planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2005 Ρε παιδιά, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο βλέπω μια χαρά τηλεόραση στον υπολογιστή μου με την crypto mpeg PC TV radio Tuner. Από εχτές μου βγάζει το μήνυμα που φαίνεται στη φώτο. Έκανα reinstall το πρόγραμμα αλλά τα ίδια. Μερικές φορές, αν πάω να τρέξω το WINDVR, το οποίο μου χτυπάει με τον ίδιο τρόπο και μετά τρέξω το PC TV RADIO II, τρέχει μια χαρά αλλά όχι πάντα. Τί συνέβη ξαφνικά;
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 #2 Ιανουάριος 5, 2005 Το ίδιο πρόβλημα μου έκανε τελευταία με τo Winfast PVR. Απλώς κατέβασα τη νεότερη έκδοση και έφτιαξε...
planetman Ιανουάριος 5, 2005 Author #3 Ιανουάριος 5, 2005 Makis Hourdakis, πού θα βρω νεότερη έκδοση; Μπήκα στο site της crypto αλλά δεν έχει τίποτα...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 #4 Ιανουάριος 5, 2005 Δεν ξέρω... Ψάξε μόνος σου! Δεν έχω crypto για να σου πώ. Πάντως λογικά πρέπει να έχει. Μήπως κοιτάς αλλού απο 'κει που είναι;
yanni Ιανουάριος 5, 2005 #5 Ιανουάριος 5, 2005 Χαιρετισμούς με το site της Crypto. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν ούτε μια σελίδα με οδηγούς να στήσουν. Ελπίζω να μην νομίζουν ότι θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί στο μέλλον με τέτοια μυαλά. Αχ ...Ίσως κάποιο αρχείο των Windows που χρησιμοποιούν τα προγράμματα των καρτών γραφικών να έπαθε κάποια ζημιά και για αυτό να γίνεται αυτό. Ίσως να πρέπει να ελέγξεις την σταθερότητα του συστήματός σου, ξανά. Δοκίμασε και το DScaler κλασικά για παρακολούθηση TV, και επίσης δοκίμασε επανεγκατάσταση και του WinDVR μετά από ένα scandisk στο C μπας και περνάει αυτό το αρχείο κατά την εγκατάστασή του.
planetman Ιανουάριος 5, 2005 Author #6 Ιανουάριος 5, 2005 yanni, δε σε κατάλαβα, τί είναι το Dscaler; Πείτε μου ρε παιδιά γιατί θα τον σπάσω...
taramas Ιανουάριος 5, 2005 #7 Ιανουάριος 5, 2005 Εγώ χρησιμοποιώ κατα κόρον της κάρτες αυτές, φθηνές και καλές είναι, αν και θα συμφωνήσω με τους παραπάνω οτι το site τους είναι επειικώς χάλια.Για αρχή απεγκατέστησε όλους τους οδηγούς της κάρτας (και εννοώ όλους, π.χ. wdm κλπ) και βγάλε και την κάρτα απο μέσα απο το pc. Ξεκίνα το pc και κάνε 1-2 επανεκκινήσεις, μετά ξαναβάλε την κάρτα και κάνε την διαδικασία εγκατάστασης απο την αρχή, σημειώνω οτι θα πρέπει ήδη να έχεις απεγκαταστήσει όλα τα προγράμματα που έχουν άμεση σχέση όπως για παράδειγμα το windvr κλπ.Επίσης όταν την ξαναβάλεις την κάρτα προσπάθησε να την βάλεις σε άλλο pci slot απο αυτό που την είχες πρίν.Αν δεν γίνει τίποτα τότε πές μου τι κάρτα γραφικών έχεις.
