεξε 26 pass error free...

Εχουμε και τις δικες μου και κατι TwinMOS......

λοιπόν, ψάχνω από το πρωί και έχω βρεί σε διάφορα φόρουμ προβλήματα αντίστοιχα με το δικό μου, που αναφέρονται σε conflict των VIA 4in1 drivers και της ΑΤΙ κάρτας γραφικών.

thor, εσύ έχεις την 9700, προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μου δεν είχες ποτέ?

sak, τι κάρτα έχεις?

και μία άλλη ερώτηση, το Hyper Transport πόσο πρέπει να το έχω? αυτή τη στιγμή το έχω στο 1000, όσο το είχε το bios από μόνο του.

9800προ εχω και κανενα προβλημα με Omega drivers

(οfficial catalyst δεν εχω βαλει ποτε)

το ΗyperTransport πρεπει να σηκωνει μεχρι 1100-1200 το πολυ

αλλα ειναι αχρηστο σε εμας, τεραστια λεωφορος για 2-3 αυτοκινητακια.

αν εισαι default αστο 1000 (δηλ ΗΤ multi 5x)

αν αυξησεις το ΗΤΤ, ριξτο σε 800 (δηλ ΗΤ multi 4x) ωστε να μην ξεπερνας τα 1000ΜΗz (μεχρι τα 250-260ΗΤΤ τουλαχιστον :003: αν βαλεις ακομα παραπανω ριξτο στο 600/3x )

λοιπόν, ψάχνω από το πρωί και έχω βρεί σε διάφορα φόρουμ προβλήματα αντίστοιχα με το δικό μου, που αναφέρονται σε conflict των VIA 4in1 drivers και της ΑΤΙ κάρτας γραφικών.

thor, εσύ έχεις την 9700, προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μου δεν είχες ποτέ?

sak, τι κάρτα έχεις?

και μία άλλη ερώτηση, το Hyper Transport πόσο πρέπει να το έχω? αυτή τη στιγμή το έχω στο 1000, όσο το είχε το bios από μόνο του.

Για το HTT σου ειπε ο sak,9700 Pro εχω και οχι δεν ειχα κανενα προβλημα εχω τους 4.10 catalyst(Απλα δεν εχω δοκιμασει τους νεωτερους λογω βαρεμαρας)/και τους VIA 4.55v,δοκιμασε να κανεις disable το fastwrite αν και εγω ανοιχτο το εχω χωρις προβλημα........

Γενικα εμενα ηταν rock sold απο την αρχη το computer απλα στην αρχη ετρεχα τις μνημες ασυχρονα γιατι με 1Τ τα Buffalo με τα Micron δεν πηγαιναν πανω απο τα 225(Στον P4 πανε μεχρι 250 στον Α64 το ιδιο με 2Τ ομως) ενω τωρα ειμαι και 1:1 με τις Patriot TCCD..........

ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

μείωσα το HyperTransport στην περίπτωση που έφταιγε αυτό στα 800.

έκανα disable το fast writes.

έβγαλα τους via4in1 drivers και έβαλα τους Omega.

άλλαξα μνήμες, έβγαλα τις hyperx και έβαλα μία απλή 256 twinmos.

το πρόβλημα συνεχίζει, είτε πάγωμα του υπολογιστή, είτε μαύρισμα της οθόνης και μετα από 5-10 δευτερόλεπτα restart. αυτή τη στιγμή όλα τρέχουν σε default.

RMA τη μητρικη.

Δεν μπορω να φανταστω τι αλλο μπορει να φταιει, και προβληματικα κομματια τυχαινουν παντου.

σε μενα ετυχε η MSI , σε σενα η Asus

κριμα, και κουραγιο, πηγαινε αλλαξε τη

το πρόβλημα τελικά ήταν ... η εγκατάσταση των windows! με νέα εγκατάσταση όλα δουλεύουν ρολόι!

εδώ και 3-4 μέρες τον δοκιμάζω να δω που φτάνει!όταν έχω νέα (σταθερά ;) ) θα ποστάρω!

