Jump to content

ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!!???

Mystis_Sr

Recommended Posts

Αυτο που συμβαίνει δεν εχει προηγούμενο.Λοιπόν το συστημα είναι το εξής:

ATHLON 64 3000+

MB: ALBATRON K8X800 PRO II (socket 734)

MEMORY: 512 MB DDR 400 KINGSTON

VGA: ASUS GFORCE FX 5700 128 MB DDR

HD: SEAGATE SATA 120 GB

Λοιπόν έχουμε και λέμε.Το σήστημα ειναι ολοκαινουργιο και συναρμολογημένο απο το ΠΛΑΙΣΙΟ απο όπου και το αγόρασα.

Έκανα κανονικα την εγκατασταση του λειτουργικου (winxp pro eng.) και την εγκατασταση του serial ata αλλα το συστημα μου εχει παρουσιασει ενα καρο μ..ες blue screens,εφαρμογες μια να ξεκινουν κανονικα και μια να σκανε...ακόμη και κόλημα στην εκγατασταση των win εχω φαει.Πριν αρχησετε να μου λετε για μνημες,μητρική μπλα , μπλα... εξηγούμε.

Προβλημα μνημης και mobo δεν υπαρχει εχω δοκιμασει και με αλλες

δισκος ούτε.

θερμοκρασία cpu είναι εντάξει.

Εγατασταση win (αν κατσουν συνήθως καθονται)

service pack1 (κάπιες φορες blue screen)

Drivers για chipset

drivers για καρτα vga (συνήθως δεν τους δέχετε και boot-αρει λες και δεν μπήκαν, μετα απο καπια reboot τους βλεπει)

καθως επισης και σε τυχαιες χρονικες στιγμες κατα το boot των win οτι τα windows επρεπε να ανακτησουν καποιο κομματι απο την registry που ηταν απαραιτητο για την λειτουργια των win.Εχω δοκιμασει διαφορες ρυθμησεις και απο το bios για απενεργοποιηση για caching kai shadowing ...τπτ.Default ρυθμίσεις τπτ.Όλοι οι drivers που βαζω ειναι certified δεν μπένει οτι νανε.

Αν μέτα απο ολα αυτα έχετε να μου πειτε κατι εκτος απο το οτι το σύστημα ειναι δαιμονισμένο σας παρακαλώ πειτε το.Μαλλον το βλέπω να σκαω στο ΠΛΑΙΣΙΟ και να τους το φερω στο κεφάλι.

Το σύστημά μου είναι παρόμοιο με μόνη σημαντική εξαίρεση κατά την γνώμη μου ότι δεν διαθέτω SATA δίσκο.

Δεν έχω προβλήματα. Τώρα αν σίγουρα δεν φταίει mobo και μνήμες και δεδομένου ότι έχεις μόλις 1 dimm μνήμης οπότε ο mem controller της cpu δεν ζορίζεται το μόνο ίσως που μένει είναι το PSU.

Είσαι σίγουρος όμως ότι δεν τίθεται θέμα μνήμης ή Mobo? Δοκίμασε να αλλάξεις και θέση στην μνήμη.

Με τους SATA τι ισχύει? Μήπως πρέπει να περάσεις τον οδηγό κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης των windows?

Το σύστημά μου είναι παρόμοιο με μόνη σημαντική εξαίρεση κατά την γνώμη μου ότι δεν διαθέτω SATA δίσκο.

Δεν έχω προβλήματα. Τώρα αν σίγουρα δεν φταίει mobo και μνήμες και δεδομένου ότι έχεις μόλις 1 dimm μνήμης οπότε ο mem controller της cpu δεν ζορίζεται το μόνο ίσως που μένει είναι το PSU.

Είσαι σίγουρος όμως ότι δεν τίθεται θέμα μνήμης ή Mobo? Δοκίμασε να αλλάξεις και θέση στην μνήμη.

Με τους SATA τι ισχύει? Μήπως πρέπει να περάσεις τον οδηγό κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης των windows?

ΘΕΜΑ psu δεν υπαρχει ειναι 400w καινουργιο και δοκιμασμενο και στο αλλο pc.Τώρα στην εγκατασταση των win μοθ σκαει το setup μετα το πρώτο restart αφου αντιγραψει τα αρχεια απο το cd.Και μοιθ βγαζει το μηνιμα σε critical box.>

Fatal Error

An erro has been encountered that prevents Setup from continuing.

