dpresv Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2004 σήμερα πήρα τον 3200+ 939 και την asus A8V deluxe. αφού έφαγα μία φρίκη αρχικά καθώς δεν μπουτάριζε (ήθελε την ram στο Β1 slot) το μηχάνημα πήρε μπρος και ξεκίνησα να εγκαταστήσω τα παρθύρια.επειδή το cd της μητρικής δεν είχε τους drivers για το sata, κατέβασα από το site της asus τους promise sata drivers, από εδώhttp://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=21&l3_id=1&m_id=1&f_name=378ata_100104528.zip~zaqwedcξεκινάει η εγκατάσταση των παραθυριών, πατάω F6 για να βάλω τους drivers και όταν μου ζητήσει τη δισκέτα, την χώνω κανονικά μέσα, επιλέγω οδηγό για xp και συνεχίζω. μου βγάζει ότι, οκ θα έχεις support για το promise 378 στη συνέχεια μου βγάζει τη γνωστή οθόνη και μου λέει για να κάνεις install τα παραθύρια πατα εντερ, αλλά μετά λέει ότι δεν βρήκα κανένα δίσκο οπότε πάρε τον που***λο και κάνε restart.έχετε καμμία ιδέα? ο δίσκος δουλεύει κανονικά, το linux εγκαταστάθηκε οκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar Δεκέμβριος 24, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Δεν ξερω αν θα σε βοηθησω, αλλα μου ειχε τυχει ακριβως το ιδιο σε εναν φιλο, στον οποιο περναγανε οι drivers κανονικα για s-ata, αλλα δεν αναγνωριζε και παλι τον σκληρο. Το προβλημα ηταν οτι οι drivers ηταν απο αλλη motherboard γιαυτο δεν δουλευαν (του ειχαν δωσει λαθος cd απο την μεγαλυτερη αλυσιδα καταστηματων η/υ στην Ελλαδα- ονοματα δε λεμε). Μηπως κατα τυχη δεν ταιριαζουν οι drivers? Δοκιμασε αν υπαρχουν αλλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Δεκέμβριος 24, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 το δοκίμασα αντιγράφοντας και τους drivers από το cd στη δισκέτα. επίσης το Link που έδωσα βγάζει κατ' ευθείαν στα drivers της A8V... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 24, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Δεν εχει native υποστηριξη το via για SATA??Χρειαζεται παλι controller?? Στον promise controller εχεις βαλει τους σκληρους? Α8V + BH5 = the laughter of the bear!!MERRY CHRISTMAS EVERYBODY!!! :114: :114: :114: Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 24, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Όλες αυτές τις καταστάσεις καλό θα ήταν να τις συγκεντρώσουμε σε ένα ποστ γιατί τελικά υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που σκοτώνουν ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 25, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 εχεις βαλει απο το BIOS την επιλογη του Promise σε IDE αντι για RAID ?επισης δεν θυμαμαι αν ο Promise εχει διαφορετικο driver για μονό δισκο και για raid τσεκαρε αν αυτα τα 2 τα εχεις σωστα.Η αληθεια παντως ειναι οτι δεν δοκιμασα να βαλω στον Promise τον δισκο με το λειτουργικο.Τον εβαλα μονο στον Via controllerθα με ενοχλουσε βεβαια αν μου τυχαινε τετοιο bug και δεν μπορουσα να το λυσω, αλλα αν ολα τα αλλα αποτυχουν γιατι δεν το βαζεις διπλα να ησυχασεις? :003: ΥΓ με γεια :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 25, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 Oπως ειπε ο sak αλλη δισκεττα χρειαζεται ο promise στο IDE και αλλη στο RAID mode που φυσικα πρεπει να το αλλαζεις απο το BIOS...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Δεκέμβριος 25, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 Ρε παιδια αν δεν κανω λαθος, ο promise δεν ειναι το 3ο IDE???? Η ο promise ελεγχει και sata και IDE?Η επιλογη του Promise απο το bios ειναι disabled, αν και αυτο νομιζω οτι αφορα το 3ο IDE και οχι τον sata.