Jump to content

Επειγον!!! [Προβλημα με το νεο σκληρο

Recommended Posts

Μολις σημερα πηγα και αγορασα τελικα εναν seagate s-ata 200 gb. Γυρισα ολος χαρα σπιτι και τον εβαλα πανω να του περασω με τη μια τα windows. Περναω τους drivers για σ-ατα, προσωραω κανονικα, παω στο φορματ και του παταω να το φορμαρει σε ntfs (κλασσικα). Εκανε πολυ γρηγορα το φορματ και οταν εφτασε 100% εγραψε οτι δεν μπορει να κανει φορματ τον σκληρο και να κοιταξω αν οι συνδεσεις ειναι εναξει κτλ. Αλλαξα, το εβαλα στο αλλο s-ata. Τιποτα. Το ξαναπροσπαθησα, τιποτα. Μπηκα στα win με τον προηγουμενο σκληρο, τον αναγνωρισαν (raw) και ουτε απο τα win μπορουσα να κανω format. Γενικα το αναγνωριζει οτι υπαρχει,αλλα δεν τον φορμαρει. Παλι εκανε μεχρι 100% και εβγαζε error. Εβαλα και να το κανω απο το παρτισιον ματζικ, εκει εκανε περισσοτερη ωρα, αλλα με το που εφτασε στο 100% εβγαλε και εκει error και δεν μπορουσε να το κανει φορματ λεει... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???? υ.γ.: εχω χρησιμοποιησει το ανταπτορακι για το τροφοδοτικο που δινει s-ata τροφοδοσια απο το κανονικο που εχει (το τροφοδοτικο δεν ειχε απο μονο του). :089:

Το εκανα οταν πρωτο πηγα να βαλω τα windows. Δε γινοταν.. Δηλαδη εκανε το partition κανονικα, αλλα οταν πηγαινε να συνεχισει για να εγκαταστησει τα windows και να κανει φορματ δεν εκανε..

Με την boot-disk απο win98' δεν γινοταν τιποτα (ειναι σιριαλ-ατα). Εχω sp1 και υποθετικα θα επρεπε να υποστηριζει δισκουος μεγαλυτερους απο 137 γιγα (ειναι 200 αυτος που πηρα και στο setup τον αναγνωριζε κανονικα ως 200, αλλα anyway σκεφτηκα μηπως ηταν αυτο). Ομως το atapi.sys ηταν στην εκδοση 11.06 (διαβασα οτι επρεπε να ειναι στο 11.35). Κατεβασα τo hotfix, το εβαλα, αλλα τιποτα. Τελος παντων, εν τελει κατεβασα το discwizard απο το site της seagate και μου εφτιαξε 2 δισκεττες και καταφερα να τον κανω φορματ απο εκει. Αφου ηταν φορμαρισμενος, δοκιμασα να τον κανω φορματ και μεσα απο τα windows και στο setup των windows και εκανε μια χαρα φορματ. Τι, δηλαδη ηταν μονο την πρωτη φορα για να ξεπαρει? Τεσπα, τι να κανουμε, αφου δουλευει τωρα δεν το πειραζουμε. (πιστευω οτι το μονο προβλημα ειναι οτι τα windows suck big time, αλλα νταξ')

Όντως μου κάνει περιέργεια. Lowlevel κάνει κάποιο χρόνο. Τον κάνεις 1η φορά στον σκληρό μετά την κατασκευή (ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις γιατί ξεχαρβαλώνεται) και μετά ένα κλασσικό format. Βέβαια το κάνει το εργοστάσιο αυτό.

Δεν ξέρω αν το βέβαια το util κάνει κάποιου είδους μορφοποίηση στο σκληρό.

Ίσως να θέλουν πατέντες οι μεγάλοι σκληροί για να αναγνωρίζονται. Αν έχει κάποιος άλλος >150 να μας πει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.