Jump to content

Nvidia 6600GT AGP...τι πουλιά πιάνουν άραγε...

Freedom

Recommended Posts

Στα 586/1080 το Firefly Forest εβγαζε 2 καζάνια artifacts οπότε η μέτρηση έγινε τάκα τάκα στα 580/1000...για το που φτάνει στο OC θα τα πουμε κάποια άλλη στιγμη...

3dMark2005 (580/1000)

post-116-1442173893,4792_thumb.png

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

A και κάτι που ξέχασα να αναφέρω χθές...το μόνο πρόβλημα που έχω με την κάρτα είναι οτι στο UT2004 μια εξαφανίζεται το εδαφος (και γενικά τα textures) την άλλη εμφανιζεται...χαμος...δεν είναι θέμα ρυθμίσεων...ή θέλω κανα patch για το UT ή πρέπει να βγουν καινουριοι official drivers…

Αυτά...

ΥΓ: Τάσο και εγώ έτσι το σκεφτόμουν αυτό το θρεαντ...ως καθαρά ενημερωτικό για αυτούς που ενδιαφέρονται να πάρουν μια 6600GT (AGP τουλάχιστον)...για αυτό εξάλλου και ο τίτλος είναι "Nvidia 6600GT AGP" και όχι "MSI 6600GT AGP"...γιααααα να μαζευούν όσοι την πήραν... :034:

Ωραιος ο Freedom.

Πραγματι αρχισε παλι να τριγυρναει στο μυαλο μου το θεμα gpu κοιταζοντας τα αποτελεσματα και τα σχολια ολων των φιλων.

[offtopic]Υπαρχουν αραγε αρκετοι εδω που να σκεφτονται για αγορα 6600 AGP μπας και μπορεσω να κανονισω να παρουμε οσο το δυνατον χαμηλοτερη τιμη σε ειδος ομαδικης αγορας?[/offtopic] ;)

Tωρα αν πω λιγο την κακια μου!

Τα νουμερα φταινε!

Πιο πανω ειχα πει οτι η 6600gt θα ειναι καλυτερη απο τις 9800pro 9800xt!Αλλα ρε παιδια εδω βλεπω οτι η 6600gt δεν παει και τοσο καλα στο 3dmark2005 οσοθα περιμενα και οσο δηλαδη πανε οι 9800προ@χτ ή οι κανονικες χτ!

Παραθετω ενα προγραματακι(NiBiTor v1.9), που απ'οτι καταλαβα μπορεις να αλλαξεις μεσω του βιος της καρτας το βολταζ του πυρηνα.

Υγ1.Προσοχη να παρετε backup του original bios με το nvFlash v5.08

http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&func=fileinfo&filecatid=53

Yγ2.Δεν εχω τετοια καρτα!!

Sorry,αν ειμαι λιγο OFF TOPIC.

NiBiTor v1.9

http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&Itemid=26&func=fileinfo&parent=folder&filecatid=570

Η 6600GT φαίνεται γενικά αρκετά γρηγορότερη από την 9800Pro. (7800 vs 5900 στο 3DMark2003, 2900 vs 2400 στο 3DMark2005). Μου φαίνεται όμως παράξενο που στο 3DMark2001 στο nature (directx8), η 6600GT βγάζει 83fps, ενώ η 9800Pro βγάζει 120fps. Δεν είναι παράξενο;

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς να μου πει ΣΙΓΟΥΡΑ αν η 6600GT AGP υποστηρίζει μητρική που δεν έχει καθόλου AGP8x αλλά έχει AGP4x; Στην υποδοχή θα μπαίνει σίγουρα αφού δεν έχει εγκοπές, αλλά θα παίζει;

Εχω νέα...

Πρώτον το προβληματάκι με το UT2004 λύθηκε μια και καλή με το τελευταίο patch του παιχνιδιου...φαίνεται οτι κάποιες φορές όμως κάνει ψιλοκοληματάκια...ντάξ', λέω...κατσε να δουμε θερμοκρασίες...στηνω το προγραμματάκι της MSI 3dTurbo! μπλα μπλα μπλα...πάω να το ξεκινήσω και μου βγάζει error για κάποιο ocx...διαβάζω το readme δεν βλέπω πουθενά υποστήριξη για 6600...ασε που είναι εκδοση αρκετών μηνών...στο site της MSI μάλιστα έχει ακόμα παλαιότερη έκδοση...(ωραίοι)...και η ερώτηση μου είναι η εξής...ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ FAN ΤΗΣ GPU ΚΛΠ ΚΛΠ??? ME ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ???