Άσε φίλε, dpresv, τα ίδια αντιμετώπισα και εγώ με την Α8V, και φαντάσου ότι την προτίμησα γιατί εδώ και 12 χρόνια (ναι δώδεκα) φτιάχνω τα PC μου με ASUS mobos, και τα θεωρώ κορυφαία. Όταν δεν είσαι επαγγελματίας αλλά χομπίστας όπως εγώ, η ευκολία στην εγκατάσταση, στην συναρμολόγηση και η απροβλημάτιστη λειτουργία είναι τα βασικά που κοιτάω. Λοιπόν εμένα η Asus με κέρδισε σαν πελάτη γιατί όλα τα pcάκια μου τα έστηνα σε χρόνο ρεκόρ χωρίς ΠΟΤΕ προβλήματα στο σετάρισμα.

Σε πάνω από 15 PC που συναρμολόγησα παρέα με διάφορους κολλητούς για πάρτη τους, οι οποίοι αποφάσιζαν να πάρουν άλλες μητρικές (MSI, SOYO, ABIT) πάντα συναντούσαμε προβληματάκια με αποτέλεσμα το pc να το καταφέρνουμε να λειτουργήσει κανονικά μετά από καμιά βδομάδα παιδέματος και ιδρώτα. Επιπλέον την συγκεκριμένη μητρική την προτίμησα γιατί έχει επιπλέον IDE κανάλι στον RAID controller που (θεωρητικά όπως φαίνεται παρακάτω) μπορείς να συνδέσεις έως και 6 IDE συσκευές (εγώ έχω 5 IDE συσκευές).

Με την A8V-Deluxe (το deluxe μας έλειπε) είπα τον δεσπότη-παναγιώτη. Με το ένα dimm μνήμης που έχω δεν ξεκίναγε. Ευτυχώς μου έκοψε και το έβαλα στην Β1 θέση και ξεκίνησε. Το ίδιο και με τους σκληρούς και τα dvd-roms. Τους 2 σκληρούς δεν τους έβλεπε στο IDE 1 και τα 2 DVD στο IDE 2. Ξεκίνησε μόνο όταν έβαλα και τους 2 σκληρούς στο IDE 2 κανάλι και τα dvd στο IDE 1.

Επειδή χρησιμοποιώ και εσωτερικό Iomega Zip 750 σε IDE σύνδεση (σύνολο 5 IDE συσκευές δηλ: 2 ide hard disks, 1 dvd, 1 dvd-rw και το ΖΙΡ), είπα να χρησιμοποιήσω τον εξτρά IDE controller και να το συνδέσω εκεί. Π@π@ρια μάντολες που λέει και ο Γεωργίου. Δεν το έβλεπε με τίποτα.

Ξανά format, πάω να βάλω τους SATA drivers με F6 πριν ξαναεγκαταστήσω τα windows, διαβάζει την δισκέτα, ξεκινάει η εγκατάσταση και παπ μετά από 5 λεπτά κολλάει. Το ίδιο λούκι το πέρασα άλλες 2 φορές. Τί να επιλέγω IDE mode από το bios για τον promise controller, τί να το βγάζω, τί να αλλάζω συνδυασμούς (1 hard primary, zip secondary και ο δεύτερος σκληρός στον επιπλέον IDE controller μόνος του), τι τo dvd και το dvd-rw μόνα τους στον επιπλέον controller, τζίφος σε πάμω από 50 συνδυασμούς.

Τελικά έμεινα με την εντύπωση ότι μάλλον ο promise controller υποστηρίζει μόνο RAID συνδεσμολογίες και όχι χύμα ότι του συνδέσεις (ούτως ή άλλως δεν μπορείς να συνδέσεις ΑΤΑΡΙ συσκευές π.χ. dvd, στο επιπλέον IDE κανάλι).

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι χρειάστηκα να αγοράσω έναν adaptorα IDE->SATA (κόστος €17) και έτσι σύνέδεσα τον 2ο σκληρό μου σε θέση SATA και έβαλα το ΖΙΡ σαν slave πίσω από τον πρώτο (master) σκληρό.