Vagouridis Ιανουάριος 5, 2005 #8 Ιανουάριος 5, 2005 Επισης τσεκαρε τι τσιπακι φορα η καρτα σου και πανε στο www.iulabs.com και ψαξε λιγο την φαση με τους εκει οδηγους και προγραμματα.Θα παιευτεις στην αρχη αλλα πιστευω θα τηνβρεις την ακρη και θα ανταμειφθεις.
yanni Ιανουάριος 6, 2005 #9 Ιανουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από planetman yanni, δε σε κατάλαβα, τί είναι το Dscaler; Πείτε μου ρε παιδιά γιατί θα τον σπάσω... Το DScaler είναι το πρόγραμμα που θα έπρεπε να έχει ο κάθε χρήστης κάρτα TV που υποστηρίζει το πρόγραμμα μιας και1) Έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας2) Δεν χρησιμοποιεί τους κλασικούς οδηγούς οπότε είναι και το τέλειο πρόγραμμα για να δεις αν είναι θέμα software ή hardwarehttp://prdownloads.sourceforge.net/deinterlace/DScaler4111.exe
perdikog Ιανουάριος 6, 2005 #10 Ιανουάριος 6, 2005 το είχα πα΄θε και εγώ στο WinDVR...όταν ξανάβαλα το WDM όλα ήταν cool!
planetman Ιανουάριος 6, 2005 Author #11 Ιανουάριος 6, 2005 Λοιπόν, λίγο θέλω ακόμα για να το σπάσω. Τα έχω πάρει στο κρανίο. Έκανα uninstall τους drivers της κάρτας τηλεόρασης και κατέβασα τους πειραγμένους από www.iulabs.comΈβγαλα την κάρτα τηλεόρασης και την έβαλα σε άλλο pci slot. Έβαλα τους πειραγμένους drivers. Πάλι τα ίδια το μαμημένο. Και να επιβεβαιώσω αυτό που είπε ο ταραμας ότι είχα απεγκαταστήσει όλα τα προγράμματα τηλεόρασης. Εντωμεταξύ το Dscaler δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει. Μπαίνει μέσα αλλά μόνο χιόνια δείχνει. Η επόμενη κίνησή μου ήταν η εξής: Κάνω reinstall τους drivers της κάρτας γραφικών αλλά ούτε έτσι έφτιαξε. Ο λόγος που το έκανα είναι ότι όταν μπαίνω στην τηλεόραση μετά από προσπάθεια χρήσης WinDVR όπως είπα, τότε παίζει η τηλεόραση αλλά τα χρώματα που φαίνονται στην εικόνα είναι πολύ λιγότερα από τα κανονικά, σαν 256 φαίνονται. Γι' αυτό σκέφτηκα ότι κάτι μπορεί να παίζει με την κάρτα γραφικών, αλλά δεν έφτιαξε έτσι.Τί να κάνω ρε παιδιά;ταραμας, έχω την 9800Pro, το γράφω και στην υπογραφή μου.
yanni Ιανουάριος 6, 2005 #12 Ιανουάριος 6, 2005 Αν έχω καταλάβει καλά, χαμογέλα μια χαρά είσαι!!! ’σε το τούβλο κάτω μέχρι να σου εξηγήσω!!! Λοιπόν. Για το WinDVR. Να υποθέσω όλα μπλεδίζουν? Πήγαινε Setup>Device και επέλεξε PAL και όχι SECAM που λογικά είναι επελεγμένο. Αν δεν είναι αυτό βεβαιώσου ότι στο Setup>Disply είναι επιλεγμένο το Enable Overlay. Για το DScaler. Πως περιμένεις να σου δίξει αν δεν έχεις ορίσει τα κανάλια? Πήγαινε Channels>Setup και επέλεξε European Air Frequency αν και δεν είμαι και απόλυτα βέβαιος για αυτό, αλλά κανάλια θα βρει μόλις πατήσεις Scan.