Setup failed to install tha product catalogs.This is a fatal error.The Setup log files should contain more information.

Στο μεταξυ απο τοτε που εκανα post εχω κατεβασει και το util της seagate se dos περιβαλλον.Ολα τα ειδε ok και μοθ εφτιαξε και τον δισκο (φορματ καi parttioning).ΧΑΧΑ τι ωραια.Αν γινοταν και τπτ..........

Τελευταια προσπαθεια μου.Βγαζω ενα 40αρι wd IDE που εχω στο αλλο pc...

επρεπε να ανακτησουν καποιο κομματι απο την registry που ηταν απαραιτητο για την λειτουργια των win

Όταν εμένα μου έβγαλε αυτό την δεύτερη φορά ήταν απλά υπόθεση φορμάτ.Την πρώτη ήταν θέμα μνήμης.

Από την άλλη το "ΑΝ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ" είναι και το δικό μου συμπέρασμα

Αληθεια ρε πεδες ειναι το format το κανονικο οχι to quick τοσο γρηγορο με sata δισκο η τα winxp μας δουλευυν.Γιατι εμένα τον seagate τον φορμαρει σε 10 δευτερολεπτα...?!!!!.Επαναλαμβανω οχι quick format κανονικο φορματ kai ntfs file system apo to cd των xp

Μπα. Το πρότυπο επικοινωνίας δεν έχει καμία σχέση με την ταχύτητα των κεφαλών. Μάλλον σε δουλεύουν.

Να σου πω. Το CD των Windows είναι εγγυημένα σε καλή κατάσταση. Φαντάζομαι πως ναι. Πάντως μπλε οθόνες και τρέλλα, συνήθως είναι θέμα μνήμης ( οκ το ξέρω ότι επαναλαμβάνω πράγματα που λες ότι έχεις ελέγξει ).

Μπα. Το πρότυπο επικοινωνίας δεν έχει καμία σχέση με την ταχύτητα των κεφαλών. Μάλλον σε δουλεύουν.

Να σου πω. Το CD των Windows είναι εγγυημένα σε καλή κατάσταση. Φαντάζομαι πως ναι. Πάντως μπλε οθόνες και τρέλλα, συνήθως είναι θέμα μνήμης ( οκ το ξέρω ότι επαναλαμβάνω πράγματα που λες ότι έχεις ελέγξει ).

Εχω δοκιμάσει και με αλλο cd Win xp (win xp home GR) και μου εσκασαν στο ιδιο σημειο το περιεργο της υποθεσης ειναι πως παντα μετα απο ενα reset συνεχιζει κανονινα η εγκατασταση των win.Βεβαια το τι προβλήματα βγαζει μετα ειναι αλλη υποθεση....Με το dos util της seagate το format μου κανει τον ιδιο φανταστικο χρόνο (περιποy 10 sec).Δεν ξερω τα παραταω εχω δοκιμασει πολλα περισσοτερα απο οτι ενας απλος χρηστης αλλοστε ΔΕΝ ΘΕΛΩ

:030: να βασανιζω τον εαυτο μου με πραγματα που επρεπε να δουλευουν οπως επρεπε δεν θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε να πουμε επειδη το ΠΛΑΙΣΙΟ εχει βαλθει να μας τρελανει (να μην πω τπτ αλλο) δινοντας μια τα στραβα κουτια τα γνωστα της TURBO X που αν βιδονες τις PCI εβγαιναν απο πίσω (νε...νεεεεεε) και τελικα αναγαστικαν να τα αλλαξουν λογο παραπονων απο πολλα ατομα... και αλλα πολυ ωραια γεγονοτα..Απλα τους παω πισω την σαβουρα που μου συναρμολογισαν.Αρκετα χανω τον χρονο και τα νευρα για μια ακομα φορα λογο του......ΠΛΑΑΑΑΙΙΙΙΣΙΟΥ..αιντεεεεεεε χριστουγενιατικα..

Χρονια πολλλα παντως και ελπιζω να μην παθετε αυτα που επιμενω να παθένω εγω.

• 2 weeks later...

Ένας φίλος μου είχε παρόμοιο πρόβλημα και τελικά το πρόβλημα ήταν στον SATA controller. Με IDE σκληρό του έπαιζε μια χαρά! Δεν ξέρω τους AMD, αλλά νομίζω ότι οι SATA controller είναι third party έτσι δεν είναι;

Όσο για το γρήγορο format, αυτό μάλλον συμβαίνει όταν ο σκληρός δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολύ από το προηγούμενό του format. Αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη, γιατί σε μένα μετά από συνεχόμενα format σε ένα δίσκο, τα τελευταία μου τα έκανε πολύ γρήγορα, σε μερικά δευτερόλεπτα!