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Δεκέμβριος 25, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 το πρόβλημα λύθηκε σχετικά εύκολα και δεν έφταιγαν τα windows. τη λύση την έδωσε ο sak που με έκανε και πρόσεξα ότι ο δίσκος ήταν στο via controller και όχι στο promise. αφού έκανα το πολυπόθητο setup των windows άρχισαν και τα υπόλοιπα προβλήματα. σε κάποια φάση, σβήνει η οθόνη και τα ανεμιστήρια συνεχίζουν να δουλεύουν. οι φρικτές μνήμες από την εμπειρία με το q-tek και την abit ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου... βγάζουμε με τη μία με το σταύρο το τροφοδοτικό μου και βάζουμε το δικό του, το οποίο δεν έλεγε να ξεκινήσει τον υπολογιστή μου. ξαναβάζουμε το δικό μου και ξεκινάει ως δια μαγείας. να σημειώσω εδώ ότι η μητρική (???) κάνει το εξής κουφό : όταν ανοίξω τον διακόπτη on-off του τροφοφοτικού (antec truepower 480w), ως διά μαγείας, χωρίς να πατήσω τίποτα άλλο η μητρική παίρνει μπρος... αυτό το έκανε από την πρώτη στιγμή, και ακόμα και όταν δεν είχα καν το κουμπάκι Power on του κοθτιού συνδεδεμένο. τέλοσπάντων, το πισί ξανανοίγει και δουλεύει κανονικά, πάω στο bios και βάζω τις μνήμες (2χ256ΜΒ ΚΗΧ3500 με ΒΗ5) να τρέχουν σε 2:1 με την cpu στα 400Mhz δηλαδή. αμ δε! στη μητρική αυτό μάλλον δεν αρέσει καθόλου γιατί κολλάει, συνήθως όταν πάει να φορτώσει παραθύρια. μία φορά κόλλησε και πριν καν βγάλει την POST screen, εκεί έκλασα πάνω μου, γιατί νόμισα ότι θα πάθει bios corruption. δοκίμασα να αυξήσω και 0.1V στις μνήμες αλλά δεν. αν τις αφήσω στα 333MHz τότε δεν έχει πρόβλημα. οι μνήμες είναι σε single channel, στα slots B1 και Β2 λέω το απόγευμα να δοκιμάσω να βάλω το τελευταίο bios, αν υπάρχει και άλλη πρόταση (εκτός από το να αλλάξω μνήμες ) την ακούω ευχαρίστως... Υ.Γ. παρακαλώ κάποιον mod να μεταφέρει το thread σε καταλληλότερη θεματική κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 25, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 Λοιπον , ενα-ενα :003:spresv o Promise εχει 2 sata KAI 1 IDE connector (δηλ 2 δισκους IDE)δηλαδη δυνολο 4 sata και 6 IDE δισκους μπορεις να χωσεις στη μητρικη dpresv, μην ανησυχεις καθολου, ειναι σκυλι και δεν παθαινει τιποτα. :023:δεν ξερω αν ειναι θεμα asus, via, ή και τα 2 μαζι, παντως την κοβω για πολυ ανθεκτικη μητρικη.Bios corruption δεν παθαιναν ποτε τα via. Aπλα εχει φοβηθει το ματι μας με τα nf2. Αυτο με το αυτοματο boot οφειλεται σε μια επιλογη του BIOSκαπου λεει μετα απο power off τι να κανει, και η default επιλογη ειναι previous state ή power on δε θυμαμαι.Τεσπα αλλαξε το αυτο και θα σταματησει να αναβει μονη της.Για τις μνημες δεν ξερω αν παιζει ασυμβατοτητα, ή χρειαζονται περισσοτερα V, ή τι αλλο.παντως γιατι τις εχεις single channel? Βαλτες σε dual, στο 1ο και στο 3ο, τα δυο μπλε δηλ. Ειδικα στο 3ο χρειαζεται οπωσδηποτε.Εν αναγκη δοκιμασε και τιποτα αλλες.ΒΙΟS καλο για winchester ειναι το beta 1009. Εγω χρησιμοποιω την εκδοση 1009.005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 25, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 Με τη timings εχεις δοκιμασει τις BH5 μεχρι τωρα,βαλτες σε dual channel me 2.8V αν και πιστευω τα εχεις κανει αυτα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Δεκέμβριος 25, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 τις έχω σε single channel και ότι έχω κάνει μέχρι τώρα είναι μόνο default, δεν έχω πειράξει καθόλου τα timings. ότι βάζει, το βάζει αυτόματα.τις έβαλα σε single channel για δύο λόγους, πρώτον γιατί είναι (φαντάζομαι) πιό απλή κατάσταση, δεν ζορίζει τόσο πολύ την μητρική και δεύτερον, γιατί για να το κάνω να δουλέψει έπρεπε να βάλω ΜΟΝΟ ένα dimm και αυτό στο Β1 slot (ελέω winchester). όταν δούλεψε, το δεύτερο dimm το έβαλα στο Β2.κατεβάζω το bios που λέει ο sakattak και θα επανέλθω...σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας!! :041: :038: :045: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Δεκέμβριος 26, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 αυτό είναι το πρώτο μου ποστ από τον νέο υπολογιστή μου! με γειά μου, και στα δικά σας (όσοι δεν προτιμάτε prescott) !!!!να ανφέρω τι έγινε με μένα για να υπάρχει η γνώση και για τις επόμενες γενιές.