planetman Ιανουάριος 6, 2005 Author #13 Ιανουάριος 6, 2005 yanni, πρώτον το WinDVR ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ. Μου πετάει το ίδιο λάθος με του pc tv II.Δεύτερον, στο Dscaler, δεν μπορώ να επιλέξω αυτό που λες. Οι περισσότερες επιλογές, όπως και αυτή που λες είναι γκριζαρισμένες. Εκεί που επιλέγω τί κάρτα έχω, τί βάζω; Δεν έχει την Crypto. ΥΓ: Πάντως δεν νομίζω να φτιάχνει κάπως έτσι που μου λες. Κάτι πάει στραβά με κάποιους drivers ή κάποιο αρχείο των Windows. Το θέμα είναι να βρω τί.
taramas Ιανουάριος 6, 2005 #14 Ιανουάριος 6, 2005 Λοιπόν ας τα πάρουμε απο την αρχή γιατί με άγχωσες, όπως βλέπεις εχω την ίδια κάρτα vga και την ίδια κάρτα tv, α) το σημαντικότερο απο όλα είναι οι wdm drivers τους οποίους πρέπει στον device manager να τους βλέπεις 2 φορές, μία για την κάθε κάρτα αφού και οι δύο κάρτες χρειάζονται τον δικό τους, παράδειγμα στο video capture μπορείς να επιλέξεις απο ποιά κάρτα θα το κάνεις και ανάλογα θα χρησιμοποιηθεί ο ανάλογος driver, μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει φαινόμενο conflict οπότε θεωρώ οτι αν τους βλέπεις και δεν παρουσιάζουν πρόβλημα τότε πρέπει να στραφούμε αλλού.β) αν πάμε στο software τότε η εικόνα έχει να κάνει πρωτίστως με την επιλογή του συστήματος και το απόλυτα σωστά είναι : το PAL B-G για την TV κάρτα, κάθε άλλη επιλογή είναι πιθανό να μην δώσει σωστό αποτέλεσμα, για παράδειγμα η επιλογή του PAL G συνήθως αλλοιώνει την εικόνα.το PAL για την κάρτα γραφικών, υπάρχει ενα πολύ μικρό jumper πάνω στην κάρτα το οποίο αλλάζει το σύστημα μεταξύ PAL-NTSC.αν η TV κάρτα δεν προκαλεί πρόβλημα στην pci θύρα που βρίσκεται τότε έχουμε τελειώσει με το hardware.γ) αυτό που εγώ προτείνω είναι να ξεχάσεις οποιοδήποτε άλλο software και να επικεντρωθείς στο software της κάρτας για έναν απλό λόγο, κανένα άλλο πρόγραμμα δεν θα δουλέψει αν το δικό του δεν δουλεύει, το πρόβλημα παραμένει και απλά μετατοπίζεται και στα επόμενα προγράμματα, βρές την άκρη με το δικό του πρόγραμμα και τότε θα διαπιστώσεις οτι θα δουλέψουν και τα υπόλοιπα. Τώρα, στο δικό του πρόγραμμα, υπάρχει περίπτωση να βρείς τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις ανενεργές (δηλ. γκρίζες και να μην μπορείς να κάνεις επιλογή) αυτό το φαινόμενο έχει παρουσιαστεί όταν γίνετε εγκατάσταση των οδηγών της κάρτας με λάθος σειρά, πρέπει να αναγνωριστεί η κάρτα, να υπάρχει το cd μέσα και να γίνετε η εγκατάσταση με την σειρά που τα βάζει μόνο του και να τηρηθούν και οι 2 επανεκκινήσεις που χρειάζεται (μετά την πρώτη επανεκκίνηση δεν εργάζεται απόλυτα και την κάνεις εσύ χωρίς να στην ζητήσει) μετά την δεύτερη επανεκκίνηση ενεργοποιεί τον wdm driver που έχει εγκατασταθεί απο πρίν αλλά δεν λειτουργεί για λόγο που δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει να μάθω, πιθανόν να είναι ενα bug απο τα πολλά που έχει ο driver αυτός. Υπομονή λοιπόν κατά την εγκατάσταση γιατί μετά απο 2-3 λεπτά ακινησίας και εκεί που λές οτι είμαστε μιά χαρά σου εμφανίζει το μήνυμα οτι ο driver εγκαταστάθηκε και δουλεύει μια χαρά, αν έχεις ήδη ανοίξει το πρόγραμμα και ξεκίνησες το πιθανότερο είναι να καταλήξεις σε ανενεργές επιλογές.