Πάμε στα παράξενα τώρα...πρίν στήσω το patch του UT2004 αρχισα να ψάχνομαι με drivers...κατέβασα τους 71.20 τους έστησα και λέω, ε, δεν τραβάω και κανα benchάκι....το λοιπόν στο 3dmark2005 έβγαλε λίγο πολύ το σκόρ που είχε βγάλει η καρτα με το υποτυπώδες OC!!!(έχω πάρει screen capture) Το κουφό είναι οτι εγώ τουλάχιστον οπτικά δεν είδα καμιά διαφορά (το ξαναέτρεξα για να παρατηρήσω μπας και έχουν κάνει καμια ματσακονιά οι μάγκες της Nvidia δείχνοντας "λιγοτερα" απο οσο θα έπρεπε)...

Πάμε και λίγο στο OC...ασχολήθηκε λίγο χθές...τα artifacts που είχα αναφέρει τις προάλες δεν ήταν θέμα μνημών...ήταν θέμα gpu...η κάρτα δοκιμάστηκε στα 500/1200 με λίγες λούπες 3dmark2003 και 2005 και δεν έβγαλε κιχ...επειτα αρχισα να δοκιμάζω σταδιακά την κάρτα με default μνήμες...586/900 artifacts...580/900 λουκούμι...οταν πήγα να δοκιμάσω 580/1200 το Riva Tuner μου γνωστοποιησε οτι το τέστ απέτυχε...(ενδιαφέρον, 1200 μόνο η μνήμη παιζει, 580 μόνο η gpu παιζει αλλά 580/1200 οχι..χμμμμμ)...καλά λέω...580/1190...ετρεξε 3dmark2003 αλλά 5-6 δευτερόλεπτα πρίν το τέλος του Mother Nature αρχισε να εμφανίζει ελάχιστα artifacts...

Freedom απο ψυξη πως εισαι ? ακομα μαμισιος εισαι ? ψυχτρες στις μνημες παιζουν .....?

Υ.Γ Καλημερα :):)

Καλημερα Πιτζιμήηηηη...

Απο ψύξη είμαι καραμαμίσιος...εχει μια μονοκόματη ψύκτρα και για τις μνήμες και για την gpu...

Μετα τιμής,

ΟΧΙ o Max Biaggi...

:)

Χα!!! Τελικά ΟΝΤΩΣ είναι οι drivers... εβλεπα ένα review για την Chaintech και παρατήρησα οτι στο 3dMark2005 default έβγαζε περίπου 3300marks οσα πήρα και εγώ χθές default με τους 72.10...

http://www.techniz.co.uk/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=174&page=9

Και τελικά οι τύποι ΟΝΤΩΣ χρησιμοποιούν τον 72.10...είπα και γώ...μην τρελλαθούμε κιόλας...

http://www.techniz.co.uk/modules.php?νame=Reviews&rop=showcontent&id=174&page=7

...στηνω το προγραμματάκι της MSI 3dTurbo! μπλα μπλα μπλα...πάω να το ξεκινήσω και μου βγάζει error για κάποιο ocx...διαβάζω το readme δεν βλέπω πουθενά υποστήριξη για 6600...ασε που είναι εκδοση αρκετών μηνών...στο site της MSI μάλιστα έχει ακόμα παλαιότερη έκδοση...(ωραίοι)...και η ερώτηση μου είναι η εξής...ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ FAN ΤΗΣ GPU ΚΛΠ ΚΛΠ??? ME ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ???..

Freedom εβγαλες καμμια ακρη με αυτο το προγραμμα ? Και εγω το ιδιο προβλημα εχω και το ψαχνω ........

Freedom εβγαλες καμμια ακρη με αυτο το προγραμμα ? Και εγω το ιδιο προβλημα εχω και το ψαχνω ........

Πιτζιμάκο το προγραμμα αποκλείεται να παιξει σε μάς...αν διαβάσεις την ιστορικότητα των εκδόσεων στο readme θα δείς οτι δεν αναφέρονται κάν οι 6600 (ουτε απλές ουτε GT ούτε τίποτα)...αν δε πας στο site να κατεβάσεις το ίδιο πρόγραμμα θα ανακαλύψεις οτι είναι τουλάχιστον 4 μήνες παλαιότερο απο αυτό που υπάρχει στο cd...go figure...θα μπώ και στο αμερικάνικο site να τσεκάρω αλλά χλωμά τα βλέπω...

Πριν απο 2 μέρες εψαξα λίγο το θέμα των αισθητήρων θερμοκρασίας...κάπου διάβασα οτι οι 6600GT agp ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ εν αντιθέσι με τις αντίστοιχες pci-e...

Α και κάτι τελευταίο...απο review για τους 71.20 θα σου έλεγα να μην τους χρησιμοποιείς...το μόνο που κάνουν στις κάρτες μάς είναι να δίνουν 500marks παραπάνω στο 3dmark2005 αλλά σε όλα τα παιχνίδια δείνει λιγότερα fps (είπα και εγώ ξαφνικά πως πήρε η κάρτα +17% απόδοση βάζοντας απλά τους 71.20)...