πρώτα έβαλα το bios που είπε ο sak το 1009.005 beta, αφού ξεκίνησε κανονικά μία φορά το σύστημα με τις μνήμες στα 333, για να βεβαιωθώ ότι είναι όλα οκ, βάζω τις μνήμες στα 400. πάλι πακέτο και δεν ξεκίναγαν τα windows.ξανά στα 333 και ανασυγκρότηση. παρατηρώ ότι στο cpuz, στο tab SPD, το slot 1 δίνει κανονικά πληροφορίες για το dimm της μνήμς, αλλά το 2 δεν δίνει τίποταστη συνέχεια αλλάζω θέση στο ενα dimm και το βάζω στο slot A1, σε dual channel. ξεκινάει κανονικά στα 333, και στη συνέχεια ξεκινάει κανονικά και σε 400Mhz dual channel!!!τωρα είμαι στα 2200Mhz :038: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 26, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Γι αυτο επεμενα να τις βαλεις σε dual channel........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Δεκέμβριος 26, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 ναι, κάτι θα ήξερες... ! πήγα να εγκαταστήσω το rome να παίξω, και έτρωγε φοβερά restarts. τα windows μετά από κάθε restart έλεγαν ότι το πρόβλημα το δημιούργησαν οι drivers της κάρτας γραφικών (ASUS 9600XT). απεγκατέστησα τους drivers της asus που είχα και έβαλα τους catalyst 4.11, και πάλι γινόταν το ίδιο. (failed to complete a drawnig μου έγραψε μία φορά) μία πιθανότητα που υπάρχει στο μυαλό μου είναι ότι η μητρική δίνει λάθος ενδείξεις γενικά (τάσεις, θερμοκρασίες κτλ.) και αυτό τρέλαινε τον asus smart doctor ο οποίος φουλάριζε το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών. την έχω 2 μήνες περίπου και το ανεμιστήρι δεν το έχω ακούσει μέχρι τώρα να πιάνει 6000 στροφές όπως τώρα. το smart doctor το έβγαλα, αλλά και πάλι με τους catalyst μου έκανε μια φορά restart για τον ίδιο λόγο. τώρα τεσταρω τις μνήμες στα 230 fsb με 2,8 V για να είμαι σίγουρος ότι πάνε τουλάχιστον μέχρι τόσο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 26, 2004 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 oσο κι αν φαινεται περιεργο, πιο προβλημα ειναι το single channel !αν δεις στο βιβλιαρακι, το μονο προτεινομενο SC configuration ειναι με ενα dimm στο 3ο slot, δηλ το Β1 που λες κι εσυΔεν υπαρχει προτεινομενο SC configuration με 2 dimms ! Απο εκει και πανω πας ή σε 2 dimms DC στα μπλε, ή σε 4 dimms DC Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 26, 2004 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Aν τα timings τα εχεις στο Auto βαλτα μονος σου πχ 2.5-3-3-10.Ακομα εισαι με 1Τ ή με 2Τ command rate για να το βαλεις σε 1Τ στο memory configuration βαλε το 2Τ command στο disable... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Δεκέμβριος 27, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 ρε παιδιά βοηθήστε γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα. τρώει συνέχεια κολλήματαμαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή, αν παίζει μουσική συνεχίζει για 2-3 δευτερόλεπτα, και μετα νεκρώνει και δεν κάνει τίποτα, αλλά τα ανεμιστήρια και τα λαμπάκια είναι ανοιχτά. άλλες φορές τα windows λένε ότι φταίνε οι drivers της κάρτας γραφικών, άλλες μετά το κολλημα, στο φόρτωμα του bios μου λέει "cpu overclocking failed", και άλλες δεν λέει τίποτα.έβαλα τους catalyst 4.11, έβαλα και το directx9.0c, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... βοηθήστε με please!!!! όλα τρέχουν σε default, απενεργοποίησα και το 2Τ όπως μου είπε ο thor στις μνήμες. θερμοκρασίες είναι στάνταρ χαμηλές (αν και έχω διαβάσει ότι τις δείχνει λάθος η asus) γύρω στους 30.συμπλήρωση : τα timings είναι από το auto 2-3-3-8μ καλά δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 27, 2004 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 ξαναβαλε το 2Τ γιατι μπορει να μην αντεχει το 1Τ (ή σου εκανε και στα δυο το κολλημα? )βρες και αλλες μνημες να δοκιμασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Δεκέμβριος 27, 2004 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 και στα 2 το έκανε. αν είναι πρόβλημα των μνημών όμως, αυτό σημαίνει ότι τα παραθύρια λένε ότι γουστάρουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.