Οπότε πρώτα δοκίμασε έναν διαφορετικό SATA σκληρό δίσκο να δείς αν δουλεύει καλά και μετά έναν IDE.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΛΙΠΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΧΤΕΣ 5-1-04 ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο SATA ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΧΙ BAD SECTORS ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΥΣΕ Η ΚΕΦΑΛΗ ΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.ΟΛΑ ΟΚ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΗ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ WIN + SP1 KAI META KANONIKOTATA DRIVERS VIA-VGA ΕΛΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΜΗΜΑ ΤΗΣ REGISTRY ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟYS DRIVERS THS VGA ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΕΚΙΝΗΣΗ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ.ΟΤΑΝ ΟΜΟΣ ΕΒΑΛΑ ΤΟΘΣ DRIVERS ΑΠΟ ΤΟ CD ΤΗΣ ASUS ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.BEBAIA ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕΤΑ ΟΙ DRIVERS MPOREI NA ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΔΟΣΗ.ΣΥΜΠΤΩΜΑ 2 ΣΕ ΚΑΠΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΕΣ ΞΑΝΑ ΤΟ MSG BOX ΤΩΝ WIN OTI KAPIO KOMATI TΗΣ REGISTRY ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΙΘΕΙ.ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΕΙ ΚΑΠΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ REG ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.!!!ΒΑΖΕ ΚΑΠΙΟ MAINTENANCE TOOL ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΜΟ ΤΗΣ REG ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 2 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΚΑΠΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ CRASH TOU PC ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΛΟΣ ΤΟ ΚΟΛΑΕΙ!.ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟ GHOST 9 ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΝΕΤ.FRAMEWORK ΤΗΣ MS ΕΛΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ CRASHAREI ΤΟ PC GIA TON ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ.ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ...ΣΗΧΘΗΚΑ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΣΤΑΞΑ 1000Ε ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΡΙΚΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΖΟΡΙΣΕΙΣ ΚΛΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΕΓΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΑΓΚΩΣΗ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ XEΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ.....

Φίλε ζήτα πλήρη αντικατάσταση του συστήματος και εάς είναι να δώσεις και κανενα ευρω παραπανω.

Ετσι ειχε γίνει και με εμένα και σε καινουριο συστημα ολο μαμακιες και τελικά το πηγα πίσω και είπα βαλτε αλλή καρτα καλυτερη αλλό τροφοδιτικο ... και έκανα upgrade σε συστημα καινουριό γιατι δεν εβγαζα άκρη απο που ή μαλλον είχα βγαλει ακρη απο το τροφοδοτικο αλλα δεν ηξερα τη ειχε αρπαξει οπότε με το upgrade ειμουν σιγουρος ότι εφυγε απο μενα ο σατανας κρίμα που θα πηγε σε καποιον αλλον

Να προτείνω αν έχεις όρεξη και χρόνο να δοκιμάσεις εγκατάσταση σε win 2000 να δεις αν δουλεύει και μετά να πάς σε ΧΡ. Καμμιά φορά το σύστημα τρώει ένα κόλλημα και δεν λέι να στρώσει....

:044:

