Jump to content

x800pro vs 6800

Warlord

Recommended Posts

μπορειτε σας παρακαλω να με διαφωτισετε στο τι να προτιμησω λαμβανοντας υποψην κ τη διαφορα τιμης?δλδ αν οι επιδοσεις τους αξιζουν αυτη τη διαφορα..

x800pro H' 6800 128mb?

(default καρτες, δεδομενου οτι κ οι 2 δε δεχονται τα γνωστα soft/hardmods)

όμως την 6800 μπορείς, αν θέλεις (πάρεις κατάλληλο κομμάτι) να την μετατρέψεις σε Ultra. Πάντως η 6800 είναι γρηγορότερη απο την 9800 αλλά πιστεύω ότι απο ποιότητα εικόνας κερδίζει η Ati

Από προσωπική εμπειρία έχω μια 6800 απλή με 128 mb μνήμη και τις έχω ανοίξει τα pipelilnes και την έχω clockarei λίγο και βγάζει 3dmark03 κάπου 11150! Οποτε είμαι υπερικανοποιημενος :D

Εγω παλι οπως και ο φιλτατος varelasj εχω μια 6800 gamers edition και τις εχω ανοιξει και εγω τα pipelines και ειμαι καταετχαριστημενος απο την αποδοση της δεδομενου οτι εχει και 256mb μνημης!

Αλλα εσυ αναφερεις την απλη 6800 με 128 σε σχεση με την x800pro!

Τοτε νομιζω οτι κερδιζει η χ800προ!

απο την αλλη ειναι και λιγο πιο ακριβη!

εθχαριστω για τις απαντησεις σας.τελικα τσιμπησα μια albatron 6800 128mb(θορυβωδης ψυξτρα ρε γμτ) μιας κ οι asus δυστυχως ειχαν τελειωσει...θα δοκιμασω benches αλλα κ το softmod(please god please να γινεται..:)) κ θα σας πω..

μην ακουω λαλακιες!!οι ατι αν συγκριθουν με την αντιστηχη nvidia ειναι καλυτερες!(εξαρτατε απο ποια ατι σε ποια nvidia πηγες)!πχ χ800 χτ που εχω ειναι απλα κορυφη!!(ενα ασχετο,ολοι πρεπει να ξερουμε οτι πληρωνουμε fps που δεν βλεπουμε!!το ματι αντιλαμβανετε μεχρι 31fps οποτε τι να αποδιδει 45 τι 85 για την δεδομενη στιγμη δεν θα δει κανεις καμια διαφορα!)

Για κάτσε, γιατί εγώ ακούω κάτι λαλακίες τώρα. Δεν έχεις δοκιμασει όλες τις ATi και όλες τις nVidia για να λες οτι ¨ΟΛΕΣ οι ATi είναι καλύτερες από ΌΛΕΣ τις αντίστοιχες τους nVidia.

καλύτερες σε τι? Επιδόσεις? Και σε τι περιβάλλον? OpenGL ή Direct3D? Σε ποιότητα απεικόνισης? Σε ΑΑ/ΑF? Σε αντοχή PCI clock? Σε όλα ποια?

Όταν η X800 φαίνεται να τον πίνει σε πολλά benchmarks από την 6600GT δε σε παίρνει να κάνεις γενικεύσεις τέτοιου είδους. 'H μηπως η ATi δεν έκανε μεγάλη λαλακία που δεν ενσωμάτωσε PS3.0?

δεν ειπα για ολες!!παντος αυτες που ειχα ειταν παντα καλυτερες απο τις αντιστοιχες nvidia!πχ 9600 προ-εχω και την 5700(οποτε αμεση συγκριση),9800pro,χ800 χτ!για μενα μονο σε περιπτωση που ειχα αρκετα λεφτα για να παρω sli θα επερνα nvidia!

Δεν ξέρω τι διαφορά έχει σε default (η δική μου ήταν από μαμά ξεκλείδωτη!!!).

Αλλά στην τωρινή της κατάσταση έχει μεγάλη διαφορά από την 9800pro του 2ου (παρόμοιου) PC.

Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια έχω 2πλάσια fps ή 1 ανάλυση πάνω με παρόμοια fps.

Σε κάποια (πχ doom3) η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη...

Δοκίμασες το softmod? Αξίζει.

δοκιμασα αλλα εχω αρτιφακτς στα 16Χ1 :( οχι πολλα μεν αλλα οχι κ λιγα...κ τοχω 12x1 6vp@410/875 μηπως φταινε οι drivers?εχω 66.93

ετσι οπως ειναι στο doom σε 1024χ768 ultra quality + 2x AA, no vsync βγαζω 59.4 στο timedemo1

στο φαρ cρυ 1024x768 4xAA 8AA ola max details γυρω στα 20-25fps σε εξωτερικο περιβαλλον με πολυ γραφικο.

εσυ?

Drivers 66.93 , max quality , απενεργοποιημένα όλα τα optimizations.

Doom3 :

1280x1024 , Ultra , 2xAA : 44.5

1024x768 , Ultra , 2xAA : 59.3

1280x1024 , High , 2xAA : 59.7

1280x1024 , High , 4xAA : 44.1

Περιέργο μου φαίνεται που βγάζουμε ίδια fps , ίσως με χαντακώνει η "λίγη" ram.

Εγώ το έπαιζα σε 1280x1024 , High , 2xAA , αν δεν κάνω λάθος το ultra quality απαιτεί πολλή video ram , 128mb δεν φτάνουν.

Πάντως αν ήθελα να το βαρύνω περισσότερο θα προτιμούσα να αυξήσω το ΑΑ παρά να βάλω ultra quality , απλά δεν βλέπω την διαφορά από high σε ultra.

Στην 9800pro , για να έχω high + AA , το έπαιζα στα 800x600 , τεράστια διαφορά.

Δεν έχω εγκατεστημένο το farcry , αλλά έτσι κι αλλίως με 512 ram έπαιζε χάλια...

Πάντως το patch 1.3 υποτίθεται οτι κάνει θαύματα για τις 6xxx

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.