"Ασχετο ".........εχει κανενας prolink 6600GT εδω μεσα ? να μας πει και αυτος εντυπωσεις .....νομιζω βγαινουν φτηνοτερα απο την MSI......

Ειδα οτι και το πλαισιο εφερε την Albatron

Μια χαρα καρτα με ανετο o/c (589-1080 με αερα και αυτο ειναι μονο το αυτοματο που κανουν οι drivers)

3DMK2K1:22171

3DMK2K3:9065

3DMK2K5:3524

Aπλα το συνοδευτικο πακετο ειναι ανυπαρκτο και η ψυκτρα αλουμινιο.Τιμια προταση με αξιολογη αποδοση.Τωρα που βρεχεται κιολας.... :003:

Πριν απο 2 μέρες εψαξα λίγο το θέμα των αισθητήρων θερμοκρασίας...κάπου διάβασα οτι οι 6600GT agp ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ εν αντιθέσι με τις αντίστοιχες pci-e...

Α και κάτι τελευταίο...απο review για τους 71.20 θα σου έλεγα να μην τους χρησιμοποιείς...το μόνο που κάνουν στις κάρτες μάς είναι να δίνουν 500marks παραπάνω στο 3dmark2005 αλλά σε όλα τα παιχνίδια δείνει λιγότερα fps (είπα και εγώ ξαφνικά πως πήρε η κάρτα +17% απόδοση βάζοντας απλά τους 71.20)...

Η δικη μου 6600gt agp εχει αισθητηρα και με τους 66.93 παει μια χαρα και με υψηλοτερα fps απο οτι με την 9700προ που ειχα αλλα και απο τους 66.20 που πρωτοδοκιμασα (μιλαμε για διαφορες των 5 fps max σε σχεση με 66.20).Δεν εχω δοκιμασει 71.20.

Η δικη μου 6600gt agp εχει αισθητηρα και με τους 66.93 παει μια χαρα και με υψηλοτερα fps απο οτι με την 9700προ που ειχα αλλα και απο τους 66.20 που πρωτοδοκιμασα (μιλαμε για διαφορες των 5 fps max σε σχεση με 66.20).Δεν εχω δοκιμασει 71.20.

Δεν έχω επιβεβαιώσει οτι οι agp δεν έχουν αισθητήρα απλά κάπου το πήρε το μάτι μου...Εσύ, πώς βλέπεις θερμοκρασίες? Απο πού? Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς?

Οι 71.20 το μόνο που θα σου δώσουν ΣΙΓΟΥΡΑ πολύ μεγαλύτερο 3dmark2005...απο εκει και πέρα τι να σου πώ...ρίξε μια ματίτσα στο λινκάκι...

http://www.guru3d.com/article/article/170/

Για αυτό είχα κουφαθει οταν απο τους 66.93 πέρασα τους 72.10 και ετρεξα 2005...500 marks πάνω μόνο απο τον driver!!!

Και για να συνεχίσουμε στο θέμα του monitoring της θερμοκρασίας...

Την πρώτη "απογοητευση" την πήρα απο αυτό το review...

http://pcmoddingmy.com/content.php?review.161.3

Ο μάγκας τεστάρει μια 6600GT PCI-E χρησιμοποιώντας τους 66.93...δεν ξέρω αν έκανε κανένα παπατζιλίκι με το RivaTuner (θεωρώ οτι αν είχε κάνει θα το είχε αναφέρει) αλλά φαίνεται οτι απο τον ιδιο τον driver υπάρχει temp monitoring...

Εφαγα τον κόσμο να βρώ αυτή την επιλογη στον driver και τίποτα...τότε άρχισαν να μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά...

post-116-1442173896,3067_thumb.jpg

Επειδη κι εγω εχω φτασει ενα βημα πριν την αγορα της Leadtek 6600GT (AGP) μηπως μπορουμε να ξεκαθαρισουμε με σιγουρια το θεμα του temp monitoring μεταξυ των διαφορων εταιριων (αν τελικα υπαρχει...)

http://www.ncix.com/forums/index.php?mode=showthread&msg_id=692395&threadid=692395&forum=101&product_id=13512&overclockid=0#msg692395

Στο κάτωθι λινκ οταν ενα παλουκάρι ρωτάει πως να δει τις θερμοκρασίες του απαντάνε να τρέξει το Coolbits...κάτι το οποίο έχω ήδη κάνει (τσέκαρα τις επιλογές για ενδειξη θερμοκρασιών) αλλά χωρίς αποτέλεσμα...ισως τελικά να είναι θέμα εταιρίας και υλοποίησης και όχι διαφοροποίηση agp/pci-e

http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=897248

Συνεχ'ιζω να το ψάχνω το θέμα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.