Λοιπον οπως διαβασατε το είχα παρει και δεν ειδα διαφορα παρολο που εκαναν αντικατασταση τον δισκο.Το ξαναπηγα λοιπον 3η φορα πισω.Τους ειπα λοιπον οτι εχω αντικαταστήσει ολα τα parts εκτος απο το mobo γιατι απλα δεν είχα mobo για athlon64.Vga,hd,ram αυτα αλαχτηκαν απο εμενα και δεν εγεινε τπτ οποτε το μονο που εμενε αφου το συστημα δεν ειχε και τπτ αλλο πανω μονο τα βασικα ουτε pci καρτες ουτε τπτ τους λεω οτι μαλον θα ειναι η μητρικη ι cpu (που μαλον δυσκολο) καλα μου λενε φιλαρακο θα τα δουμε λει ολα, και benchmark λει θα το βαλουμε και απ' ολα..... :027: ..μα του λεω σας το ειπα πως εγω και bencharks (3d mark 2005,pc mark 2004) εβαλα και οταν το συστημα ηταν 'ορθιο' τα ολοκληρωνε κανονικα ΟΛΑ τα τεστ και games εβαλα (doom 3) και επεξα δεν ειναι αυτο το θεμα δεν θα καταλαβετε τπτ η αναξηγητη ασταθια και τα crashes του συτηματος ειναι το προβλημα.Συνεχηζει και μου λει οκ θα τα δουμε ολα....μηπως εχεις προβλημα με το ρευμα στην περιοχη σου με ρωταει. :103: ...τους ξαναλεω τα συμβαντα δεν ειναι απολυτως τυχαια αλλα εχοτν μια επαναληψημωτητα π.χ μετα επενεκινισεις,apps που χριιμοποιυν την reg σε συγκεκριμενεs περιοχες (κατα πασα πιθανοτητα εχουν data για το hardware που χτυπαει..).Καλα μου λεει .... :103: Το εχεις φερει λει 3 φορές ε?.. :103: Λεω νε 3.Καλα το βαζω στον παγκο τωρα να το ξαναδω και θα σε παρω τηλ το απογευμα να σου πω τι τρεχει...Ok του λεω και φυσικα δεν πηραν τους πηρα εγω την αλλη μερα να τους ρωτησω και και καισε καποιο σημειο ακουγετε μεσα απο το τηλ βγαλαμε ακρη με τον υπολογιστη στο ονομα "put my name here" λει ο αλλος υδραυλικος μπααα οχι ακομη...Λοιπον αυτα συμβαινουν στο μαγικο κοσομο τον υπολογιστων και στο super market που λεγετε Πλαισιο.Αντε να δουμε την τελικη διαγνωση...

Με μια και μονο λεξη... (ναι διαβασα τα παραπανω περι δοκιμων)...

ΜΝΗΜΕΣ !

& ενα clear cmos δεν βλαπει...

Μα τι μου λες ρε φιλαρακο.Ειναι δυνατον να πετας τετια τουβλα να πουμε.Συγνωμη βασικα για τον τροπο αλλα αν διαβαζες και τα προηγουμενα posts θα ηξερες πως μνημες εχω αλλαξει.Και ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.Ειπαμε τα ΑΛΛAΞΑ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΜΟBO.Οσο για το clear cmos ειναι η επαναφορα των εργοστασιακων ρυθμισεων στο bios.Oταν π.χ. κανεις μια μα....ια στα sets και δεν μπορεις να bootaρεις καν.Στο λεω γιατι μαλλον εχεις υπερεκτιμισει τη δυνατοτητα του bios reset.Δικα σου λαθη διορθωνει όχι του hardware.Τα sets sto bios ειναι σχεδον παντα στα default βέβαια εχω δοκιμασει τα παντα αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.Τεσπαν ειναι ενα απο τα πολλα πραγματα που ειχα πρωτοκανει για να σου φυγει η απορία.Στο μεταξυ ακόμα περιμένω...

Μα τι μου λες ρε φιλαρακο.Ειναι δυνατον να πετας τετια τουβλα να πουμε.Συγνωμη βασικα για τον τροπο αλλα αν διαβαζες και τα προηγουμενα posts θα ηξερες πως μνημες εχω αλλαξει.Και ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.Ειπαμε τα ΑΛΛAΞΑ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΜΟBO.Οσο για το clear cmos ειναι η επαναφορα των εργοστασιακων ρυθμισεων στο bios.Oταν π.χ. κανεις μια μα....ια στα sets και δεν μπορεις να bootaρεις καν.Στο λεω γιατι μαλλον εχεις υπερεκτιμισει τη δυνατοτητα του bios reset.Δικα σου λαθη διορθωνει όχι του hardware.Τα sets sto bios ειναι σχεδον παντα στα default βέβαια εχω δοκιμασει τα παντα αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.Τεσπαν ειναι ενα απο τα πολλα πραγματα που ειχα πρωτοκανει για να σου φυγει η απορία.Στο μεταξυ ακόμα περιμένω...

Μπορεί να είσαι αγανακτισμένος από το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ή και από τη συμπεριφορά κάποιων τεχνικών....αλλά ΜΗΝ ξεσπάς σε άτομα που έχουν την καλή θέληση να σε βοηθήσουν (ασχέτως άν σου δίνουν λύση ή όχι).

Πιστεύω έγινα απόλυτα κατανοητός.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.