Με το δώρο του Πάσχα (δυστυχώς ξεμείναμε από λεφτά) θα πάρω άλλο ένα 512dimm μνήμης και θα το κοτσάρω στην Α1 θέση να δω αν θα τρέξει σε dual channel. Αν δεν τρέξει θα τους την πάω πίσω στην εγγύηση.

σε dual channel τρέχει καλύτερα, παραδόξως... όπως είπε και o sakattack παραπάνω το Β1 είναι το μοναδικό single channel setup που προτείνεται...

γενικά δεν έχω παράπονο από την μητρική. σήμερα πήγα να την πολυμετρήσω στα μόσφετ, να δω αν όντως κάνει overvoltage και μου έβγαζε κάτι άσχετα. ίσως έκανα κάτι λάθος. μετράω διαφορά δυναμικού ανάμεσα στο πρώτο και το τρίτο ποδαράκι του μόσφετ και μου έδειχνε 10V!!! η τάση ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο ποδαράκι ήταν 1,58-1,60V όταν εγώ το είχα θέσει 1,55V από το bios. πως μετράω ΣΩΣΤΑ την τάση?

σε dual channel τρέχει καλύτερα, παραδόξως... όπως είπε και o sakattack παραπάνω το Β1 είναι το μοναδικό single channel setup που προτείνεται...

Φίλε dpresv, μια γι'αυτό τον λόγο προτίμησα 939 socket: για την υποστήριξη dual-channel την οποία δεν υποστηρίζει το 754 (και που αν το διάλεγα ένας συνδυασμός μητρικής-επεξεργαστή σε 754 θα μου κόστιζε τα μισά λεφτά), και που δίνει συγκριτικά αρκετά καλύτερες επιδόσεις στο σύστημα.

Πάντως πολύ παίδεμα το σετάρισμα αυτής της μητρικής. Mου πήρε 8 μέρες να τα καταφέρω να λειτουργεί σωστά αν και με απενεργοποιημένο το SATA RAID (και με ένδειξη θαυμαστικό στο control panel>system>device manager). Θα δοκιμάσω στο μέλλον να ξαναενεργοποιήσω το SATA RAID μόλις δω κάποια αναβάθμιση στο site της ASUS για τους drivers.

Σκοπεύω να κάνω και μια αναβάθμιση στο bios στην έκδοση 1.08.

Ρωτα τον αδερφο σου....

εγγυηση εχει η μητρικη οποτε δεν εχεις φοβο!

Δεν σε καταλαβα....Υποννοεις κατι? σε ενα πηνιο κοντα στο socket ειναι ρε μητσο...

Σολωνακο δεν σχολιασες της αγορα 939 απο μερους μου...Επειδη θυμαμαι κατι βαρυγδουπες δηλωσεις με κατι πληκτρολογια...πως και γραφεις ακομα? λεω γω τωρα.....

Ειμαι σε ξενο υπολογιστη ρε!! Τι να κανω? Να κρεμασω ολα τα ξενα πληκτρολογια??

Παντως ειστε animals... 1 βδομαδα πριν την κυκλοφορια του NF4 πατε και παιρνετε NF3... Ακατανοητο! Και μην ακουσω τιποτα για pci-e καρτα γραφικων! λες και πηρες την προηγουμενη βδομαδα την 6800 και δεν σου "παει" να την πουλησεις...

Ειμαι σε ξενο υπολογιστη ρε!! Τι να κανω? Να κρεμασω ολα τα ξενα πληκτρολογια??

Παντως ειστε animals... 1 βδομαδα πριν την κυκλοφορια του NF4 πατε και παιρνετε NF3... Ακατανοητο! Και μην ακουσω τιποτα για pci-e καρτα γραφικων! λες και πηρες την προηγουμενη βδομαδα την 6800 και δεν σου "παει" να την πουλησεις...

Ολα θα τα κρεμασεις!!!! Κοιτα να δεις κατι λακαμαδες....πανε και περνουνε nf3 με τη δικαιολογια οτι ''και καλα'' δεν εχουνε λεφτα να παρουνε και pci-x καρτα γραφικων....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.