Τέλος βέβαια να μην ξεχάσουμε την επιλογή των καναλιών με antenna, και κάτι άλλο να μην ξεχάσω, στην επιλογή συστήματος θα επιλέξεις βάσει συστήματος και όχι country.Αντε καλή επιτυχία
yanni Ιανουάριος 7, 2005 #15 Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από planetman yanni, πρώτον το WinDVR ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ. Μου πετάει το ίδιο λάθος με του pc tv II.Δεύτερον, στο Dscaler, δεν μπορώ να επιλέξω αυτό που λες. Οι περισσότερες επιλογές, όπως και αυτή που λες είναι γκριζαρισμένες. Εκεί που επιλέγω τί κάρτα έχω, τί βάζω; Δεν έχει την Crypto. ΥΓ: Πάντως δεν νομίζω να φτιάχνει κάπως έτσι που μου λες. Κάτι πάει στραβά με κάποιους drivers ή κάποιο αρχείο των Windows. Το θέμα είναι να βρω τί. Μπελλάς. Νόμιζα ότι έμπαινες στο WinDVR. Και μάλλον στο DScaler δεν σου αναγνωρίζει το Tuner. Θα μπορούσες να ορίσεις manual κάποιο tuner αλλά καλύτερα, κάνε αυτά που σου λέει ο ταραμας που έχει και το ίδιο setup και καλή τύχη....
planetman Ιανουάριος 7, 2005 Author #16 Ιανουάριος 7, 2005 ταραμά, τί είναι wdm; Αν εννοείς drivers της κάρτας τηλεόρασης, τους έχω περάσει κανονικά, το έχω κάνει πολλές φορές. Στη φώτο φαίνονται, βασικά τώρα έχω βάλει τους πειραγμένους. Εκεί που λέει NTSC, δεν είχε PAL στους drivers, δεν ξέρω αν είναι λάθος. Επίσης, αυτό που είπες για το jumper στην κάρτα γραφικών, δεν έχω ιδέα τί είναι, πού ακριβώς βρίσκεται; Αλλά δεν νομίζω να πειράχτηκε αυτό. Πες μου όμως καλού κακού. Αυτό που είπες ότι πρέπει αρχικά να κάνω το αρχικό πρόγραμμα να δουλέψει, συμφωνώ απόλυτα. Κάτι πάει στραβά και δεν αναγνωρίζεται το tuner μου. Όσα προγράμμα και να βάλω αυτή τη στιγμή, δεν πρόκειται να δουλέψει κανένα. Δες λίγο την φωτογραφία να μου πεις αν κάτι είναι λάθος.
planetman Ιανουάριος 7, 2005 Author #17 Ιανουάριος 7, 2005 Επίσης, όλα αυτά με τις ρυθμίσεις που μου είπες τα ξέρω. Το έχω βάλει άπειρες φορές, ξέρω απ' έξω εκεί που πρέπει να βάλω PAL B-G, antenna κτλ.Κάτι άλλο πάει στραβά, πιο περίπλοκο.
planetman Ιανουάριος 7, 2005 Author #18 Ιανουάριος 7, 2005 Ορίστε, ξαναέβαλα τους κανονικούς drivers και πάλι δε δουλεύει. Θα το σπάσω, δε μου γλιτώνει ταραμά, πού είναι το jumperάκι στην 9800Pro που λες;
taramas Ιανουάριος 7, 2005 #19 Ιανουάριος 7, 2005 Λοιπόν, κοίτα τους drivers που δείχνει το δικό μου και θα καταλάβεις,
planetman Ιανουάριος 7, 2005 Author #20 Ιανουάριος 7, 2005 Τί θα καταλάβω; Τα δύο πρώτα ΑΤΙ εμένα ποτέ δεν τα έδειξε. Τί πρέπει να κάνω;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.